Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 35 דקות, DAHUJI כתב:

לפני 5 שנים רכשתי מכונת כביסה של Bosch ולא של Crystal (לשכן יש, שתיהן פתח חזיתי ו- 7 ק"ג, שלו רועשת, פשוטה, כפתורים שמתנתקים, גומיות שנקרעות, ושלו חדשה יותר משלי ועלתה 500 ש"ח פחות).

רק חייב לציין שכפתורים מתנתקים וגומיות קרועות זה יותר פונקציה של כמות שימוש מאשר איכות המוצר. ציינת שאתה עושה מכונה אחת לשבוע, אולי השכן הוא עושה מכונה 4-7 ימים בשבוע? 

בדירה הנוכחית יש מכונת כביסה אלקטרה בשקל וחצי, גם בת 5 ששירתה רק יחידים או זוגות ללא ילדים, ואין לה שום דבר מזה. רק אומר. 

בלי קשר תודה על המענה

לפני 30 דקות, yohai71 כתב:

נכון שאתה רווק?

🙂

לא, בזוגיות כבר למעלה מעשור, אבל אישתי היא לא מאלו שמתרגשות מכול משפט חסר רגישות שאני אומר(או לא אומר) 

ואגב, אני מקווה שזה ברור שצחקתי כן? זה דור אחר לגמרי שאין לי שום יומרות לשפוט אותו דרך העיניים דור Y שלי. 

עריכה אחרונה על ידי davemustaine87
  • אהבתי 1
  • תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 3 דקות, davemustaine87 כתב:

רק חייב לציין שכפתורים מתנתקים וגומיות קרועות זה יותר פונקציה של כמות שימוש מאשר איכות המוצר. ציינת שאתה עושה מכונה אחת לשבוע, אולי השכן הוא עושה מכונה 4-7 ימים בשבוע? 

נכון, אתה צודק... הוא מכבס הרבה יותר ממני וגם מכונת הכביסה שלו גם נמצאת במרפסת מוזנחת ושלי בדירה עצמה.

מה שכן, הוא לא שומר על הציוד שלו ואני מאוד שומר על הציוד שלי בקפדנות יתרה.

אז ההבדלים ניכרים... נקודה חשובה ומתנצל שלא ציינתי את זה.

לפני 4 דקות, davemustaine87 כתב:

בדירה הנוכחית יש מכונת כביסה אלקטרה בשקל וחצי, גם בת 5 ששירתה רק יחידים או זוגות ללא ילדים, ואין לה שום דבר מזה. רק אומר. 

מ.ש.ל.

לא מזלזל במכונות כביסה אלקטרה. לא מכיר אותן כל כך.

לפני 4 דקות, davemustaine87 כתב:

בלי קשר תודה על המענה

תודה לך על הדיון.

נשמח לעידכון לצורך הפילוסופיה של הדיון - אילו מוצרים אתה מתכוון לרכוש ומה רכשת.

יהיה נחמד לדעת.

פורסם

@DAHUJI אתה לא צריך להתנצל על הכפילות של ההודעות שלך מול אלה שלי - לפעמים כותבים במקביל (והכתיבה מתארכת כי מגגלים משהו), לפעמים מוסיפים איזה מידע ולפעמים סתם לא שמים לב לכפילות. קורה לכולנו, אין נזק, באופן נדיר אחד מהמנהלים יתערב (ולזכות הפורום הזה - המנהלים שקולים מאוד בהתערבות).

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אכן בדרך כלל יש הבדל בפונקציונליות בין מוצרי רמת כניסה לבין מוצרי רמת ביניים / גבוהה. אבל האמינות לא תמיד בהתאם.

כיריים למשל - עובי ועמידות הזכוכית, עובי ועמידות הרשת לסירים עמידות המבערים, יכולת כיוונן הלהבה בצורה טובה. מחזיק כיריים גז של דנה דיטריש בנות כ 15 שנה. נראות זוועה כבר אבל עובדות כמו חדשות.

תנור - התנורים הטובים יותר יגיעו לטמפרטורה יותר גבוהה, יהיו יותר מדוייקים ויתמכו בניקוי פירוליטי. גם מסילות טלסקופיות. 

מחזיק תנור של AEG, גם כבן 15 שנה. אין בו איזה משהו מיוחד.

מקרר - יש לי מקרר של ליבהרר בן כשש עשרה שנה. שתי מערכות קירור נפרדות לתא הקירור והמקפיא. החלוקה הפנימית נעשית על ידי מעט פלסטיק, הרבה זכוכית ומתכת. עמיד מאוד ביחס לדברים השבריריים שאני רואה במקררים אחרים. טמפרטורת קירור מגיעה גם למינוס 32 מעלות אם רוצים.

מדיח - מדיח של בוש בן כשתיים עשרה שנה. ביקרים יותר יש סידור טוב פנימי טוב יותר, מגירה שלישית לסכום למשל, פתיחה אוטומטית של הדלת לייבוש טוב יותר של כלי פלסטיק וחסכוני יותר בחשמל ומים. לשלי אין שום דבר מזה כי הוא ישן מדי, אבל יש מגירה שלישית לסכום והסלסלות עדיין מקוריות ללא חלודה.

מכונת כביסה - קונסטרוקטה בת כארבע שנים. תוצרת גרמניה. החליפה מכונה של aeg בת כשלוש עשרה שנים גם תוצרת גרמניה. שקטה מאוד, יודעת לסחוט ב 1400 סלד ויש מלא תוכניות כולל קצרות וחסכוניות.

מייבש - היקרים יותר יהיו עם חיישנים, קונדנסור ומשאבת חום. חסכוני דרמטית בהספק. אצלי aeg בת כשבע עם הפיצ'רים האלה. החליפה אלקטרולוקס פשוטה בת חמש אחרי שהתקלקלה בפעם השלישית. בהפרש הצריכה ביניהן כיסיתי כבר את מחירה.

מקפיא - היה לי מקפיא 7 מגירות של ליבהרר. התקלקל אחרי 4 שנים. נראה שסליל החימום התחרפן ועיוות גם את הפלסטיקה. הוחלף באלקטרה בפחות מחצי מחיר ואחריות ארוכה יותר של שלוש שנים. האמת? מכשיר מבאס תחת. חלוקה פנימית גרועה בהרבה, אין מגירות לכל הגובה, ועושה כמה פעמים ביום רעש של נהר האמזונס בג'ונגל.

גם במיקרוגלים אכלתי קצת קש. הראשון היה מיקרוגל פיילוט שהחזיק קרוב לעשור. פשוט וזול. אבל תוכניות בעוצמות נמוכות חסרות תועלות לחלוטין. הוחלף במיקרוגל אינוורטר LG. היה טוב מאוד בעוצמות נמוכות יותר והפשרה. התקלקל אחרי שנתיים וקצת. הוחלף במיקרוגל פנסוניק אינוורטר מאמאזון. היה יקר. גם הוא התקלקל ממש עכשיו אחרי שנתיים וקצת. היה מעולה כשעבד. עכשיו הוחלף במיקרוגל אינוורטר טושיבה. נראה מה יהיה.

• אהבתי 1
פורסם

מצטרף לבשלנים ויכול לציין שעבורי התנור הוא קריטי. יש לי בבית תנור משולב כיריים די זול בסביבות 1000 וקצת שקלים במבצע שקניתי עוד כשגרתי בתא בתור סטודנט. 

התנור הזה גרוע, כי הטמפרטורה לא מדויקת בעליל, ויותר מכך שלא מדויקת היא גם לא עקבית. אתה יכול לשים על 180 ולקבל בפועל 170 אבל אם תשים 220 תקבל 197 ואם תשים 240 תקבל 235. לך תבין. לעוגות גבינה למשל זה הרסני. 

אצל ההורים שלי ושל אשתי תנורים יקרים יותר והטמפ היא לרמת המעלות הבודדות. 

מצד שני הכיריים שלי פגז ומצליחות לייצר אש בעוצמה שיקרות יותר אצל ההורים - לא. כשאתה צריך צריבה או ווק או להרתיח סיר ענק של קובה זה שוס לא ננורמלי. 

במקרר למשל הסידור מאוד קריטי לנו כמשפחה, לא בטוח אם זה משהו שמייקר אבל הייתי מוכן לשלם יותר על סידור נכון. 

• אהבתי 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

2 הסנט שלי - 

על איכות משלמים יותר.

האם זה כלכלי - לדעתי כן  (כמובן עד גבול מסוים).

האם ההבדל מורגש - גם פה התשובה שלי חיובית - חד משמעית.

מי שלא מצליח להבחין בין מוצר שהוא עילית התעשייה (הגרמנית) עם מסורת ייצור, איכות, הרכבה ובקרה ו-מיטב מהנדסי ה-R&D אל מול ליין עלום שם במזרח, 

שיסתפק במוצר הזול ויהיה מאושר וטוב לב.

אני מעריך ומוקיר איכות וחווית המשתמש שלי במוצר איכותי היא הרבה יותר טובה, באופן מובהק. 

ככל ומדובר במוצר שצפוי למהלך חיים קשה יותר ובלאי מכאני - ההבדלים מתחדדים.

נכון שדוגמא אינדוקטיבית אינה בהכרח משקפת אבל אני היום עם מכונת כביסה של מילה בת 6 עם 0 תקלות, והיא החליפה מילה קודמת ששרדה 19 שנים ולא ידעה תקלות למעט החלפת גומיות שונות (עד שנדרשנו להחליף מיסבים ורצינו להתחדש). כנ"ל לגבי מדיח שלהם (הקודם עבד 18 שנים עד ששבק).

ואני יכול לתת דוגמאות נוספות ממזגנים של תדיראן שפועלים שנים, אל מול מזגן של טורנדו שהתפתתי לקנות ובשניה שפתחתי את הקרטון של המדחס, הבנתי כמה טעיתי, דרך מקרר של LG ומסכי טלויזיה של פנסוניק (מעולים בני 12) ששודרגו ל-oled של LG.

אבל כמובן, בסוף, כל אחד עושה את השיקול הכלכלי והסוביקטיבי שלו.

עריכה אחרונה על ידי yuval1111
  • אהבתי 1
פורסם

נו, בדיוק זה לא משקף.

צריך להשוות תפוחים לתפוחים.

מדיחים זה מוצר פשוט ולכן גם הפשוטים שבהם מחזיקים מעמד - אפס יתרון למילה בנקודה הזאת.

יש יחסי ציבור ויש סטטיסטיקה - ובימינו הסטטיסטיקה לא מיטיבה עם תוצרת גרמניה (שהיא בכלל פולין/צ'כיה/טורקיה, תלוי איך העסק מנוהל) בשום קטגוריה.

מזל נטו.

• רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)
בתאריך 18.7.2025 בשעה 08:09, davemustaine87 כתב:

הפערים יכולים להיות פי 7-8 ולפעמים גם פי 2-3 באותו מותג בדיוק לאותו סוג מוצר(גודל, נפח,)

איזה פער בחווית השימוש במוצרים הללו(במיוחד כיריים גז) שיכול להצדיק פערים כאלה במחירים? 

אני יכול לענות לך על זה מתחום אחר- כלי עבודה.

קח בוקסה. סתם בוקסה. נניח 10ממ הינע 3/8.

אחת עולה [עודף מ 10], אחת עולה מעל 15, אחת מעל 30.

מותג? כן, משחק גם תפקיד. אבל זה ממש לא רק זה. 

1-איכות החומר שמשתמשים בו, 1.5-איכות הטיפול התרמי בפלדה. 

2-איכות ההנדסה מאחורי המוצר. אלו בשנקל עבות מאד. היקרות, יחסית דקות. יש לזה משמעות במקומות סופר צפופים למשל. וזה ממש לא נגמר פה. למותגים האיכותיים יותר יש גם אזור מחוספס, שקל מאד להשתמש בו עם היד "ברגש" גם אם יש לך כפפות מכונאי על הידיים. החלקות, מחליקות...

3-בקרת איכות עולה כסף גם כן. בדיקות, ביקורות, מדידות...

כל אלו יחד גורמים למוצר להיות גם איכותי יותר וגם יקר יותר. 

מה יכול להיות שונה בכיריים? תכנון הפיה של הגז, המשטח המכסה את הלהבה, המה-שמו-של-האיך-קוראים-לזה שמניחים עליו את הסיר שבנוי כך שיפזר את החום בצורה יותר טובה\אחידה, 1001 דברים שכמשתמש אתה לא אמור בכלל לראות אבל נותנים תמורה יותר טובה.

בהרבה מאד מקרים, רב הניסתר על הגלוי- כמו שאמר פעם בנדר מפיוצ'רמה: 

When You Do Things Right People Wont Be Sure You Did Anything At All GIF -  When You Do Things Right People Wont Be Sure You Did Anything At All Bender  -

עריכה אחרונה על ידי ברווז
  • אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 7 שעות, hans כתב:

מדיחים זה מוצר פשוט ולכן גם הפשוטים שבהם מחזיקים מעמד - אפס יתרון למילה בנקודה הזאת.

קודם כל הפער במדיחים במחיר הרבה יותר קטן

דבר שני לא מסכים

המילה שלי ה ר ב ה יותר שקט וחסכוני במים מהבוש ה״סטנדרטי״ שעולה 20-30 אחוז פחות + הסידור הפנימי שלו הרבה יותר טוב (במקרה זו קטגוריה שחפרתי בה לחקור בזמנו)

• אהבתי 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

סידור פנימי לא קשור לאמינות וכנ"ל רעש. אגב רעש - אני כנראה לא מבין על מה מדברים פה, מדיח זה מוצר שקט מיסודו שלא מפריע לישון (אם אתה ישן במטבח) 😄 או לנהל שיחה...

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

@Liviur  אני עם מדיח בוש בן כ-10 שנים מדגם בסיסי. כדי לשמוע אותו אני צריך להצמיד אליו את האוזן, וצריכת המים, למיטב זכרוני, בסביבות 9 ליטר למחזור. אז אם ארכוש מדיח יותר חסכוני כמה אחסוך? 3/4 קוב בשנה? זו סיבה לקנות מדיח יקר? ומבחינת תקלות - היתה לי פעם אחתֶבעיה עם הברז המגנטי שמחובר למקור המים ותוקנה על ידי ניעור שלו.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 45 דקות, sperial כתב:

היתה לי פעם אחתֶבעיה עם הברז המגנטי שמחובר למקור המים ותוקנה על ידי ניעור שלו.

פעם ראשונה שאני שומע שקוראים לו ככה... אתה סייבורג או משהו?

פורסם

זו יחידה שמתחברת לברז ההזנה. אולי לא הבנתי מכון מהי, אבל הבעיה היתה שהמדיח לא הצליח להתמלא ואחרי ניעור בריא של הדבר הזה המדיח חזר לפעולה נורמלית.

פורסם (נערך)

תורם מהגרוש ורבע שלי, כמעט סיימתי לצייד את הבית, והציוד שלי הפעם בכמה רמות מעל כל מה שאי פעם היה לי.

מקרר- היטאצ'י תוצרת יפן (הקודם- שארפ שמיועד לשווקי יצוא). הדבר הראשון שלא הבנתי זה למה מקרר של מתחת ל 500 ליטר שוקל 112 (!!!!) קילו. כשהגיע, הבנתי. הבידוד סופר איכותי. אפשר לנתק את המקרר מהחשמל ותא הקירור/הקפאה ישמרו על הטמפרטורה למשך זמן ארוך מאוד. זה גם חוסך אנרגיה כמובן.

מערכת קירור כפולה (אחת לתאי ההקפאה, אחת לתאי הקירור)

פעולה חרישית. המקרר הוא אינוורטר כמובן, אבל גם כשהוא עובד בכוח מלא (כמו בחיבור הראשוני) לא שומעים אותו עובד ממרחק של יותר מחצי מטר. הטמפרטורה בפנים מאוד מאוד יציבה, וריאציה של פחות ממעלה אולי. במקרר on off סטנדרטי של haier והנפוצים בישראל זה יכול להגיע בכיף ל 2.5 מעלות. טמפרטורה יותר יציבה= כל התכולה נשארת טובה ליותר זמן.

פיצ'רים- כמובן תא שומר טריות לירקות, תא בתוך המקרר שנשמר בדיוק על גבול ה 0 מעלות- למקרה שקניתם סטייק ואתם רוצים אותו טרי לחלוטין ל 3 ימים אחרי בלי להקפיא אותו ולהרוס את מבנה התאים של הבשר וכדומה. זה פנומנלי, משנה הרגלי קניה וצריכה. אפשר לקנות את הסטייק/דג הרצוי ביום שישי גם אם הוא מיועד לראשון בלי להתבאס על אובדן טריות וטעם.

תא קטן במקפיא עם משטח אלומיניום עם קירור פעיל להקפאה מהירה של בשר ותוצרת (הקפאה מהירה=גבישי קרח קטנים יותר= פחות הרס תאים, יותר שמירה על ערך תזונתי, טעם ומרקם)

איכות הפלסטיקה והחומרים בתוך המקרר היא 10 רמות מעל כל מה שהיה לי עד היום, והנדסת האנוש מעולה. ה 475 ליטר האלו שימושיים לי בהרבה מה 530 שהיה לי קודם.
אז כמו שאתם רואים, במקרר למשל יש המון מקומות שאפשר למצוא בהם הבדל. מפיצ'רים ועד דפוסי שימושיות.

מכונת כביסה/מייבש (קומבו)- שארפ תוצרת יפן. (הקודמת- LG)

ה LG הייתה שקטה יחסית שלא בסחיטה בסיבוב מהיר. השארפ, well, אני צריך לבוא לבדוק שהמכונה לא הלכה לישון גם כאשר היא בסחיטה. אפשר להפעיל עם דיליי לפני השינה ולהתעורר אחרי שהמכונה בדיוק סיימה בלי לדאוג שהיא תעיר אותי. כיף גדול. חומרים איכותיים והרבה תכניות שימוש כמובן. מה אפשר להגיד, הכביסה יוצאת נקיה, יחסית מהר, ובדממה.

מיקרו-תנור- שארפ Healsio. טוב, תראו, זה סיפור די משעשע. זה תנור לכל דבר ועניין שמגיע גם ל 300 מעלות, רק שהוא קטן. והוא גם מיקרוגל.

והוא גם עם מסך מגע, מחובר לאינטרנט, מקשיב לפקודות קוליות, מוריד מתכונים לבד, ועם מעל 700 פרי-סטים לכל מיני סוגי אוכל (למשל, "תנור 180 מעלות ל 15 דקות, תנור 250 מעלות ל 10 דקות, גריל ל 10 דקות" עבור דג וכדומה). באסה שהוא קטן, אבל אין ממש דברים שלא נכנסים שם אז ניחא. זה מגביל אותי רק בגודל הפיצות.

יש בתוך המכשיר הזה מעל 50 חיישנים אינפרא אדומים לניטור מקומות שונים בתוך התא, יש 2 מאווררי סרקולציה במקום ה 1 המסורתי, ואחד מהם יושב על גימבאל והכיוון שלו מתכוונן בהתאם לצורך (!)

איכות הבידוד מעולה, לא הרבה חום דולף החוצה דרך הקירות.

כיריים- Noritz. הספק החום שלהן מטורלל, ובמצב החזק ביותר הן מיועדות גם לווק וכדומה. יש חיישנים (פשוטים מאוד, לא אלקטרוניים אפילו) שמגבילים את זרימת הגז אם למשל משתמשים בסיר קטן מדי ולהבה ענקית או שאין מספיק תכולה כדי לספוג את הספק החום בצורה בטוחה. הוסת מדויק להפליא, זה לא מצב של "הלהבה בערך אותו גודל עד הרבע האחרון של הסיבוב" שמאוד נפוץ בכיריים פשוטים. (אגב, הוסת פה לינארי, לא חוגה)

מזגנים- היטאצ'י.

הסלון הלא קטן שלי מתהדר במזגנצ'יק של 2 כ"ס. במונחים של ישראל היו מיד אומרים לי "וואו אתה בטח מתבשל עם הצ'יקמוק הזה"

אני מפעיל את המזגן בשיא הצהריים על 24 מעלות ודרגה 2 מתוך 6 והאיזור נעים. יצוין שאני סובל מחום. אה, וכמובן שקט מאוד. יחידת החוץ של המזגן בחדר השינה נמצאת מטר בודד מהראש שלי כאשר אני במיטה, במרפסת קטנה.

אני לא שומע כלום גם בלילה כששקט.

אז בכללי, בין אם מדובר בפיצ'רים נוספים או רק איכות הבניה של המוצר, עבור כמעט כל מכשיר חשמלי יש המון דרגות עם הבדלים מהותיים. 

עריכה אחרונה על ידי Pika007
  • אהבתי 3
  • מעניין 1
פורסם
לפני 36 דקות, sperial כתב:

זו יחידה שמתחברת לברז ההזנה. אולי לא הבנתי מכון מהי, אבל הבעיה היתה שהמדיח לא הצליח להתמלא ואחרי ניעור בריא של הדבר הזה המדיח חזר לפעולה נורמלית.

זה עובד גם עם פרוסטטה?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...