Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7559 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום התברר שכשהמנוע מתחמם קצת, ואולי לא קשור לזה, העניין מתחיל, לוחצים גז, ופתאום מגלים שיוצאים עננים מדהימים, אבל מהאגזוז ולא מהשמיים. מכונאי אמר שזה מה שנקרא עשן כחול. וכנראה רינגים. אחרי כמה זמן זה מפסיק, וחוזר, לא ברור. מוזר שאתמול ושלשום לא היה לי. תיתכן הסבר לזה? המנוע אוכל שמן משהוא כמו ליטר ל2K בערך. אולי אפילו פחות שמן. גם מחיפוש בפורום יצא שכנראה זה רינגים, וכנראה שכדאי להרכיב מנוע מיבוא. ביררתי ובינתיים ידוע לי על מקום בתלפיות שלוקח 3,500 ש"ח על כל הסיפור- הוא מייבא מנועים ומרכיב כולל טיפול. אבל זו הוצאה כבדה עלי.. אין אפשרות רק לפתוח ולהחליף רינגים? רק כדי להשלים עם זה, למה כל כך יקר להחליף רינגים? נראה שאין יותר מידי בעיה של סחיבה, אבל מי שנוסע מאחורי יסבול.. ובכלל, האם בכלל תקין ליסוע כך?

אם כן להחליף מנוע, יש למישהו המלצה טובה יותר? למרות שזה לא כ"כ מסתבר..

מדובר ב-DL שנת 86'.

-יכול להיות במקרה רק טעויות בהרכבה של הצינורות שמביאים את לחץ השמן מהמנוע לקרבורטור?? זה יישמע מוזר כי מכונאי מנוסה הרכיב אותם אחרי שיפוץ קרבו'.

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

באוטומטיות קיימת תופעה דומה כאשר מתקלקל היוניט וואקום של הגיר - אבל במקרה שלך מדובר במכונית עם גיר רגיל ולכן רוב הסיכויים שזה אכן המנוע.

אם כבר החלטת ללכת על החלפת מנוע, נסה להתעלל בזה עד הסוף ולראות אם אפשר להציל אותו (פלאשינג, שמן 20W50 וכד').

בכל מקרה לפני שאתה ממשיך הלאה בניסויים, קודם כל נסה להחליף שמן + מסנן שמן וראה אם התופעה פוחתת.

עד שתחליט לשים מנוע חדש, אתה יכול לבצע את הנ"ל (החלפת שמן + מסנן) ולהשתמש בשמן 20W50 + תוסף "דבש". כמויות העשן יפחתו אם לא יעלמו לגמרי.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

זהו, למרות האזהרות בפורום, חשבתי שמחר אלך לקנות תוסף דבש, ונראה מה יהיו חלומותיו. השמן הוחלף לפני 700KM, מאמין שהוא לא מעל 20W50 ונראה שהפילטר חדש. הנתונים הם מהמוכר שמכר לי.

איזו אכזבה, סופסוף חזרתי לנהוג בידני, ואיזו מכה! ובכלל, נשאר לי פחות מאלף שקל ביד, למחיה עד אחרי החגים! מקוה שאוכל לסחוב. את הרכב.

פורסם

האם השמן באמת נראה חדש ?

ידוע לך אם הוא שם 20W50 או משהו דליל יותר ? (קשה לי להאמין אבל...)

כל עוד מדובר בזיהום אויר מוגבר והמנוע כבר גמור, שים תוסף דבש (יועיל לך ויועיל לסובבים אותך) ותתעלם כרגע מההערות שקראת. ההערות מתייחסות למנועים תקינים ולא למנועים גמורים (למנועים תקינים זה אכן מזיק).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

חלק מתשובותי בעריכה למעלה, סליחה. המכונאי שהייתי אצלו היום אמר שמצבע השמן אי אפשר לקבוע את גילו, אבל השמן לא עבר אלף. אתה מתכוון לומר שאם השמן ייראה כמו זפת אז זה יעיד על משהו?אז אתה פוסק גזר דין "גמור" למנוע, הלא כן? כלומר, דרך עדינה לומר שאין מנוס מהחלפת מנוע?..

פורסם

יש לי אותה בעיה כמו שלך האוטו מוציא עננים לבנים בזמן נסיעה

גם אצלי יש את הבעיה ברינג אחד לפי זה שהוא מטביע את הפלאג בשמן

ואני מחפש מנוע מיבוא ככה שאם יוכלו לפרסם שמות של יבואני מנועים זה יעזור לשנינו

אמרו לי שמישהו הביא מת"א ב 2500 ש"ח ואני לא יודע עוד פרטים

אגב האוטו הוא סובארו GL אוטומטית 88

פורסם
חלק מתשובותי בעריכה למעלה, סליחה. המכונאי שהייתי אצלו היום אמר שמצבע השמן אי אפשר לקבוע את גילו, אבל השמן לא עבר אלף. אתה מתכוון לומר שאם השמן ייראה כמו זפת אז זה יעיד על משהו?אז אתה פוסק גזר דין "גמור" למנוע, הלא כן? כלומר, דרך עדינה לומר שאין מנוס מהחלפת מנוע?..

LOL...

"מצבע השמן אי אפשר לקבוע את גילו אבל השמן לא עבר אלף" :p :P :p

שמת לב לסתירה שבמשפט הנ"ל ?

בכל מקרה רק רציתי לדעת בן כמה השמן והאם החלפה לשמן סמיך יותר תשפר את המצב... לפי דבריך כנראה שלא.

בכל מקרה תכניס תוסף דבש כעזרה ראשונה ונראה עד כמה זה משפר את המצב.

תחזור לעדכן !

לילה טוב

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני יודע שהרכב לא עבר אלף כי אנ מאמין למוכר בזה.

מנוע שבא ב-2,500 יוצא בסוף 3,500 אחרי עבודה, לא? או שמדובר כולל עבודה?

פורסם
אני יודע שהרכב לא עבר אלף כי אנ מאמין למוכר בזה.

מנוע שבא ב-2,500 יוצא בסוף 3,500 אחרי עבודה, לא? או שמדובר כולל עבודה?

אני לא רוצה להיות משבית שמחות, א-ב-ל

המחיר המקובל למנוע מייבוא הוא כ-3000 ש"ח, הרכבה + טיפול יוצא עוד אלף.

כל המסביב ( ניקוי רדיאטור, והחלפת חלקים נוספים שרואים שהם בלויים במהלך החלפת המנוע

עוד בערך 1000 ש"ח (יכול להיות פחות - אבל צריך להתכונן לזה)

בקיצור בפחות מ-5000 ש"ח לא תצא.

בהצלחה

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

למוסכניק שלי יש מנוע משופץ,בוכנות חדשות, ראשים משופצים, קרנק חרוט.

הוא טוען שבפריצה למוסך, נגנב לו תיק עם כסף ושטר מכר של המנוע.

צלצל אליו אולי אפשר להעביר את החלקים למנוע שלך.

בכל מקרה מנוע משופץ, עדיף על מנוע מיובא.

הוא גמיש במחיר, ואולי גם תשלומים.

הטלפון שלו 089471097

אם תחליט "ללכת" על מנוע מיבוא אני יכול לעזור לך, אני לקוח בחברה באנגליה שמוכרת

חלקים חדשים ומשומשים לכלי רכב. כדי לקבל הצעת מחיר מהם ,אני צריך פרטים,

כתוב לי,שנת יצור,סוג,דגם,מס" דלתות,נפח מנוע.

בברכה

דוד

.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

אולי אפשר להשים את המנוע קומפלט - ולהתביע מספר אחר (את שלך) כמובן שזאת עבירה פלילית וכל המבצע אותה צפוי לעונש הנקוב בחוק !

:wink:

פורסם

תודה, אם אלך על זה אבדוק את האפשרות.

ה-3,500 שאני מדבר עליו, זה כולל את כל העבודה, וטיפול אחרי 500KM, כך שאתה לא כ"כ משבית את השמחה אילו היה לי. הוא גם מלווה את התהליך של רישום מנוע חדש עד כמה שהבנתי

זה לא בעיה להרכיב מנוע בלי ניירות וכו'? כי צריך להציג דברים כשבאים לרשום מנוע במשרד הרישוי, לא?

**עריכה

הנה אני רואה שמישהו הגיב את זה, ובכלל, גם לי יהיה קשה להאמין לסיפור, יש הרבה מבני דודינו המתגוררים בגדה שמבצעים עיסקעות ישרות כאלה עם חלקי מכוניות גנובות. זה הרי כמעט הכנסה מס' אחת ברשות.

פורסם

חבל לכם להתחרש עם המנוע !!!

אני החלפתי מנוע מיבוא בסובארו שלי לפני שנה והאוטו נוסע כמו חדש .עלה לי 4500 כולל הכול.

המחירים של המנועים אצל כולם 3,500 ש"ח היה לפני שנה +מ"עמ +טיפול .אל תחפשו מציאות .

מחליפים פעם אחת ונהנים מהאוטו עוד כמה שנים טובות.

פורסם

נכון, לכן המכונאי שלי המליץ על המקום בתלפיות שמייבא מנועים וכן לוקח 3,500 על כל הסיפור.

אז כנראה בפחות מזה אין באמת.

פורסם
למוסכניק שלי יש מנוע משופץ,בוכנות חדשות, ראשים משופצים, קרנק חרוט.

הוא טוען שבפריצה למוסך, נגנב לו תיק עם כסף ושטר מכר של המנוע.

צלצל אליו אולי אפשר להעביר את החלקים למנוע שלך.

בכל מקרה מנוע משופץ, עדיף על מנוע מיובא.

הסיפור נשמע מצוץ מהאצבע - אין שום בעיה לשחזר שטר מכר.

מנוע משופץ - תלוי באיכות השיפוץ ובאורך האחריות.

לא הייתי ממליץ לייבא או לקנות לבד ולהרכיב במקום אחר, אלא לקנות ולהרכיב באותו מקום - כי אם יש בעיה אז האחריות כוללת את המנוע וההרכבה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...