Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איזה רתכת לקנות?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7558 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב

עד הזמן האחרון ריתוך ומסגרות בכלל לא עניינו אותי כל כך והידע שלי היה מאוד מאוד בסיסי

אבל לאחר שהתחלתי עם באגים וכו הבנתי שריתוך זה לא משהו אוניברסלי וישנם כמה סוגים שונים של ריתוך למטרות שונות.

כמו תלמיד טוב ישר רצתי לספרייה הגדולה באזור בחיפוש אחרי ספר שיוכל לתת לי מעבר לנתונים בסיסיים אלה גם ריתוך בהיבטים שונים כמו ההיבט ההנדסי והפיזיקלי של העניין.

החיפוש לא הלך משהו ולא מצאתי משהו רציני

אז שאלה ראשונה שלי היא האם מישהו מכיר ספר טוב שניתן לקנות בארץ / חו"ל

שמספק מידע ברמה גבוהה??

עם עדיפות לעברית אך אין לי בעיה גם עם אנגלית

לאחר הרקע אני מעוניין לקנות רתכת אשר תשמש אותי לכל מיני פרוייקטים בבאגי שלי ובכלל.

לכן אשמח אם תוכלו לפרט לי על שיטות וסוגי הרתכות והיתרונות והחסרונות שלהם.

בעיקרון אני מחפש משהו פשוט שיוכל לרתך חזק ויחזיק הרבה זמן, הנסיון היחידי שלי היא ריתוך הקשתות בבאגי שלי לאחר לימוד מעמיק של שיטת העבודה ע"י מסגר והריתוך היה עם רתכת אלקטרודות פשוטה לכן בגלל היותי מתחיל אני מעדיף משהו לא מסובך למרות שאם למדתי ריתוך רגיל כל כך מהר אני מאמין שאסתדר עם משהו טיפה יותר גבוה מהבסיס.

יש לציין שאני נוסע לחו"ל עוד בערך שבוע ולכן נשאלת השאלה האם בחו"ל הדברים יותר זולים מפה ושווה לקנות שם? ( ארה"ב ומקסיקו )

על מה אתם ממליצים?

אשמח אם מישהו יוכל לפרט יותר לעומק על ריתוך אני מרגיש ממש חור בהשכלה שאני לא מכיר את הנושא לעומק :-D

כמוכן התקציב לא ענק אנא להתחשב

חג שמח

פורסם

ישנן רתכות שונות למתכות שונות

לברזל: רתכת רגילה הפועלת על ידי אלקטרודה בלבד. כיום ישנו מה שנקרא רתכות אלקטרוניות מדובר באותן רתכות פשוטות אבל ההספק שלהן יכול לדעתי להגיע ל160 אמפר. עוצמה כזו כבר מאפשרת לך לחתוך ברזל באמצעות אלקטרודה ייעודית.

אפשר גם להשתמש ברתכל CO2 שבמקום אלקטרודה שאתה מחבר ל"אקדח הריתוך", ישנו גליל ברתכת עצמה שעליו מפופפת אלקטרודה בתורה של חוט. כל עוד אתה מרתך הרתכת מסוגגת את הגליל ומזינה את האלקטרודה. בנוסף לכך היא גם זורקת CO2 על איזור הריתוך ומונעת שריפה אפשרתי של הברזל המרותך. ייתרון נוסף של הרתכת הזו הוא העדר ה"שלאקה" - אותו חומר שמצפה אלקטרודות של רתכות רגילות שאותו יש להסיר לאחר הריתוך. החיסרו ברתכת CO2 הוא שאתה צריך בלון CO2, והרתכת עצמה דיי גדולה, לא ממש ניידת ודי יקרה.

ישנן גם רתכות ארגון שאם איני טועה הינן אותן רתכות כמו הCO2 אבל אתה מזין בהן גז ארגון. ריתוך בארגון מאפשר לך לרתך אלומיניום ונירוסטה ברמה גבוהה. (לא ניתן לרתך אלומיניום בשום רתכת חוץ מארגון).

הבהרה - ריתך והלחמה הם שני דברים שונים. בריתוך אתה ממש ממיס את המתכת של שני החלקים שאתה מעוניין לחבר והם הופכים כביכול לאחד. בהלחמה, ישנה מתכת נוספת שמקיפה את שני החלקים המולחמים. היא אמנם מודבקת בצורה טובה מאד אבל אינה חלק אינטגראלי מהם.

פורסם

במקרה שלך אני חושב שרתכת אלקטרודות אלקטרונית מפירמה טובה תעשה את העבודה.

בעזרתה תוכל לרתך ברזלים למניהם בקלות ויעילות.

רתכת שכזו לא אמורה להיות משהו יקר, כמו כן תרכוש אלקטרודות ומסיכת ריתוך כמובן.

סוגי רתכות אחרות יקרות גדולות וכבדות יותר ולכן לא נידרשות לצרכים שלך.

אמליץ לך בחום לא לקפוץ ולרתך שילדות ומרכבים עד שתתאמן טוב.

זה אולי ניראה פשוט אבל צריך לדעת מה עושים.

אגב, ממה שניראה לי לא כדאי להבוא מחול.

בהצלחה!!

פורסם

שמעתי כבר כמה פעמים את המושג רתכת אלקטרודות אלקטרונית וזה נשמע לי באמת טוב לצרכים שלי.

מה טווח המחירים שלהם ומה הפירמות המומלצות?

כמה כוח באמפרים דרוש ברתכת כדי להגיע ל"ביצועים " טובים?

שמעת על כל מיני בעיות שמקורן בהתחממות הרתכות, מה צריך לבדוק כדי לשלול את זה ברתכת?

זה הולך עם מאוררים????

בם2 זה נראאה לי כבד עלי וגםאם אני לא טועה כל הרתכת נראת כמו מקרר קטן אז לאפרקטי במיוחד בהתחשב שאני לא זקוק ממש לסגולותיה.

דווקא לדעתי בחו"ל אני ימצא את זה במחירים מאוד אטרקטיביים ורתכת אלקטודות אפשר להכניס בתוך מזוודה

תודה רבה על ההסברים המפורטים.

ואשמח אם מישהו יוכל להסביר לי את עניין האלקטרודות וההתאמה לברזל שעובדים איתו ואיך זה הולך בפועל.

ערב טוב תודה רבה

פורסם

כעקרון, רתכת פשוטה (ריתוך עם אלקטרודות) מיועדת לברזל בלבד. ישנן סוגים שונים של אלקטרודות המתבטאים בעובי שלהן. העובי הנפוץ ביותר הוא 2.5 מ"מ. זה מאפשר ריתוך גם עדין וגן מאסיבי. אלקטרודות דקות יותר תמועדות לריתוכים עדינים יותר ובמקרה הזה אתה גם מכוון את הרתכת שלך לעוצמה נמוכה יותר.

כמו שכבר כתבתי ישנן אלקטרודות שריפה שמיועדות לחתוך ברזל ובשבילן אתה משתמש בעוצמה גבוהה יותר.

הבהרה נוספת: רתכת אלקטרונית היא רתכת רגילה.

לגבי מחירים, תעשה סקר שוק, סע לחול ואם תמצא זול יותר תביא, לא אז לא. רק אל תשכח את עניין האחריות. אני ממש לא בטוח שזה ממש ישתלם לך לקנות בחול.

פורסם

למה רק בארץ מדברים על רתכות לפי הגז שממלאים בהן?

תתמקצעו קצת...

ישנן ארבעה סוגי מערכות בנמצא היום:

MIG

TIG

Arc

ו-Oxy-Acetylene

הנה סקירה קצרה וממש לא מקיפה שתתן לך תמונה כללית:

סלח לי אם אני לא כולל רשימה של יתרונות\חסרונות לכל המערכות,אין לי כוח:tongue:.

Acetylene: שיטה זו עושה שימוש בסט-אפ של שני בלונים- אחד חמצן והשני גז אצטלין.

התערבות של השניים יוצרת להבה בחשיפה לניצוץ ובאמצעות להבה זו אתה ממיס את מוט החומר שלך או לחלופין עושה את החתך הדרוש.

לשיטה המון חסרונות: בעלת עקומת למידה איטית יחסית,דורשת קואורדינציה טובה, מניבה ריתוכים לא נקיים עם המון פסולת מסביב וכמות עצומה של גיצים נפלטת בזמן בריתוך.

הבלונים דורשים תחזוקה תכופה יחסית ובמקרה של תחזוקה לקויה יכולה לגרום לתוצאות מאוד-מאוד לא נעימות.

יתרונות:זולה,נפוצה,ניתן לרתך בלי מקור זרם בסביבה-ז"א אומרת בחוץ.

Arc: בריתוך מסוג זה נעשה שימוש בחשמל כדי להפיק חום.

חוט שמשמש כאדמה מחובר לחומר המרותך ואלקטרודה סוגרת את המעגל.

Arc היא גם בעלת עקומת למידה איטית יחסית כי אתה צריך ללמוד לתאם את מהירות היד שלך בהתאם לאורכה המתשנה של האלקטרודה בזמן תנועה רציפה על אורך המשטח המרותך.

היא גם לא מניבה את התוצאות הנקיות ביותר וצריך לבזבז זמן רב בניקיון הרתך הנוצר.

MIG: מה שאתה מחפש- השיטה הכי נוחה,מתקדמת וקלה ללימוד שיש למשתמש הביתי(אתה).

בשיטה זו האלקטרודה נשארת באורך קבוע כל הזמן כי היא נובעת מתוך המכשיר עצמו, על הרתך מגן גז אינרטי כגון ארגון או הליום,למרות שניתן לבצע ריתוך גם ללא גז(ישנן מערכות שמאפשרות בחירה בין שתי השיטות).

השיטה הזו גם מניבה ריתוכים נקיים עם כמות גיצים ופסולת ששניה רק ל-TIG.

TIG: לא נראה לי שיש טעם לגעת בהן, לרוב מדובר במערכות גדולות שלא מיועדות לשימוש ביתי אלא לקנ"מ תעשייתי ודורשות 415V ושלוש פאזות...

וגם אלו שכן עובדות על 230V עולות די הרבה בהשוואה ל-MIG.

לוקח גם הרבה זמן ללמוד להשתמש בהן, מכיוון שנעשה שימוש בשני הידיים ודוושה אחת המופעלת ע"י כף הרגל.

מה שאתה מחפש היא מערכת MIG עם Duty Cycle גבוה יחסית וכמה שיותר אפשרויות כיוון לקצב הזנת החוט והזרם,וגם שתוכל לעבוד עם עוביים שונים של חוט.

חפש המלצות נוספות ב-jeepolog.com,יש בקהילה כמה וכמה חברים שבנו או בונים משהו על גלגלים יוכלו לכוון אותך בצורה מדויקת יותר.

די... מספיק. נגמרה התקופה הזאת.

• תוכן חדש...