Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7529 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בחורף כידוע אנחנו ממשיכים להדליק מידי פעם את המזגן .

הצורך הראשוני, כמובן, הוא ניקוי אדים משמשות הרכב.

וכתוצר לוואי חיובי, אנחנו מסחררים גז עם השמן שקיים במערכת, שמשמן את החלקים הנעים במדחס ואת חלקי הגומי והאטמים וכך אנו מונעים דליפות גז, ומאריכים את חיי מערכת המיזוג.

עד כאן יופי, אז.....איפה הבעייה??

כאשר חסר גז במערכת, לחצי העבודה של הגז נמוכים מאוד, תוסיפו למשוואה את הקרירות בחורף והלחצים יורדים עוד יותר.

במצב זה זרימת הגז (עם השמן) יורדת דרסטית עד למצב ששמן לא חוזר חזרה למדחס וגורם לבלאי מואץ ו/או הרס מוחלט שלו. *

כמו כן צמיגות השמן מזגנים בחורף עולה, דבר שמקשה עוד יותר בסיחרור השמן במערכת.

לכן, אם ידוע לכם שקיים חוסר גז במזגן שלכם, אל תחכו לקיץ לטפל במזגן. בצעו זאת מייד או המנעו משימוש במזגן בימים קרים.

ואילו היו 60 שניות על שימוש במזגן בחודשי החורף.

* הסבר טכני למבינים- כאשר לחץ יניקה יורד מתחת ל 10 PSI שמן לא חוזר למדחס!

פורסם
בחורף לחץ יניקה יורד ל 20 PSI, במערכת תקינה. תוריד קצת גז...והופה את ב 10 PSI.
WTF

:mm_eek:

אגב

לגבי השירשור הקודם שלי בנושא מזגנים

המזגן מקרר טוב מאד

האם ניתן לחכות עם החלפת המייבש עד תחילת הקיץ?

האם עם החלפתו יהיה שיפור נוסף בקירור?

הייתי במוסך,"נחלת יצחק" ושאלתי על החלפת המייבש

הוא שאל אותי"למה אתה צריך להחליף מייבש"(ושהוא צריך לראות במה מדובר....)

בכל מקרה כוונתי להחליף

ניצן

פורסם

WTF

:mm_eek:

מה לא ברור??

לגבי המייבש, דעתי ידועה לך מראש. השקעת סכום כסף נכבד על מדחס. (דרך אגב -ניתן להחליף את אטם ציר המדחס). זה לא רכב חדש, עד כמה מאות שקלים למייבש, וקנית גם שקט נפשי.

אם הייתה לך הבנה עמוקה יותר במיזוג, כפי שיש לך בשמני מנוע, לא היית חושב פעמיים.

ולמי לא מכיר את סיפור המייבש..כנסו לכאן.

פורסם

אגב באותו הזדמנות כדאי גם להחליף את רצועת המדחס

רצועה חדשה טובה כזו עלתה לי 50 שח

פזו 205 שנת 94 ...חסכוני אמין פשוט סוס

פורסם

מה עדיף? בחורף כמובן... להפעיל מזגן על חימום או לעשות כמו שאני עושה כי אני עני ולשים על המצב שהאוטו יעשה סירקולציה מהאויר שבחוץ ועל חימום והופה יש לי אויר רותח...?

פורסם

או תדליק את הונטה בלי AC עדיין יהיה לך חימום גם עם סירקולציה מבפנים, זתומרת שאין קשר.הAC נכנס כאשר אתה רוצה להפשיר אדים.

מצב 1 : סירקולציה מבחוץ ובורר על חימום.

מצב 2: סירקולציה סגורה (מבפנים) ונטה עובדת, מתג בורר חימום (AC מכובה) ויש אויר חם אך לח.

מצב 3 : סירקולציה סגורה (מבפנים) ונטה עובדת, מתג בורר חימום (AC דלוק) ויש אויר חם יבש על מנת להפשר את האדים על השמשה הראשית.

לךא צריך AC בחימום אלא רק בקירור, משתמשים בAC בחימום רק לצורך אויר חם ויבש לשם הפשרת האדים! זתומרת שגם אם אץה עני אתה יכול להדליק ונטה וחימום (רק בלי AC)

עד האדים כמובן

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם

איך זה אפשרי שכאשר ה AC עובד האוויר שיצא יהיה חם?

הרי איך שאני מבין את זה AC דוחס גז ואז משחרר אותו ברדיאטור פנימי, ואז בגלל השחרור של הגז מתקרר הראדיאטור ויוצא אוויר קר.

עכשיו איך הגיוני שכאשר AC פועל יוצא אוויר חם?

תודה

פורסם

פשוט מאוד:

מאוורר הפנימי ברכב שייך גם למיזוג וגם לחימום], הרדיאטורים הפנימיים , זה של המזגן, וזה של החימום "יושבים" באותה תעלת איורור שקצותיה כאמור בחלון למעלה, ברגלים למטה, וב"פרונט של הדשבורד, (ישנם גם מפוצלים, נעזוב את זה כרגע)

בפועל בעת הפעלת חימום ומיזוג בו זמנית, המאורר שהינו משותף, מעביר את האוויר שספח את ה"קור: מחד ואת ה"חום" מאידך, החום מתגבר בקלות ברוב המכוניות על הקור, על אף שהמזגן יהיה בשיא קירורו.

תנאי הכרחי הוא שמערכת החימום נקיה מטינופת וסתימות חלקיות או מלאות.

בברכה

דני ממצת אור בחיפה

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אם במשך הקיץ האחרון לא הייתה בעייה במיזוג. סביר להניח שכעת גם אין לך בעייה.

בדרך כלל נהגים יודעים שיש להם בעייה במזגן, הם 'מושכים' עם התקלה כל החורף, ומחכים לקיץ כדי לתקנה - וכאן הטעות.

• תוכן חדש...