Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי בוא נעצור הכל ונעשה סדר. איזה רכב, דגם, שנה ומה נעשה. ותמקד מה אתה רוצה בעצם. הספק, קירור, ביצועים. מה התקציב, או שעניין אותך רק הכונס?

• תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 44 דקות, נירו72 כתב:

אוקיי בוא נעצור הכל ונעשה סדר. איזה רכב, דגם, שנה ומה נעשה. ותמקד מה אתה רוצה בעצם. הספק, קירור, ביצועים. מה התקציב, או שעניין אותך רק הכונס?

למה אני מרגיש שאני מתכתב עם chatgpt? 🤣

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 56 דקות, hondacivic02es כתב:

הפילטר הוא של K&n אבל לא פילטר פתוח. זה כן פילטר משופר אבל שיושב בתוך הבית פילטר המקורי של הרכב.

אתה מקפיד על ניקוי שלו ושימון מתאים? 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בלי לדון עכשיו האם זה יעיל או לא לפנות חום מהמנוע עם פתחים במכסה המנוע, אם החלטת שאתה רוצה לעשות את זה ואין מוצר קיים (מכסה מנוע מחורר לאיביזה) אתה צריך פשוט לקנות כמה מסגרות של פתחים מאיביי, מה שנראה לך הכי מתאים, ללכת לפחח שיחתוך חורים במכסה המנוע לפי הגודל ויתקין לך את זה עם ניטים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 12 דקות, Tom_22 כתב:

אתה מקפיד על ניקוי שלו ושימון מתאים? 

כן בטח. פעם בחצי שנה, עם הערכת ניקוי ושימון. יוצא כמו חדש אחרי זה.

לפני 5 דקות, SlowRide כתב:

בלי לדון עכשיו האם זה יעיל או לא לפנות חום מהמנוע עם פתחים במכסה המנוע, אם החלטת שאתה רוצה לעשות את זה ואין מוצר קיים (מכסה מנוע מחורר לאיביזה) אתה צריך פשוט לקנות כמה מסגרות של פתחים מאיביי, מה שנראה לך הכי מתאים, ללכת לפחח שיחתוך חורים במכסה המנוע לפי הגודל ויתקין לך את זה עם ניטים.

נכון, אבל כשמדובר בחיתוך של מכסה תא מנוע, יש חשש שייכנס מים.

פורסם (נערך)

הוא רוצה יותר כוח באיביזה 1.0 אחרי שכבר עשה תוכנה, אם הבנתי נכון.

רוב מנועי הטורבו המודרניים מתוכננים כך שיש הבדל (אפילו משמעותי) בין מה שמחשב המנוע מתוכנת לעשות לבין מה שהמנוע יכול לעשות בפועל. המרווח הזה מאפשר אמינות גבוהה יותר וגם נותן למנוע לעבוד גם בתנאים לא אופטימליים אבל עדיין לתת את אותם ביצועים שהיצרן התכוון.

מתי זה לא נכון?

כשרכב מסוים לא תוכנן ככה. למשל, בפיג'ו 208gti אני יודע שבתנאים מסוימים טמפרטורת היניקה (אחרי האינטרקולר) עלולה להגיע גם ל 80 מעלות, מה שגורם למחשב להפחית את לחץ הגדישה ולאחר הצתה = פחות כוח.
הסיבה הספציפית היא אינטרקולר שלקוח מדגמי מנוע עם הספק נמוך משמעותית.

כשמשנים את מה שהיצרן תכנן, למשל משנים את תוכנת מחשב ניהול המנוע לדרוש ביצועים גבוהים יותר (אולי על ידי העלאת הגדישה).

זה כנראה המצב של פות"ש, והמרווח הזה קטן אצלו משמעותית כך שבתנאים לא אופטימליים הביצועים הם לא כמו שהטיונר תכנן.

במצב כזה צריך להבין מה מונע מהמנוע להגיע לביצועים הרצויים, ולתת פתרון מתאים. זה יכול להיות אינטרקולר, אוקטן גבוה יותר, שינוי בתוכנה ועוד.

@hondacivic02es - מציע לך להתייעץ עם מי שעשית אצלו את התוכנה, אם הוא מכיר טוב את הרכבים האלה אולי הוא כבר ידע לתת לך פתרון מתאים. וקח את כל העניין בפרופורציה, בסך הכל מדובר במנוע 1.0 עממי שמיועד לחסכון ולא לביצועי על.

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
  • אהבתי 2
פורסם
לפני 19 דקות, hondacivic02es כתב:

כן בטח. פעם בחצי שנה, עם הערכת ניקוי ושימון. יוצא כמו חדש אחרי זה.

בכל אופן, אצלך כבר אמור להיות סידור של כניסת אוויר קר לפילטר.

image.png.2910047b28c1f53954eacf462bc5d2b6.png

• מעניין 1
פורסם (נערך)
לפני 47 דקות, nadavd4 כתב:

הוא רוצה יותר כוח באיביזה 1.0 אחרי שכבר עשה תוכנה, אם הבנתי נכון.

רוב מנועי הטורבו המודרניים מתוכננים כך שיש הבדל (אפילו משמעותי) בין מה שמחשב המנוע מתוכנת לעשות לבין מה שהמנוע יכול לעשות בפועל. המרווח הזה מאפשר אמינות גבוהה יותר וגם נותן למנוע לעבוד גם בתנאים לא אופטימליים אבל עדיין לתת את אותם ביצועים שהיצרן התכוון.

מתי זה לא נכון?

כשרכב מסוים לא תוכנן ככה. למשל, בפיג'ו 208gti אני יודע שבתנאים מסוימים טמפרטורת היניקה (אחרי האינטרקולר) עלולה להגיע גם ל 80 מעלות, מה שגורם למחשב להפחית את לחץ הגדישה ולאחר הצתה = פחות כוח.
הסיבה הספציפית היא אינטרקולר שלקוח מדגמי מנוע עם הספק נמוך משמעותית.

כשמשנים את מה שהיצרן תכנן, למשל משנים את תוכנת מחשב ניהול המנוע לדרוש ביצועים גבוהים יותר (אולי על ידי העלאת הגדישה).

זה כנראה המצב של פות"ש, והמרווח הזה קטן אצלו משמעותית כך שבתנאים לא אופטימליים הביצועים הם לא כמו שהטיונר תכנן.

במצב כזה צריך להבין מה מונע מהמנוע להגיע לביצועים הרצויים, ולתת פתרון מתאים. זה יכול להיות אינטרקולר, אוקטן גבוה יותר, שינוי בתוכנה ועוד.

@hondacivic02es - מציע לך להתייעץ עם מי שעשית אצלו את התוכנה, אם הוא מכיר טוב את הרכבים האלה אולי הוא כבר ידע לתת לך פתרון מתאים. וקח את כל העניין בפרופורציה, בסך הכל מדובר במנוע 1.0 עממי שמיועד לחסכון ולא לביצועי על.

היי נכון מאוד אני מודע לזה, ותמיד מציעים לי להחליף את הרכב למשהו יותר חזק, אבל השקעתי בו באמת הרבה כסף, והוא אצלי כבר 6 שנים (7 על הכביש) ואני לא מתכוון למכור אותו בקרוב. אני מאוד מרוצה יחסית לכסף שהשקעתי עליו, רק כן בלחיצות חזקות קשה לו אחרי 130-140 קמ"ש, אין מה לעשות זה מנוע קטן.

פשוט המצב שאני רוצה להגיע אליו זה שגם בחודשי קיץ חמים, המנוע "יטחן" כמו בחורף או כשיש אוויר קר שנכנס ואז מרגישים שהמנוע לא סובל אלא להפך רוצה לתת עוד קצת...

ולמי שיש את המנוע ליטר הזה ועשה תוכנה יודע על מה אני מדבר, זה מנוע קטן אבל מאוד זריז .. ואפשר להביא איתו אחלה ביצועים יחסית לגודל..

בכל מקרה, אני אמשיך להתעייץ ואעדכן כאן לגבי המשך. אולי יש דברים אחרים חוץ ממכסה מנוע שנותן יותר איוורור, כדי להגיע לתוצאה שאני רוצה.

לפני 22 דקות, Tom_22 כתב:

בכל אופן, אצלך כבר אמור להיות סידור של כניסת אוויר קר לפילטר.

image.png.2910047b28c1f53954eacf462bc5d2b6.png

יש גם קיטים של פילטר פתוח (או יותר "נושם) שבאמת הקיט עצמו מתחבר לפתח של הכניסת אוויר ולא יושב סתם ככה באאמצע התא מנוע, ויונק אוויר חם.

עריכה אחרונה על ידי hondacivic02es
פורסם

אגב, ככל שמוצא לרכבך (הרפרנסים הם למנוע CHZJ. אם אצלך במקרה CHZD לא מצליח למצוא מה ההבדלים ביניהם בדיוק), יש אינטרקולר מובנה (חלק 3) בסעפת היניקה ע"ב נוזל הקירור.

A21-10976.thumb.png.87761ddb5a7ecc010d07a01b2ce72ca6.png

פורסם
לפני שעתיים, hondacivic02es כתב:

למה אני מרגיש שאני מתכתב עם chatgpt? 🤣

מצטער נגמר לך המינוי עד מחר ב 15:42. במידה ותרצה להמשיך תעשה מנוי במחיר מוזל של 99.99$.
אם אתה רוצה גם תשובות מדויקות, תוסיף עוד 200$.

• מצחיק 1
פורסם
לפני כשעה, Tom_22 כתב:

אגב, ככל שמוצא לרכבך (הרפרנסים הם למנוע CHZJ. אם אצלך במקרה CHZD לא מצליח למצוא מה ההבדלים ביניהם בדיוק), יש אינטרקולר מובנה (חלק 3) בסעפת היניקה ע"ב נוזל הקירור.

A21-10976.thumb.png.87761ddb5a7ecc010d07a01b2ce72ca6.png

אם זה המצב, אולי אפשר להתקין מערכת מים + משאבה+רדיאטור נפרדים שיעבדו בטמפרטורת הסביבה ולא בטמפרטורת נוזל הקירור של המנוע.
אבל זו נשמעת לי הרפתקאה יקרה ומסובכת בשביל רכב כזה.

פורסם

אומר לך את זה כמו חבר (פורום). רד מכל השיפורים האלו וההשקעה חבל על הכסף.

זה לא רכב ספורט להשקיע בו. המנוע 1.0 חלש, בשנות ה 80 האונו טורבו סטוק הייתה משאירה לך אבק עם 300 ק"ג פחות. 

מבין שאתה רוצה יותר כוח, זה אף פעם לא נגמר, אבל בשביל הבדל משמעותי צריך הרבה השקעה.

מה תלך תשקיע סטייג' 2 וטורבו יותר גדול?  כבר יותר זול להחליף את כל המנוע לזה של ה 1.5.

בימינו רכב עם  150 כו"ס כבר נחשב ממוצע. והרף כניסה לספורטיבי זה סביב 200.

תזמין כונס ב-50 ש"ח מדוד עלי ותהיה מבסוט. את הכסף תשים בצד לטובת הרכב הבא.

• רעיון טוב! 2
פורסם
בתאריך 19.11.2025 בשעה 14:43, hondacivic02es כתב:

היי נכון מאוד אני מודע לזה, ותמיד מציעים לי להחליף את הרכב למשהו יותר חזק, אבל השקעתי בו באמת הרבה כסף, והוא אצלי כבר 6 שנים (7 על הכביש) ואני לא מתכוון למכור אותו בקרוב. אני מאוד מרוצה יחסית לכסף שהשקעתי עליו, רק כן בלחיצות חזקות קשה לו אחרי 130-140 קמ"ש, אין מה לעשות זה מנוע קטן.

אתה "תחסוך" יותר ותהנה יותר אם תמכור אותו ותביא רכב שיתאים לצרכים שלך. כל עוד אתה ממשיך להשקיע ברכב הזה, אתה גם פוגע בערך העתידי שלו (בצורה די מטורפת יש לציין) וגם ממשיך לשרוף כסף כדי להגיע למשהו שלא מספק אותך ו/או עונה על הצרכים שלך.

• מעניין 1

2016 BMW M235i.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...