Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7599 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מחזק את אברי.

רק אתמול נתתי לך גרף של RTA והראתי לך באיזה LEVEL נמצא SILENCE.

בכל אופן, אם המגבר תקין הגיין לא יגרום לרעשים, אז אין צורך "לשמור" עליו.

שורה תחתונה, אם שום דבר לא נמדד באותם התנאים אין לך בכלל מה לעשות הצהרות מה כן יהיה ומה לא, זה לא רציני בכלל..

ואם אני בדקתי אצלי ברכב את הפרימייר p760mp מול אלפיין 9853 ,באותם תנאים אצלי ברכב,ויש הבדל?ואם חיברתי אז זה דרך מרכזיה של כמה ערוצים כדי שאני אוכל לברור מאחת לשניה במהירות כדי לבדוק אחד מול אחד.

ואם אני אגיד לך שגם על FLAT הטוויטרים עם הפיוניר צווחו ושמעו עיוותים ועם האלפיין לא.

ואת אותו רעש לבן שהיה בפיוניר נעלם עם האלפיין.

והדיסטורישן שמוציא הפיוניר כמעט ולא שומעים עם האלפיין,אז מה- פלא?

אז אם כן בדקתי והשוותי באותם תנאים יש לי זכות לומר את דברי,אז את תבלבלו את המוח...

כי לפי מה שאתה כותב בפורום זה לא משנה איזה HU ,איזה כבלים,איזה מגבר,איזה סאב,איזה קומפוננט,איזה אקולייזר,איזה מעבד,איזה קרוס שום דבר הוא לא שמיע ואי אפשר להבדיל ב"מבחן עיוור".

אז תסלח לי שאני אומר את זה או שיש לי אוזני עטלף כמו להרבה אנשים בפורום שכן שומעים,או שאולי משהו אצלך באוזניים לא בסדר,כי יש דברים שהם מאוד שמיעים.

אז אצלך תתקין מה שאתה רוצה,אני עדיין אתקין אצלי רכיבים עם SNR של 100DB+,ולא 90 DB,וסאב עם נצילות של 94+ ולא 88-,ואני אחבר מכשירים עם 4V פריאווט לפחות ולא 2V, כי אם אפשר,אז למה לא? כאילו מה ,זה אסור? זה לא טוב,אין הבדלים בין רכיבים? כאילו,אפשר לחבר את המגבר גם לדיסקמן,למה לא לעשות את זה?יותר זול מאלפיין לא?למה להתקין מונובלוק 2 ערוצים יעשה אותו הדבר לא?

אז אתה יכול להתקין אצלך HU של פיילוט עם רמקולים של אודיוגודס על מגבר של פירסט אוסטריה עם סאבים של פייל, הם יעשו את העבודה לא?

זה נהיה ממש קטנוני ומעצבן.!

under construction..

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

צודק.. אמרת אמרת ... אני לא מתכוון להתווכח.

יום טוב.

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

אז חבל שאתה לא מדבר עם RC או נבון כי שתיהם מציעים המון כסף למי שיצליח למצוא הבדלים שמיעים בין שני HU...

כללי החתימה מופיעים בדביק בפורום האודיו ובפורום האוף טופיק.

קרא אותם.

פורסם

אדון גרין מונסטר אתה כולך בפוזה של מינימום מינימום מדען ואתה אולי עוד איזה לקוח של חנות אני לא יעשה הרבה רעש בפורום אבל תשמע למה שאני אומר לך אצלי חובר פיוניר 7550 ומולו אלפיין 9830 שתי המכשירים על פלאט אמא שלי שכן שלי ואני לא הצלחנו להבדיל איזה מושמע בכל רגע...

אחר כך חובר קלריון 646 על פלאט! ולא הצלחנו להבדיל בינהם אין הבדל כאשר מכיילים את ההגברה בהתאם תפסיק בכל תרד לנסות להתווכח איתי ולצטט את ההודעות שלי זה ממש מתחיל לעצבן אותי....

אתה מטעה אנשים על ימין ועל שמאל...

hu: jvc kdlhx501 amplifier1: nakamichi pa1004 amplifier2: magnat pantera one sub:cerwin vega v-max front stage: xetec gravity 5.25

פורסם

אז ככה,קודם כל אני אצטט אותך ,כי אני מגיב להודעה שלך.

הדבר האחרון שאני מנסה זה לעצבן מישהו,אין לי שום "פוזה" ושום כלום ואני לא "לקוח של חנות" ,ואני שוב מציין את העובדה לגבי ה"מבחנים עוורים".

כל מה שאני אומר,זה שאולי דבר אחד אינו שמיע,אני גם אמרתי שהבדל בפריאווט הוא לא שמיע מבחינת כיול ההגברה,אבל גם בזה יש ויכוח מכיוון שאצלי כאשר האקולייזר חובר הפריאווט שלי עלה ל7V,הרעשים לא התבטלו אלא טושטשו,ולכן יש הבדל בשמע.

אני לא מתווכח איתך,ואני לא אומר שניתן להבדיל,אני פשוט אמרתי בהודעה שלי לשי,שמדבריו נשמע כאילו כל רכיב נשמע אותו דבר כמו הדומה לו,אז סה"כ אני אמרתי שכל הנתונים יחדיו הם שמיעים,אם זה נצילות של סאב,פריאווט של HU,רעשים מהRCA,התנגדות של יציאת RCA בHU,סוג המגבר ואיכות הקרוס הפנימי שלו, SNR של מכשיר ושאר ירקות,כאשר כל הרכיבים הנ"ל נמדדים,זה שמיע ומאוד.

אני לא מדבר על השוואה בין רכיב אחד לשני,אבל כל הדברים יחדיו יוצרים את הסאונד הנמדד,וזה כן שמיע...

אז אני סה"כ אמרתי שאם כבר אז ללכת על האלפיין כי מה לעשות הוא יותר איכותי,אולי בהשוואה לפיוניר ב"מבחן עיוור" יהיה קשה להבחין באיזשהו שינוי,אבל אני מוכן להתערב איתך שבציוד בדיקה תיווכח שיש הבדל,ובתחלס אולי אתה לא שומע הבדל בין 90DB ל100 DB בSIGNAL TO NOISE RATIO,אבל כאשר מדובר על ההבדל הזה,והבדל בפריאווט והבדל בין התנגדויות יצאיות ועוד ועוד ועוד,אתה גם תשמע את ההבדל.

אני רק אמרתי שאם אפשר לקנות מכשיר עם פריווט יותר חזק ,אז למה לא,זה בטוח לא יכול לגרוע?

ואם אפשר לקנות מכשיר עם SNR יותר מ100DB,אז למה לא?

או כבל עם 0 רעשים,למה לא?

וכו' וכו' וכו', ובמיוחד אם מדובר על רכיבים באותה עלות.

אז אנא ,אל תתרגז עליי,כי כבר אמרתי שאני לא מתחרה באף אחד,ולהגיד למישהו לקנות מכשיר עם פריאווט יותר חזק,ושההצהרות של פיוניר לא תואמות את המציאות זאת לא הטעיה,זאת עובדה,זה עדיף לא?

פשוט כל דבר שהייתי מגיב ,אנשים היו אומרים פה,שלא ניתן לשמוע הבדל בין המגבר X למגבר Z,אז אולי זה נכון,אבל כמו שכבר אמרתי שכל הדברים עובדים ביחד יש הבדל.

אתה תגלה , שאני בחור נחמד אחרי הכל..:)

under construction..

פורסם

סליחה אתה צודק היציאה שלי לא הייתה במקום...

שאלה:

אתה שומע עם ציוד בדיקה?

אני מאמין שהתשובה היא לא אם לא אז לא מעניין ולא שווה לשלם על משהו שרק מכשיר חכם מתוחכם חדש ודנדש יצליח לגלות...

hu: jvc kdlhx501 amplifier1: nakamichi pa1004 amplifier2: magnat pantera one sub:cerwin vega v-max front stage: xetec gravity 5.25

פורסם

בקיצור העצה שלי לסאונד ברכב למתחילים: שכל אחד יילך ויקנה מה שנשמע לו הכי טוב עזבו אותכם מעובדות (אבל תשמעו כמה שיותר לפני קנייה).

כללי החתימה מופיעים בדביק בפורום האודיו ובפורום האוף טופיק.

קרא אותם.

פורסם

אני טוען שיש הבדלים וגם אם אין (אבל שוב פעם יש, הם שם:wink: ) על פי אילו נתונים נגיד שבאמת x יותר טוב מ y , וכמו שמפלצת ירוקה אמר ניקח ציוד פשוט כי ממילא אין הבדלים.

(וסתם אני שובר את הראש כבר איזה חודש לאיזה קומפ' להחליף את ההיבריד שלי...)

פורסם

אתה שומע עם ציוד בדיקה?

אני מאמין שהתשובה היא לא אם לא אז לא מעניין ולא שווה לשלם על משהו שרק מכשיר חכם מתוחכם חדש ודנדש יצליח לגלות...

למרות שכבר אמרתי את זה אני אציין זאת שוב,כן,אני מסכים שישנם דברים לא שמיעים ואנחנו לא שומעים עם ציוד בדיקה,אך כל הרכיבים שעובדים ביחד,יוצרים את ההבדל השמיע.

אני לא אמרתי לשלם על משהו שרק מכשרי חדש ומתוחכם יכול לגלות,אלא אני מדבר על אותה עלות.

אם ניתן לקנות 2 מכשירים באותו מחיר ולאחד יש 4V פריאווט ולשני יש 2V פריאווט מה עדיף?

אם לאחד יש SNR של 90 DB ולשני יש 105DB מה עדיף?

אם לסאב אחד יש נצילות של 88DB ולסאב שני יש 93.7 אז מה עדיף.

וכו' וכו' וכו'.(אני מדבר רק על רכיבים באותה עלות).

ולפעמים,כן שווה גם להוסיף קצת יותר.

ושכל הרכיבים של המערכת שלך הם טיפונת יותר איכותיים כלפי מעלה,שהכל עובד יחדיו ,שומעים יותר טוב.

וחוצמזה,תמיד יש יותר טוב יותר חזק יותר מדוייק יותר יפה אפילו,אבל אם באותו תקציב יש לך אופציה לקנות משהו יותר איכותי ,אז למה להתפשר?

:)

under construction..

פורסם

לא רוצה להכנס באמצע הויכוח שלכם, אבל כמה הערות קטנות:

אין הבדל שמיע לבן אדם בין SNR 90 לSNR 105:

http://www.bcae1.com/sig2nois.htm

בקשר לנצילות, אין שום קשר בין איכות הסאונד של הרמקול לנצילות שלו.

ההשפעה היחידה של הנצילות היא על עוצמת ההגברה הדרושה כדי להפעיל את הרמקול,

רמקול בעל נצילות נמוכה יותר יזדקק למגבר חזק יותר כדי להגיע לעוצמה זהה לרמקול בעל נצילות גבוהה.

מגזין בשפה רוסית עושה מדידות ומבחנים עם ציוד מקצועי:

http://www.avtozvuk.com/az/Az_0605/htm/038-047alpine.htm

http://www.avtozvuk.com/az/Az_0605/htm/038-047pio.htm

למי שלא קורה רוסית, מדובר על יחס אות לרעש של 86DB עבור האלפיין 9851R, ו-92DB עבור הפיוניר P80MP.

בכל מקרה הנתון של ה-SNR הוא בדרך כלל הערך הממוצע שלו, שלא תמיד משקף.

פורסם

enzo

אם אתה כבר נכנס לויכוח שלנו..:)

אז תראה שכולנו מסכימים שאין הבדל שמיע בין 90 ל105 DB SNR,וגם לא לנצילות של סאב או רמקול,

אנחנו מדברים שיש הבדל שמיע כאשר כל הרכיבים עובדים ביחד.

ושאם אפשר לקנות רמקול נציל יותר באותו מחיר אז למה לא?

ואם אפשר לקנות מכשיר אם SNR של 100+ באותו מחיר, אז למה לא?

בקיצור,אם זה אפשרי ,אין זו אגדה:).

אז...למה לא?

under construction..

פורסם

ושאם אפשר לקנות רמקול נציל יותר באותו מחיר אז למה לא?

ואם אפשר לקנות מכשיר אם SNR של 100+ באותו מחיר, אז למה לא?

:-) מסכים...

• תוכן חדש...