Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תקלה במזגן- סוזוקי SX4 2011

מעבר לפיתרון נפתר ע"י מייק24,

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וברכה 

הרכב סוזוקי SX4 דגם GLA עם בקרת אקלים, 

המזגן על קירור עובד מעולה וגם המפשיר אדים עובד מצוין , 

אני מעביר את בורר המעלות לחימום - 25 ומעלה עד שכותב לי H1 אבל המזגן לא מחמם, לפעמים לחצי דקה יש משב אויר חם וזהו, מיד אח''כ אויר קר, לא כמו כשהמזגן עובד על קירור אבל ממש לא חם ואפילו לא מתקרב לזה 

מישהו יודע / רעיון מה יכולהלהיות התקלה?

פורסם

אם הרכב חדש אצלך אולי ביטלו רדיאטור חימום בעבר

אם שנה שעברה עבד והאוטו היה אצלך כנראה יש לך סתימה, וצריך שטיפת מערכת לפעמים עוזרת, במקרי קיצון נדרש פירוק דשבורד והחלפת רדיאטור החימום.

כיוון נוסף הוא בורר המצבים בין קור לחום

בקיצור צריך בדיקת מוסך..

משתדל לעזור

פורסם

תודה על התגובה והמענה,

אכן האוטו חדש אצלי

קניתי אותו בסוף אוגוסוט כשהיה חם ממש ,ועל קירור הוא עובד מצויין, כך שלא בדקתי יותר מידי את המזגן על חום והמוכרת אמרה שהוא עובד מצויין

מה זה אומר בורר המצבים בין קור לחום? זה מזגן עם בקרת אקלים, יש בורר?

כמו''כ אשמח להמלצה על מוסך שמבין גם בתחום המיזוג בירושלים?

פורסם

אם ביטלו רדיאטור חימום, לא היה חם אפילו לרגע. נשמע כמו סתימה ברדיאטור חימום. כדאי לעשות ניקוי.

מעבר לכך 2 שאלות:

א.  האם מד הטמפרטורה בלוח השעונים נמצא בטמפרטורת עבודה?

ב. האם מד הטמפרטורה 'צונח' כשאתה מנסה להפעיל חימום?

וזה לא H1 אלא HI (GH)

פורסם (נערך)

המד חום מנוע אכן נמצא בטמפרטורת עבודה  - מעט מתחת לקו האמצע, לא ראיתי צניחה שלו בעת הפעלת המזגן אם כי לפני כמה ימים במהלך נסיעה הוא ירד קצת כלפי מטה(זה היה בירידות מירושלים למודיעין כביש 443) וברגע שלחצתי על הגז התייצב שוב מעט מתחת לקו האמצע

עריכה אחרונה על ידי מייק24
פורסם

אם יורד החום בירידות לפעמים קשור לתרמוסטט שנתקע במצב פתוח ולכן האוטו מתקרר מידיי ולכן אולי אין חימום

אם יורד ממש קצת זה לפעמים תקין

בסוזוקי בלנו ’98 שלי היה יורד החום לאפס בירידות של 443... 

משתדל לעזור

פורסם

זה לא נשמע כמו המצב שהוא תיאר. הירידות שם ארוכות ונמשכות מספר דקות. בטמפרטורה חיצונית חד ספרתית בוודאי שטמפרטורת נוזל הקירור תצנח גם עם תרמוסטט תקין

• מעניין 1
פורסם

בקיצור כפי שאליק הסכים איתי

נשמע כמו סתימה במערכת, המצריכה שטיפה פנימית

המלצה למוסך שלקח לחבר שלי 300 ש’’ח, רפאל בשילת ’’רפי’’ נמצא צמוד לא.א. שירותי רכב מומלץ לבא על הבוקר

בוייז רושמים ’אלי פרקוף’

בשולת

*בשילת

אם בירושלים דווקא תשאל את רפי לין פה בפורום

משתדל לעזור

פורסם
לפני 18 שעות, PASHUT כתב:

אם הרכב חדש אצלך אולי ביטלו רדיאטור חימום בעבר

מה הסיבה שמבטלים את רדיאטור החמום? למה לפעמים עושים את זה?

פורסם

"נומד" שאל:

"מה הסיבה שמבטלים את רדיאטור החמום? למה לפעמים עושים את זה?"

תשובה:

כדי להמנע מהצורך לפרק דש-בורד.

פירוק דש-בורד, לצורך תיקון ראדיאטור חימום תא הנוסעים, אחת העבודות הכי מייגעות וארוכות, שלא תמיד עולות יפה, אבל כמעט תמיד עולות הרבה .

(בשקלים-חדשים ובשעות עבודה).

כמו כן, הנהג עצמו, במידה והוא מבין קצת ברכב, יכול לעשות פעולה פשוטה זו בעצמו תוך זמן קצר.

אני עשיתי זאת בעבר הרחוק, בשלוש מכוניות ישנות שהיו לי. ראיתי בכך סוג של שיפור מתבקש, בארץ חמה כמו שלנו. 

• אהבתי 1
  • חודש מאוחר יותר...
  • פיתרון
פורסם

שלום, 

מצטער שלא הגבתי עד עכשיו,

בחודש האחרון האוטו כמעט ולא נסע מכמה סיבות, 

הייתי במוסך השבוע, אכן היתה סתימה רצינית מאוד, בוצעה שטיפה למערכת ועכשיו המזגן עובד על חימום,

המוסך אומר שעכשיו תיפתר גם הבעיה של איבוד מים שהיתה ברכב כי המים התאדו כי לא היה להם לאן לעבור,

תודה לכולם 

שבת שלום

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...