Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7689 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל למנהלים- לא הייתי בטוח אם הנושא מתאים לפורום הזה או ליעוץ ברכישה, מקסימום תעבירו... אז ככה: הבנתי שלהונדה פרלוד ול 306 s-16 (אם אני לא טועה) יש היגוי כזה. אני אשמח אם מישהו יוכל לפרט ולהסביר לי מה זה אומר... תודה לכולם.

פורסם

הבנת נכון , אבל עם הבדל גדול מאוד בין השניים.

קודם כל , היגוי ל4 גלגלים הכוונה שבזמן סיבוב כל ה4 גלגלים מסתובבים על מנת לקצר את רדיוס הפניה.

בהונדה פרלוד המערכת היא מכנית - עם סיבוב ההגה , ב306 ( בכלליות ד"א , והמערכת קיימת גם בZX וגם בקסארה ) המערכת שונה ומבוססת על היגוי אחורי הפועל בזמן הפעלת לחץ על המתלה.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

נכתב על זה כבר רבות בפורום. יש שני סוגים, בעקרון. היגוי אחורי פאסיבי ואקטיבי (כמו שני הרקדנים של מאיה בומבילה :lol: ).

פאסיבי, כמו ב-306, משתמש במערכת פשוטה למדי שתחת עומס פנייה מזיזה את הגלגלים האחוריים לכיוון הפנייה במעלה או שתיים, לצורך הכנסה של הזנב לתוך הסיבוב.

אקטיבי, כמו בפרלוד (ומיצובישי GT3000 VR-4, וניסאן ZX300 בין השאר) ממש מחוברת למערכת ההיגוי הקדמי, ומזיזה (לרוב) את האחוריים נגד כיוון ההפניה במהירות נמוכה, לעזרה ברדיוס הסיבוב במהירות איטית, ועם כיוון ההפנייה במהירות גבוהה. גם כאן הסיבוב הוא במספר מעלות בודדות.

בכל מקרה ליותר מידע בצע חיפוש בגוגל אחר rear wheel steering

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

ויש עוד דגם- הוולו שבתמונה..

שני הקדמיים- היגוי על ידי מוט הגה

שני האחוריים (הנעה אחורית)- גאז בסיבוב...ואתה בהיגוי יתר מטריף

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם
ויש עוד דגם- הוולו שבתמונה..

שני הקדמיים- היגוי על ידי מוט הגה

שני האחוריים (הנעה אחורית)- גאז בסיבוב...ואתה בהיגוי יתר מטריף

אפשר להגיד הרבה דברים על היגוי יתר בוולבו מיושנת עם הנעה אחורית, אבל מטריף הוא בטח לא אחד מהם... :-D

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...