Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7574 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב

חבריה אני רוצה להתייעץ עם המומחים.

גולף שנת 2000 מנוע 1600 ,5 שנים על הכביש 45000 קמ'.

במוסך צ'מפיון מוטורס נאמר לי לפני שנתיים שיש להחליף את הרצועה אחרי 60000 קמ'. לאחר מספר חודשים שאלתי שוב פעם , והפעם נאמר לי אחרי 90000 קמ' או 3 שנים.

כך היצרן קבע נאמר לי.

מוזר מאוד....כאחד שמטפל ברכב בעצמו פירקתי את הכיסוים של הרצועה ובדקתי לשחיקה/התייבשות בחלק החיצוני וגם הפנימי של הרצועה בעזרת מראה קטנה.

לא נמצאו שום סימנים לבלאי או שיניים קרועות.

בדקתי בספר של HAYNES ובו מצויין כי היצרן דורש החלפה לאחר 180000 קמ' ובדיקה כול 20000 קמ' לאחר שהרכב עשה 90000 קמ'.

אין איזכור לתלות במספר שנים.

HAYNES ממליצים להחליף לאחר 90000 קמ'.

מה דעתכם המקצועית.

מצורף צילום מהספר.

תודה

מרק

scan.jpg

איזה כייף לי :)

פורסם

נו מה הבעיה?

אם רשום 90. אז 90.

היינס יודעים מה הם מוציאים לאור. ;)

חכה יבואו עוד בעלי גולף ויענו לך מנסיונם.

משכנתא זה קל

פורסם

אחי אל תתעסק תחליף ב-90.000 ואני יגיד לך גם למה !!!

אני לא יודע מה היינץ כותבים וממליצים אני יודע מה היצרן אומר (בעבר עבדתי בצ'מפיון מרכזי)

תמליץ ללקוח כול 60.000 אבל החלפה חייבת להתבצע ב- 90.000 וזאת בגלל שאנו נחשביים למדינה עם אקלים טרופי וזה מבחינת כול היצרנים לכן יש טיפולים וכול מיני דברים שפה עושים בתדירות יותר גבוהה מאירופה ומקומות אחרים .

"למה לשתות ולנהוג אם אפשר לעשן ולעוף"

פורסם

תאכלס יש למישהו המלצות ברורות של היצרן ולא הנציג בארץ.

לא מצאתי שום מקום שמציין להחליף לאחר X שנים.

כן אני יודע אקלים חם מאוד התייבשות............מי בדק זאת.

כאחד שתיכנן חלקי מכונות שונים וגם חגורות תמיד לוקחים בחשבון במקדם ביטחון את האקלים וגם תנאי עבודה ועוד כהנא וכהנא.

חבריה האקלים בארץ חם מאוד.

באירופה ובמיוחד ברוסיה הטמפ' הנמוכות לא משפיעות לרעה ??

בטח שכן , צמיגות השמן עולה,חלקים קופאים למוות נוזל בלמים קופא.

אז שלא יספרו לי במוסך של צ'מפיון כי הטכנאים שלהם בדקו ומצאו שבגלל האקלים בארץ מומלץ להחליף לאחר 3 שנים.

יש בדיקות מתועדות ?? רישומים ?? ניסוי מעבדה.

מרק

פורסם

יש כרגע מספר שרשורים על הנזק לראש מנוע- במקרה של טיימינג תקול!/ קרוע/נופל

במינימום 3500ש"ח אבל כנראה יותר

אז תעשה לעצמך ביטוח לך תחליף ומהר!

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

אני לא מבין למה אתה נכנס לעניין יותר מידיי.

תחליף ותגמור סיפור,לא יקרה כלום אם תחסוך עוד 20 אלף ק"מ,כמה תחסוך כבר?!

ובוא נשאל את זה בצורה שונה,מה אתה מעדיף לנצל רצועת טיימיניג עד סוף חייה או לדפוק ראש מנוע.

תעשה את החשבון שלך לבד.

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם

השאלה שנשאלת מה הן הוראות היצרן המדוייקות.

בסגנון עבודה מסוג זה אני אצטרך לעבוד שעות נוספות כול יום על-מנת לחסוך כסף לטיפוליפ/החלפות לפני הזמן.

אתה יכול גם להמליץ להחליף צמיגים כול שנה או 1000 קמ'.(שחס חלילה לא התפוצצו).

ולמה לט להחליף ברקסים כול 100 קמ' .....

אומנם במטוסים מחליפים אביזרים לפי הוראות יצרן מדוייקות והרבה לפני שיש בלאי והחלק נשבר !!!

אין לי מטוס.

אני רוצה להיות הגיוני וגם לחסוך !!

במוסך בהזדמנות הזו מהחליפים משאבת מים,מותחן ועד.

האם יש צורך להחליף משאבת מים אחרי 45000 קמ'.

תודה

מרק

פורסם

הנחיות היבואן קובעות ולא שום דבר אחר, אם אתה מטפל במוסך של רשת צ'מפיון. הם משנים מעת לעת את ההנחיות לפז"מ החלפת חגורת תזמון עפ"י נסיונם עם החגורות ותביעות לאחריות. עם השתפרות איכות החגורות אנו רואים שהם מאריכים את הפז"מ.

על מנת לעודד את הלקוחות לבצע החלפת חגורה, יש לצ'מפיון מחירון מיוחד וזול במיוחד לביצוע העבודה. גם על החגורה הם גובים עלות עם מינימום רווח.

גם אם זה נראה לך מוגזם, רצוי מאד להחליף על י המלצותיהם כי בזה הם לוקחים על עצמם האחריות לנזק! דרך אגב, היום הם נותנים שנתיים אחריות לכל ביצוע עבודה וגם על החלקים!

אין חובת החלפת מותחן ו/או משאבת מים. הם נבדקים בעת ביצוע העבודה ומוחלפים על פי הצורך! המוסך מודיע לך מראש לאן אתה עלול להגיע במקרה ותיאלץ להחליף הכל. בכל מקרה של ספק- מוצע להחליף כי זה כלול בעלות העבודה.

הערה - מחלקות השיווק של היצרנים מעודדות זמני החלפה ארוכים ככל שאפשר. לכן מכניסים שם בספר הרכב מועד "בדיקה" של החגורה. לפעמים, על מנת "לבדוק" אתה צריך לבצע פירוק של חצי מנוע... מכאן ועד לביצוע ההחלפה ממש המרחק לא גדול.

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

• תוכן חדש...