Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי,

נאלצתי להוסיף 1.2 ליטר שמן על נסיעה של 15,000 ק"מ, במוסך אמרו שיש נזילה - ככל הנראה בין הגיר למנוע. (הראו לי גם)

מנוע שידוע לשמצה, שנת 2014. EP6 1.6

האם לטפל?

אין נזילת שמן על המדרכה/כביש

תודה

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם

כדאי לשטוף היטב עם מסיר שומנים וגרניק ולעקוב - ולא ללכת ישיר על המחזיר שמן בין המנוע לגיר, זה נזילה כזו יכולה להגיע גם ממקומות אחרים.

• רעיון טוב! 2

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בשביל לדעת אם זה מזערי או לא

ובשביל לדעת *מאיפה הנזילה*

צריך לשטוף היטב ולנקות טוב - ולעקוב אחר המיקום הספציפי של הנזילה (בהנחה ויש נזילה רק ממקום אחד...)

משם אתה תדע כמה יעלה לך לתקן את האירוע ואם זה שווה לך.

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

אני לא אתן את דעתי לגבי המנוע הספציפי כי אני לא מכיר. נותן זוית רחבה למחשבה.

נזילות מטבען רק מחמירות, טסט לא תעבור והס מלהזכיר זיהום סביבתי (גרטה...תמותי)

מה האפשרויות שלך? 

גם למכור במצב הזה יגרום לך להפסד גדול מעלות התיקון.

עריכה אחרונה על ידי סולל הדרך
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

זה רכב מודל 2014 ועוד עם מנוע EP6 (וייתכן עם גיר AL4 ה"אגדי").

יש סיכוי שהתיקון יעלה יותר מהרכב (כי הרכב גם ככה - כנראה - לא שווה הרבה).

לכן אני אומר שכדאי קודם לנקות ולבדוק מאיפה זה, אולי לא צריך להוריד גיר וזה בכלל משהו פשוט יותר וקל יותר.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

הגיוני ששטיפה ובדיקה במוסך יעלה 700 ש"ח? ואם אסכים להצעת מחיר לתיקון, 350 ש"ח יקוזזו לי

זה מה שהם הציעו. מוסך שמתמחה בפג'ו וכו'. 

אני לא בטוח שחייב לטפל שם, כי המנוע גם משותף למיני קופר וכנראה גם מוסכים אחרים יוכלו לטפל לי

איכשהו מעדיף ללכת על מוסך שמכיר את פג'ו יותר טוב

אחדד את השאלה בבקשה, האם הייתם מטפלים בזה במוסך לובינסקי שמכיר פג'ו או כל מוסך מקצועי עם ביקורות טובות? תודה

• פיתרון
פורסם

אהה... זה המנוע של מיני
בזמנו התעניינתי ברכישת מיני 2013 עם המנוע הזה.
כל מוסכי מיני אמרו לי חד משמעית להתרחק ושהם לא מטפלים בו.
אכן מנוע בעייתי ויקר לתחזוקה.
יש את מוסך גבע שתמיד ממליצים על טיפול בצרפתיות, אולי הוא לא הרבה יותר זול ממוסך מורשה אבל מהשנים הרבות שאני קורא פה, השרות שם טוב ומקצועי.
הייתי מנסה את מזלי שם לחו"ד

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם (נערך)

זה המנוע של מיני שנת 2014 ולא 2013 ועל כן הוא עדיף ממנו - אין רצועת טיימינג, אלא שרשרת, ותיקנו מספר דברים נוספים שאני לא בטוח מה הם כרגע, שכחתי.

יש מצב שהם התכוונו גם לשנת 2014 

המנוע הזה EP6 או EP6C עדיף ממנוע פג'ו שיש לו רצועת טיימינג רטובה טבולה בשמן, ז"א שבתכלס יש גרועים ממנו :)

מודה לך על ההודעה, מוסך גבע רחוק ממני 110 ק"מ, אבל הביקורות מטורפות בגוגל, תודה רבה לך אחי. אבדוק את זה.

פורסם
לפני 6 שעות, גולדן191 כתב:

זה המנוע של מיני שנת 2014 ולא 2013 ועל כן הוא עדיף ממנו - אין רצועת טיימינג, אלא שרשרת, ותיקנו מספר דברים נוספים שאני לא בטוח מה הם כרגע, שכחתי.

יש מצב שהם התכוונו גם לשנת 2014 

המנוע הזה EP6 או EP6C עדיף ממנוע פג'ו שיש לו רצועת טיימינג רטובה טבולה בשמן, ז"א שבתכלס יש גרועים ממנו :)

מודה לך על ההודעה, מוסך גבע רחוק ממני 110 ק"מ, אבל הביקורות מטורפות בגוגל, תודה רבה לך אחי. אבדוק את זה.

אם אתה רוצה להגיע לשם תעדכן אותם בפלא' מראש שלא תגיע לחינם ממרחק כזה

• רעיון טוב! 1
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 7.10.2025 בשעה 17:42, איציק נ. כתב:

כדאי לשטוף היטב עם מסיר שומנים וגרניק ולעקוב - ולא ללכת ישיר על המחזיר שמן בין המנוע לגיר, זה נזילה כזו יכולה להגיע גם ממקומות אחרים.

היי איציק,

אני רוצה לנקות לבד, כשאני מתחת לרכב והוא על בוקים (עם משקפיי מגן וכפפות כמובן)

אני ארסס מסיר שומנים כלשהו על מטלית מיקרופייבר ואנקה, רק כדי לעבור טסט.

זה חומר שעדיף לי לקנות או שיש משהו אחר?

https://www.justmotor.co.il/product/נוזל-מסיר-שומנים-loctite-sf-7840-20l-2150023

תודה

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...