Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

CORVETTE C6 ZO6

golangti
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7552 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
ה-Z06 לא מיועדת להיות תשובה לפורד GT, ה-GT בליגה אחרת למרות ההספקים הזהים...

ה-Z06 היא המתחרה הטבעית של הפורשה 911 בעוד שה-GT ממוצבת אל מול הפרארי מודנה שהיא בליגה גבוהה יותר מכל בחינה שהיא, ובעיקר במחיר.

מוטי.

לא בדיוק...

קודם כל, המודנה היא כבר ז"ל מזמן (וחבל :???: ). ובכל מקרה, גם היא וגם ה-F430 התחרו/מתחרות

בפורשה 911 ראש-בראש. אמנם בגרסת הטורבו הבכירה בעיקר, אבל לא רק.

אותו כנ"ל ה-Z06, שגם היא ממוצבת מול ה-911 טורבו.

ה-GT, לעומת זאת, היא כבר יותר אקזוטית, וממוצבת (קשה לומר שיש הגדרות מיצוב יישרות בפלחים האלה

כמו שיש במכוניות עממיות, אבל ניחא :wink:) נגד אסטון מרטין ואנקוויש, פורשה קאררה GT ולמבורגיני מורצ'ילגו.

מול פרארי יש בעיית מיצוב מסוימת, אולי בגלל הגיל של ה-575 (והעובדה שמלכתחילה היא טיפה נפלה בין הכיסאות)

ואולי בגלל שהסקאלייטי היא לא ממש אקזוטית ממוקדת, אלא קורצת ליוקרה. בכל מקרה, שתיהן מעט "חלשות מדי" בהשוואה.

בקטגוריות הללו בדרך כלל המחיר לא מאוד חשוב, ומכאן גם התחרות של ה-360 ז"ל וה-F430 ב-911

הזולה יותר, וכדומה.

פורסם
אני חלילה לא מזלזל בקורבט, אבל בכל זאת, אני חושב שאנחנו יכולים להסכים על זה שהקשר בין הקורבט בגירסת המירוץ בלה-מאן דומה לגרסת הכביש כמו שמכונית הפורמולה 1 של רנו דומה למגאן (טוב, אולי ההבדל לא דרסטי עד כדי כך, אבל אתה יודע למה אני מתכוון)

עמוס

The discussion was about the C6 Z06 which most defintely was inspired by the C5R.

See http://www.corvettemuseum.com/specs/2006/index.shtml for details.

“The new Z06 is the dividend from competing so successfully in endurance racing,” said Dave Hill, Corvette’s chief engineer. “It combines the strong attributes of the new, sixth-generation Corvette with the spirit, technology and know-how from the race program to form an American supercar with outstanding credentials.”

The links between racing and the production Z06 are both direct and indirect, as the vehicle was developed in conjunction with the forthcoming C6-R racecar, but they boil down to the application of lessons that could only have been learned after countless laps of endurance racing - everything from suspension geometry to aerodynamics. What the engineers developed was a totally unique vehicle that has its own powertrain, body structure and chassis system which are distinct from other Corvette models.

In other words - the C6 Z06 most defintely is not a "straigt speed" special - but is a clear case of race technology used to improve a road going car.

According to one of the magazines the Z06 did the Nurburgring in 00.07.42.99 - very very fast for a production car.

Chevy pulled out the obligatory Nürburgring Nordschleife lap times to make the point: With Jan Magnussen, winner of the 2004 and 2005 Le Mans 24 Hour, at the helm, the Z06 clocked a seven-minute, 42.99-second lap of the 13-mile Green Hell, 16 seconds faster than a Z51-equipped C6. Porsche’s $440,000, 604-hp Carrera GT, with a seven-minute, 32.44-second lap, is the only production car to have gone quicker. For perspective, Lamborghini’s $283,000, 580-hp Murciélago clocked in at seven minutes, 50 seconds, and the $452,000, 671-hp McLaren-Mercedes SLR at seven minutes, 52 seconds.

פורסם
לא בדיוק...

קודם כל, המודנה היא כבר ז"ל מזמן (וחבל :???: ). ובכל מקרה, גם היא וגם ה-F430 התחרו/מתחרות

בפורשה 911 ראש-בראש. אמנם בגרסת הטורבו הבכירה בעיקר, אבל לא רק.

אותו כנ"ל ה-Z06, שגם היא ממוצבת מול ה-911 טורבו.

ה-GT, לעומת זאת, היא כבר יותר אקזוטית, וממוצבת (קשה לומר שיש הגדרות מיצוב יישרות בפלחים האלה

כמו שיש במכוניות עממיות, אבל ניחא :wink:) נגד אסטון מרטין ואנקוויש, פורשה קאררה GT ולמבורגיני מורצ'ילגו.

מול פרארי יש בעיית מיצוב מסוימת, אולי בגלל הגיל של ה-575 (והעובדה שמלכתחילה היא טיפה נפלה בין הכיסאות)

ואולי בגלל שהסקאלייטי היא לא ממש אקזוטית ממוקדת, אלא קורצת ליוקרה. בכל מקרה, שתיהן מעט "חלשות מדי" בהשוואה.

בקטגוריות הללו בדרך כלל המחיר לא מאוד חשוב, ומכאן גם התחרות של ה-360 ז"ל וה-F430 ב-911

הזולה יותר, וכדומה.

טסוקי -

לדעתי אתה טועה, הקרב הוא בראש ובראשונה בדברים שתג המחיר שלהם בסביבה ועונים על אותו התיאור באופן כללי.

ה-GT מראש נוצרה כתחרות למודנה וכן כל דבר אחר שעונה לתיאור, לדעתי האישית לא המורצ'י אלא הגאיירדו (שגם היא נוצרה לאותו השוק שקנה את המודנה וקונה היום את ה-F430), לא ואנקוויש אלא DB9, ממש לא קאררה GT אלא 911 טורבו על שלל גירסאותיה.

פחות גרנד-טורינג, יותר זום זום (איך מאזדה הפילה אותי חלל :wink:).

מחיר של פורד GT חדשה - $149,900

פרארי מודנה - $164,985 (ה-F430 אגב, מתחילה ב-$171,000)

למבו גאיירדו - $165,900

911 טורבו הרגילה שממוצבת טיפה מתחת - $111,000, ה-GT2 נסחרת ב-$179,900

הקאררה GT מתחרה בשוק אחר לגמרי, שוק של Supercars שעולות כמו בית פרטי עם שלושה חדרי שינה באיזור טוב - פרארי אנזו, SLR, סאלין S7... לשוק הזה משתייכות גם יצירות עבר כמו המקלארן F1.

ה-Z06 החדשה לעומת כל הנ"ל, נכנסת לנישה מצומצמת מאוד של מכוניות בעלות ביצועים גבוהים מאוד ותג מחיר שלא ברור איך הוא כ"כ נמוך לאור שלל הטכנולוגיות (עד שמסתכלים בפנים הרכב ומבינים מאיפה הכסף נחסך)... התחרות הישירה היא לא ממש ישירה כי היא עולה הרבה יותר, הקאררה טורבו לדוגמא יכולה להוות אתגר נאה אבל מחירה $40K מעל, הוייפר היא למעשה הרכב היחיד שמציע חבילה בעלת אופי דומה עם תג מחיר שהוא אמנם גבוה יותר אבל לא בהרבה - $82K... ופה בדיוק קבור הכלב, זו הסיבה שה-Z06 החדשה היא חבילה כ"כ מרשימה.

אם GM היו מציעים את ה-Z06 עם עיצוב פנימי וחומרים יותר מפוארים ומוכרים אותה ב-$40K יותר, היא עדיין הייתה מכונית עם ביצועים מרשימים ותחרות הייתה בשוק קשה שבו הביצועים שלה עדיין יחשבו כמצויינים.

ב-$68K מדובר במכונית ללא תחרות, מדובר ב-$11K פחות מפורשה קאררה S אטמוספרית נורמלית (שתאכל הרבה חצץ מהשבי).

מוטי.

פורסם

ה-Z06 החדשה לעומת כל הנ"ל, נכנסת לנישה מצומצמת מאוד של מכוניות בעלות ביצועים גבוהים מאוד ותג מחיר שלא ברור איך הוא כ"כ נמוך לאור שלל הטכנולוגיות (עד שמסתכלים בפנים הרכב ומבינים מאיפה הכסף נחסך)...

ופה בדיוק ענית לעצמך... ה-GT היא אותה נוסחה כמו הקורבט, רק קטגוריה גבוהה יותר. "ערך לכסף",

מול אקזוטיות לבית פרארי, פורשה, ולמבורגיני. ממש כמו האמא הרוחנית שלה.

התחרות בקטגוריה הזו לא יכולה להיות לפי מחיר, כי בטווחי המחיר האלה מה שבאמת חשוב הוא הביצועים.

בתחום הזה, ה-GT ממוקמת חזק מאוד בקטגוריה האקזוטית (3.3 שניות ל-100 לא הולכים ברגל, הם עפים בטיל :smile:).

ואני חוזר ומדגיש - ה-360 מתה, יחי ה-F430. בכל מקרה, שתיהן התחרו בקטגוריית ה-911 (למשל

הצ'לנג' סטראדלה נגד קאררה RS, למרות הפרש מחיר עצום ביניהן. אבל הביצועים כמעט זהים, וזו התחרות

האמיתית).

רועי.

נ.ב: אין כלל בפורום שאסור לרשום זום-זום, כמו שאסור לכתוב אחי ו-חחחח!!!!!1 ? :wink:

עריכה: אני רק רוצה לחדד את הנקודה (ורבאק, לא יכול להיות שתכתוב יותר ממני בכל הודעה :wink:)

מכוניות ספורט ואקזוטיות נמדדות לפי יכולת, פחות לפי מחיר. זו נוסחה פשוטה יחסית, עם הגיון בצידה:

מכונית ספורט טובה יותר ממכונית ספורט אחרת לא בגלל שהיא יקרה יותר, אלא בגלל שהיא מהירה יותר

ו/או בעלת יכולת גבוהה יותר על המסלול. כך יכול להיווצר מצב בו 911 RS מהירה בדיוק כמו 360 CS,

למרות שהשניה יקרה מהראשונה בכמעט 50%. אז הן באותה קבוצה בדיוק (גם לפי ההצהרות),

אפילו שהמחיר - שנובע גם משימוש בטכנולוגיה, מוניטין, שם וסמל סוס צוהל :wink: - הוא השונה.

פורסם
ופה בדיוק ענית לעצמך... ה-GT היא אותה נוסחה כמו הקורבט, רק קטגוריה גבוהה יותר. "ערך לכסף", מול אקזוטיות לבית פרארי, פורשה, ולמבורגיני. ממש כמו האמא הרוחנית שלה.
טסוקרמן, אתה מסכים איתי על הנקודה אבל לא על הפרטים והאמת שמתחיל אצלי דז'ה וו של שיחות עבר בינינו בנושא זום זום... אהה, סליחה, פיאסטה... או בעצם ג'ימקאנה.. משהו כזה.. :lol:

ה-GT נועדה להתחרות בפרארי, רק שלעניות דעתי (זו שכתבי Evo ו-Road & Track מסכימים איתה) ההשוואה הישירה (הייתה לפחות בעת ההשקה) היא המודנה שבינתיים הוחלפה, איך אומרים באנגלית - Same difference... יכול להיות שאני לא קורא נכון את מה שכתבת אבל מהציטוט הבא -

ה-GT, לעומת זאת, היא כבר יותר אקזוטית, וממוצבת (קשה לומר שיש הגדרות מיצוב יישרות בפלחים האלה כמו שיש במכוניות עממיות, אבל ניחא :wink:) נגד אסטון מרטין ואנקוויש, פורשה קאררה GT ולמבורגיני מורצ'ילגו.

אני מסיק שאתה תחת הרושם שהפורד נועדה להתחרות בשוק גבוה יותר ולא כך הדבר... המורצ'י וה-575 לדוגמא מכוונות לפלח שוק קצת יותר גבוה של מכונית שהן טיפה יותר גרנד טורינג וטיפה פחות זום זום (אבוי, הזום זום [שוב כתבתי את זה :shock:!] משתלט על הכתיבה שלי!) כמו האסטון מרטין ואנקוויש.

התחרות בקטגוריה הזו לא יכולה להיות לפי מחיר, כי בטווחי המחיר האלה מה שבאמת חשוב הוא הביצועים.

בתחום הזה, ה-GT ממוקמת חזק מאוד בקטגוריה האקזוטית (3.3 שניות ל-100 לא הולכים ברגל, הם עפים בטיל :smile:).

ואני חוזר ומדגיש - ה-360 מתה, יחי ה-F430. בכל מקרה, שתיהן התחרו בקטגוריית ה-911 (למשל

הצ'לנג' סטראדלה נגד קאררה RS, למרות הפרש מחיר עצום ביניהן. אבל הביצועים כמעט זהים, וזו התחרות

האמיתית).

מכוניות ספורט ואקזוטיות נמדדות לפי יכולת, פחות לפי מחיר. זו נוסחה פשוטה יחסית, עם הגיון בצידה:

מכונית ספורט טובה יותר ממכונית ספורט אחרת לא בגלל שהיא יקרה יותר, אלא בגלל שהיא מהירה יותר

ו/או בעלת יכולת גבוהה יותר על המסלול. כך יכול להיווצר מצב בו 911 RS מהירה בדיוק כמו 360 CS,

למרות שהשניה יקרה מהראשונה בכמעט 50%. אז הן באותה קבוצה בדיוק (גם לפי ההצהרות),

אפילו שהמחיר - שנובע גם משימוש בטכנולוגיה, מוניטין, שם וסמל סוס צוהל :wink: - הוא השונה.

ה-CS וה-GT3RS הן גרסאות מופשטות שמיועדות לג'אנקי'ס של מסלולי המירוצים.

התחרות הכי קרובה אליהן מצד האמריקאים היא הוייפר Competition Coupe שהיא קצת יותר רדיקלית משתיהן אבל עונה פלוס מינוס על אותו התיאור.

ה-Z06 לא נכללת בחבורה הזו כי היא מכונית כביש נורמלית לכל עניין ודבר... גם לא ה-GT... הן לא מכוניות לנישה הקטנה והיקרה הזו.

בכל אופן, כאחד שקורא הרבה מגזינים בשוק בו נמכרות המון מכוניות אקזוטיות אני נוטה שלא להסכים איתך לגמרי על הנקודה, מעטים הם אילו שמחפשים יכולות נטו ויעדיפו את ה-911 טורבו הנחותה מה-Z06 החדשה ולא בגלל שהיא פורשה עם כל הדאווין שקשור בפורשה (ולא משרת את לקוחות הקורבט לטובה, בכלל לא)... הרבה מהמכוניות האלו הן בכלל סמלי סטאטוס נוסעים וה-Z06 היא לא אחת מהם.

אגב, יש לי וידאו קצר שחבר שלי צילם ביום מסלול שהיינו של נהג אידיוט עושה שטויות עם ה-CS שלו על המסלול ובסוף נכנסת בו איזו סיוויק מוכנה למירוצים..

נ.ב: אין כלל בפורום שאסור לרשום זום-זום, כמו שאסור לכתוב אחי ו-חחחח!!!!!1 ? :wink:

לא, אנחנו עובדים על ניסוח של כלל חדש שימנע את השימוש במילה פיאסטה :wink:.

מוטי.

נ.ב: אני לא סגור על זה שאני בכלל עונה להודעה הבאה שלך.. גם לזאת לקח לי הרבה זמן לשכנע את עצמי לכתוב תגובה... קח בחשבון שזמן = כסף... :lol:

פורסם

את האמת אני מחכה כבר לראות איזה שיפורי after market יצאו

כלומר לא ראיתי יותר מידי שיפורים כמו שהיו ל LT1 בשנים האחרונות למנועי LS1 ו LS2

וה LS7 הזה פשוט מטורף. בכל מיקרה אני מקווה שידחפו אותו בקאמרו שעתידה לצאת בזמן הקרוב.

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

• תוכן חדש...