Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

זאת המלצה שחוזרת על עצמה

אני מבין שכדאי לעשות נסיעה לא קצרה (חצי שעה מספיק?) לפני שנגשים לטסט.

העניין הוא שלפעמים לוקח זמן ממתי שנכנסים למכון עד שעושים את הבדיקה. פעם אחת לקח לי 45 דקות הממיר מתקרר עד אז?

ונגיד בחורף יש יותר בעיה מאשר הקיץ?

פורסם

בינעירוני 30 דקות לפני שניגש לטסט, דיברו על זה כך פה מספר פעמים.

בתוך העיר יש לך רמזורים, כיכרות, מעברי חצייה, נראה לי שאתה מכיר את כל אלה ;) לכן בין עירוני עדיף, אין עצירות, ואין עצירות משמע הממיר לא מתקרר קצת.

זה שאתה מגיע לטסט במכון שנמצא בתוך העיר, אין מה לעשות. אבל לפחות את החצי שעה תעשה מחוץ לעיר.

פורסם
לפני 11 שעות, מיץ פטל כתב:

יש לך סיבה לחשוד שלא תעבור? באיזה רכב מדובר, שנה, נסועה? נכשלת כבר בעבר איתו, או קבלת התראת תקלה?

לפני שנתיים היה לי בעיות 

שנה שעברה הייתי במוסך לפני. הוא בדק ואמר שהכל בסדר וגם בטסט עבר חלק

פורסם

שמתי את הרכב במוסך לבדיקה הוא אמר לי שהם לא בודקים co

(זה לא אותו מוסך שהלכתי אליו בשנה שעברה וזה נחשב מוסך מומלץ כאן)

אגב, מדובר על חימום מנוע או חימום ממיר או זה שתיהם ביחד? 

פורסם (נערך)

בעיקרון נסיעה מאומצת. הכוונה רבע שעה לפחות עם האצות או נסיעה ב 3,000-4,000 סל"ד.

תוסף כמו BG44K בהחלט יכול לשפר סיכויים. אבל הכוונה לרוקן מיכל דלק. דהיינו לפי הנסועה שלך, שבועיים לפני הטסט למיכל מלא. לפני הטסט לעשות נסיעה כאמור לעיל.

יש תוספים ייעודיים לבקשה שלך כמו של מוטול לקטליזטור וליקוי מולי גולד לייבל.

כדאי לעשות קצת חיפוש.

עריכה אחרונה על ידי מיץ פטל
פורסם

20 דקות נסיעה שבא מאמצים את המנוע (בצורה סבירה ובלי להגזים) זאת אומרת נותנים גז, הרכב מאיץ ונוסע ולא עומד בפקק בסרק, זה מספיק. 

ולא לכבות את המנוע בהמתנה בתור.

באופן כללי, זה לא משנה נסיעה בעיר או לא בעיר, צריך פשוט שהמנוע ישרוף הרבה דלק. זאת אומרת לתת גז. להאיץ. לעלות בעליה אם יש. 

לנסוע ב 90 ק"מ בהילוך נמוך גם לא כ"כ יעיל כי במצב הזה נוגעים בגז רק מעט והמנוע לא שורף משמעותית יותר דלק מאשר אותו דבר בהילוך גבוה יותר.

פורסם

לאיזה טמפרטורה כדאי להגיע בטסט?

לא יודע אם זה תלוי-דגם מכוניות, אבל ראיתי למשל מינימום דרוש של 80 מעלות, אבל בדיקות שיכולות להיות אפילו ב-130.

פורסם
לפני 16 שעות, elera כתב:

לאיזה טמפרטורה כדאי להגיע בטסט?

לא יודע אם זה תלוי-דגם מכוניות, אבל ראיתי למשל מינימום דרוש של 80 מעלות, אבל בדיקות שיכולות להיות אפילו ב-130.

בתוצאות בדיקה בטסט תראה לפעמים שהבדיקה  בוצעה ב 130 מעלות אבל זה לא טמפרטורת נוזל קירור. זה טמפרטורה שנמדדת על ידי מד חום אינפרא אדום או על ידי הצמדת חיישן למקום כלשהו במנוע. חלקים במנוע יכולים להיות חמים יותר מנוזל קירור. 

לכן זה בכלל לא בשליטתינו.

פשוט להגיע עם מנוע בטמפרטורת עבודה אחרי נסיעה של יותר מ (נגיד) 20 דקות עם עומס סביר. 

במקרים שהבדיקה לא עברה אבל התוצאה גבולית אפשר לצאת לסיבוב של כמה דקות שבו מאמצים את המנוע (כאמור עומס זה האצה עם הרבה גז כדי שהמנוע ישרוף הרבה דלק ולא נסיעה במהירות קבועה בהילוך נמוך עם מעט גז), ולהכניס לבדיקה שוב.

• אהבתי 1

פורסם (נערך)

לא התכוונתי לנוזל קירור (ולקח לי זמן לפענח "שלטתינות").

הטמפרטורה שבחלק "זיהום אויר" של טופס הטסט כולל מינימום דרוש. מה שאומר הם מודדים טמפרטורה כלשהי באופן שנראה להם קורלטיבי למה שנחשב "ממיר חם מספיק".

בטפסים של 2 דגמי מכוניות ראיתי טמפרטורת מינימום 80°. בהנחה שזה לא משתנה בין שיטות מדידה (ראיתי אותו מינימום לשתי וריאציות: "מד גזים" ו-"חיצוני אינפרא אדום"), נראה ששיטות המדידה קרובות מספיק בתוצאה.

נתקלתם בטמפרטורת מינימום שונה או אופני מדידה אחרים?

x.webp.c51fcc3e435eb657a82121b2496aea66.webp

מדידה עצמית נראה שאפשר ע"י OBD. לא יודע מה הערכים הצפויים, אבל למשל, שני ערכים שנתקלתי אצלי בזמנים שונים. הראשון כנראה עם מנוע מכובה כבר שעות.

לדעתי גם נתקלתי במעל 900 במהלך נסיעה. לא באמת עקבתי עד עכשיו, אז קשה לי להגיד איך זה מתנהג דינמית.

cattemp.webp.d2384b69c3a725e274b5533dde652489.webp

הפך קשה בימינו למצוא אתרים עם מידע שהוא לא זבל שנכתב ע"י AI, אבל...

באתר AutoZone, שהוא לא ממש טכני-מקצועי אבל לפחות חברה בתחום, טוענים שטווח טמפרטורות טוב לממיר קטליטי הוא 650-870 מעלות.

לגבי מערכת / צינור פליטה (ויש שם אבחנה בין שניהם), מדברים על 150 - 260 בסרק, ועד 650 מעלות במאמץ.

לגבי לעשות "סיבוב" אחרי כשלון, זה הזכיר לי מכונים שמציעים אחרי כשלון לעשות אצלם ניקוי באינפוזיה ובלי תשלום אם בדיקה חוזרת כושלת. גם אומרים אח"כ לעשות סיבוב של כמה דקות.

זה גורם לי לתהות, אבל זה לדיון נפרד.

עריכה אחרונה על ידי elera

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...