Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי

שוקל להיכנס לראשונה לשוק ההון, סכום של קצת פחות מחצי מליון ש''ח.

התכנון הוא לטווח ארוך של 20-30 שנה. קרנות סל על סנופי, ישראלי, ושווקים מתפתחים.

יש לי עדיפות מאוד גדולה ליכולת לקחת במשך השנים הלוואה ע''ח תיק ההשקעות לצורך הון עצמי לרכישת נדל''ן.

אני מושקע היום בנדל''ן, והרווחתי לא מעט מהיכולת להוציא כסף מהקירות ולהתקדם לדירה נוספת ואז שוב, וכן הלאה. המחשבה שביום מן הימים התיק יהיה שווה (בתקווה) כמה מיליונים, ולא תהיה לי שום יכולת להביא לידי ביטוי את הכסף הזה במינוף, מרגישה לי לא משהו. אני רוצה ללוות כל כמה שנים הון עצמי לדירה, לקחת את היתרה במשכנתא וכו'. להחזיר את ההלוואה תוך כמה שנים ואז שוב.

האם יש תיק מנוהל שאפשר לקחת הלוואה יחסית זולה מהגוף המנהל כשהתיק משמש כבטוחה?

או שאני חייב רק קופת גמל, או פוליסת חיסכון.

או שאני מפספס משהו, ונותן משקל משמעותי מידי, לעניין הזה של יכולת לקיחת הלוואה ע''ח התיק, וכדאי לי ללכת למסחר עצמאי עם דמי ניהול אפסיים.

תודה מראש.

עריכה אחרונה על ידי - XM -

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם

לא אוכל לענות לך, אבל אתיחס לכך שתרצה להשתמש בחיסכון כבטוחה להלוואה. מהניסיון הקטן שלי של לקיחת הלואה לרכישת רכב תוך שיעבוד נירות ערך - הבנק שיעבד ניירות ערך בשווי פי כמה מגובה ההלוואה. לכן, בדוק האם תיק ההשקעות שלך יוכל לשמש כבטוחה להלוואה בהיקף שאתה מתכנן. האירוע שתיארתי היה די מזמן ואפשר שהתנאים השתנו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

למיטב ידיעתי בקופת גמל ניתן ללוות עד 50% במסלול מנייתי, ויותר מכך אם הכסף במסלול אג''ח.

פורסם

נראה לי שהתרחישים שלך אופטימיים. היום בארץ ברוב המקומות השקעה בנדלן לא מחזירה את הריבית. אלא אם כן אתה איזה מומחה נדלן שיודע למצוא את המציאות שיכסו אותך גם ברמות הריבית ושכ״ד הנוכחיות.

עם הסכום שיש לך לא חושב שיש מי שיתן לך הלוואה כשהתיק משמש כבטוחה. אולי אם תביא סכום לפחות פי 10. קה״ש היא אפשרות, אבל גם שמה החמירו מאד את התנאים.

לדעתי אתה שבוי יותר מדי בקונספט של "מה שהיה הוא שיהיה". אם התכנית הדי פשוטה שלך הייתה עובדת, מלא אנשים היו מבצעים אותה.

ספציפית לגבי סנופי, למרות השם זה מדד שעיקרו 7 מניות במכפילים מטורפים, יש גם דרכים אחרות להשקיע בשוק האמריקאי כמן NASDAQ או DJ, אני חושב שעדיף לפזר השקעות.

(אין באמור לעיל להוות ייעוץ...)

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם (נערך)

שכירות פלוס עליית ערך ברוב המוחלט של המקרים גבוהה יותר מריביות המשכנתא.

ב 2 מתוך 3 הדירות שאני מחזיק, השכירות עצמה גבוהה יותר מהריביות. השלישית בכלל הייתה מציאה פסיכית. אפשר למצוא דירות שהתשואה משכירות גבוהה יחסית, מחולקות, b&b וכדו'. ובוודאי אם אתה קונה דירה במחיר נמוך משמעותית מהשווי שלה, התשואה שלך גבוהה מאוד.

לגבי זה שאני מניח ע''ס העבר את ביצועי העתיד, בגלל שנשרתי מוקדם מהקורס נביאות, זה הדבר היחיד שנותר לי לעשות..

לעניין סנופי ושבעת החברות המובילות, קראתי על זה קצת. האמת שעדיין לא החלטתי על הפיזור עצמו, אני עדיין בשלב של ללמוד באיזה צורה להכניס את הכסף לשוק ההון, אני מנסה ללמוד במקביל על "איפה". זה כנראה יהיה במדדים רחבים לטווחים ארוכים, (אא''כ זה יהיה תיק מנוהל), מה בדיוק, כמה, ואיפה, אני פתוח ללמוד.

תודה

עריכה אחרונה על ידי - XM -

• תוכן חדש...