Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה לי נוספת אליכם, לגבי הצמיגים: האם מקובל לבקש משהו שמעיד על המקוריות של הצמיגים? יש זיופים בתחום הזה? בכל זאת, מישלין זה חתיכת מותג. 

פורסם

לא ידוע לי על זיופים בתחום הזה.

יש תופעה של שמות מותג/דגם דומים בצליל.

אבל לא זיוף של ממש.

זה תחום די מפוקח (רגולציה, תקני בטיחות).

אם היה זיוף בוטה, מישלין, פירלי וכו' היו נוקטים בצעדים מישפטים.

אתה יכול לנסות לבקש שירשמו בקבלה הערה על מידת האחריות או שם היבואן. (יבואן רישמי)

פורסם
בתאריך 10.7.2026 בשעה 15:00, sheff2k24 כתב:

כרגע יש לי: Riken Summer 3  225/45 ZR17 94Y XL

שכחתי לשאול מפורשות קודם, אבל מה דעתך על הצמיגים האלו (כלול בבקשה את היקף הנסיון שלך איתם ואם יש לך, בהשוואה לאחרים, כולל אחרי שתחליף אותם כעת)?

פורסם
לפני 5 שעות, Tom_22 כתב:

שכחתי לשאול מפורשות קודם, אבל מה דעתך על הצמיגים האלו (כלול בבקשה את היקף הנסיון שלך איתם ואם יש לך, בהשוואה לאחרים, כולל אחרי שתחליף אותם כעת)?

אין לי מספיק נסיון או מדד השוואה, כדי לענות כרגע. אחרי שאחליף לprimacy 5, אגיד לך

• רעיון טוב! 1
פורסם

אנשים מקטרים על מחירי החלפת צמיגים ברכב, אולי יהיו מבסוטים אם יבינו עלויות באופנוע.  צמיג יותר קטן משל הרכב הקטן ביותר, פי 3 במחיר, עשירית תוחלת חיים. עכשיו החלפתי מישלין ROAD 6. פירוק הרכבה ואיזון 1,500 ש"ח לצמיג. אם מחזיק 8,000 ק"מ אתה מאושר.

פורסם

שילוב של חזירות כנראה (נשמע קצת יקר ביחס לתוצאות שמוצא, אם כי תלוי מידה אני מניח. בחו"ל בערך חצי מחיר מהארץ - בצמיגי רכב הפערים קטנים יותר בדר"כ) עם מורכבות גדולה יותר בפירוק והרכבה (לפחות ציר אחורי אני מניח). נדמה לי שקראתי בעבר גם על כך שצמיגי אופנועים מורכבים יותר טכנולוגית בעקרון, וגם מדובר בהיקף ייצור קטן יותר בהשוואה.

פורסם
לפני 2 דקות, Tom_22 כתב:

שילוב של חזירות כנראה (נשמע קצת יקר ביחס לתוצאות שמוצא, אם כי תלוי מידה אני מניח. בחו"ל בערך חצי מחיר מהארץ - בצמיגי רכב הפערים קטנים יותר בדר"כ) עם מורכבות גדולה יותר בפירוק והרכבה (לפחות ציר אחורי אני מניח). נדמה לי שקראתי בעבר גם על כך שצמיגי אופנועים מורכבים יותר טכנולוגית בעקרון, וגם מדובר בהיקף ייצור קטן יותר בהשוואה.

חזירות בעיקר, וחוסר ברירה. אין הרבה אופציות. המחירים היותר זולים שאתה רואה זה ללא פירוק והרכבה. ולרובם אין בכלל מכונה לאיזון גלגלים. כשאתה רוצה איזון גלגלים מלבד פירוק והרכבה הם מודעים לזה ולוקחים תוספת. אם אנחנו מקטרים על מוסכי הרכב, באופנועים המצב הרבה יותר גרוע. ידית מומנט זה אביזר שלא שמעו עליו.

פורסם

כן, כנראה חמורה ופרוצה יותר אכן מאשר בתחום הרכב.

כן, התמחור ברור לי, אבל ראיתי אותם סביב 1000 ש"ח (שזה גם מוגזם בפני עצמו). התקנה 500 ש"ח לצמיג בודד?!

אין עוד אפשרויות חוץ מהמישלין?

פורסם (נערך)

התקנה אותו מחיר. נע בין 250 ל-450, תלוי אם כולל איזון או לא. אני ביקשתי עוד משהו קטן אז עיגל לי ל-1500 ש"ח. כל הצמיגים הטובים אותו מחיר, פשוט יעוד קצת שונה. לגביי המחיר, אפשר לחסוך ע"י פירוק והרכבה לבד משהו שיודע לעשות ואפילו מעדיף כעיקרון. זה דורש לקחת את הגלגל איתך ברכב ולנסוע להחליף צמיג + איזון משהו שאין הרבה בארץ. צריך לנסוע ממקום מגוריי 25 ק"מ לכיוון עם המונדאו, לתוך ת"א בחום בפקקים עם החיפוש חניה, יוצא לי בסוף כמעט אותו מחיר בקיזוז דלק וחנייה, ופירוק הרכבה עוד עליי.

אתה גם לא רוצה שמישהו חאפר ירכיב לך גלגל אחורי לא נכון באופנוע, ולגלות את זה בנסיעה מהירה. משהו שכבר גיליתי כשמישהו הרכיב לי תותבים בסדר לא נכון, ונאלצתי להחליף מיסב שהכלוב פלסטיק שלו התפרק כי נמס עקב לחץ צידי לא נכון (מצרף תמונה). תוספת בונוס, נאבה שפגמתי בניסיון להוציא את טבעת המיסב החיצונית שהתפרקה ללא כלי מתאים וללא משקפיים (החלק היותר קריטי) מהטבעת המרותכת בנאבה שמונעת מהמיסב להיכנס יותר לעומק (מרפק).

בגדול סט צמיגים נורמלי באופנוע כולל פירוק הרכבה ואיזון הכי זול לא יורד מ-2,500 ש"ח.

image.jpeg

עריכה אחרונה על ידי נירו72
  • מעניין 1
פורסם (נערך)
בתאריך 13.7.2026 בשעה 10:36, Tom_22 כתב:

שמתי פריימסי 5 היום. בהחלט מורגש שיפור ברכות. בכל אופן זה  לא אומר שאני יכול לפסול את summer 3, כי אולי לאנשים אחרים זה יתאים, ואולי בקוד אחר זה היה רך יותר.לדעתי הפער במחיר לא מספיק גדול, כדי ללכת על riken summer 3. 

עריכה אחרונה על ידי sheff2k24
  • אהבתי 1
פורסם

ביצועי הצמיג לא מתמצים רק בנוחות.

בכל אופן, תן לצמיגים החדשים הזדמנות "להתיישב" במקום ולהשיל מעליהם שכבת הגנה מהייצור. כמה מאות ק"מ בודדות יספיקו.

בדוק גם שלחץ האוויר נכון. לא פעם בצמיגיות ממלאים בלחץ כללי או גבוה מהמומלץ.

איפה רכשת, כמה עלו (אם לא אכפת לך לפרט), מה תאריך הייצור ומה מדינת הייצור?

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 27 דקות, Tom_22 כתב:

ביצועי הצמיג לא מתמצים רק בנוחות.

בכל אופן, תן לצמיגים החדשים הזדמנות "להתיישב" במקום ולהשיל מעליהם שכבת הגנה מהייצור. כמה מאות ק"מ בודדות יספיקו.

בדוק גם שלחץ האוויר נכון. לא פעם בצמיגיות ממלאים בלחץ כללי או גבוה מהמומלץ.

איפה רכשת, כמה עלו (אם לא אכפת לך לפרט), מה תאריך הייצור ומה מדינת הייצור?

מה כוונתך ב "תן לצמיגים החדשים הזדמנות 'להתיישב' במקום?"
לשאלתך: צמיגי מוריס בית עובד, 700 לצמיג, שנת יצור 2026, תוצרת ספרד.
לגבי לחץ האוויר, הם שמו את מה שאמרתי להם, המלצות יצרן הכרב לצמיג קר.

עריכה אחרונה על ידי sheff2k24
  • אהבתי 1
פורסם

בעיקר השלת שכבת ההגנה/שאריות ייצור. 

ובקטנה, סיכוי קל לתזוזה מועטה מאוד של הצמיג על החישוק, קצת מחזורי חימום ובאופן כללי "חילוץ עצמות" של הצמיג עם גלגול תחת עומס. 

אוקיי, יכולת למצוא קצת יותר בזול, אבל קיבלת צמיגים טובים מייצור אירופאי, ומקווה שגם קיבלת שם שירות טוב בסה"כ. אגב, מה בסוף קוד העומס ומהירות שלהם? 

פורסם
לפני 15 דקות, Tom_22 כתב:

בעיקר השלת שכבת ההגנה/שאריות ייצור. 

ובקטנה, סיכוי קל לתזוזה מועטה מאוד של הצמיג על החישוק, קצת מחזורי חימום ובאופן כללי "חילוץ עצמות" של הצמיג עם גלגול תחת עומס. 

אוקיי, יכולת למצוא קצת יותר בזול, אבל קיבלת צמיגים טובים מייצור אירופאי, ומקווה שגם קיבלת שם שירות טוב בסה"כ. אגב, מה בסוף קוד העומס ומהירות שלהם? 

91Y

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...