Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8431 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

106 Xsi 1.6

106 Rallye 1.3

106 Rallye 1.6

106 G.T.I

מעוניין לרכוש אחד מהדגמים הרשומים מעלה ומעוניין לדעת מהם ההבדלים מבחינת:

א. התנהגות כביש

ב. התאמה לנהג החדש על הכביש לאחר קורס נהיגה (חדש אך מיומן), מי מהן תנשך את הנהג החדש ומי תרחם?

ג. טווח מחירים, האם כולן שוות את הסכום? או שחלקן לא שוות השקעה מסוג זה. למרות שהמחירים המדוברים הם "גרושים" לעומת מכוניות ספורט אחרות.

ד. הנאת נהיגה(אני אוהב סל"ד גבוה במיוחד

ה. אחזקה- היקרה מביניהן וכמו כן הזולה

ו. מה אני יקבל מהמכוניות הללו? האם הן באמת כמו שמספרים עליהן? האם אני יקבל חווית נהיגה לא נורמלית?

ז. בקיצור מה הם ההבדלים העיקריים בין הדגמים ומה עדיף לי בסכום של 60 אלף ש"ח.

פורסם

תראה, הם לא כמו הקררה שלך, אבל קרוב :wink:

יש לך 60 אלף? חפש את ה-GTI. כל אחת אחרת מארסנל ה-106 תהווה פשרה. ה-GTI היא החזקה ביותר, המאובזרת יותר, והמהנה יותר.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אז ככה...

יש כמו שאמרת 4 סוגים.

GTI

ראלי 1.6

ראלי 1.3

XSI. (כשאני מדבר על ה XSI אינ מדבר על ה 1600).

שני סוגי הראלי הן מכוניות מאוד ספרטניות. אין בהן כמעט ובכלל איבזור. הראלי 1.3 שווקה בארץ בין השנים 1994-1996, בלבד. מזגן, חלונות חשמל, והגה כח באו כתוספות ולא באו סטנדרט עם האוטו, ככה שתבין עד כמה אין באוטו הזה נוחות בגרוש...כי לא בכולם באמת יש את החלונות חשמל או המזגן או ההגה כח. המנוע טיפה חלש, 1300 סמק עם 100~ כ"ס, אך בסיבובים הוא נותן הנאה גדולה ומי שנוהג בו מרגיש כמו מכונית קארטינג...קארטינג גדולה....אבל לדעתי, ממה שנהגתי עליה, החסרון הכי גדול שלה ללא ספק זה חוסר כח. (0-100, בערך 9.5-10 ש').

הראלי השנייה 1.6 כבר יותר חזקה. 1600 סמ"ק, עם 103 כ"ס. יותר מאובזרת מאשר ה 1300 ומכוילת אחרת. מרגישה קצת פחות כמו קארטינג, וזה בגלל השינוי במבנה בין ה 1300 ל 1600. יש לה כח, לא יותר מדיי, אבל גם לא פחות מדיי...(0-100 ב 8.5-9 ש' בערך). שני המכוניות האלה לא בנויות ל 0-100 או לרייסים למרות שזה גם כיף לפעמים....אלא הן פשוט יותר בנויות לתפור כבישים בסיבובים וכאלה...הנוחות שלהן בנסיעות ארוכות, לדעתי, ממש לא נוחה....ואני מדבר כבעלים של ראלי.

ה XSI יותר מאובזרת, אבל פחות חזקה. גם היא יושבת בכביש מעולה ונותנת הנאה גדולה, אך יש לה פחות כח מאשר הראלי, וזה למי שמוכן להתפשר על אבזור תמורת כח. יש לה למשל סאן רוף וכדומה...

ואחרונה חביבה, ה GTI. הכי מאובזרת, והכי חזקה. 120 כ"ס, 0-100 ב 8ש', יושבת בכביש מעולה. יותר חזקה מהראלי, יותר מאובזרת מאשר ה XSI (כסאות עור למשל בחלק מהדגמים). בגלל זה גם מחירה גבוה בצורה משמעותית.

עכשיו תחשוב לבד איזה מהן אתה מעדיף....

Back to the original - NC again.

פורסם
אבל עדיין לא הבנתי מה ההבדלים בין הרכבים שהצגתי, איך אני אדע מה מתאים לי יותר?

ה-GTI היא הכי טובה ...

יש לה מנוע הרבה יותר טוב מהראלי/XSI, יש לה אבזור הכי טוב (מזגן, ח"ח, סאנרוף וכו') ...

ברמת העיקרון, הראלי היא הגרסא הספורטיבית (פחות מאובזרת מה-XSI), ה-XSI היא גרסא "חמה" של ה-106 ללא התפשרות על אבזור ...

המנוע של ה-GTI הוא הכי חזק, את ההבדלים בין המנועים והגירים של הגרסאות השונות אני אשאיר לאנשים שמבינים יותר ממני בנושא ...

אם הבנתי נכון אז זה ס**, השאלה מה הדרישות שלך מהאוטו ???

ה-GTI היא ממש לא רכב לקו ישר לפי מה שהבנתי שאתה מחפש רכב מהיר, ה-VR תעשה את העבודה הרבה יותר טוב מה-GTI למרות שה-GTI בעלת ביצועים הכי טובים מבין הראלי וה-XSI.

אני יודע שאתה מחפש VR כבר דיי הרבה זמן וכל מה שאתה מוצא זה VR עם מנועים גמורים, לפי דעתי הדרישות שלך קצת מוגזמות, בחיים לא תמצא VR מהשנתון שאתה יכול להרשות לעצמך (ועוד ידנית!!!) במצב מושלם !!! לפי דעתי ה-VR שמצאת ושהורדת אותו בהרבה מתחת למחירון זו הייתה אופציה מצויינת בשבילך, כל עוד שאר המכלולים יצאו טוב בבדיקה (חוץ מהמנוע) אז זו הזדמנות מצויינת כי בכסף שהורדת אותו מהמחירון אתה יכול להזמין מנוע חדש ועוד לשפר את האוטו ...

לפי דעתי ה-GTI לא כ"כ מתאימה לך כי היא דיי תאכזב אותך בקו ישר, אבל בגלל המחירון הנמוך תקבל רכב עם שנתון גבוה יותר וכנראה שמור יותר ואמין יותר ...

ה-GTI של יוגב באמת שמורה ושווה את הכסף, תקנה אותה ממנו אבל תשמור עליה טוב טוב !!! ואני אקנה אותה ממך עוד כמה שנים :wink: ...

עכשיו ברצינות, אני ממליץ לך לחפש עוד קצת VR, תעשה סיבוב על ה-GTI ותראה אם היא מתאימה לך ...

לפי דעתי ה-VR הרבה יותר מתאימה לך ...

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

כן א***, זה אני.

במקום לפתוח פה בשיחה אני ידבר איתך כבר פנים מול פנים.

אני רק יציין שהקטע של הויאר ירד מהפרק, 7 חודשים הספיקו לי.

אחרי הרבה דיבורים והרבה מעשים והרבה דברים אחרים הבנתי שזה לא רלוונטי, ההוצאות(אחרי שיחה עם בעלים של ויאר), הדלק, הטיפולים ומה לא...לא בשבילי ואני לא יעמוד בזה.

דבר שני, שכח מהקטע של קו ישר, אני אוהב את זה, אבל אני לא פחות אוהב נהיגה ספורטיבית.

אז בסדר, ניסע 200, כמה זמן אפשר לנסוע מאתים ולהנות מזה ? :shock:

בנהיגה ספורטיבית אתה מקבל כל פעם משהו מלהיב חדש, אין לזה סוף.

פשוט אני חשבתי לקחת ויאר ולעשות אותה עם המון כסף ואחרי המון זמן, לרכב שיוכל לאכול פניות.

אבל שכח מהרעיון, התקציב לא מאפשר לי.

בקשר ל-106 זה כנראה הדבר שאני כרגע מחפש, אני חשבתי על זה המון ואני לא יסביר לכם עכשיו למה הגעתי לזה ומה הקשר בין זה לבין ויאר(2 עולמות שונים).

בכל מקרה, את החלום של קוראדו או גרמניה אחרת אני יגשים בעוד כמה שנים.

ביינתים אני מחפש הנאה אחרת, ואני מאמין שפיג'ו ספורטיבית תעשה את העבודה מצוין, אולי אפילו אני לא ירצה להחליף אותה לבסןף :roll:

אז לסיכום, אני מקווה שמישהו יעזור לי למצוא פיג'ו ספורטיבית, אחרי שאני ייקח עליה סיבוב אני יידע אם האוטו הזה באמת בשבילי, וזה הכל, תקציב זאת לא הבעייה פה זה בטוח. :lol:

נ.ב תודה ל-T.B על ההסבר המפורט.

לפי מה שהבנתי מדבריך, כל הגרסאות בעצם דומות מבחינת התנהגות "מסלול", ההבדלים הם בעיקר מבחינת כוח, ומבחינת איבזור, נכון ?

פורסם

אני בטוח שאם תמצא אחת למכירה ותבקש סיבוב עליה יתנו לך סיבוב. תלך לזה מהפורום שמוכר את ה GTI שלו, תעשה עליה סיבוב. מתאימה לך? לך עליה...כי לפי מה שהבנתי היא שמורה....לא מתאימה לך? תשכח בכלל מ 106, כי אם ה GTI לא מתאימה לך, אז בטוח שהראלי וה XSI לא יתאימו לך...

ןלא בדיוק. הראלי 1600 שונה במקצת מ 1300. שניהן מדהימות בכבישים, וכל אחד מה שהוא מעדיף. אישית אני מעדיף בהרבה את הה 1600, גם בגלל האבזור, וגם בגלל עדיפות הכח הרבה. הרבה יותר כח. בעיקרון, כל הגרסאות הספורטיביות של ה 106 הן בשביל סיבובים וכדומה.

אבל לפי איך שאתה נשמע, ה GTI בנויה בשבילך. חזקה קצת, טובה לסיבובים והכל...צור איתו קשר בהודעה פרטית.

אגב, לא משנה עד כמה ה 106 שאתה קונה "ניראת" שמורה ויפה ונקייה..תיקח אותה לבדיקה, ושאתה תבחר את מכון הבדיקה. אין לך מושג איך המכוניות האלה גמורות לפעמים, חבל שתיפול סתם.

בהצלחה....

Back to the original - NC again.

פורסם
ה-GTI היא ממש לא רכב לקו ישר לפי מה שהבנתי שאתה מחפש רכב מהיר, לפי דעתי ה-GTI לא כ"כ מתאימה לך כי היא דיי תאכזב אותך בקו ישר

רדרוז יקירי, האם נהגת על ה-GTI? (אני אפילו לא אעלה פה ניחוש מושכל :p ). אני לא מכיר הרבה אנשים שבמסגרת התקציב והדרישות המכונית הזאת מאכזבת אותם בקו ישר.

נכון, היא איטית יותר מ-VR6, אבל לצעיר שמחפש רכב מהיר (חרוז :p ) אין הרבה מכוניות חזקות יותר בתקציב הנ"ל...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

את האמת שיש לי מושג...ואני לא קונה אגב שום רכב, מכל סוג, ללא בדיקה.

הייתי על סף קנייה של ויאר , כמו שרדרוז יכול להעיד, ואחרי 2 בדיקות גיליתי שהמנוע שלה גמור לגמרי (לגמרי=120 כוח~)(לעומת ה-174 המקוריים!) :shock:

אחת הסיבות שעשיתי לה 2 בדיקות, כמובן זה בגלל שאחת מהן לא עלתה לי כסף :lol: אבל עזבו..

בכל מקרה, תודה רבה לכל העונים.

אני אשמח אם תצרו איתי קשר באימייל אם תמצאו אחת מהגרסאות שציינתי למעלה ...ואמממ...אני כבר אנסה אותן :D

[email protected]

תודה.

פורסם
ה-GTI היא ממש לא רכב לקו ישר לפי מה שהבנתי שאתה מחפש רכב מהיר, לפי דעתי ה-GTI לא כ"כ מתאימה לך כי היא דיי תאכזב אותך בקו ישר

רדרוז יקירי, האם נהגת על ה-GTI? (אני אפילו לא אעלה פה ניחוש מושכל :p ). אני לא מכיר הרבה אנשים שבמסגרת התקציב והדרישות המכונית הזאת מאכזבת אותם בקו ישר.

נכון, היא איטית יותר מ-VR6, אבל לצעיר שמחפש רכב מהיר (חרוז :p ) אין הרבה מכוניות חזקות יותר בתקציב הנ"ל...

רוני

רוני, הפעם אתה טועה, אני במקרה מכיר את אדון קררה והוא חבר טוב שלי וישר זיהיתי אותו לפי הדרישות ...

8 שניות למאה זה לא כזה מהיר !!! אומגה 3200 עושה קצת פחות מ-9 שניות למאה והקשר בינה לבין רכב ספורט הוא מקרי בהחלט !!!

מה הקשר בין זה שנהגתי באוטו לבין התאוצה שלו ??? בשביל לדבר על תאוצה בקו ישר ממש לא צריך לסוע באוטו !!!

תראה, בתקציב הזה אפשר למצוא גם אימפרזה טורבו שנת 95 שהיא תהיה הכי מהירה שיש אבל למצוא אחת כזו זה כמעט בלתי אפשרי ...

לא אמרתי שה-GTI היא לא אופציה טובה, להפך, לפי דעתי היא אופציה מצויינת במיוחד לאור המחירון הנמוך שלה ...

פורסם

רוני, הפעם אתה טועה, אני במקרה מכיר את אדון קררה והוא חבר טוב שלי וישר זיהיתי אותו לפי הדרישות ...

8 שניות למאה זה לא כזה מהיר !!! אומגה 3200 עושה קצת פחות מ-9 שניות למאה והקשר בינה לבין רכב ספורט הוא מקרי בהחלט !!!

מה הקשר בין זה שנהגתי באוטו לבין התאוצה שלו ??? בשביל לדבר על תאוצה בקו ישר ממש לא צריך לסוע באוטו !!!

תראה, בתקציב הזה אפשר למצוא גם אימפרזה טורבו שנת 95 שהיא תהיה הכי מהירה שיש אבל למצוא אחת כזו זה כמעט בלתי אפשרי ...

לא אמרתי שה-GTI היא לא אופציה טובה, להפך, לפי דעתי היא אופציה מצויינת במיוחד לאור המחירון הנמוך שלה ...

אני באמת לא מכיר את אדון קררה חברך הטוב, אבל אם אתה מכיר אותו כל כך טוב - על אילו מכוניות מהירות הוא נהג בחייו? (חוץ מהקררה שבשמו והאימפרזה 22B עם הנוס שלו)

אתה יודע מה, מעבר לזה - אנא ספר לי, אם 8 שניות למאה זה לא כל כך מהיר, על מכוניות אחרות בתקציב דומה אשר יהיו מהירות יותר. נניח והאימפרזה בלתי אפשרי כמעט למצוא ונניח ו-VR הוא לא מוצא.

ובנוגע ל"בשביל לדבר על תאוצה בקו ישר לא צריך לנסוע על האוטו" - אתה טועה. עניין גדול בתאוצה הוא תחושות. יש מהירים יותר שמרגישים עצלים ויש מהירים פחות שמרגישים תזזיתיים. זה קשור ליחסי העברה, זה קשור לאופי מנוע, זה קשור להרבה דברים. בנוסף, נתוני אפס למאה לא מספרים על תאוצות ביניים וכולי.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אני באמת לא מכיר את אדון קררה חברך הטוב, אבל אם אתה מכיר אותו כל כך טוב - על אילו מכוניות מהירות הוא נהג בחייו? (חוץ מהקררה שבשמו והאימפרזה 22B עם הנוס שלו)

אתה יודע מה, מעבר לזה - אנא ספר לי, אם 8 שניות למאה זה לא כל כך מהיר, על מכוניות אחרות בתקציב דומה אשר יהיו מהירות יותר. נניח והאימפרזה בלתי אפשרי כמעט למצוא ונניח ו-VR הוא לא מוצא.

ובנוגע ל"בשביל לדבר על תאוצה בקו ישר לא צריך לנסוע על האוטו" - אתה טועה. עניין גדול בתאוצה הוא תחושות. יש מהירים יותר שמרגישים עצלים ויש מהירים פחות שמרגישים תזזיתיים. זה קשור ליחסי העברה, זה קשור לאופי מנוע, זה קשור להרבה דברים. בנוסף, נתוני אפס למאה לא מספרים על תאוצות ביניים וכולי.

רוני

נכון רוני, אני מסכים אתך שיש רכבים שנותנים לך הרגשה שהרכב יותר מהיר/איטי, אבל אני דווקא דברתי על 0 ל-100 נטו, כלומר כמה שניות זה בתיאוריה ולא מה נותן לך הרגשה של יותר מהיר וכו' ...

נכון שחוץ מהאימפרזה וה-VR אין משהו מהיר יותר בתקציב הנ"ל, ולפי דעתי ה-GTI היא אופציה הרבה יותר טובה מהן (שוב, זה טעם אישי שלי), אבל לפי דעתי היא תתאים לאדון קררה ...

פורסם

ה 106 GTI יותר מהירה מה VR6 עד 100 .

יש כמה מכוניות שאולי יהייו יותר מהירות עד 100 אבל זה לא רלוונטי, ה 106 GTI נותנת לך תחושת מהירות גבוהה מאוד.

8 שניות זה נתון מצויין (וזה נתוני יצרן, עיתון EVO מצטט 7.4 ל 106) , במיוחד בהתחשב בעובדה שמדובר ברכב אטמוספרי עם הנעה קדמית , אפילו הרכבים הכי חזקים בקטגוריה היום לא משפרים בהמון את התוצאה הזו , קליאו ספורט, 7.2 הונדה סיוויק TYPE R 6.8 מיני קופר S 7.4 סיאט לאון T 7.7 .

למרות ששנייה שלמה בתאוצה למאה בזמנים האלה זה הרבה, עדיין, ה 106 מאוד מהירה ל 100.

• תוכן חדש...