Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חוות דעת - יונדאי i20 prime plus 2023

פוסטים מומלצים

פורסם

במסגרת העבודה יוצא לי לקחת רכבי מאגר ולנסוע עליהם מאות ק״מ ביום אחד.

אתמול לקחתי את ה-i20 לנסיעה של יותר מ-400 ק״מ.

מדובר ברכב בן שנתיים וחצי בערך שעשה קצת פחות מ-40 אלף ק״מ.הרכב מרמת גימור prime plus.

הרכב מבחוץ:

image.thumb.png.9cc924bb5fa64ce5981fdd96bb91fead.png

image.thumb.jpeg.14527da9a2e5ac44705770f5b83917aa.jpeg

image.thumb.jpeg.e7c3bb8304d3509a864c47d1e9d16ffd.jpeg

תא הנוסעים:

image.thumb.jpeg.3044cac5a1a85b0a4c208d4d1996c442.jpeg

image.thumb.jpeg.9224e5cad69b34f2d95467dedf146477.jpeg

image.thumb.jpeg.a50abf40bdcfef80c6d9b2f913e777ff.jpeg

image.thumb.jpeg.8217fe1b31fbd8248b74d343e8c08fe3.jpeg

image.thumb.jpeg.614fdd3f2c495fdb846e83b0b304bebd.jpeg

image.thumb.jpeg.222fda1fbe921753321faaacb3aa94ca.jpeg

image.thumb.jpeg.b0f5fe7c6e89ebcb7fe057b355139b9b.jpeg

תא נוסעים ונוחות נסיעה:

תא הנוסעים נעים לשהייה, להבדיל מהרבה מתחרות שתא הנוסעים שלהן שחור וקודר, כאן שילבו קצת אלמנטים בהירים שזה נחמד.

מצד שני, רואים עליהם יותר לכלוך מאשר על פלסטיק שחור.

הרבה פלסטיק פשוט, חבל שלא שילבו קצת דיפוני בד בדלתות. מצד שני ברכב כזה שאף אחד לא ממש טורח לנקות אולי זה יתרון.

מושב הנהג היה די נוח, אם כי אחרי 3-4 שעות נהיגה התחלתי להרגיש קצת את הגב. מצד שני, לרוב מי שיקנה רכב כזה לא ייסע בו 3-4 שעות ביום בשגרה.

קל למצוא תנוחת נהיגה טובה. הייתה לי חסרה משענת יד.

המרווח במושב האחורי סביר ויספיק לשני מבוגרים. כמו בהרבה רכבים, אין איזופיקס במושב האמצעי.

אבזור:

רשימת האבזור קצת מוזרה, אבל אופיינית לרמת גימור שמיועדת לליסינג או השכרה.

להלן רשימת האבזור המקורי ברכב:

1. מולטימדיה מקורית עם שליטה מההגה, תמיכה בקארפליי (חוטי) ובאנדרואיד אוטו

2. חיישני רוורס ומצלמת רוורס מקוריים עם פסי הנחיה

3. אבזור חשמלי סטנדרטי (4 חלונות חשמל, מראות חשמליות) - מראות ללא קיפול וחלונות חשמל ללא תפעול בלחיצה אחת.

4. בקרת שיוט רגילה

5. תיקון סטייה מנתיב, ניטור מרחק מהרכב מלפנים

6. תאורה אוטומטית

7. מזגן רגיל

8. אין וישרים אוטומטיים

9. טאסות, אין ג'אנטים

ברור לי שזו רמת גימור שנתפרה לצורכי חברות הליסינג וההשכרה,

אני לא זוכר מתי נתקלתי ברכב חדש עם מזגן רגיל וללא בקרת אקלים.

יאמר לזכותו של המזגן שהוא מקרר היטב, אם כי אתמול לא היה המדד הכי טוב לזה, כי לא היה מאוד חם.

חיישני הרוורס והמצלמה המקוריים עושים עבודה מצוינת.

מערכת המולטימדיה עבדה ללא בעיות ולא חוויתי ניתוקים בקארפליי.

תיקון הסטייה מנתיב עובד טוב לרוב, קרה פה ושם שתיקן קצת אגרסיבי (למרות שבהגדרות הוגדר לא להתערב מוקדם מדי).

לוח שעונים אנלוגי עם מחשב דרך נחמד ודי מדויק. פרטים בהמשך.

ביצועים ותגובות מנוע:

מנוע 1.0 טורבו עם 100 כ״ס ומשהו כמו 17 קג״מ, תיבת הילוכים רובוטית כפולת מצמדים עם 7 הילוכים.

האמת שציפיתי לביצועים פחות טובים, אבל בסך הכול הופתעתי לטובה.

יצא לי לנהוג בעבודה גם על מאזדה 2, ללא ספק ה-i20 מרגישה הרבה יותר זריזה.

נסעתי רוב הדרך על מצב ספורט, התגובות של התיבה טובות רוב הזמן, למשל בעת בלימה מורידה הילוכים. קרה פעם אחת שהאצתי אחרי בלימה והרכב נתקע על הילוך רביעי. העברתי למצב ידני וחזרתי לאוטומטי וזה הסתדר מעצמו.

יש לי ניסיון עם כל מיני תיבות רובוטיות כפולות מצמדים - dsg, edc, power shift אז יש לי למה להשוות.

משהו שלא אהבתי - במצב ספורט הרכב מושך הילוך ראשון בצורה מוגזמת, גם כשלא צריך. זה נגיד משהו שלא נתקלתי בו ב-dsg.

בתחילת נסיעה מורגשת רעידה, אני מניח שזה קשור לעובדה שזה רכב שכל העולם ואשתו נוהג עליו והקלאצ'ים נשחקים יותר מאשר ברכב פרטי.

לא זוכר שהיו לי תופעות כאלו ב-dsg, מצד שני הייתי נהג יחיד ואכפתי כלפי הרכב.

צריכת דלק:

אלו הנתונים שמחשב הדרך הציג לי:

image.thumb.jpeg.67053faa70dd1df12c780c1d1cf9600c.jpeg

image.thumb.jpeg.a97832134bd21148c31265cd0dbc256e.jpeg

תדלקתי בכניסה לבאר שבע:

image.thumb.jpeg.80d6ef3301975999ed031d60857e152f.jpegimage.thumb.jpeg.8d4cd1545dc701a86a0214880e57b503.jpeg

אחרי שדחסתי דלק עד הסוף, יצא כמעט 1:17. סך הכול יפה בהתחשב בזה שהיו פקקים בדרך ונסעתי במהירויות של כביש 6. המחשב היה טיפה פסימי לגביי הצריכה, אבל לא מאוד רחוק מהצריכה האמיתית.

לפני שאיפסתי את הנתונים, מחשב הדרך הראה צריכת דלק של 6.2 ליטרים ל-100 ק״מ. גם אם יש סטיות מסוימות זה עדיין לא רע לרכב שאנשים נוסעים עליו בלי לעשות ממש חשבון לדלק.

חווית הנסיעה עצמה:

הרכב סביר ביחס לקטגוריה מבחינת רעשים ונוחות נסיעה.

במהירויות גבוהות שומעים רעשים מבתי הגלגלים ומהמראות, אבל לא משהו חריג לקטגוריה. 

120 קמ״ש מייצרים קצת פחות מ-3000 סל״ד, משהו כמו 2800 סל״ד.

יכולות דינאמיות לא בדקתי, אבל יכול להגיד שבכבישים מפותלים התיבה עושה עבודה טובה והרכב יושב טוב ולא נזרק, למרות שהצמיגים היו ממיטב התוצרת הסינית.

הגה לא הכי מתקשר אבל גם לא הכי גרוע שפגשתי, סך הכול סביר לקטגוריה.

לסיכום?

סופר מיני נחמדה, לא גרועה אבל גם לא מצטיינת בכלום. האבזור קצת דליל אבל זה בגלל שמדובר בדגם ליסינג.

גם ברמת הגימור האמצעית (prestige) חסרים הרבה דברים - אין בקרת שיוט אדפטיבית, אין בקרת אקלים, אין ניטור רכב בשטח מת (רק ב-supreme plus יש), אין חיישני גשם, אין כניסה והתנעה ללא מפתח. כל אלו דורשים מכם לעלות לרמת הגימור הבכירה (supreme).

אם הייתי צריך לבחור סופר מיני, אני מעדיף איביזה או פאביה. אני יותר אוהב את אופי הפעולה של ה-dsg ברוב המצבים.

ברמת הגימור הבסיסית אני חושב שהאיביזה (סטייל) והפאביה (אמבישן) מציעות הרבה יותר, בעיקר בתחום הבטיחות. האיביזה גם מוסיפה דברים כמו כניסה והתנעה ללא מפתח ברמת הגימור הבסיסית. לשתיהן גם יש ג'אנטים שאין ב-i20 ברמת הגימור הבסיסית.

מבחינת ביצועים וצריכת הדלק הרכב עשה עבודה טובה לדעתי. נוחות הנסיעה ביחס לקטגוריה גם טובה תודות לצמיגים קטנים יחסית (185/65/15).

אם יש שאלות מוזמנים לשאול.

• אהבתי 6
  • מעניין 2

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תודה :-)

זה חמוד ממש סקירות הרכב העצמאיות האלו שאתה עושה לרכבים גנריים מהעבודה... ממש מידע מהשטח.

קראתי ואהבתי.

נותן מידע כללי מעניין ומלמד.

האמת?

אני אוהב רכבים בינוניים שלא מצטייינים בכלום, אבל עושים הכל ממש בסדר.

לא ראש לשועלים, לא זנב לאריות.

בדר"כ לאדם הממוצע והרגיל לגמרי זה יהיה הרכב הכי מתאים, משעמם (משעמם זה טוב!), נכון תפעולית, הגיוני, נסבל ושאפשר למשוך איתו לאורך זמן מבלי לסבול או לרווחת חוסר נחת מופגן בשום קטגוריה.

פורסם

תודה על הביקורות, 

כמה טוב לליסינג שאנשים כול כך נתרעים מרכבים ישנים שמוכנים לשלם עשרות אלפי שקלים על הדבר הזה? 

אני עכשיו שוקל לקנות רכב שנתון 2012 שמציע יותר ממה שיונדאי הזאת מציעה. 

פורסם

סקירה מעניינת ומועילה תודה. הרכב יחסית מבוקש גם בליסינג וגם בפרטי ועכשיו ניתן להבין למה. אותי מטרידה בעיקר הנוחות. אולי זה אני והגב הדפוק שלי אבל הרכב לא נוח לי בשום צורה. הכסא זוועה ושיכוך המהמורות בכביש פשוט לא קיים. כאילו אתה נוסע על קרש בלי קפיצים. למי שנוח לו יכול להיות פתרון טוב.

• רעיון טוב! 1
פורסם

עיקר הבעיה זה עלות מצמדים גבוהה.

• רעיון טוב! 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בחלק מהמכוניות גם הטורבו לא האריך ימים,

יש לא מעט אקזמפלרים למכירה בחברות הליסינג, אח"כ להעביר אותם ליד שלישית מצריך התפשרות כואבת מהמחירון ביחוד אם חצית את ה110K ק"מ +/-...

פורסם (נערך)
לפני שעה, davemustaine87 כתב:

אני עכשיו שוקל לקנות רכב שנתון 2012 שמציע יותר ממה שיונדאי הזאת מציעה. 

כמו מה?

@yulianx@שחר 1@llaavvii הכול נכון, מצד שני נושא האמינות לא ממש מטריד אותי ברכב חכור או שכור של מקום העבודה. אם תהיה תקלה הרכב יחזור לאופרייט שיסדרו אותו או יתנו רכב אחר.

זה כן שיקול עבור מי שמתכנן לקנות כזו.

כמו שכבר אמרתי בחלק מהפוסטים גם, לתקן את ה-dsg יותר זול כי גם יודעים לתקן אותו מחוץ למוסכי היבואן.

לפני שעתיים, yahaga כתב:

סקירה מעניינת ומועילה תודה. הרכב יחסית מבוקש גם בליסינג וגם בפרטי ועכשיו ניתן להבין למה. אותי מטרידה בעיקר הנוחות. אולי זה אני והגב הדפוק שלי אבל הרכב לא נוח לי בשום צורה. הכסא זוועה ושיכוך המהמורות בכביש פשוט לא קיים. כאילו אתה נוסע על קרש בלי קפיצים. למי שנוח לו יכול להיות פתרון טוב.

האמת שאני לא מצליח להבין למה.

איביזה או פאביה טובות יותר, מאובזרות יותר, בטיחותיות יותר, הביצועים עדיפים וגם הגיר מתנהג יותר טוב וזול יותר לתיקון כשמשהו נדפק.

זה יותר התדמית של יונדאי כרכב אמין.

לפני 3 שעות, DAHUJI כתב:

זה חמוד ממש סקירות הרכב העצמאיות האלו שאתה עושה לרכבים גנריים מהעבודה... ממש מידע מהשטח.

קראתי ואהבתי.

נותן מידע כללי מעניין ומלמד.

אני אכתוב עוד.

אני יכול לכתוב על המאזדה 2, אבל אין לי תמונות שלה ואין לי מושג מה צריכת הדלק המדויקת כי לא תדלקתי אותה בחזור, השארתי אותה עם 3/4 מיכל בערך.

בהזדמנות אכתוב גם על רכבים אחרים, לא שיש מבחר גדול (סך הכול 4 דגמים) אבל מאמין שגם עם הזמן חלק מהרכבים יתחלפו, אז יהיה על מה לכתוב.

עריכה אחרונה על ידי dorsht
  • אהבתי 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם
לפני 20 דקות, dorsht כתב:

זה יותר התדמית של יונדאי כרכב אמין.

זה. ב100 אחוז.

בישראל (במקומות אחרים בעולם זה פחות) יש ליונדאי-קיה תדמית של רכבים אמינים, ולכן הם מבוקשים. למרות שבמציאות אמינות זה ממש לא הצד החזק של חלק ניכר מהדגמים שלהם.

• אהבתי 2

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם

האמת שמשהו התקלקל בשנים האחרונות.

היו להם רכבים אמינים למדי כמו הגטס, אקסנט וכדומה. גם ה-i30 מהדור הראשון היו אמינות.

פורסם
לפני שעתיים, davemustaine87 כתב:

אני עכשיו שוקל לקנות רכב שנתון 2012 שמציע יותר ממה שיונדאי הזאת מציעה

למה בעצם?

2012, זה רכב בן 13.. 

לפני 50 דקות, dorsht כתב:

איביזה או פאביה טובות יותר, מאובזרות יותר, בטיחותיות יותר, הביצועים עדיפים וגם הגיר מתנהג יותר טוב וזול יותר לתיקון כשמשהו נדפק.

מסכים איתך בקטע הזה. 

לפני 4 שעות, dorsht כתב:

אם הייתי צריך לבחור סופר מיני, אני מעדיף איביזה או פאביה. אני יותר אוהב את אופי הפעולה של ה-dsg ברוב המצבים.

זה לא משקף כי האוטו חדש..

סקודה פאביה 2025. מיכל מלא מאז שקיבלתי אותו, בסביבות 615 קילומטר..וכרגע יש עוד 60 ק"מ. אז בסביבות 700 ק"מ בין תדלוקים זה 1:18-~1:19~ שזה סבבה לגמרי מבחינתי, ועם גיר אוטומטי.. DSG7. 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

לא הבנתי מה לא משקף.

פורסם
לפני כשעה, dorsht כתב:

כמו מה?

טיגואן 2.0, ספציפית ממישהו שאני מכיר שמוכר. רכב שנוסע נהדר ומרגיש טוב. 

ולעומת היונדאי הזאת, יש לה בקרת אקלים ויש רחמנא ליצלן גם חישוקי סגסוגת, ולא טסות. 

לפני 40 דקות, saar5555 כתב:

למה בעצם?

2012, זה רכב בן 13.. 

למה לא? יש אופציות מאוד בודדות ברכבים חדשים שאני מוצא למעניינות, כול  השאר לא נותן שום עדיפות לעומת רכב ישן, חוץ מבחינת אמינות. 

ואני מעדיף לסכן את הכסף שלי על בעיות אמינות שאולי יגיעו, מאשר על ירידת ערך שבוודאות תגיע.

• מעניין 1
פורסם

זה כמו להשוות תפוחים לבננות.

הטיגואן קטגוריה או שתי קטגוריות מעל ה-i20.

זה כמו שאני אגיד לך שיש מרצדס ישנות עם בקרת שיוט אדפטיבית שאין ביונדאי הזו (ברמת הגימור הזו ליתר דיוק). מה זה רלוונטי?

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

פורסם

שטויות. 

למה מישהו קבע לי שאני חייב להצמד לקטוגריה מסויימת? 

וכן, אם מישהו בוחר לקנות מרצדס בת עשור במקום סופרמיני בת שנתיים, זכותו המלאה. הוא מתסתכן כניראה בהוצאות אחזקה גדולות יותר, אבל אין שום סיבה ש"אסור" לו להתסכל על שני הרכבים הללו. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...