Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מלחמת מחירים?

פוסטים מומלצים

פורסם

לתחושתי, המבול הסיני יצר בעיית משנה: אובדן זיהוי/תחושת הערך המותגית.
מרוב מותגים ודגמים, נותר מצב שאנשים לא ממהרים להחליף רכב, ולא ממהרים לרוץ למותג בשביל הנראות.
אם החבר התחדש באקספנג והוא מהלל אותה, אז פתאום לסמל של וולוו כבר אין אותה משמעות שהייתה פעם.
וכך גם הצורך להתחדש בגלל ה"מה יגידו" השכנים. גם ככה אנשים שאינם חובבי רכב כבר לא מחזיקים ראש בכמות הדגמים, וסוג הרכב פחות נמצא בקשר הדוק אם סמל סטטוס חברתי.

זה חתיכת כאב ראש למנהלי שיווק ומיתוג בענף הרכב(בישאל ובעולם)

• אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם
בתאריך 24.2.2026 בשעה 17:09, 3n כתב:

אכן במציאות הרכב נראה הרבה יותר טוב , ובוודאי מה B\C אשר נראות כמו פיל בהריון.

המשקל הוא 2.15 טון, והטווח במבחנים עומד על 335 ל 370 ק"מ, להניע משקל כזה צורך הרבה מאוד אנרגיה...

לדעתי, עשו עוול ל S05 עם הריפוד החום-כתום הזה ברכב מבחן הישראלי (ולא רק בישראלי...).

לא יודע, כל הסגנון העאלק "כאמל" הזה מגעיל אותי. מרגיש לי זקן מידי, יוקרתי סגנון שנת 1940.
בצד הקצת מפחיד: מידת הצמיגים (245/45R20) אבל איתה היא נבחנה וכנראה שאין מנוס מהנעה אחורית עם 272 כ"ס וצמיגים שרחוקים מהמידה הזו (ה PRO מגיעה עם 225/60R18 שזו גם לא מידה קטנה במיוחד).

ועכשיו לדברים היותר טובים: 

ראיתי סירטונים של הרכב עם הריפוד השחור (ואם לדייק: שחור-אפור), וואלה - ליגה אחרת !

בנוגע לטווח - אני חושב שאתה מגזים עם ה 335-370, ברוב המבחנים מדברים על 400 ואם אתה רגוע מאוד גם 450. טווח עירוני בלבד יכול גם לעבור את זה.
335-370 ק"מ זה ממש למתגרזנים. לדעתי יש כאן בעיה רצינית של אנשים שלא ממש יודעים לנהוג בחשמליות או לא מנצלים את הרגנרציה כמו שצריך.
מבחינת מידות - הוא טוב. לא גדול משמעותית מ 3008, מרווח מאוד בפנים, תא מטען טוב (492 ל' אחורה ו 159 ל' קדימה), יש לו V2L, סוללה בסדר גמור 69KWH ומנוע אחורי חזק (272 כ"ס בגרסאות הכניסה). מערכת סאונד טובה מאוד (14 רמקולים של דיפאל בכובע של SONY).
האמת היא שהוא בא לי טוב גם חיצונית וזה כבר סימון טוב למשהו...

אחרי חפירת מרשתת וכמה שיחות טלפון, השתכנעתי (באופן עצמי) לתאם נסיעת מבחן. 

מקווה שאצליח לתאם לעוד שבועיים כי עד אז אין לי זמן (לצערי גרסת הבסיס = PRO לא כוללת כמה פיצ'רים ממש טובים ורק גרסת ה MAX ב 160K כוללת אותם [עם דגש על: איוורור+חימום מושבים, תמיכת גב מתכווננת ומשענת רגליים לנסוע קדמי]. בצד הפחות קריטי אבל נייס טו האב זה תא מטען חשמלי. ידיות חשמליות נסתרות פחות מעניין אותי.  פחות מעניין זה החימום הגה ומראה מתכהה, אבל אני בטוח שאישתי לא תתנגד לחימום הגה...). תכל'ס אם לוקחים בחשבון שב-10K נוספים מקבלים את התמיכה למושבים + חימום ואיוורור מושבים + גג פנורמי עם וילון חשמלי ודלת תא מטען חשמלית - וואללה זה לא רע בכלל. נראה לי שאני מתחיל לגבש כיוון. מקווה לא להתאכזב.

אחזור לעדכן.

• רעיון טוב! 2

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 12 שעות, itsik170 כתב:

CHR פלוס

הדגם מגיע בוודאות לישראל, מה יהיה המחיר זו שאלה אחרת אבל הוא יגיע, ולא עוד הרבה זמן (עניין של מספר חודשים). 

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, איציק נ. כתב:

ראיתי סירטונים של הרכב עם הריפוד השחור (ואם לדייק: שחור-אפור), וואלה - ליגה אחרת !

בנוגע לטווח - אני חושב שאתה מגזים עם ה 335-370, ברוב המבחנים מדברים על 400 ואם אתה רגוע מאוד גם 450. טווח עירוני בלבד יכול גם לעבור את זה.
335-370 ק"מ זה ממש למתגרזנים. לדעתי יש כאן בעיה רצינית של אנשים שלא ממש יודעים לנהוג בחשמליות או לא מנצלים את הרגנרציה כמו שצריך.

אם היית בעלים של רכב חשמלי ולא חיי רק מצפיה במבחנים, אז הייתה מבין שאם אתה מתגרזן גם 300 ק"מ לא יעשה הרכב הזה, אפילו שהמומנט שלו ביזיון, ברור איך הרכב הזה מכוייל! 340-370 ק"מ זה לנסיע רגוע, אם לרגע פיספסת, 400 אם תיסע כמו סבתא :D...בטח עם סוללה LFP.
עזוב אותי מבטיחות/אורך חיים, זה כמו הטירלול LESS IS MORE, הצליחו לחרפן את האנשים ולמתג את LFP כ"עליונות" כאשר זה פשוט זווווול!! בדגמים פרמיום אמיתיים תמיד תמצא NMC811 :cool:
רואים שאתה פוזל ל-MAX, אז גם שם יהיה לך 245/45R20
Deepal S05 | מכשירי תנועה (cld.bz)

לפני שעתיים, איציק נ. כתב:

אחרי חפירת מרשתת וכמה שיחות טלפון, השתכנעתי (באופן עצמי) לתאם נסיעת מבחן. 

אז בהזדמנות הזאת תישאל אותם למה בארץ החליטו לתת רק 150 אק"מ אחריות על הסוללה, כאשר בעולם זה 200-240 אק"מ, ובכלל בכל מקום מתפארים, ה-Golden Shield 2.0 תוכנן ל-5000 מחזורי טעינה/600 אק"מ ????
חוברת אחריות ושירות DEEPAL S05 | CHANGAN (manuals.plus)
האם בשנים הבאות "מכשירי תנוע" מתכננים להקים יכולת תיקון ורשת Ning Service של CATL , כי להזכירך בדגם הזה הסוללה משולבת ישירות בשלדת ה-EPA1 בטכנולוגיית CTV (Cell-to-Vehicle) , ארכיטקטורה המבוססת על שרשרת סריאלית ארוכה (כ-118 תאים +-) זה מאוד יכול להשפיע על ערך עתידי של הרכב!

בקיצור יותר משמח, שאני הוספתי 50 אש"ח לתקציב נורמלי שרובנו חושבים שרכב מניילון שווה 150K, ורכשתי EV6 GT לאשתי, עם כל החששות של השתזפות מעל שנתיים, מאז שקט ולא בר השוואה לכל המתקפת הסיניות...עד הגריטה, מבחינה טכנולוגית ופינוקים, לבן אדם מצוי, אין מה להציע לפי דעתי, ומעבר לזה זה כבר יהיו רכבים אוטונומיים שבגילגול הזה אנחנו לא נגיע לזה, ומי צריך על דבר כזה בעלות ישירה ?!
אני עם נירו EV בציר 2022, עם 183 אק"מ (כבר שבועיים מנסה למצוא זמן לעשות טיפול 60 אק"מ), מ-135 אק"מ לא ראה מוסך, עכשיו שסיים הרצה, נכנס לעוד "דיאליזה" והפעם אחליף גם שמן בתיבת הפחתה, היבואן לא כלל את זה בשגרת טיפולים או שהמוסך פיספס (עד 150 אק"מ בעיה שלהם) עכשיו מתחיל להיות מעיניין התחזוקה של הרכב שלי...עד הגריטה, גם כן!

עריכה אחרונה על ידי קיורטוש אוטומוטיב
  • אהבתי 2
פורסם

כמה יאריס GR מכרו? אגב רכב שלפי רוב הפידבקים הוא הרבה יותר כיפי מהקורולה שיש עליה תגובות מעורבות יחסית. את היאריס כולם אוהבים. 

פורסם
לפני שעתיים, itsik170 כתב:

https://www.facebook.com/share/1CRiytK9zS/

נראה שמתחילים ייבוא מקביל לקורולה GR - מעניין כמה ימכרו.

הלכת רחוק. מתחילים ייבוא מקביל...
"סוחר רכב" שמפרסם אופציה לייבוא אישי.
הוא לא מייבא ומחזיק מלאי. הוא לא ייבא אף רכב לפני שהוא רואה כסף.
גם אני יכול לשים מודעה כזו בפייסבוק, גם אתה.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 14 שעות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

אז בהזדמנות הזאת תישאל אותם למה בארץ החליטו לתת רק 150 אק"מ אחריות על הסוללה, כאשר בעולם זה 200-240 אק"מ, ובכלל בכל מקום מתפארים, ה-Golden Shield 2.0 תוכנן ל-5000 מחזורי טעינה/600 אק"מ ????

ממרום גילי למדתי שיש דברים שלחפור בהם יותר מידי, והם אינם רלוונטיים לצרכים שלי, רק מסיתים אותי מקבלת החלטה שתעשה לי טוב. 

לא הולך להתחתן עם האוטו ל 200,000 ק"מ. גם לא להחזיק אותו עד הגריטה. 

לכן כל החפירה על למה יש אחריות לסוללה עד 150K ולמה הסוללה LFP ולמה יש רק 29.5 למנוע - ממש לא רלוונטי עבורי. רוצה להיכנס לרכב שהנהיגה בו תעשה אותי מבסוט ושישרת אותי נאמנה.

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 21 דקות, איציק נ. כתב:

לכן כל החפירה על למה יש אחריות לסוללה עד 150K ולמה הסוללה LFP ולמה יש רק 29.5 למנוע - ממש לא רלוונטי עבורי. רוצה להיכנס לרכב שהנהיגה בו תעשה אותי מבסוט ושישרת אותי נאמנה.

הדבר היחיד שכן צריך לעניין אותך זה האחריות כי היא קובעת כמה האוטו יהיה שווה עוד 4-5 שנים כשתבוא להחליף אותו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 39 דקות, Night Driver כתב:

הדבר היחיד שכן צריך לעניין אותך זה האחריות כי היא קובעת כמה האוטו יהיה שווה עוד 4-5 שנים כשתבוא להחליף אותו.

הסינים נותנים 6-7 שנים מלאות (!) עד 150Kקמ וחלקם 8 שנים לסוללה או 200K ק"מ. 

דוגמאות:
MG נותנים 7 שנים או 150K לרכב ו-8 שנים או 150K לסוללה.

BYD נותנים 6 שנים או 150Kלרכב  ו-8 שנים או 200K לסוללה.

מכשירי תנועה (Changan) 6 שנים או 150K לרכב ו-8 שנים או 150K לרכיבי מערכת הנעה בחשמל (מקורות טוענים שזה כולל את הבקר, סוללה ומנוע חשמלי - ולא רק סוללה כמו שנהוג).

המערביים עדיין לא יישרו קו;
איוניק 5 מקבלת 5 שנים או 100K קמ (סוללה 7 שנים או 150K קמ).
קיה נותנת רק 3 שנים ללא הגבלת ק"מ (סוללה 7 שנים או 150K קמ)

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
בתאריך 25.2.2026 בשעה 08:46, 3n כתב:

הרכב משווק בסין כטויוטה ולכן אני חושב שהוא אכן שווה בדיקה.

איון היא היצרן בפועל של טויטה מזה כ-30 שנה בסין, אז אני בהחלט חושב שרמת הסיכון שלה איננה כשל כל סינית אחרת.

• מעניין 1

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

פורסם

AION = GAC.
השיתופי פעולה נובעים בגלל החוקים של הסינים שלא תמיד מאפשרים ליפאנים להיכנס לשוק שלהם, מזה זה נולד.
טויוטה משתפת פעולה עם 3 יצרנים (לפי פירסומים זרים: BYD, GAC ו- FAW GROUP).
יש גם לניסאן והונדה שותפים סיניים ולמאזדה יש את CHANGAN עבור ה 6e החשמלית ולפי פירסומים זרים גם לדגמים לא חשמליים כמו ה-3, CX5/CX50 וכו'. ל 6e החשמלית יש טכנולוגיה של Changan אבל העיצוב של מאזדה.

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

עד 2022 סין לא אפשרה ליצרני רכב זרים (לא רק יפנים) להקים מפעלי רכב בבעלות מלאה, אלא רק במיזמים משותפים עם יצרנים סינים בחלוקה של חצי חצי. 

מקור

פורסם
לפני 53 דקות, איציק נ. כתב:

ואכן לא מפתיע שהרכבים של byd, שיש להם כבר נוכחות של מספר שנים בישראל (מאז 2022) ושמסרו כאן משהו כמו 50,000 רכבים, נהנים ממוניטין יחסית טוב מבחינת אמינות וזאת בדיוק היתה הנקודה - היצרנים שהסינים שהיסטורית עבדו עם טויוטה, אחרי 30 שנה משהו מאיכות הייצור היפנית השתרש.

• אהבתי 1

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

פורסם (נערך)
בתאריך 26.2.2026 בשעה 15:21, איציק נ. כתב:

ממרום גילי למדתי שיש דברים שלחפור בהם יותר מידי, והם אינם רלוונטיים לצרכים שלי, רק מסיתים אותי מקבלת החלטה שתעשה לי טוב. 

WTF אתה קשיש בן 70-80 שפיספסתי (בלי לפגוע בכאלו פה בפורום, מכיר אנשים כאלו נמרצים, שיותר חדים/אנרגטיים מבני חמישים, אבל לצערי הם בודדים) ??? גם אני מזמן החלפתי קידומת חמש, ומה שכתבתי, זאת רמיזות, ל"איזה שאלות" אתה אמור לשאול את עצמך (והייתי ציני, נציג מכירות חוץ מלדקלם בולשיט אין לו מושג, אבל אולי במעמד מכירה כן יש אופציה לקנות "הרחבת אחריות" בתנאים טובים, מקסימום רק תציץ אם ירד מפס ייצור התאילנדי מהמפעל החדש, זה סימן טוב)...אבל לפי תגובות שלך, כנראה עוד דרך ארוכה לפנייך, בשינוי פרדיגמות שאתה עוד תעבור בקרוב, כי ללא ספק יכולת לימוד עצמי/ויסודיות בחפירות יש לך!

לכן כל החפירה על למה יש אחריות לסוללה עד 150K ולמה הסוללה LFP ולמה יש רק 29.5 למנוע - ממש לא רלוונטי עבורי.

ללא ספק תגובה משעשע, ממישהו שחוקר עד רמה של איזה חומר איטום/דבק, איזה בורג, מי יצרן של חלקי חלפים, כמה מילימטר/נפח המידות של הרכב, ו"הפטיש שלך" (ורוב הפעילים/אחראים פה, זה לראות תמונות של חלקי רכב מפורקים), לפרק/להחליף חלפים / תחזוקה מונעת :D...99.999999% מאנשים לא יתעסקו או יעשו לבד.

ברכב NEV (כך הסינים קוראים לרכבים שלהם), שמייצרים רק SDV (Software-Defined Vehicle), רק זה מה שאתה אמור לשאול/לחקור:
- באיזה כימיה/תצורת סוללה/שיטת הרכבה ואיזה דור של ניהול טרמי השתמשו (ברכב הנ"ל דור חדש, עם משאבת חום, כסטנדרט)
- איך מכוייל המנוע החשמלי, זה תרגיש רק בנסיעות מבחן, ויש לך את היכולת להבחין בהבדלים, אם אתה תנהג איתו לא רק בצורה של לקחת אותך מנקודת א' לב' בפקקים של גוש דן, ולא תיפול בפח של נתון המובלט/שיווקי כ"ס או נתונים טכניים יבשים)
- מה הסוג של מעבד הראשי (בדיוק כמו שבודק/חופר כאשר אתה בוחר פלאפון) עם איזה מהירות וכמות הזיכרון, איזה מערכת הפעלה (ברכב הנ"ל Huawei)
- איזה מנוע חשמלי ( ברכב הנ"ל XTDM40 )עם איזה טכנולוגיה (רוב המוחלט זה Permanent Magnet Synchronous Motor (PMSM))
- Serviceable/Repairable יהיו "מילות מפתח" בחפירות שלך, כי אתה לא תהיה מסוגל/תרצה לגעת/לתקן משהו ברכב שלך, אלה לפחות תוכל להעריך "תקופת השבתה" פוטנציאלי, OTA/אחריות יצרן-יבואן סבבה...אבל מימושו/פתרונות בשטח שאני רואה יכול להיות מאתגר, תאמין לי. 

רוצה להיכנס לרכב שהנהיגה בו תעשה אותי מבסוט ושישרת אותי נאמנה.

אז הכל מוש, ולא צריך לחפור יותר מדי. גן עדן/רנסנס מבחינת יכולת בחירה, קרוב ל-90 יצרנים ( שכבר כאן או בדרך, אין לדבר הזה שום תקדים בכל העולם, בטח במדינה של 10 מיליון תושבים, עם עוני עמוק לחלק גדול של אוכלוסיה) מתחרים על הכיס שלך, רק תבחר באחד אחרי שתעשה נסיעת מבחן ואני משוכנע שתצליח להבדיל בין Copy/Paste , כמובן אחרי סינון של איך נראה חיצונית/ואיזה צבע מבפנים, שזה מאוד חשוב לך!
למה חיים/עובדים קשה, 150K +- זה לא סוף העולם, "פאק" רוצה/מגיע לך להנות, אחרי שנים שחיפשת רכבים שעברו ירידת ערך בשנים הראשיים שידעת להעריך פחות או יותר, יותר לא מעיניין אותך "ערך שיורי" עתידי, כי הריסוק יהיה קטלני, בזה תהיה בטוח אחרי 4-5 שנים, גם עם נסוע ממוצע -/ואחריות יצרן שישאר, כל התחום הזה על סטרואידים, העיקר שכל פעם שתכנס לרכב יהיה לך חיוך, ולא צריך כל שני וחמישי לפרק/להרכיב משהו (בשביל פטיש שלך יהיה את הברלינגו אני מניח)
אמינות זה כבר מזל נטו...לאף אחד אין יכולת לנבא את זה (זה רק wishful thinking)

לפני 20 שעות, איציק נ. כתב:

איך שהגלגל מסתובב, חברה שהוקם בלעתיק את טכנולוגית הסוללות של סוני, ולייצר בגרושים, ואז ניכנס לתחום האוטומוטיב, ובלי להתבלבל העתיק טויוטה ומכר בחצי מחיר, הסמל נראשון שלו במכוון היה דומה ל- BMW, כרגע די מפרק את היצרני לגאסי ואת כל התעשיית האוטומוטיב, ומזמן לא מעתיק, אלא מוביל ומכתיב דברים
57655.thumb.jpg.408730726f58dbc4107e52ae825b3cbe.jpg

עריכה אחרונה על ידי קיורטוש אוטומוטיב
  • אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...