Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Antipollution fault ב C5

ariel:-)
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6103 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעייה שהופיעה לי פעמיים ב 4 שנים על שני C5 שונים, ונפתרה בשניהם באותה צורה.

מילאתי דלק, נסעתי הכל בסדר. אחרי התנעה נוספת נדלקת נורת service עם תקלת antipollution fault.

הנורה ממשיכה לדלוק למרות כיבויים והדלקות, ואפילו ניתוק מצבר (בפעם הקודמת).

המנוע מגיב כרגיל וצריכת הדלק לא משתנה.

עד כאן ההגיון שלי אומר שמילאתי דלק באיכות נמוכה (אני מתדלק בתחנה קבועה וגם התדלוק הזה היה שם)

ההפתעה היא שכאשר אני ממלא דלק שוב, בהתנעה בתחנת דלק (אני מניח שזה עדיין דלק ישן בצינור) הנורה לא דולקת.

מכיוון שאין שום מפסק שמורה של פתח מילוי פתוח, אני מניח שאו שהיה וואקום במיכל (לא שמעתי רעש מיוחד שפתחתי אותו) או שהמחשב גילה שמילאתי דלק (המד דלק מחובר דרך מחשב הרכב)

עוד נתון שיכול אולי לסייע, נסעתי לים המלח, ומדובר בתחום לחצים די רחב, מרכז הארץ, ירושלים, ים המלח. היום בבוקר במרכז הארץ הנורה עדיין דלקה.

בפעם הבאה שזה יקרה (עוד שנתיים בחישוב גס) אני אנסה לפתוח את המיכל בלי למלא כלום.

אם יש למישהוא רעיון למה הנורה נדלקה ויותר מזה למה היא נכבתה (איזה סנסורים יכולים לההדליק את antipollution fault) אשמח לשמוע

אריאל :smile:

פורסם

בדיוק הייתי עם הסי5 בים-המלח ובחזרה, ולא נדלק לי כלום. הנסיעה היתה תענוג, דרך אגב.

קשה לי להאמין שפה בפורום תמצא תשובה. כדאי להרים טלפון למוסך.

סיבה אפשרית, כמו רוב הנורות שנדלקו לי עד היום, היא מתכנת צרפתי שיכור ו/או טיפש...

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

הייתה לי תקלה כזאת

חיברתי סורק קודים והוא הצביע על תקלה ב coil pack.

אחד הפלגים לא נתן לרגע ניצוץ, התוצאה הייתה דלק לא שרוף באגזוז וה וההודעה קפצה

מדובר במכלול של סלילי ההצתה.

זו מחלה ידועה ב C5. המכלול עצמו עולה כ 1000 ש"ח וההחלפה שלו זה 5 דקות עבודה.

אבל לא צריך למהר ולהשקיע את ה 1000 ש"ח, אם הבעייה נעלמת אחרי 3 מהלכים של התנעה, כיבוי, הוצאת המפתח אפשר להמשיך לסוע ברכב עד לפעם הבאה שיכולה להיות עוד הרבה זמן.

פורסם

ארנון אתה צודק, אבל החבר נתן כיוון לפתרון הבעיה ולמה אני כותב את זה? מכיוון שלפני כמה ימים נשאלה שאלה בפורום זה על אותה תקלה בדיוק בפיז'ו 307 ולא ראיתי שמשהו ענה לו .

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

נצל"ש. :-D מקפצ"ש :lol:

היום זה קרה גם אצלי- Antipollution Fault- אחרי יום שלם של נסיעות עירוניות עם די הרבה פקקים. לא יודע מתי התקלה הופיעה בפעם ראשונה, אני שמתי לב רק כשהנעתי את הרכב באחד המקומות שהייתי היום.. ניסיתי לכבות ולהניע שוב, לא עזר.

עד הערב נורת ההזהרה דלקה, וההודעה הופיעה על הצג.

אחרי שהגעתי הביתה, קראתי כאן בפורום על כמה שיטות, ובשתיים מהן השתמשתי והן עזרו לי:

1. ניקוז סולר עם מים מהפילטר סולר

2. פתיחה וסגירה של פקק טנק דלק :shock:

מה שמוזר, שזה עזר לי, התקלה נעלמה מייד.

נראה במהלך שבוע הבא, אם התקלה תחזור, אז אין בררה, ניסע למוסך לדיאגנוזה.

ערב נעים לכולם, איוון.

LEON אדומה

GOLF כחולה

• תוכן חדש...