Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיג'ו 2008 שנת 2017 דיזל 1.6 - שמן במים

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר יש לו פיג'ו 2008 שנת 2017 דיזל 1.6 וכנראה נפרץ קולר שמן והתערבב לו שמן במים, שאבתי לו מהמיכל עיבוי את השמן הצף מעלה משהו כמו כוס יש עדיין שכבה דקה של שמן מעל המים ולמטה מים ירוקים נקיים.

יש ב spareto קולר שמן עם הבית שלו ב 380 ש"ח עם משלוח כנראה שיקנה משם, החלפה אולי יבצע בכפר. (האמת שראיתי ביוטיוב שזה לא נראה סיפור)

אחרי החלפה של הקולר שמן המוסך שאיבחן את התקלה (וגם שמתי לב שכל האזור של הקולר שעליו יושב הבית פילטר שמן למטה רטוב משמן הרבה) אמר שצריך לעשות ניקוי למערכת 4 פעמים כדי שהמערכת תתנקה מהשמן.

רציתי לשאול על הצד שהוא יחליף את הקולר בכפר ואני אצטרך לעשות לו ניקוי למערכת האם צריך לשים חומר פלאש או שמספיק לשים כמה פעמים מים (כ-4 פעמים) להניע 15 דקות ולנקז והמערכת תהיה נקיה ?

חומר פלאש או רק מים ?

יש לציין שהמנוע כעת לא מתחמם כי הפריצה ככל הנראה לא חזקה מידי.

פורסם (נערך)
לפני 6 דקות, Buki כתב:

מוסכים מורשים ממליצים להחליף טרמוסטט אחרי התקלה הזו בטענה שהשמן הורס אותו. 

לפי מה שאני רואה זה התרמוסטט נכון ?

https://www.aliexpress.com/item/1005008237156612.html?spm=a2g0o.tesla.0.0.3019VRFiVRFi2G&pdp_npi=5%40dis!ILS!₪340.45!₪275.12!!!!!%40213ba8cc17551705715468721e74d9!12000044330731258!btf!!!!1!0&afTraceInfo=1005008237156612__pc__c_ppc_item_bridge_pc_main__cZUhnI0__1755170571630

כדאי סיני ? (אני יודע שאתה דוגל רק במקורי)

עריכה אחרונה על ידי Deutz912
פורסם (נערך)

לא מצאתי מקור סמכותי לנושא.

תלוי בכמות המים המתוכננת לשלב הניקוי?

יש כאלה שמדברים על שימוש בצינור גינה בהתחלה, אבל הדעות חלוקות לגבי אח"כ.

דיון מ-2008:

https://bobistheoilguy.com/forums/threads/flushing-radiator-with-tap-water.84918

עריכה אחרונה על ידי elera
פורסם

לעולם לא תצליח לשטוף 100% ממערכת הקירור.

בפתיחת צינור רדיאטור, לא יוצאים כל המים מהמנוע (אף אחד לא יפתח צינור שהרכב הטמפרטורת עבודה) והרדיאטור חימום פנימי.

שימוש בצינור = מים קרים, התרמוסטט יסגר ושוב חזרנו ללופ.

ככל שתבצע יותר החלפות ומחזורי חימום בינהם, תדלל את כמות השמן במערכת. קח בחשבון ששמן וצנרת גומי, לא חברים טובים.

אצלי ברכב, 3008 דיזל, החלפתי את הבית מסנן שמן בחדש (עלה יותר זול מאשר האטמים לקולר ולבית מסנן בארץ). החלפתי גם את הקולר גיר עם האטמים שלו כדי שלא יפרוץ גם שם.

• אהבתי 1

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם (נערך)

@מלטבשי

חשבתי שהתנעה והגעה לטמפרטורת עבודה נועדו בין השאר לפתוח את מקסימום המעבר של התרמוסטט, כך שיש סירקולציה.

לחליפין, נראה שיש כאלה שמפרקים את התרמוסטט כשעושים את סבב הניקויים עם המים.

פורסם

צודק, חלקית.

הרכב מסחרר את המים כשהוא מונע.

שאתה מכבה, מחכה שיתקרר כדי לנקות, אתה משאיר משהו בתוך המנוע. אם תפתח תרמוסטט, אני מניח שתעשה את זה שהרכב כבוי, וקר.

הנקודה הנמוכה של המים במנוע, זו המשאבת מים. גם אותה תפרק? זה כבר פירוק טיימינג.

רדיאטור חימום זה מעגל מים אחר ונפרד. שאתה מנתק תרמוסטט, אתה לא שוטף שם את המערכת.

פעם אמר לי מישהו ששמן במערכת קירור זה כמו סרטן - אתה לא יודע איפה זה הספיק לגרום עוד נזק

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם (נערך)

לפי מה שאני מבין, ותקנו אותי אם אני טועה:

אנשים מורידים את התרמוסטט בהתחלה, ואז עושים את סבבי התנעה/כיבוי עד לקירור/ניקוז/מילוי מים/התנעה...

ניקוי מערכת חימום - כשהמכונית מותנעת, מפעילים את החימום. לחליפין ולמהדרים, יש כאלה שפותחים את הצינורות של המערכת.

משאבה נמוכה - עדיין הסירקולציה עוברת דרכה, לא?

יש גם שמנקים בנפרד את מיכל העודפים.

לא יודע אם זה 100%, אבל בתקווה שאחוז גבוה, והשאר מדולל בנוזל הקירור החדש.

אגב, הצעה שנתקלתי בה. בסוף כשמנקזים אוויר, לעמוד בשיפוע כשהצד הקדמי קצת מוגבה.

פורסם

עדכון - החבר הלך לדיר קדיס החליפו לו את הקולר שמן + גומיה ציריה (שהיתה קרועה) ב - 1,000 ש"ח כולל עבודה.

הערבי שם לו אבקת כביסה עם מים מהברז ואמר לו שזה מנקה את המערכת (ראיתי הרבה בחו"ל שאמרו שטוב לשים אבקת כביסה), שיסע ככה שבוע ואז יעשה שטיפה למערכת כל יום (הוא אמר לו תבוא כל יום אני יעשה לך את זה חינם).

מקווה שבאמת ינקה לו את המערכת, אם יהיה התפתחויות אעדכן

• מעניין 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...