Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7517 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מפרק את הדשבורד ב-106 שלי.

אני מעוניין לבצע בידוד אקוסטי על קיר האש (מתוך פנים הרכב) ע"מ להגיע לתוצאות הבאות:

1. בידוד של רעשי המנוע

2. אקוסטיקה טובה יותר בפנים הרכב

באוטו יש כיום מערכת מכוונת Mid-End SQ (יעני SQ לעניים):

- סט Xetec Xircuit 5.25 2-way.

- בידוד Dynamat Extreme בדלתות.

- סאב Adire Shiva 12" בתיבה אטומה.

- מחשב המשמש גם כ-Head Unit וגם כ-DSP.

באיזה חומר להשתמש? (חיפוש בפורום העלה עדיפות ל-Dynamat רגיל או אקסטרים).

יש לכם עצות\הערות\הארות בנושא?

- - -------[Fireball]------ - -

פורסם

או הו...

מזמן לא שמענו מהרפתקאות ליאור-שלא-נשבר-מהאוטו-שנשבר-לו... :-P

לגבי איטום.. ובכן בנוסף לדיינמט הנפוץ ישנו עוד חומר שעושה בדיוק את אותה העבודה ועולה כמה אחוזים פחות ממנו... חומר של חברת brown. אין יבוא סדיר לארץ, וככל הנראה משלוחה לא יהיה זול במיוחד עקב המשקל הגבוה (יחסית) של החומר.

אז כנראה שאין יותר מדי ברירות אלא להתפשר על הדיינמט והמחיר הבלתי הגיוני בעליל שלו בארץ. ואם כבר דיינמט אז האקסטרים, נוח יותר לעבודה ומבודד טוב יותר.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

הקיר הזה די חם לפי דעתי.

לא כך?

דיינמאט אקטסרים הוא נוזלי יותר מדיינמאט אוריגינל - שמדובר בטמפרטורות גבוהות

ולא רק זה, נראה לי שגם לאוריגינל זה יהיה חם...לפי דעתי

אולי כדאי לנסות לחפש עצות לגבי דיינהוד (Dynahood) או משהו כזה.

מטרתו בעיקר היא בצד התחתון של מכסה המנוע - כדי למנוע רעשי מנוע והם גם טוענים שהוא מוריד את טמפרטורת מכסה המנוע לשמירה מיטבית על הצבע (WTF?)..

בקיצור, התיעצות עם אדם שמכיר הרבה חומרי איטום ולא רק דיינאמט אקסטרים ואוריגינל יכולה לעזור

אייל, בטוח יש לך משהו להוסיף - גם אתה רצית לעשות את זה בעבר (אם לא עשית...) ובטוח יש לך קצת אור לשפוך על הנושא..

וליאור - אני מאוד לקווה שאתה לא מפרק את הדשבורד סתם בשביל לבודד. כמו שאני מכיר אותך (ואת האוטו :) ) משהו התקלקל ואתה צריך לפרק את הדש, אבל אם זה רק בשביל הבידוד, לא רעיון טוב לפי דעתי...

בהצלחה בכל מקרה :)

אלון.

פורסם

אולי כדאי לנסות לחפש עצות לגבי דיינהוד (Dynahood) או משהו כזה.

מטרתו בעיקר היא בצד התחתון של מכסה המנוע - כדי למנוע רעשי מנוע והם גם טוענים שהוא מוריד את טמפרטורת מכסה המנוע לשמירה מיטבית על הצבע (WTF?)..

אלון.

הכוונה היא ל -hoodlinear של דינמאט....

אלון-אל דאגה ,ליאור מרוב שיעמום מפרק את הרכב כל שני וחמישי-אני הפסקתי לעקוב:-)

"תחי מדינת ישראל- וכל הכבוד לצה"ל....."

פורסם

לדעתי לא שווה להשקיע את הכסף והעבודה בזה , השיפור מאטימה כזאת יהיה מאוד מינורי.

הייתי משקיע בדברים אחרים קודם .

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

אני לא מפרק את הדשבורד בשביל זה במיוחד.

אני מפרק אותו כדי לגלות דליפה במערכת המיזוג :?

אז הדשבורד יהיה כבר מפורק לגמרי.

האם עדיין לא שווה להשקיע את הכסף (וההזדמנות) על איטום כזה?

פורסם
הכוונה היא ל -hoodlinear של דינמאט....

ידעתי. רציתי לראות שאתה יודע :lol:

ולעופר דותן, שטח הפנים של קיר האש אינו גדול במיוחד

ואם כבר מפרקים את הדש ברכב (זה פיז'ו לא לשכוח, אי אפשר לפרק יותר מדי... :) ) אתה לא חושב ששווה להשקיע בלסגור את הפינה הקטנה הזו??

אם זה היה רכבי האישי, והייתי מגיע למצב שאני חייב לפרק את הדש, היית משקיע הסוגייה הזו.

אלון.

פורסם

אם היה לי חומר איטום שוכב ללא מעש .. אז כן , הייתי שם אותו שם בכיף .

אבל לא הייתי הולך לקנות חומר במיוחד בשביל זה , הייתי מתעל את הכסף לדברים אחרים ברכיבים של המערכת ששם ההשקעה תהיה כדאית יותר.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

כמו שכבר אמרו לפני זה, אם היה לי חומר מיותר אז כן הייתי אוטם את הפינה הזאתי, אבל חומר יעודי בשביל זה, אם אין אטימה כללית של הרכב זה די מיותר , את רעש המנוע ניתן להפחית בציפוי המכסה מבפנים אכן ע"י HOODLYNER, אבל אני לא יודע מה איתכם, שאני שומע את המערכת, אני בכלל לא שומע את המנוע עובד...:).

אם כי אני עדיין ימליץ על אטימה מוחלטת של הרכב במידה וכבר ורצים להכנס להרפתקה כזאתי...וזאת חתיכת הרפתקה...

אם בכל זאת בעקשנות עסקינן אז החומר היותר מומלץ זה HOODLYNER, אם כי הוא קצת עבה, וגם האקסטרים יעשה את העבודה, שניהם עמידים בחום, אם זה מספיק טוב לבאגאז בחום הארצישראלי, אז זה גם יהיה מספיק טוב גם לקיר האש...

under construction..

פורסם

פה זה לא רק בגאז', זה גם החום שבא מהמנוע.

אך אם הפלסטיק שמורכב על קיר האש עומד בזה, סביר להניח שגם הדיינמאט יעשה את העבודה.

מצטרף פה לעניין התועלת, אם יש חתיכת חומר כזאת, גם אני הייתי מדביק אותה.

כל מערכת סטריאו, הנה התפשרות מול הדבר האמיתי.

פורסם

דיינמאט אקסטרים עמיד יותר (משמעותית) בחום מאשר אוריג'נל. אם המטרה היא להפחית רעשי מנוע לא הייתי ממליץ על הדיינמאט אקסטרים או האוריג'נל שכן התפקיד העיקרי שלהם הוא לא לבודד אלא להפחית רזוננס. בשביל בידוד הייתי ממליץ לשים EXTREMELINER (החומר בא ללא דבק אך ניתן לעצב אותו). אני לא זוכר מה המחיר המדוייק אבל הוא יקר בהרבה מאקסטרים (יריעה עולה בערך פי 3 מיריעת אקסטרים באותה הגודל).

פורסם

התייעצתי כרגע עם אודי מאוטופרט, וגם קיבלתי אינדיקציה למחירים:

הוא ממליץ, כמו אייל, על Extremeliner בשביל קיר האש:

http://www.dynamat.com/spec_extremeliner.htm

(600 ש"ח)

עובי: 1 ס"מ. מדביקים אותו לקיר האש עם ספריי דביק.

ועל Dynaliner מתחת לשטיחים של מושבי הנוסע:

http://www.dynamat.com/spec_dynaliner.htm

(350 ש"ח)

עובי: 1.27 ס"מ. מניחים אותו מתחת לשטיח\לבד הקיימים.

מה אתם אומרים?

למישהו יש נסיון עם המוצרים הנ"ל כדי להעיד על טיבם?

• תוכן חדש...