Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7467 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול במהלך ניקוי המצערת בעזרת ספריי קרבורטורים, קצת רסס הגיע גם לחיישן החמצן שישב בצד :oops:.

עוד לא חיברתי חזרה והנעתי לבדוק מה הנזק, אם בכלל, אבל יש לי הרגשה שספריי קרבורטורים לא בריא לחיישנים... מה מומלץ לעשות?

[החישן עם ספריי הקרבורטורים עליו :sad: ]

84099919_444c77034a.jpg

ייבשתי קצת מסביב אבל בחיישן עצמו לא העזתי לגעת (כפי שניתן להתרשם מהתמונה).

תודה,

אלון

פורסם
עוד לא הבנתי ממש מה החיישן הזה עושה

הוא מדווח ל – ECU מהי טמפרטורת האויר הנכנסת למצערת (דא :wink: )

טמפ' אויר חמה -> פחות מולקולות חמצן ביחידת נפח -> פחות מולקולות חמצן בתא הבעירה המיועדות לשריפה.

אם נשאיר את כמות הדלק קבועה בתערובת => התערובת תהיה עשירה.

על מנת לפצות על כך, מע' ניהול המנוע מורה על תיקון בכמות הדלק (כלפי מטה כמובן), כשהיא מתבססת על פרופיל מפות הקיים בצ'יפ.

החיישן הזה לא עושה כלום!.

אם ניתקת, נסעת, לא הרגשת/שמעת משהו שונה ועל סמך זה אתה קובע "החיישן הזה לא עושה כלום" – סבבה, כנראה ההבדל לא מורגש/נשמע, אבל אילו היה לך שעון יחס אויר/דלק אולי כן היית מבחין בהבדל.

יש בעייה שמעידה על זה שקילקלת את החיישן?

או שאתה סתם דואג?

א. כפי שניתן להתרשם מהתמונה למעלה, כל איזור החיישן נראה שמנוני (זה בעצם ספריי הקרבורטורים. לא חיברתי והנעתי).

ב. יכול להיות שאני סתם דואג. ככה זה אצל אשכנזי טורבו++ :grin:

אז יש סיבה לדאגה? מומלץ לנקות/לא לגעת?

תודה,

אלון

פורסם

ידידי היקר,

גם אם תנתק את חיישן החמצן הרכב ימשיך לנסוע מכיוון שבמחשב המנוע שמור מידע לגבי אופי המנוע,דלק ועוד דברים רבים.

משקלול של כול הפרמטרים האלה המחשב מתפעל את המנוע בצורה די טובה(ברירת מחדל של כמות דלק/אוויר).

אבל מידת זיהום האוויר תגדל המנוע לא יעבוד בצורה אופטימלית.

איזה כייף לי :)

פורסם
גם אם תנתק את חיישן החמצן הרכב ימשיך לנסוע...
חיישן טמפ' אוויר... מרק, בשונה ממני אתה לא יכול לתרץ :wink:. אבל לפי מה שאני יודע, אתה צודק.

בקיצור, יש תשובה?

• תוכן חדש...