Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

משלוח מebay

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7583 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין כזה דבר - הם מחשבים מכס על כלל שווי העיסקה אשר כוללת גם את המשלוח.

אולי אצלך הוא התבלבל והסתכל רק על קבלת המוצר וקבלת מישלוח הייתה בנפרד.

אל תחשוב לרגע שזה היה מטוב לב. פשוט טעות אנוש פשוטה.

בכול מקרה- מקרים ספציפיים של סטייה מהנורמה לא מעידה על כלום ואין ללמוד ממנה דבר.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

טוב אני יעשה קצת סדר בדברים כי אני רואה שיותר מידי פעמים עולה השאלה הזאתי פה בפורום ולכן אנסה לתרום קצת מהידע שלי ומנסיוני.

על כל מוצר שנכנס\נמכר ל\בארץ יש חובת תשלום מס ע"ע מכס במקרה של ייבוא.

פטור ממס יבוא(מכס):

1. חל על תושב חוזר, שמגיע עם המכולת ציוד שלו(כן כן אפשר להעמיס).

2.מוצרי אלקטרוניקה עד 200$ כאשר אדם חוצה גבול יבשתי\אווירי\ימי ונכנס למדינת ישראל.

3.מוצרים בדואר חבילות (ימי\אווירי\יבשתי) עד 50 דולר.

גובה תשלום מס יבוא נקבע ע"י "מדריך מכס למעריך", שנמצא במשרדי המכס.

למכס יש את "המחירון" הנ"ל על מנת לקבוע שיעור גובה המס.

כאשר ערך המוצר במדריך גבוה בעד כ-20% ממה שמייבא שילם, הוא יחוייב במס שווה ערך למה שהוא שילם, כמובן כנגד קבלה + האינבוייס של הדואר במדינת המוצא.

שיעור המכס משתנה מעת לעת עפ"י שיעור המע"מ.

וכמובן ישנם מיסים מרוכזים לקטגוריות שונות

הקטגוריות שאנו עוסקים בהם הם רמקולים לרכב,רדיו דיסק לרכב, מגברי קול לרכב, מעבדי צליל לרכב.

כאשר שיעור המכס לגבי מעבדים\אקולייזרים\קרוסים וכבלים + חומרי התקנה ואיטום שיעור המכס הינו בגובה המע"מ, נכון להיום 16.5%.

שיעור המכס לגבי רמקולים ,HU,מגברים וכל מה שמתשייך לקטגוריה כמו מסכים DVD וכו', שיעור המכס הינו 17% היטל יבוא(מס קניה) + שיעור המע"מ 16.5 אחוז, שמביא אותנו , ואל תשאלו אותי למה ל33.6% מכס.

בד"כ בדואר חבילות, מתייחסים לגובה המוצהר של העלות עפ"י מה שהשולח כתב.

ישנם מקרים בהם המכס דוגם אקראית חבילות ובודק את התכולה וקובע את שיעור המכס עפ"י כללים מנחים של המדריך.

המכס מוטל על ערך המוצר+דמי המשלוח.

איך יודעים שאתה צריכים לשלם?, פשוט מאוד, מקבלים בדואר את ההודעה על דבר הדואר ובקשה להגעה לבית המכס על מנת להסדיר את תשלום המכס, שישולם בסניפי הדואר.

רצוי ואפילו כדי , להתווכח על שיעור המס , כי ברוב המקרים המכס מעריך את המוצר יותר גבוה ממה ששילמתם, וגם אם זה פחות מ20% עדיף להתעקש לשלם מכס על גובה התשלום שאתם שילמתם.

במידה והבאתם מוצר שאינו מופיע במדריך המכס, אתם נתונים לחסדיו ורחמיו של מעריך המכס, אשר יעזר בקטלוגים ואתרים מורשים לקבוע את גובה התשלום, לכן מומלץ להגיע עם קבלה+ האינבוייס של הדואר.

בכל מקרה, אם ומדובר על חיוב באשראי שלא שלכם, לדוגמא אשראי של אחד מחברי המשפחה\חברים.

צריך להגיע עם ייפוי כח ות"ז של בעל הכרטיס וכן האדם אשר אליו נשלח הפריט כלומר שמו מופיע בכתובת המשלוח גם חייב להיות ייפוי כח בהתאם וכן ת"ז של בעל החבילה.

מוצר הנשלח כיד שניה, או שמוצהר כמתנה אמור להיות פטור מחובת תשלום מכס , תלוי בגובה הערך של המוצר+ המשלוח.

חובת ההוכחה היא עליכם.

שימו לב, שישנם פריטים לדוגמא מצברים\קבלים שדורשים לפעמים תו תקן של מכון התקנים.

בלי אישור מכון התקנים במידה ונדרש, לא תוכלו לשחרר את החבילה שלכם מהמכס.

עניין זה הוא מאוד מסורבל ובירוקרטי ויכול להתיש אותכם וכן אישור כזה הינו דבר קשה מאוד להשגה.

מוצרים אשר מגיעים בכמויות מסחריות , דורשים אישור יבוא ורשיון יבוא , אשר חתום ומאושר ע"י אגף המכס והמע"מ.

כאשר מייבאים סחורה בכמות כזאתי, מצהירים מראש על התכולה, ונקבע שיעור המס בהתאם.

בלי אישור מתאים לא תוכלו לשחרר את הטובין שייבאתם.

בגדול נראה לי שדי סיכמתי את העניין בעמוד וקצת הזה, אך זה יותר מורכב מכך, אבל לפחות מהווה נקודת הבנה ראשונית בתחום.

כל הנושא של מכס , עמילות מכס ושחרור טובין יכול להיות הרבה יותר מסובך.

אך אני בטוח ומאמין שכאשר מדובר על פריט בודד או מס' קצת של פריטים , לא אמורים להתקל בבעיה מיוחדת.

מקווה שעזרתי לדורשים בעזרתי...

יבוא נעים.

G.Mr

under construction..

פורסם

לידעתכם, ביום שישי ה21/10/05 יתקיים כנס EBAY ישראלי ברמת גן.

http://www.erezzz.com/ebay

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם
אין כזה דבר - הם מחשבים מכס על כלל שווי העיסקה אשר כוללת גם את המשלוח.

אולי אצלך הוא התבלבל והסתכל רק על קבלת המוצר וקבלת מישלוח הייתה בנפרד.

אל תחשוב לרגע שזה היה מטוב לב. פשוט טעות אנוש פשוטה.

בכול מקרה- מקרים ספציפיים של סטייה מהנורמה לא מעידה על כלום ואין ללמוד ממנה דבר.

ברור שיכול להיות שזה מקרה אבל שהמוכס ראה שאני על מדים הוא שאל אותי אם אני חייל סדיר ואז הפנה אותי לאיזה חדר ששם האישה שקיבלה התיחסה אלי ממש יפה ועשתה לי הנחה בגלל שאני חייל סדיר וגם לא החשיבה לי את המשלוח והחיווט ואז היא שלחה אותי לשלם את זה בדואר (שנמצא במבנה) ואז הלכתי עם הקבלה למוכס

אז לפי דעתי זה כן היה מטוב לב ובם לא תמיד כאלה רעים כמו שעושים אותם

היום זה המחר שדאגת לו אתמול.

• תוכן חדש...