Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 8 דקות, פינדר כתב:

חשוב להדגיש את זה: דמי ניהול - משלמים באופן קבוע מהצבירה. עמלות של בית השקעות משלמים רק על פעולות. (יש לבתי השקעות עמלה חודשים של 20-30 שקל, זה זניח ויש כאלו, כמו פסגות, שגם את זה לא גובים).

מאוד מאוד חשוב להדגיש את זה. 

כול גוף שדרכו אתה מבצע את ההשקעה ודורש ממך דמי ניהול שהם X אחוז מהצבירה- לברוח כמו מאש,

עריכה אחרונה על ידי davemustaine87
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 18 דקות, davemustaine87 כתב:

לברוח כמו מאש

אני דווקא לא כזה נחרץ.

צריך לשקול מול החלופות. יש אנשים שעצם המחשבה על להתעסק בבחירת ניירות ערך, ניהול איזונים וסיכונים וכו׳, גורמת להם לא לעשות כלום.

עבורם קופ״ג להשקעה יכולה להיות אופציה. זה יותר יקר מניהול עצמי של ההשקעות, אבל זה עדיף על להשאיר את הכסף בעו״ש.

אבל השורה התחתונה: צריך להבין את העלויות ואת החלופות ואת הסיכונים של כל החלטה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 17 דקות, פינדר כתב:

עבורם קופ״ג להשקעה יכולה להיות אופציה. זה יותר יקר מניהול עצמי של ההשקעות, אבל זה עדיף על להשאיר את הכסף בעו״ש.

במקרים מאוד קיצוניים, אולי כן. 

אבל ברוב המקרים, מאוד ראוי שמישהו שכבר עושה מאמץ כלשהו להשיקע את כספו מעבר לישיבה בעו"ש, שיעשה מאמץ מינימלי להבין מי נגד מי, זה באמת לא מצריך הרבה מאמץ.

שאר הדברים, זה פשוט זוטות.

אם דמי ניהול הם 20 שקל או 30 שקל בחודש, אם פעולה עולה דולר וחצי או 2 דולר, זה פשוט כלום מול הפוטנציאל ההוצאות של דמי ניהול מצבירה, שכניראה אנשים לא מודעים לעד כמה הם יכולים להיות מאסיביים. 

יש לי חבר שאבא שלו משקיע דרך הבנק ועד לשנה האחרונה היה משלם משהו כמו 1 אחוז מתיק של מיליון וחצי שקל. זה 15 אלף שקל עמלות על אוויר. 

15 אלף לעומת 250 -350 שקל? פסיכוטי לחלוטין. 

פורסם
לפני 10 דקות, davemustaine87 כתב:

זה 15 אלף שקל עמלות על אוויר. 

זה יקר אבל זה לא אוויר.

לא כל אחד יכול  וגם ורוצה לנהל מליון וחצי שקל.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

יש פה קצת ערבוב מושגים:

איך להשקיע דרך בנק, בית השקעות וכו

במה להשקיע כספית, אגח ממשלת מונגוליה, מיץ תפוזים בשיקגו או מניות של טסלה.

וכמובן השאלה הראשונה מי מייעץ?

לגבי השאלה הראשונה: הבנקים הם כמו הבזאר האיראני אפשר וצריך להתמקח. גם אם כרגע המשקיעה היא דג קטן, הבנק יכול להעריך שהיא תגדל לברקודה וכן לקבל אותה בתנאים טובים. בתי ההשקעות כנ״ל, לעשות סיבוב ולהתמקח. חשוב להשוות תפוחים לתפוחים. ולא להסתנוור משטויות כמו 100₪ מתנה...

אני הייתי נמנע ממי שלוקח חלק מהרווחים או מההפקדות. אם החוסכת מחליטה במה להשקיע היא לא צריכה את המעטפה של פוליסת חסכון שתחליט בשבילה ביוקר.

מי מייעץ? מפה מתחילים. חשוב מאד ללמוד את המושגים הבסיסיים כמו ריבית, תשואה נטו וכו' ככה אפשר ללעת ליועצת מקצועית ולהבין את השפה שלה פה מדובר בהרבה כסף יותר מעוף בשקל ברמי לוי או חבילת קורנפלקס בקרפור.

לפני 14 דקות, פינדר כתב:

זה יקר אבל זה לא אוויר.

בגלל זה חשוב ללמוד. אם אתה יודע בכללי איך התיק צריך להראות, יועצת ההשקעות תדע לפרוט את זה לפרטים.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני 5 דקות, borsood כתב:

בגלל זה חשוב ללמוד.

זה תמיד נכון. זה לא אומר שחשבון מנוהל בבנק הוא אויר. זה שירות, שלפעמים יש אנשים שמוכנים לשלם עליו.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני שעתיים, פינדר כתב:

זה יקר אבל זה לא אוויר.

למען הסר ספק, ה-1% שהוא שילם, זה על תיק בניהול עצמי. 

אם הוא היה רוצה ניהול אקטיבי זה היה גדל ל-2-3%. 

• תוכן חדש...