Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

שואל בשביל חבר. 😁

נניח שאתם עובדים במרחק נסיעה של 50-45 דקות נהיגה לכל כיוון. מאסתם בזמן היומי שמתבזבז על הכביש. 

ואחרי מספר שנים (צברתם וותק, מעמד וכו') אפילו השגתם תנאים של פחות ימי עבודה .. ותנאים יותר נוחים לכם. נניח יומיים חופשיים במקום חמישה ימי עבודה ברגיל.

איך הייתם ניגשים לקבל החלטה כזאת? 

כי לא בטוח שתקבלו את התנאים שהצלחתם להשיג במו"מ השנה במקום חדש. סוג של להתחיל מאפס (למרות הוותק והדרגה). והוצע לכם להישאר עוד באותם תנאים שנה הבאה. 

אשמח לתובנות.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

לא בטוח שהבנתי. 

מישהו עובד 5 ימים בשבוע, נוסע 50 דק לכול כיוון, בשכר והטבות מסויימים. 

עכשיו מציעים לו להמשיך לעבוד באותו מרחק(50 דקות לכול כיוון) אבל לעבוד 3 ימים בשבוע במקום 5 אבל ההטבות והשכר משתנים? 

זאת היית הכוונה שלך? 

פורסם

הנתונים שנתת חלקיים מאוד והשאלה לא ברורה.

מהם ״יומיים חופשיים״? - ימי עבודה מהבית או ירידה ל-50-60% משרה? יש לכך משמעות עצומה לא רק בשוטף אלא גם בחסכון הפנסיוני.

מהי האלטרנטיבה? המשך עבודה במקום הקיים במשרה חלקית ויומיים בעבודה שניה יותר נוחה אך פחות מכניסה? יומיים של בטלה ללא הכנסה?  מעבר למשרה מלאה יותר נוחה אך פחות מכניסה? עד כמה אתה אוהב את עבודתך הנוכחית (משימות, תנאים, שכר, חברתית וכו׳) ומוכן לסכן אותם? מה מצבך הכלכלי ברקע - הכנסות של הזוגה, הוצאות המשפחה, חסכונות שאתה מוכן ״לאכול״, רמת חיים שאתה מוכן להוריד, תוכניות בעלות משמעות כספית?

בקיצור - החלטה שתלויה בהרבה מאוד פרמטרים, וגם אילו היו ידועים לנו היה קשה לסייע כי לשיקולים אישיים השפעה גדולה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

50 דקות לכל כיוון זה מה ששובר את החבר?

בפקקים של היום זה נחשב לתנאים טובים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

בסופו של דבר צריך להתפשר בכל עניין. שאלתי במה, עכשיו נמתין לתשובה.

עד שנפתח כביש 22 סבלתי משך הרבה שנים מיוממות ממושכת, אבל המחיר של שינוי מקום העבודה היה בלתי נסבל. העדפתי לסבול בצומת קריית אתא ולא לוותר על ההכנסות.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

נשאר באותו מקום עם התנאים הטובים, 45-50 דקות נסיעה זה לא רציני. 15 שנה עבדתי במרחק 42 ק"מ מהבית שזה בערך זמן נסיעה כזה ללא פקקים וזה לא הפריע לי בכלל. להפיך בשעות הערב בחזרה מהעבודה התנועה הייתה זורמת בחלק מהדרך וזה זמן טוב להירגע ולנוח אחרי יום עבודה. 

עברתי לעבוד במרחק 15 ק"מ מהבית, זמן נסיעה התקצר אבל לא פי 3 אלא אולי ב 30%-40% כי יש יותר פקקים ואין כמעט תנועה זורמת, לא מרגיש שום שיפור מהבחינה הזו.

• אהבתי 1
  • מעניין 2
  • רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, hans כתב:

50 דקות לכל כיוון זה מה ששובר את החבר?

בפקקים של היום זה נחשב לתנאים טובים.

באמת?

לא ידעתי..

מדובר על מגזר ציבורי.

כן..הנסיעה על הכביש זה הקושי.

לפני שעתיים, hans כתב:

דקות לכל כיוון זה מה ששובר את החבר?

בפקקים של היום זה נחשב לתנאי

לא פקקים. נסיעה בינעירונית.

לפני שעתיים, davemustaine87 כתב:

עכשיו מציעים לו להמשיך לעבוד באותו מרחק(50 דקות לכול כיוון) אבל לעבוד 3 ימים בשבוע במקום 5 אבל ההטבות והשכר משתנים? 

זאת היית הכוונה שלך? 

לא. שינוי במקום העבודה. לא בתפקיד.

לפני שעתיים, sperial כתב:

הנתונים שנתת חלקיים מאוד והשאלה לא ברורה.

מהם ״יומיים חופשיים״? - ימי עבודה מהבית או ירידה ל-50-60% משרה? יש לכך משמעות עצומה לא רק בשוטף אלא גם בחסכון הפנסיוני.

מהי האלטרנטיבה? המשך עבודה במקום הקיים במשרה חלקית ויומיים בעבודה שניה יותר נוחה אך פחות מכניסה? יומיים של בטלה ללא הכנסה?  מעבר למשרה מלאה יותר נוחה אך פחות מכניסה? עד כמה אתה אוהב את עבודתך הנוכחית (משימות, תנאים, שכר, חברתית וכו׳) ומוכן לסכן אותם? מה מצבך הכלכלי ברקע - הכנסות של הזוגה, הוצאות המשפחה, חסכונות שאתה מוכן ״לאכול״, רמת חיים שאתה מוכן להוריד, תוכניות בעלות משמעות כספית?

ספריאל ,

שתי אלטרנטיבות.

הרצון לעבוד קרוב לבית.

או להמשיך בתנאים הקיימים שיחסית עשו ג'סטה..ובעצם יום חופשי בשבוע הפך ל 2.. 

למיטב זכרוני אשתך מנהלת בפנסיה. אז זה התחום.

לא מעוניין או רוצה לפרט בפרטי פרטים. אבל זה לוותר על משהו טוב באלטרנטיבה של חוסר וודאות. 

מדובר במשרה יחידה. וותק של 20 שנה. וצריך לחשוב טוב על הבחירה.

עריכה אחרונה על ידי saar5555

Skoda Fabia 2025 

פורסם

אישתי, בתנאים דומים, לא חשבה לרגע על הפסקת העבודה (בשנים האחרונות כמורה מן המנייו עם קצת הטבות, אחרי שבית הספר שניהלה נסגר), משכה עד שצברה 37 שנות וותק במשרה מלאה ויצאה לפנסיה בגיל 61 (קיבלה שנה פנסיית גישור מהאוצר). ייעוץ פנסיוני תרם להחלטה. ואני רוצה לציין שבשנים האחרונות הנהיגה גם ארכה 30-60 דקות בכל כיוון (ההלוך קצר כי היתה יוצאת בשעה מוקדמת ומחדר הכושר ומול הפקקים, מה שחסך לפחות 10 דקות. החזור היה בפקקים).

מצד שני היה לי קולגה שגר במרכז ועבד בחיפה, ריכז את שבוע העבודה שלו ב-3 ימים מצאת החמה עד צאת הנשמה, נסע ברכבת, אני מעריך שעה וחצי - שעתיים בכל כיוון.

נראה לי שאם הוא מרוצה מהעבודה הסידור של 4 ימי עבודה בשבוע הוא טוב. להחליף - רק תמורת מקום שווה ערך ויותר שיותר נוח. ועוד דבר - הרבה פעמים יציאה קצת יותר מוקדמת לדרך בבוקר חוסכת הרבה זמן. אם אין עניין של פיזור ילדים זה יכול להקל עליו.

• רעיון טוב! 2

פורסם

בכנות? זה נשמע כאילו פתחת את הנושא, כדי לקבל עידוד למהלך שמראש אתה רוצה לעשות.

לבן אדם בוגר יש צמתים בחיים וצריך לקבל החלטות בתנאים של חוסר ודאות.

להחלטה כזו יש השפעה לא רק עליך, אלא על כל התא המשפחתי. כמות הכסף שיהיה בחשבון הבנק בכל חודש, תנאי הפנסיה, הזמן הפנוי שלך להיות עם הילדים ועוד. אגב, רווחה נפשית של אדם שעובר לעבודה שהוא יותר מרוצה בה, גם היא פקטור חשוב מאוד בחיי המשפחה.

שב עם אשתך ותכתבו על דף יתרונות וחסרונות, כולל משמעות כלכלית בשקלים (סכום מדוייק ככל האפשר). 

אישית, אני נוסע כשעה ועשרים לכל כיוון, בתחב״צ ואין לי אפשרות לעבוד מהבית. זה מתיש, אבל להחליף מקום עבודה לא על הפרק.

אשתי לפני כמה שנים עזבה מקום עבודה של עשרים שנה, כי נמאס לה מהנסיעות ומהעבודה שהרגישה תקועה בה. מאז היא לא ממש מוצאת את עצמה והחליפה כבר כמה מקומות עבודה, שבכל אחד מהם עבדה שנה עד שנה וחצי.

אבל הסיפורים האישיים שכל אחד ישתף פה, לא ממש מעדים על נכונות ההליך עבורך ספציפית ועבור משפחתך. כל מקרה וכל אדם הוא שונה לגמרי.

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 46 דקות, saar5555 כתב:

לא מעוניין או רוצה לפרט בפרטי פרטים. אבל זה לוותר על משהו טוב באלטרנטיבה של חוסר וודאות. 

חסר כל כך הרבה מידע. 

אבל שאלת איך אנחנו היינו ניגשים להחלטה הזו. 

לכל אחד יש מסננת שעובדת אחרת (אפרופו "חסר מידע"). 

בהרבה מהמקרים אני אעדיף את השפיות שלי על פני הטבות שונות ומשונות. 

אני לא יודע עד כמה החבר סובל במקום העבודה הנוכחי שלו; אני עברתי די והותר מקומות שבהן ההחלטה לעזוב הייתה נכונה רק שהגיעה מאוחר מדי ;).

אם החבר מרוצה במקום העבודה שלו, שיישאר ויספוג את הזמן בשקט. פלוס אם הבנתי אותך הורידו לו יום שלם של להתעצבן בפקקים.

אם הוא רוצה הרפתקאה חדשה\דרך חדשה, שיחליף. 

שייקח בחשבון שמקום חדש גורר צורך "להוכיח את עצמו" וששום דבר לא וודאי ובהחלט יכול להיות מצב של אחרי כמה חודשים הוא יישאר קרח מכאן ומכאן. 

כפי הנראה הייתי אני מחליט להישאר, בהנחה שאני אוהב את המקום.

לראייה, אני אוהב את המקום הנוכחי, למרות שיכלתי להרוויח משמעותית יותר במקומות אחרים- השפיות שלי קיבלה תיעדוף אחרי כל כך הרבה שנים מחורBנות. 

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני שעה, ברווז כתב:

אם החבר מרוצה במקום העבודה שלו, שיישאר ויספוג את הזמן בשקט. פלוס אם הבנתי אותך הורידו לו יום שלם של להתעצבן בפקקים.

אם הוא רוצה הרפתקאה חדשה\דרך חדשה, שיחליף. 

שייקח בחשבון שמקום חדש גורר צורך "להוכיח את עצמו" וששום דבר לא וודאי ובהחלט יכול להיות מצב של אחרי כמה חודשים הוא יישאר קרח מכאן ומכאן. 

כפי הנראה הייתי אני מחליט להישאר, בהנחה שאני אוהב את המקום.

צודק, וזה נלקח בחשבון כמובן. 

נכון שהיום אין כל כך צורך להוכיח את עצמו אבל יש דברים אחרים שמשתנים.. ואנשים אחרים מתקדמים.. או משיגים תנאים טובים גם. 

לפני שעה, פינדר כתב:

בכנות? זה נשמע כאילו פתחת את הנושא, כדי לקבל עידוד למהלך שמראש אתה רוצה לעשות.

לבן אדם בוגר יש צמתים בחיים וצריך לקבל החלטות בתנאים של חוסר ודאות.

לא, לגבי אותו חבר 😁

זה כבר כמה זמן משהו ש"יושב" ברקע ושנה שעברה ממש נבדקו כל מיני אפשרויות..

אז המקום הנוכחי ביקשו שיישאר.

לפני שעה, פינדר כתב:

שב עם אשתך ותכתבו על דף יתרונות וחסרונות, כולל משמעות כלכלית בשקלים (סכום מדוייק ככל האפשר). 

היתרונות? בעיקר חסכון בזמן.. ופחות בלאי על האוטו (הוצ' דלק גם). נטו, נוחות.

החסרונות? סוג של להתחיל מאפס..

מבחינת הכנסה - ההכנסה לא תיפגע. 

אני חשבתי שבגיל מסוים, יש איזה רצון להגיע למנוחה ולנחלה מבחינת הטופ בעבודה. יוקרה, הערכה וכו'.. 

"העבודה היא חיינו אך לא בשבילנו. "

"אומרים שהעבודה זה בריאות, אם ככה, תנו אותה לחולים."

Skoda Fabia 2025 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא הבנתי מה אתה שואל - יש לך עבודה עם תנאים של 3 ימים בשבוע ואתה רוצה לעבור לעבודה של 5 ימים השבוע בשביל שכר גבוה יותר?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני שעה, ברווז כתב:

אני לא יודע עד כמה החבר סובל במקום העבודה הנוכחי שלו; אני עברתי די והותר מקומות שבהן ההחלטה לעזוב הייתה נכונה רק שהגיעה מאוחר מדי ;).

לא סובל בכלל. 

אפילו נהנה. 

אבל, כל יום שעה וחצי על הכביש. 

לפני 2 דקות, SlowRide כתב:

לא הבנתי מה אתה שואל - יש לך עבודה עם תנאים של 3 ימים בשבוע ואתה רוצה לעבור לעבודה של 5 ימים השבוע בשביל שכר גבוה יותר?

שואל איך אתם הייתם שוקלים את ההחלטה. כרגע התנאים טובים מאוד.. (ואולי עם האוכל בא התיאבון) וחבל לוותר על זה תמורת משהו לא ידוע. אבל, חוסך זמן על הכביש.. והרבה יותר נוח. 

לפני 2 דקות, SlowRide כתב:

כמו שאתה אומר את זה, התשובה ברורה..אבל אולי אפשר להשיג דבר כזה במרחק גאוגרפי הרבה יותר קרוב. 

עריכה אחרונה על ידי saar5555

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני 4 דקות, saar5555 כתב:

שואל איך אתם הייתם שוקלים את ההחלטה. כרגע התנאים טובים מאוד.. (ואולי עם האוכל בא התיאבון) וחבל לוותר על זה תמורת משהו לא ידוע. אבל, חוסך זמן על הכביש.. והרבה יותר נוח. 

אני הייתי נשאר במקום הנוכחי, אבל כמו שרשמו לך, כל אדם שונה.

• מעניין 1
  • תוכן חדש...