Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחפש רכב ספורטיבי עד 50,000

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7503 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מוטי, מאחר ואין קשר ישיר לקישור אקצר בדברי.

בכוונה לקחתי את הדוגמה של יקר ללבך במושב ליד הנהג.

ידידי היקר- כנראה שהיית בחו"ל קצת יותר מדי זמן. אתה מוזמן לביקור (חומוס בעכו העתיקה עלי ואני במקור ראשל"צי) וקצת שחכת מה זה ילד מתלהב (החל מערסים עד צפונבונים) שקיבל רשיון ומחפש דאווין.

ברור לי שילד שמחפש רכב ספורט ואינו יודע לנהוג (החושב כי יש נהגים חדשים היודעים לנהוג, חזקה עליו שאין לו שמץ של מושג בנהיגה) מחפש רק דאווין ושטויות.

ידידי - ברור שניתן לתת אין-סוף דוגמאות לנהגים מבוגרים וחסרי אחריות וההפך אך לאחר כי הראנו כי הילד לא אחראי ומחפש דאווין, נתמקד בזה.

"אקנח" בדוגמה: לפני יומיים הייתי בטכניון. למי שמכיר, נסעתי בכביש ההיקפי ליד תעשייה וניהול בכיוון פיסיקה. יש מעבר חצייה וסמוך תחנת אוטובוס כך שהכביש קצת רחב. אני עוצר בכדי לאפשר לסטודנטית לעבור ואיזה דביל בא לעקוף אותי וכמעט דרס אותה. הסטודנטית שהייתה קצת נמוכה לא ראתה אותו כלל ובשנייה האחרונה זינקה אחורה. רוצה לנחש מי היה מאחורי ההגה?! שני בחורים (ערבים במקרה זה אך לא חסר נשמות טהורות בקרב היהודים) שציחקקו.

יצא שלא קיצרתי... מצטער.

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא מבין על סמך הקביעה הכל כך דבילית הזאת שכל נהג חדש מחפש דאווין, חסר אחריות ולא יודע לנהוג.

אני בפירוש לא מחפש דאווין, בגלל זה לא ביקשתי "אוטו פוזה". אני מחפש אוטו קצת ספורטיבי כדי להנות מהנהיגה ואני מודע לעובדה שיש מכוניות מסוימות שגדולות עלי. כמו כן, אני יכול להבין למה אתה חושב שנהג חדש שתתן לו רכב ספורטיבי ימתח את הגבולות יותר מדי. טבעם של בני אדם לנצל כוח הנופל בידם. אך כמובן שלא כולם ככה, ואני יכול להגיד לך בודאות מתוך הכרות עמוקה עם עצמי שאני ממש, אבל ממש לא כזה.

בקשר לדוגמא שלך, אני מבין את מקור הדאגה, אבל מכאן ועד לקביעה כי כל נהג חדש הוא אדיוט חסר אחריות, וכי אסור לתת בידם מכוניות ספורטיביות, המרחק הוא גדול!

פורסם

אני הייתי הולך על איזו 106XSI או 205GTI התקציב שלך מאפשר לקנות אחת במצב טוב, ואל תפסול בגלל שהן זולות שמור את הכסף לא תמיד צריך לבזבז הכול.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
אני לא מבין על סמך הקביעה הכל כך דבילית הזאת שכל נהג חדש מחפש דאווין, חסר אחריות ולא יודע לנהוג.

אני בפירוש לא מחפש דאווין, בגלל זה לא ביקשתי "אוטו פוזה". אני מחפש אוטו קצת ספורטיבי כדי להנות מהנהיגה ואני מודע לעובדה שיש מכוניות מסוימות שגדולות עלי. כמו כן, אני יכול להבין למה אתה חושב שנהג חדש שתתן לו רכב ספורטיבי ימתח את הגבולות יותר מדי. טבעם של בני אדם לנצל כוח הנופל בידם. אך כמובן שלא כולם ככה, ואני יכול להגיד לך בודאות מתוך הכרות עמוקה עם עצמי שאני ממש, אבל ממש לא כזה.

בקשר לדוגמא שלך, אני מבין את מקור הדאגה, אבל מכאן ועד לקביעה כי כל נהג חדש הוא אדיוט חסר אחריות, וכי אסור לתת בידם מכוניות ספורטיביות, המרחק הוא גדול!

נהיגה נוגדת כל רפלקס טבעי של הגוף האנושי,אף אחד לא נולד עם ה"מתת".

אני אתקן את הניסוח הקודם, לא רק נהגים חדשים,אלא רוב הנהגים לא מודעים לכוחות מסביבם ואיך לשלוט בהם = לא יודעים לנהוג.

ואף אחד פה לא דואג שתמתח את הגבולות, בלי הכשרה נכונה יהיה לך קשה למצוא אותם גם כך...

החשש העיקרי הוא שתנסה, ותשבור משהו בתהליך.

אבל אתה גם צודק, אין סיבה לא להמליץ לך על רכב "בעל יומרות".

ההמלצה שלי היא 318iSE30 BMW, יוצרו עד שנת 91, 142 כ"ס על 1.1 טון של שלדה איכותית.

וישאר לך עודף להתאים אותה לפי רצונך ולקחת מספר קורסי נהיגה מתקדמת.(מגבלות...זוכר?)

הבעיה היחידה היא שהן נדירות,עד היום ראיתי אחת כזאת בארץ.

די... מספיק. נגמרה התקופה הזאת.

פורסם
אני לא מבין על סמך הקביעה הכל כך דבילית הזאת שכל נהג חדש מחפש דאווין, חסר אחריות ולא יודע לנהוג. כך נהג חדש אינו יודע לנהוג! קביעה נקודה סוף. אגב, ישנם נהגים עם שנות רשיון שלא יודעים לנהוג...

כמו כן, אני יכול להבין למה אתה חושב שנהג חדש שתתן לו רכב ספורטיבי ימתח את הגבולות יותר מדי. טבעם של בני אדם לנצל כוח הנופל בידם. אך כמובן שלא כולם ככה, ואני יכול להגיד לך בודאות מתוך הכרות עמוקה עם עצמי שאני ממש, אבל ממש לא כזה. כל הכבוד.

אם תמצא את המילה אדיוט בין דברי אתן לך קרמבו. לגבי חסר אחריות - הבעיה היא לא חוסר האחריות אלא החוסר בידע והיכולת להעריך על מה אתה נוהג, מה הכוחות שלו, מה המגבלות שלו, איכן הגבולות שלו איכן הגבולות של אותו נהג חדש. ולמה?! אין לו שום מקור השוואה אחר.

אם אתן לך פיאט בראבו ואומר לך שיש לה הגה הכי מתקשר שקיים בשוק וכל שוכני הפורום יומרו אף הם שכן - אתה תוכל לאחר שתנהג במאששראלי לומר לי לא? סביר להניח שתאמר כי למאששראלי יש הגה נוראי כי מקור הייחוס שלך הוא בראבו ושמועות שלווא דווקא נכונים אגב למען הסר ספק כמובן שאין לבראבו הגה משובח. אולי אפילו ההיפך -בחרתי בה רק לצורך ההדגמה.

בכול מקרה שיהיה לך בהמון הצלחה בבגרויות ועם הרשיון.
פורסם
אני לא מבין את זה אבל יש יותר מדי "חכמים" כל פעם שמדובר בטיגרה...

אנשים פשוט נותנים טיפים על סמך שמועות ובטח מבלי להתנסות... וזה, בתור בעל טיגרה, מרגיז אותי מאוד!!!

נכון שהרכב הוא לא ספורטיבי כמו אסטרה GSI או VR6 אבל מדובר ברכב מספיק חזק, נראה מצויין, אמין וגם (ואת זה אני אומר מנסיון) מהנה לנהיגה...

מחזק.
פורסם

ebari ראשית אני מצטער אם דברי נשמעו כאילו אני תוקף אותך או את דעתך.

כשאמרתי אידיוט זה היה פשוט הגזמה, אני מודע טוב מאוד לעובדה שלא הזכרת את המילה הזאת.

ולדעת איכן הגבולות ולהעריך את מה שאתה נוהג עליו מתפרש אצלי בין השאר כאחריות. בתור נהג חדש אני מודע היטב ליכולות (המוגבלות) שלי, ולכן אני יודע שאני לא יעשה שטויות, אך שוב אני אומר שלפי דעתי זה אחריותו האישית של כל נהג לדעת אם הוא יכול להסתדר עם כלי רכב אחד או אחר. כמובן שאם אתה יודע שרכב מסויים הוא קשה לשליטה או מתנהג בצורה קיצונית, חשוב מאוד שתציין זו ואתה אף רשאי להביע דעה ולהגיד שלפי דעתך לנהג חדש יהיה קשה להסתדר עם רכב כזה, אך לפי דעתי אין זו החלטתך אם הרכב הזה מתאים לו או לא, אלא החלטתו. אני מכיר מספיק חברים שנוהגים בצורה חסרת אחריות ומסוכנת עם מכוניות שהן בפירוש לא ספורטיביות, מאידך אני גם מכיר אנשים שלא יעשו שטויות גם אם תתן להם STI בתור רכב ראשון.

פורסם

ברור שבסופו של דבר זה מסתכם בבן אדם עצמו

יש אנשים שמגלים בגרות ואחריות על הכביש מהרגע הראשון שיש להם הגה ביד ולא משנה אם זה עם רכב זה או אחר

אבל לרוב , נהג צעיר שזה עתה הוציא רישיון לא מומלץ בתור טבילת אש ראשונית רכב ספורטיבי

אני במקומך הייתי עושה סטא'ז על איזה פולו שנה שנתיים , רכב עם מגבלות , רכב שבו לא תוכל לקחת סיבובים מהר גם אם תרצה (אלא אם כן ממש בא לך להתהפך), לא תוכל להגיע למהירויות גבוהות גם אם תרצה , אבל תוכל להכיר הכרות אינטימית את "מגרש המשחקים", בנוסף לקחת כמה קורסי שליטה שמתקיימים היום בכמה בתי ספר בארץ , ואז תוכל להשתדרג למשהו יותר ביצועיסטי :twisted:

הכל כמובן בגדר המלצה והשקפת העולם שלי

מצידי תביא אימפרזה gt ותחרוך את האספלט ממטולה ועד אילת :-) ,אני מדבר באופן כללי .

A MACHINE , KEPT ALIVE BY HIS LOVE

פורסם

eladz: אני מקווה שדבר אחד ברור לך: דברי הם לא בגדר העברת ביקורת כי אם חשש לשלומך!

אתה חושב שבעיה לתת המלצות?! ממש לא. מעניינים אותי מספר דברים:

(1) שלומך

(2) הורייך

(3) הסובבים אותך בכביש - מאחר ויכול להיות שגם אני אהיה לידך ואם לא אז ילדה בת 5 וכדומה.

ארחיב קצת על מס' 2: כשאני עליתי על אופנועים, הורי מאוד התנגדו (לא עזר להם) וחבר אמר לי משפט נכון: לאחר תאונה החברה והחברים יבואו, יבקרו וילכו אבל רק ההורים ישארו לצידך 24 שעות

עד שתבריא => אתה חייב לשמור על עצמך גם עבורם.

עושה רושם כי אתה בחור עם הגיון בריא הדואג להפעיל אותו - המשך כך.

אגב: המשפט שאמרת לגבי בחירה שלי-בחירה שלו, נו... מן הסתם שאיש יעשה עם כספו הטוב כראות עיניו.

מתנצל שאני נשמע כבד ומדכא אך ידידי - הכביש הוא גן חיות בלשון המעטה. בטח שאתה מודע לכך.

שמו ר על עצמך ועל הסובבים אותך. דע את מגבלות רכבך ואת שלך. אמץ המלצות אנשי הפורום לביצוע קורסים לנהיגה מתקדמת וכיוצא בזאת.

בהצלחה.

טיפ קטן: אל תחפז לקנות רכב שנראה מדהים ושמור. חפש לאט לאט ובסבלנות. יש הרבה כלים שחוטים שעושים להם טיפולים קוסמטיים אבל בפנים (מנוע,גיר...) הכול רקוב. יש אנשים שלא יתביישו לבקש גם 5K מעל המחירון גם על כלים גמורים.

אם אין לך ידע מעמיק - העזר בחבר מבין או הכי טוב: אבא (אם הוא מבין).

בהצלחה.

פורסם

אני לא מחפש להחליף את הרכב בעוד שנה-שנתיים. למה לא מראש לקנות רכב ספורטיבי ולנהוג בו בצורה שפויה, ובעוד שנה-שנתיים ואחרי כמה קורסים לנהיגה מתקדמת להתחיל לשחק איתו קצת?

ebari, תודה על דאגתך. אני אכן מתכוון לקחת בעתיד (מקווה שהקרוב) קורסים בנהיגה מתקדמת, וכמובן שאני יפעיל שיקול דעת וינהג (לפני ואחרי הקורסים) בזהירות ואחריות. בקשר למצב הרכב אני נעזר באבא, עליו אני הכי סומך בתחום (מבין הסובבים אותי כמובן).

בכל אופן סטינו קצת מהנושא.. האפשרויות שעלו פה בנתיים הם:

106 ראלי/GTI/XSI

306 XSI

מגאן קופה 2000/1600

יונדאי קופה - נפסל (לא אוהב את הרכב+יותר מדי נפוץ באיזורי..)

MX3/MX5 - נפסל (שנתון נמוך/2 מושבים)

פונטו HGT

אופל טיגרה 1600

318iSE30 BMW - נפסל בגלל שנתון

האם יש עוד משהו שעומד בקריטריונים (שנתון 97+, עד 50K עם אפשרות לחריגה קטנה, רכב ספורטיבי "לייט" - לא מראה אלא התנהגות, והנאה מנהיגה)?

מה מבין הרשימה המומלץ ביותר? כל הערות ודעות יתקבלו בברכה!

פורסם

הצרפתיות לבית פג'ו יהיו המהנות ביותר ובעלות ההתנהגות העדיפה, התקציב שלך גם יאפשר לקנות אחת במצב טוב(אל תפסול רכב שנמכר מעל המחירון הרכבים האלה במצב טוב נמכרים הרבה פעמים מעל).

המחיר שלהן ישאיר לך המון כסף, תוכל להשקיע אותו גם בקורסים לנהיגה מתקדמת, לדעתי אחת מהן תיהיה הקניה העדיפה.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
הצרפתיות לבית פג'ו יהיו המהנות ביותר ובעלות ההתנהגות העדיפה, התקציב שלך גם יאפשר לקנות אחת במצב טוב(אל תפסול רכב שנמכר מעל המחירון הרכבים האלה במצב טוב נמכרים הרבה פעמים מעל).

המחיר שלהן ישאיר לך המון כסף, תוכל להשקיע אותו גם בקורסים לנהיגה מתקדמת, לדעתי אחת מהן תיהיה הקניה העדיפה.

זה הכיוון שלי, הבעיה שמכוניות כאלה קשה מאוד למצוא.. אני בתהליך של חיפוש אינטנסיבי, פשוט רציתי לדעת אם יש אופציות אחרות בשביל להקל על תהליך המציאה.

איביזה טורבו 00/1

יש אחת בפוקוס,אם אתה יכול לגייס עוד 7K.

שמור על עצמך.

איך היא? מהנה לנהיגה? התנהגות טובה?
פורסם
איביזה טורבו 00/1

יש אחת בפוקוס,אם אתה יכול לגייס עוד 7K.

שמור על עצמך.

הוא ביקש מכונית ספורטיבית מהנה לנהיגה, לא סופר מיני מהירה.

בכל אופן, זהו, סיננת והשארת את 2 המכוניות הטובות ביותר (306,106), כמו שאתה אומר רק צריך למצוא אחת טובה.

נ.ב, אתה אוהב אלפות ? יכולה להכנס לרשימה גם אלפא 145 2.0 טווין ספארק, שנת 98.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם

אני לא יודע עם האיביזה טורבו מכונית מהנה לנהיגה כי לא נסעתי עליה.

מה שבטוח שהיא בסיס לשיפורים ממש טוב . אז אם אתה חפץ בשיפורים זה האוטו בשבילך.

יוגב

• תוכן חדש...