Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מתי נכנסת שלילה לתוקף?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7655 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר עומד להישפט מחר על עברות שביצע,יש סיכוי טוב שהוא יקבל שלילה .

השאלה היא אם השלילה נכנסת לתוקף מיד בסוף המשפט או שהוא יכול לחזור הביתה ברכב?

(אני די בטוח שהיא נכנסת לתוקף מיד אבל רוצה לוודות)

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

קודם כל כדאי לו להגיע עם עו"ד אם הרישיון חשוב לו.

השלילה יכולה להיכנס במועדים שונים, גם כמה חודשים אחרי המשפט, הכל תלוי בשופט.

גיא

פורסם

בד"כ (חוץ ממקרים קיצוניים) השופט נותן הוראה לתת אישור זמני לכמה שעות אחרי המשפט.

אבל כמובן - צריך לבקש זאת.

שימו לב: השלילה נכנסת לתוקף מהרגע שנודע לכם עליה, אבל הימים נספרים מהפקדת הרשיון. אם קיבלתם גזר דין של שלילה יש לגשת למזכירות בית המשפט ולהפקיד את הרשיון באותו יום, כדי שהפז"ם יתחיל לדפוק. (מקבלי אישור על ההפקדה)

הרבה אנשים אכלו אותה כי לא ביצעו זאת!

ובלי שום קשר - אם יש סכנת שלילה רצוי להגיע מצוייד בעו"ד, הוא יכול למזער את הנזק.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

כן, ואז נשאלת השאלה "למה, למה ...... היה צריך להגיע למצב של שלילה"???

רק אתמול חזרנו מרמב"ם מביקור של מישהו ששוכב שם אם קרסול מרוסק, ילד אם אגן שבור וילד שני אם יד שבורה. וכל זה בגלל איזה סתום שהחליט אם חבריו לטוס לאחר מסיבה בעלייה של טבעון, עיבד שליטה וכמעט והרס משפחה!

פורסם

רק אתמול חזרנו מרמב"ם מביקור של מישהו ששוכב שם אם קרסול מרוסק, ילד אם אגן שבור וילד שני אם יד שבורה. וכל זה בגלל איזה סתום שהחליט אם חבריו לטוס לאחר מסיבה בעלייה של טבעון, עיבד שליטה וכמעט והרס משפחה!

ומאיפה אתה יכולל היות בטוח שהוא סתם איבד שליטה?

אולי פשוט הוא נסע 120 קמ"ש בנתיב השמאלי ופתאום הרכב של המשפחה נכנס לו לנתיב בלי לאותת?

מעצבנים אותי אלה שמאשימים תמיד את המתפרעים ברוב המקרים למתפרעים יש חלק גדול בזה ותאמין לי שהמהירות זה רק נתון קטן שהשפיע על האיבוד שליטה.

גם אני התחתנתי עם הקליאו ספורט שלי!

פורסם

אחרי המשפט השומט מודיע ממתי השלילה תתחיל, כל אחד מקבל זמן אחר, למרות שרוב הסיכויים זה שתקבל במקום את השלילה.

כמובן שאתה יכול לבקש מהשופט דחיה של השלילה שתתחיל בזמן אחר (לרוב זה דחיה של כמה ימים) אם הסיבה מוצדקת השופט יאשר לך את הדחיה.

השלילה מתחילה ברגע שאתה הולך ומפקיד את הרישיון במקום שהורו לך להפקיד.

אם השלילה מתחילה ב30.6.05 לדוגמה ואתה מפקיד ב 4.6.05 אז השלילה שלך מתחילה מה4.6.05 למרות שבין ה30.6.05 עד ה4.6.05 אסור לך לנהוג והשלילה לא מתחילה.

את הרישיון את לוקח בסוף השלילה מהמקום שהפקדת את הרישיון.

*ממולץ לגשת למשפט עם עורך דין זה מאוד עוזר והוא יכול להוציא אותך בהקלות הרבה יותר מאשר תייצג את עצמך לבד (אני יודע שאצלי זה מאוד עזר).

פורסם
ומאיפה אתה יכולל היות בטוח שהוא סתם איבד שליטה?

אולי פשוט הוא נסע 120 קמ"ש בנתיב השמאלי ופתאום הרכב של המשפחה נכנס לו לנתיב בלי לאותת?

מעצבנים אותי אלה שמאשימים תמיד את המתפרעים ברוב המקרים למתפרעים יש חלק גדול בזה ותאמין לי שהמהירות זה רק נתון קטן שהשפיע על האיבוד שליטה.

רק דבר אחד, את החוצפה שלך תשאיר לעצמך!

ומאיפה אני יודע את זה, בטוח לא מציפור שלחשה לי באוזן.

פורסם
רק דבר אחד, את החוצפה שלך תשאיר לעצמך!

ומאיפה אני יודע את זה, בטוח לא מציפור שלחשה לי באוזן.

מצטער צודק, גישתי לא הייתה יפה, אני לא מתכוון חלילה להתחצף.

אבל אתה צריך להבין שיש הרבה מיקרים שאיבוד השליטה לא קשור לנהוג שאיבד את השליטה והיו גורמים אחרים שבגללם הרכב איבד שליטה, כגון:

-בור בכביש שקשה לראות עד שמגיעים אליו.

-תקר בגלגל.

-

וסיבה נפוצה של כל נהגי המשפחות למינהם "הנהגים הותיקים", זה שהאבא שבטוח שבגלל שהוא נוהג ח20 שנה הרשה לעצמו לנהוג על הנתיב הימני בשעה שלוש בלילה כי הכביש ריק.

רכב שנוסע מאחריו על מהירות מופרזת 120-140 (מהירות גבוהה רק בישביל להבהיר את העמדה שלי) מסמן לו לגשת לנתיב הימני על מנת שיוכל לעקוף את הרכב, האבא מסרב לפנות ושקוע בשיחת הטלפון העיסקית שלו, או בסריקה אחר תחנת רדיו מעניינת.

לאחר שהנהג התקרב והתייאש החליט לאותו ימינה ולעקוף מימין (בלת ברירה), האבא שמרוכז ברדיו/טלפון סוטה טיפה ימינה בזמן העקיפה פוגע בחזית הרכב העוקף ובגלל זה הנהג מאבד שליטה.

האם הנהג העוקף אשם? אם הוא היה נוסע 100-110 בלילה בכביש ריק זה לא היה קורה?

בגלל זה אתה לא יכול להסיק מסכנות שישר הוא האשם, אולי היה עדיף שתחכה ש"הציפור הקטנה" תבוא ותלחש לך שוב.

פורסם

תמיר, הפנייה הזאת מועדת לפורענות. אני מתכוון לזה שכל שבוע יש בפנייה הזאת לפחות תאונה אחת ורובן באשמת הרכב העולה (לפי ממצאי המשטרה כמובן), שגם נכונות למקרה הנ"ל שהתאונה הייתה בגלל נסיעה במהירות מופרזת של נהג שקיבל רשיון לפני כשנה.

פורסם

אה אז אם ככה אתה צודק, ואני חוזר בי.

אבל אתה לא יכול לומר שאני לא צודק לגבי המקרה שסיפרתי.

הרי אני ואתה יודעים שמקרים כאלה קורים הרבה.

פורסם

רק אתמול חזרנו מרמב"ם מביקור של מישהו ששוכב שם אם קרסול מרוסק, ילד אם אגן שבור וילד שני אם יד שבורה. וכל זה בגלל איזה סתום שהחליט אם חבריו לטוס לאחר מסיבה בעלייה של טבעון, איבד שליטה וכמעט והרס משפחה!

רגע, אתה טוען שיש קשר בין אכיפת עבירות תנועה לבין מניעת תאונות? איפה אתה חי?

הרוב המכריע של אכיפת חוקי התונעה אינו קשור כלל ועיקר לבטיחות, תאונות והיגיון, אלא אכיפת חוק גרידא.

תמיר, הפנייה הזאת מועדת לפורענות. אני מתכוון לזה שכל שבוע יש בפנייה הזאת לפחות תאונה אחת ורובן באשמת הרכב העולה (לפי ממצאי המשטרה כמובן), שגם נכונות למקרה הנ"ל שהתאונה הייתה בגלל נסיעה במהירות מופרזת של נהג שקיבל רשיון לפני כשנה.
אם הפניה מועדת לפורענות, אשם בעיקר זה שיכול לתקן אותה ולא עושה זאת. זה שיש תאונה כל שבוע מוכיח שהנהג לא אשם, הוא רק עובר שם, כמו כולם, כמו שנהוג אצל בני אדם הנוהגים בדרך, והדרך, היא זו שטומנת בחובה הפתעות וסיכונים.

dirty old man

need love too

פורסם

קודם כל למי ששאל למה צריך להגיע למצב של שלילה...

אנשים שעובדים על הכביש עושים יותר עברות (פונקציה של ממוצא מול זמן על הכביש)מהסיבה פשוטה שהם יותר על הכביש.

לרגע לא הצדקתי את העברה שלו ,גם אמרתי לו שמגיע לו ,גם אמרתי פעם לשוטר שמגיע לי ,רק רציתי לדעת מתי השלילה מתחילה....מתוך השלמה מלאה עם העונש שהוא עומד לקבל (גם הוא השלים עם זה).

בכל אופן השופט חשב אחרת והוציא אותו ב750 שקל קנס.....

לגבי הוויכוח על האשמה בתאונה,אני מאמין שתמיד יש שני אשמים זה שטעה וזה שלא נזהר מטעויות של אחרים (כמובן שהטועה אשם יותר),מי שעוקף למשל מימין כי לא פינו לו ת'דרך והנהג לפניו נראה לא מרוכז צריך להיצמד לימין ממש ואולי אפילו לעבור קצת ת'קו הצהוב ,בכל מקרה אם יש תאונה העוקף אשם כי הוא עוקף מימין -חוק זה חוק.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

• תוכן חדש...