Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7610 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום !

למה משתמשים דווקא בעץ מסוך MDF לבניית תיבות ?

לדוגמא : אם אני בונה תיבה מ-MDF , ואותה תיבה בידיוק (עם אותם מידות) רק מ-סיבית, האם ייתכן הבדל משמעותי בצליל ? האם קיימים תדרים שה-MDF יגיב בהם יותר טוב מה-סיבית ?

תודה לכל העונים .

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

על תיבה להיות אטומה, וכמה שפחות גמישה.

לצורך העניין - סיבית איננה עץ אטום, או עץ חזק.

סיבית מתפוררת ודיי חד פעמית, מה שהופך אותה לחומר הכי דוחה בנושא בניית התיבות.

יש עצים אחרים שניתן להשתמש בהם, כגון סנדוויץ', אבל שוב - הכל תלוי בדרישות שלך...

גל

פורסם

גם סיבית וגם MDF הם עץ טחון ולא עץ מלא. סיבית יותר אוורירי ואפשר להכניס בו בורג בקלות על ידי דחיפה, MDF לעומת זו דחוס יותר ולא אוורירי כלל. סנוודיץ זה עץ שבא בפלטות על גבי פלטות... בזה נגמר הידע שלי.. ולא אוכל לענות מה יותר עדיף לבנית תיבה.. אבל כל שאלה על סוגי עצים אענה בשמחה..

פורסם

גם העלות של MDF היא די נמוכה את זה שכחתם,יש פה גם שיקול של עלות.

אני מאמין שעץ מלא (אורן,אגוז וכו') יתפקדו טוב אבל גם יעלו יותר ובטוח ישקלו יותר.

חלקים איכותיים של מערכות סאונד למכירה.

פורסם

הוא לא יתפקד טוב יותר. בניגוד לMDF לעצים מלאים יש כיוון סיבים ובגלל זה הם יותר רזוננטים (כמו כן לMDF יש צפיפות גבוהה). זה דבר טוב כשבונים כלי נגינה שכן הרזוננס (יחד עם דברים נוספים) ישפיע על גוון הצליל אך תיבה לרמקול היא לא חלק מכלי נגינה ולכן לא רצוי שהיא "תנגן".

פורסם

סיבית נחשבת לזבל..

את כל השאריות מהעצים שחותכים בשביל פלטות שלמות או להכנת "סנדוויץ'" אחרכך טוחנים ל-סיבית..

(אם מישהו רוצה הסבר מקיף יותר, אין לי בעיה.. למשפחה היה פעם מפעל עצים;))

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

לדעתי הכי טוב מסנדוויץ.

פשוט עץ מאוד חזק גם במידות דקות יותר.

תלך לנגר תבקש ממנו את המידות שאתה צריך בעובי 17מ"מ רגיל וזהו.

הוא יחסית יותר יקר מ MDF אבל במידות שאתה צריך ההבדל בסכומים ממש זניח. אולי 30- 40 ש"ח הפרש.

הקטע הוא שאם הMDF נרטב הוא סיים את הקריירה שלו.

VW GOLF V5 2001

HU: Alpine 9873E COMP: Morel Hybrid Ovation 6.5

AMP: Crunch PZI 175.4 SUB: IDQ 10In

פורסם

נראה לי שהתבלבלת בין הסנדוויץ לMDF....

אם הסנדוויץ נרטב הוא מעוות את עצמו והופך להיות "נפוח" "שברירי" ..

זה לפחות מהניסיון הדל שלי עם הסנדוויץ....

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

-דבר ראשון אני לא מאמין שמישהו יעשה תיבה בלי חיזוקים.

-דבר שני בכל מקרה הסנדוויץ יותר טוב והשקיעה היא כל כך זניחהשאין מה להתחשב בה.

-בקשר לרטיבות אני לא מדבר על לטבול את התיבה במים אבל בכל זאת לא לא התבלבלתי הMDF כשהוא נרטב הוא נהיה ממש כמו ספוג נראה כאילו לקחת נייר טואלט וספגת אותו במים.

כמובן שבכל מקרה יהיה ריפוד לתיבה וכדי למנוע בעיית עץ רטוב בכל מקרה אפשר פשוט להדביק פורמייקה על העץ.

VW GOLF V5 2001

פורסם

דבר ראשון יש מלא אנשים שעושים תיבות ללא חיזוקים.

דבר שני השקיעה של הסנדוויץ תלויה בפלטה הכי ארוכה בתיבה, וכן היא יכולה להיות שקיעה מספיק מכוערת שתהרוס תיבה "יפה" ..

דבר שלישי בנוגע לסנדוויץ אתה אומר שאתה לא מדבר על "לטבול" את התיבה במים, אבל אם טיפה תגע בMDF הוא יתנפח ? I THINK NOT. בכל אופן יש לי גם MDF גם עץ גרמני גם אורן, גם בוק, גם סנדוויץ, וגם סיבית.

אני מוכן לעשות מבחן השוואות בכל מה שנוגע למים המסוכנים הללו שאתה מדבר עליהם, וכן, חלק מהעצים הללו נישארים בחוץ בחורף, וכן , הMDF נראה מצויין (מעט משנה את צבעו) ... הסנדוויץ הופך לאבונפחה ומאבד מחוזקו..

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

ואלה אחי שכל אחד יעשה מה שבא לו, רק הוספתי את עצתי.

ואם לא הבנת את הכוונה שלי אז אותה כמות מים תהרוס את הMDF הרבה יותר מאשר את הסנדוויץ.

ואם בכלל אתה רוצה לפתור את הבעיה אז פשוט שים פורמייקה וזהו.

VW GOLF V5 2001

פורסם

אם אתה רוצה להתערב אז אני מוכן מיקמיק...

אולי אתה מתבלבל בין הסוגים... כי סנדוויץ הוא האחרון שיתנפח מבין הסוגים שציינתה (כמובן שהעץ המלא כמו האורן וכו' יותר טוב..) אולי אתה מתבלבל בין סנדוויץ לסיבית....

WWW.TURBO-JET.CO.IL טורבו ג'ט- פיתרונות בלחץ מים גבוה-ניקוי מחליפי חום, הסרת בטון, קילוף טיח וציפויים, חידוש אבנים לסוגיהם ופריצת קווי מים וצנרת.

• תוכן חדש...