Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

בפעם הראשונה נכנס לדירה שהיא לא מרוהטת כלל, וצריך לקנות מגוון מוצרים לבית ואני חייב להגיד שאני לא כזה מבין מה הפואנטה בחלק גדול מהם. 

זאת אומרת אני יכול למצוא את ההגיון של מי שקונה פלאפון או טלוויזיה יקרים לעומת זולים, כי זה משפיע ישירות על חווית השימוש. 

אבל כיריים גז ? מקרר? מכונת כביסה? תנור? 

הפערים יכולים להיות פי 7-8 ולפעמים גם פי 2-3 באותו מותג בדיוק לאותו סוג מוצר(גודל, נפח,)

איזה פער בחווית השימוש במוצרים הללו(במיוחד כיריים גז) שיכול להצדיק פערים כאלה במחירים? 

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

היי חבר, מבלי להעליב, השאלה שלך כל כך מיתממת, שהיא נקראית כשאלה טיפשית (רק נקראת ככה, לא אמרתי שהיא ככה באמת).

אבל אני מניח שאתה באמת רוצה "להבין" למה מוצרים שמבצעים את אותה הפונקצייה בדיוק עולים אחרת, ומדוע הפער בין מוצרים שונים הוא כל כך חריף.

במקרה הזה אני באמת בטוח שאתה יכול לענות לעצמך בכיף מבלי להזדקק לתשובות של אחרים (להיעזר בגוג-אל).

לפני 16 דקות, davemustaine87 כתב:

אבל כיריים גז ? מקרר? מכונת כביסה? תנור? 

היית שואל את השאלה הזו גם בהקשר של נעלי ריצה Adidas Ultraboost 57 יוקרתיות ויקרות לעומת נעלי ריצה של Li-ning?

הרי שתיהן מבצעות את אותה הפונקציה בדיוק... לנעול על הרגל ולרוץ איתן.

כנ"ל מקרר. כנ"ל כיריים גז. כנ"ל מכונת כביסה. כנ"ל תנור מובנה. כנ"ל טוסטר אובן. כנ"ל טוסטר קופץ (מצנם).

טכנולוגיות שונות/מתקדמות/חדשניות יותר (נניח שילוב של Air Fry). איכות חומרים שונה מאוד. ארץ ייצור יוקרתית. כל מיני מאפיינים שמוסיפים במחיר (נגיד חזית זכוכית או נירוסטה מוברשת למקרר וכו').

גם אם תשווה דגמים "מקבילים", יש פילוח של החברות עצמן בין יוקרתי ויקר יותר ליוקרתי פחות וזול יותר. 

וכו'.

כנ"ל מברשת שיניים (למה מרידול נמכרות בשמחה ב- 30 ש"ח/זוג כשיש אחרות שנמכרות 6 ב- 10 ש"ח?).

וכו'.

לפני 15 דקות, davemustaine87 כתב:

איזה פער בחווית השימוש במוצרים הללו(במיוחד כיריים גז) שיכול להצדיק פערים כאלה במחירים? 

לא רק חווית השימוש.

גם אריכות החיים של המוצר (אתה הרי לא מצפה ממכונת כביסה Bosch שתחזיק מעמד כמו מכונת כביסה של NEON מאושר עד, נכון?).

וכו' וכו'.

פורסם

הניסיון שלי עם אורך החיים של מוצרים בשנים האחרונות בעייתי. הנה, דיון עם אשתי מלפני 10 דקות - מיקסר קנווד ״חצי מקצועי״ בן פחות משנתיים שמתחיל לקרטע.

@davemustaine87 אתה צריך להגדיר לעצמך את הצרכים. אין דין מי שמחמם פיצה מקפיצה כדין מי שאופה 20 מגשי לחם ועוגות כל שבוע.

אם אתה צריך את המוצרים לדירת רווקים לטווח של 3 שנים לך על הזול ביותר המתאים, וכשתעבור דירה מכור אותם לשוכר הבא בכמה לירות. אם מדובר במשפחה ושכירות ארוכת טווח השקע במוצרים יותר חכמים. תשווה את זה לרכב - אם אתה סטודנט רווק תפרן קנה איזה מיני חבוטה, אם אתה מתכונן ללידה קנה רכב בטיחותי ומרווח כנדרש.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 9 דקות, sperial כתב:

הניסיון שלי עם אורך החיים של מוצרים בשנים האחרונות בעייתי. הנה, דיון עם אשתי מלפני 10 דקות - מיקסר קנווד ״חצי מקצועי״ בן פחות משנתיים שמתחיל לקרטע.

לא רק אצלך... אף אחד לא מבטיח כלום.

התכנון להתיישנות הוא כבר אצל כל החברות ולא פסח על אף אחת (גם מבחינת עמידות לאורך שנים וגם מבחינת קלות התיקון או חלפים ברי החלפה וכו'), גם אצל היוקרתיות ושבהן שעל פניו צריכות להחזיק מוניטין גבוה של מצויינות ואמינות.

אבל שוב, מצופה ממכונת כביסה של Bosch שתחזיק מעמד עשור ומעלה, ואף אחד לא מצפה ממכונת כביסה של NEON שתחזיק עשור ומעלה... ולכן הפרמיה במחיר על מכונת הכביסה של Bosch.

מכונת הכביסה של Bosch יכול להיות שתתקלקל אחרי שנתיים, ומכונת הכביסה של NEON יכול להיות שתעבוד ללא שום תלונות 10 שנים.

ולהיפך.

מה יותר סביר שיקרה?... מניח שיש (או אין?) סטטיסטיקות לזה.

אפשר לרכוש מכונת כביסה של Bosch ב- 6,000 ש"ח בתקווה שתחזיק 12 שנים עד שתשבוק חיים, ואפשר להתחדש בכל פעם מחדש ולקנות בכל 3 שנים מכונת כביסה של NEON שעולה 1,500 ש"ח עד שתשבוק חיים לאחר אותן 3 שנים = מגיעים לאותה עלות בדיוק.

להורים שלי יש מכונת כביסה של Bosch בת 20 שנים לפחות, גרמנייה אמיתית שעלתה הון כשנרכשה (סביבות ה- 5,000 ש"ח של פעם).

20 שנה מכבסת ומכבסת (כמה פעמים ביום, וכיום כשהצאצאים יצאו מהבית אז פחות) עם תיקון אחד בלבד של איזו רצועה לפני כמה שנים.

אני קניתי מכונת כביסה פולנית של Bosch ואצלי היא עובדת קל מאוד (פעם בשבוע) וכבר סוחבת 5 שנים קלילות.

הדיון הזה על עמידות, אורך חיים, חוויית שימוש, מחיר של מוצרי חשמל, הפרמיה שמותגים דורשים, פונקציית השימוש וכו' הוא כל כך סר טעם מפני שהוא מאוד סובייקטיבי.

לפעמים זה יורד גם לרמה של עד כמה אתה בכלל מתכוון להתשמש במוצר וכמה "תטחן" אותו, כי אז שווה לך בדר"כ להשקיע יותר במשהו יותר איכותי עם חוויית שימוש סובייקטיבית עדיפה יותר.

יש כאלו שישבעו במברגת DEKO שקודחת להם חצי מטר בטון פעם ב- 3 שנים.

ויש כאלו שלא מחזיקים בורג בלי פטישון חציבה של מילווקי ביד.

פורסם

לא רוצה לקטר בפעם ה-500 על מכונת כביסה בוש שהיתה לי. בקיצור - משכתי אותה עד סוף האחריות המורחבת עם ביקור טכנאי כל מספר חודשים.

אגב, אני מבין למה לדעתך הדיון חסר טעם (אבל הוא מתקיים כאן כל כמה שבועות או חודשים). אבל הסגנון אינו סר טעם, אנשים מקפידים על ניסוח ״נקי״. 😉

• רעיון טוב! 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, DAHUJI כתב:

יי חבר, מבלי להעליב, השאלה שלך כל כך מיתממת, שהיא נקראית כשאלה טיפשית (רק נקראת ככה, לא אמרתי שהיא ככה באמת).

אבל אני מניח שאתה באמת רוצה "להבין" למה מוצרים שמבצעים את אותה הפונקצייה בדיוק עולים אחרת, ומדוע הפער בין מוצרים שונים הוא כל כך חריף.

במקרה הזה אני באמת בטוח שאתה יכול לענות לעצמך בכיף מבלי להזדקק לתשובות של אחרים (להיעזר בגוג-אל).

אז חבל שלא קראת קצת יותר לעומק לפני שרצת לכתוב תגובה. 

אני מבדיל בפירוש בין מוצרים שהפער במחיר משפיע ישירות על חויית השימוש(סמארטפון, טלוויזיה, נעליים, מברשות שיניים)

לבין מוצרים שהם לא כאלה- כיריים גז ב-2500 שקל גורמות לכך שהגז גפ"מ ידלוק  בצורה איכותית יותר מכאלו ב-400 שקל?  או הטמפרטורה 2-8 מעלות של מקרר ב-10 אלף שקל טובות יותר מאותם  2-8 מעלות של מקרר ב-3 אלף שקל? ברור שלא. זה אפילו לא הגיוני. 

וחבל שאתה סתם מזלזל, כי חיפשתי בגוגל לפני וגם שאלתי אנשים, וגם יש לי שימוש שלי(כרגע בדירה שאני שוכר יש מקרר ב-10 אלף שקל), וחוץ מבלה בלה שיווקי עם שמות מפוצצים, אני לא באמת הצלחתי להבין מה אשכרה הם עושים אחרת מהמקבילים הזולים שלהם. 

לפני כשעה, DAHUJI כתב:

גם אריכות החיים של המוצר (אתה הרי לא מצפה ממכונת כביסה Bosch שתחזיק מעמד כמו מכונת כביסה של NEON מאושר עד, נכון?).

וכו' וכו'.

בכנות, אני מצפה שהם יחזיקו בערך אותו זמן. 

אתה צריך להיות עמוק בקפסולת זמן בשביל לחשוב שב-2025, מותג = אריכות ימים. אני לא מכיר אף אחד שלא נכווה לפחות פעם אחת ממוצר יקר שאכזב מבחינת אורך חיים/ בלאי ומוצר זול שדווקא הפתיע והחזיק מעמד. 

לפני 47 דקות, sperial כתב:

אתה צריך להגדיר לעצמך את הצרכים. אין דין מי שמחמם פיצה מקפיצה כדין מי שאופה 20 מגשי לחם ועוגות כל שבוע.

הצרכים רגילים, כמו רוב המוחלט של האנשים, פחות או יותר באמצע של הסקאלה של חימום פיצה קפואה לבין תפעול עסק ביתי של אוכל מוכן. 

לפני 38 דקות, sperial כתב:

אם אתה צריך את המוצרים לדירת רווקים לטווח של 3 שנים לך על הזול ביותר המתאים, וכשתעבור דירה מכור אותם לשוכר הבא בכמה לירות. אם מדובר במשפחה ושכירות ארוכת טווח השקע במוצרים יותר חכמים. תשווה את זה לרכב - אם אתה סטודנט רווק תפרן קנה איזה מיני חבוטה, אם אתה מתכונן ללידה קנה רכב בטיחותי ומרווח כנדרש.

זה מצחיק כי בעיצה שלך לא אמרת הרבה בקשר לנושא של הדיון, אבל בדוגמא, דווקא כן. 

למה לקנות רכב X כשאתה בעל משפחה לעומת סטודנט רווק?- כי הוא בטיחותי ומרווח. 

למה לקנות מוצרי חשמל X כשאתה בעל משפחה לעומת דירת רווקים?- אין סיבה. סתם. 

זה קצת מזכיר לי שיחה שהייתה לי עם חבר על הנושא הזה, שהוא אמר לי שהוא קונה מקרר שארפ ב-9 אלף שקל והראה לי אותו. שלחתי לו מפרט של מקרר שארפ אחר באותו נפח ומראה שעולה 5.5 אלף. ושאלתי אותו, למה לא את זה? מה ההבדל בניהם? הוא לא ידע לענות לי. 

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

אז זהו - בדיוק הסיפור של המקרר. לאחרונה המקרר שלי התקלקל, תוקן, אבל אשתי התחילה להתעניין במקרר חדש. בחיפושים ברשת לא נמצא שום מקרר עם תכונות דומות לקיים, שיעמוד בדרישות שלה, הן מבחינת המידות (בניגוד לשאר המוצרים הלבנים, יש שני מוצרים בלי מידות סטנדרטיות: מקררים ומיקרוגל) והן מבחינת הנפח, נוחות גישה למוצרים, בר מים קרים וקרח וכו׳.

גם לגבי מוצרים אחרים אתה צריך לבדוק תכונות. תראה כאן את הדיונים על מכונות כביסה. לנו, למשל, חשוב שתהיה מכונה בעלת פתח עליון, אבל משתמשים רק בתוכנית אחת (ופעם בשנה בכביסה עדינה לוילונות). חחברים אחים כאן משתמשים בשלל תוכניות. אז, שוב. הדרישות אישיות. בכיריים, למשל, יכולים להיות הבדלים בקלות הניקוי. אתה לא רואה את זה בחנות אבל כן בסוף יום בישולים.

עם זאת, במצב שלך, של מעבר בין דירות לעתים יחסית קרובות, הייתי הולך על המוצרים הזולים ביותר. ושוב, לא ציינת את הצרכים, כי רווק יכול להסתפק במקרר סיני 300 ליטר, אבל בעל משפחה יזקק למקרר בגודל כפול לפחות. והורים לתינוקות ייזקקו למכונת כביסה ומייבש שיקלטו יותר כביסה כל יום.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1

פורסם
לפני 11 דקות, davemustaine87 כתב:

אני מבדיל בפירוש בין מוצרים שהפער במחיר משפיע ישירות על חויית השימוש(סמארטפון, טלוויזיה, נעליים, מברשות שיניים)

לבין מוצרים שהם לא כאלה- כיריים גז ב-2500 שקל גורמות לכך שהגז גפ"מ ידלוק  בצורה איכותית יותר מכאלו ב-400 שקל?  או הטמפרטורה 2-8 מעלות של מקרר ב-10 אלף שקל טובות יותר מאותם  2-8 מעלות של מקרר ב-3 אלף שקל? ברור שלא. זה אפילו לא הגיוני. 

בכיריים לרוב זה הולך לפיצ׳רים נוספים (מצב Wok עם להבות גבוהות , מצב simmer בשביל להשאיר סיר על האש ל24 שעות ומעלה על אש מאוד נמוכה , שליטה יותר טובה בגובה הלהבות) , לציפוי והחומרים (בהנחה ומספר המבערים זהה כן ? )

במקרר האמת הפערים הם עצומים בין הזולים ליקרים - זו דוגמא דיי גרועה. מעבר לנפח - הסידור זה חלק קריטי, התאורה , חומרי המדפים סוגי הדלתות - וזה החלק הפשוט. החלק המשמעותי הוא מערכות הקירור השונות - במקררים זולים זה קומפרסור ומאייד אחד - ומשם אתה מגיע לכל מני גירסאות היברידיות (קומפרסור אחד , שני מאיידים בנפרד למקפיא ולמקרר לדוגמא) ועד גירסאות עם מערכות נפרדות לחלוטין למקפיא ולמקרר. זה מאוד משפיע על כמה יציב המקרר מבחינת הטמפ׳ ושליטה באיזורי קירור שונים (ואין לזה סוף - ממערכות בסיסיות לגמרי שמתאימות למקררי סטודנטים בערך ועד אנשים ששמים בבית פריזרים שהיו בקלות יכולים להיות מסחריים או יוקרתיים כמו סאב זירו ושו״ת בעשרות אלפי שקלים)

זה ישירות משפיע על כמה זמן האוכל מחזיק במקרר במצב טוב ועל החשבון חשמל בסוף החודש (וכמובן יש קו של diminishing returns שבו אתה כבר משלם על מותג בלבד סידור וחומרים ולא על פיצ׳רים)

לפני 16 דקות, davemustaine87 כתב:

אני לא מכיר אף אחד שלא נכווה לפחות פעם אחת ממוצר יקר שאכזב מבחינת אורך חיים/ בלאי ומוצר זול שדווקא הפתיע והחזיק מעמד.

עם זה לצערי אני מסכים ובימינו נוטה ללכת על דגמים מוכחים ולא יצרן (יושבת לי במרתף מכונת כביסה של מילה שעלתה פי 2 מהמכונה המקבילה של היצרניות הגדולות -> תכף אני מגיע לסוף ה6 שנים של האחריות המורחבת - ויש לי תזכורת ביומן לקרא לטכנאי לפני סוף האחריות לבדיקה ופוטנציאלית להעיף אותה. פעם בשנה היא שובקת חיים והטכנאי בה לתקן אותה כולל עכשיו בקו ה5 שנים שהם פשוט החליפו אותה לחדשה)

מצד שני - המדיח שלהם שהוא דגם מוכח - עובד כמו פנתר עם 0 בעיות כבר 7 שנים מאז שעברנו לבית הנוכחי - והיה שווה את העוד 20-30 אחוז על המקביל של בוש (בגלל שהוא שקט והסידור בו עדיף משמעותית מבפנים)

לפני 20 דקות, davemustaine87 כתב:

זה קצת מזכיר לי שיחה שהייתה לי עם חבר על הנושא הזה, שהוא אמר לי שהוא קונה מקרר שארפ ב-9 אלף שקל והראה לי אותו. שלחתי לו מפרט של מקרר שארפ אחר באותו נפח ומראה שעולה 5.5 אלף. ושאלתי אותו, למה לא את זה? מה ההבדל בניהם? הוא לא ידע לענות לי. 

זה שהחבר לא צרכן חכם - חבל. אבל תחזור לחלק שדיברתי על מקררים - דווקא פה אפשר לראות יחסית בקלות את ההבדלים - ולדעתי יש איפשהו איזשהו קו ששווה (למשפחה) להשקיע - גם מבחינת אורך החיים של המוצרים במקרר וגם מבחינת הסידור והנוחות ליומיום. מקרר זה כנראה המוצר חשמל שאתה תשתמש בו הכי הרבה במטבח.

• אהבתי 2

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)
לפני 41 דקות, davemustaine87 כתב:

כיריים גז ב-2500 שקל גורמות לכך שהגז גפ"מ ידלוק  בצורה איכותית יותר מכאלו ב-400 שקל?

יכול מאוד להיות.

כיריים גפ"מ עם מבערים מיוחדים (נניח ציפוי שונה ולא מבערי פלדה), מבערים בסגנון שונה (נניח מבער כפול לווק), או שמשטח הכיריים עצמו עם עשוי זכוכית או כפתורים מפלדת אל-חלד.

וכו'.

הטמפרטורה 2-8 מעלות של מקרר ב-10 אלף שקל טובות יותר מאותם  2-8 מעלות של מקרר ב-3 אלף שקל?

יכול מאוד להיות.

מקרר עם חזית זכוכית או נירוסטה מוברשת.

איזורי קירור שונים למגירת פירות/ירקות. פילטרים שמתיימרים להיות אנטי-בקטרייאלים. מדחס Inverter לעומת מדחס רגיל.

וכו'.

ברור שלא. זה אפילו לא הגיוני. 

ברור שכן. וזה מאוד הגיוני.

אני לא מבין למה אתה מתעקש על העיקרון הזה כשהוא בפירוש לא נכון... רוצה לדבר עובדות במקום מחשבות?

העובדות מדברות בעד עצמן - יש פילוח מהותי בין מוצרים זולים ממותגים זולים למוצרים יוקרתיים ממותגים יוקרתיים.

העובדות הן שאנשים (ולא כולם טיפשים או נוהרים אחרי שיווק/מיתוג/פרסום) רוכשים מוצרים זהים בפונקציונאליות שלהם בפערי מחירים אדירים.

וזה לא שונה מעולם הרכבים שקשור לפורום.

יש אפילו פילוח פנימי למוצרים כמעט זהים עד רמת הטכנולוגיות והשם שלהם באותה חברת על, למשל CBS - שמשווקים מוצרים כמעט זהים במותגים שונים - Constructa, Bosch, Siemens.

תבדוק אותי.

לפני כשעה, sperial כתב:

אבל הסגנון אינו סר טעם, אנשים מקפידים על ניסוח ״נקי״. 

חלילה לא טענתי שפות"ש לוקה בסגנון סר טעם שאינו נקי. אני גם לא מתכוון לכך.

אם אתה מתכוון אליי - אז קח בחשבון שאני פחות לוקה בתרבות ה- PC והצביעות והנחמדות המעושה, ומקפיד לרשום בצורה חופשית וישירה שפחות מתכתבת עם ללטף ו- PC.

אולי זה פחות "נעים" לקריאה, ומרגיש תוקפני/אגרסיבי, אבל זה קודם כל בעיני הקורא, וזה עדיין לא אומר שמה שאני רושם אינו נכון מהותית או עובדתית.

בוא נוותר על השיפוט לרגע של מי כותב בחן ובטעם ומי פחות...

זה שאני לפעמים מעצבן בהתנסחות שלי ובסגנון הכתיבה שלי - את זה אני מקבל :-)

וחבל שאתה סתם מזלזל, כי חיפשתי בגוגל לפני וגם שאלתי אנשים, וגם יש לי שימוש שלי(כרגע בדירה שאני שוכר יש מקרר ב-10 אלף שקל), וחוץ מבלה בלה שיווקי עם שמות מפוצצים, אני לא באמת הצלחתי להבין מה אשכרה הם עושים אחרת מהמקבילים הזולים שלהם. 

חבר, מתנצל אם זו ההרגשה שקיבלת מהתגובות שלי, ואני לא מאשים אותך אלא מאשים את עצמי שכנראה לא רשמתי מספיק ברור או פחות "אגרסיבי".

אני לא מזלזל.

אם הייתי מזלזל, לא הייתי טורח בכלל להגיב ולהשתתף בדיון... אולי אני לא פה כדי "לעזור" (לא ממש רואה איך לעזור - אתה בצד אחד ואני בצד שני ושנינו לא נשכנע פה אחד את השני), אבל אני פה בשביל הדיון.

אני לא באמת הצלחתי להבין מה אשכרה הם עושים אחרת מהמקבילים הזולים שלהם. 

הם עושים, ועל פניו אני קורא אדם שמתעקש שישכנעו אותו אחרת בעוד כל המידע לגבי אותו "שכנוע" נמצא גם ככה במרשתת.

מה הטעם שאכתוב פה פיסקאות על גבי פיסקאות או שאצטט "מאמרים" צרכניים שמעידים את ההיפך?

הרי אתה לא תשתכנע, נכון?...

בכנות, אני מצפה שהם יחזיקו בערך אותו זמן. 

אתה צריך להיות עמוק בקפסולת זמן בשביל לחשוב שב-2025, מותג = אריכות ימים. אני לא מכיר אף אחד שלא נכווה לפחות פעם אחת ממוצר יקר שאכזב מבחינת אורך חיים/ בלאי ומוצר זול שדווקא הפתיע והחזיק מעמד. 

אז הציפיה שלך חורגת מציפיית קהל הצרכנים, וזו זכותך...

אנשים שהחלט מצפים שכשהם משקיעים יותר כסף במותג "איכותי" ויוקרתי יותר שממוצב גבוה יותר - אותו מוצר יחזיק להם יותר זמן וישרת אותם בצורה מיטבית יותר (חוויית שימוש - מושג ערטילאי).

זה שאדם נכווה ממוצר X ממותג יוקרתי כלשהוא (כמו המגיב מעליי עם מכונת הכביסה של Bosch) - לא מעיד על הכלל וזה מקרה אנקדוטלי בהכרח.

כשנוכל להביא עובדות ומספרים, סטטיסטיקה וחוק המספרים הגדולים, נוכל לדבר על הדבר עצמו... עד אז בפירוש ששוק הצרכנות של מוצרי החשמל בכלל, ומוצרים לבנים בפרט,  מראה ומתנהג אחרת מהציפייה שלך, ולא בכדי.

נסכים שלא להסכים.

למה לקנות רכב X כשאתה בעל משפחה לעומת סטודנט רווק?- כי הוא בטיחותי ומרווח. 

למה לקנות מוצרי חשמל X כשאתה בעל משפחה לעומת דירת רווקים?- אין סיבה. סתם.

לא הבנתי... הצרכים של בעל משפחה ושל רווק הם שונים מאוד.

למה שלא יהיה הבדל?...

תסביר בבקשה.

שורה תחתונה:

תרכוש לפי התקציב שלך (קודם כל) ולפי עד כמה אתה מסוגל לסבול שכואב לך בכיס.

או שלא.

קפוץ לאושר-עד ותביא את כל הסחורה Muller ותחזור לדווח על שביעות רצון מחוויית השימוש.

אני אישית, מעדיף לקנות תמיד מותגי ביניים במחירים ביניים, לא את הכי זול ולא את הכי יקר (כי למה לי?).

יש מותגים שבפירוש אעדיף במוצרים מסויימים (כמו כל אחד פה), ויש מוצרים שאין לי שום רגישות למותג שלהם אבל כן רגישות גבוהה למחיר.

עריכה אחרונה על ידי DAHUJI
פורסם
לפני 20 דקות, Liviur כתב:

זה ישירות משפיע על כמה זמן האוכל מחזיק במקרר במצב טוב ועל החשבון חשמל בסוף החודש (וכמובן יש קו של diminishing returns שבו אתה כבר משלם על מותג בלבד סידור וחומרים ולא על פיצ׳רים)

זה באמת עד כדי כך קריטי? 

אני מניח שאם יש שף שצריך איזה חומר גלם או מנה שהוא מכין שתהיה בדיוק ב-4.5 מעלות, אז אני לגמרי מבין, כניראה מקרר פשוט לא יוכל להגיע לזה. אבל לבנאדם הרגיל, זה משנה? היה לך פעם מקרר זול(במצב תקין עם גומיות שלמות) שהרגשת שהאוכל שם מתקלקל מהר יותר לעומת מקרר יקר?

צריכת חשמל זה קל דווקא לחשב, ההבדל בין הכי חסכוני בחשמל שאפשר לבין מקרר בינוני בצריכת חשמל(רוב המקררים), יהיה סביב ה-120 שקל בשנה. 

לפני 27 דקות, Liviur כתב:

בכיריים לרוב זה הולך לפיצ׳רים נוספים (מצב Wok עם להבות גבוהות , מצב simmer בשביל להשאיר סיר על האש ל24 שעות ומעלה על אש מאוד נמוכה , שליטה יותר טובה בגובה הלהבות) , לציפוי והחומרים (בהנחה ומספר המבערים זהה כן ? )

תודה, 

טוב לדעת 

@DAHUJI אני לא יודע למה אתה רגיל(מפורומים אחרים או רשתות חברתיות) לא באתי להתנצח ולהתכווח ולהראות כמה אני צרכן חכם וכולם טיפשים. 

באתי באמת להבין למה יש כיריים ב-2500 ויש כיריים ב-400. מה הם נותנים? הרי ברור לי שהם נותנים משהו(זה יכול להיות גם ענייני מותג נטו, ואני מכבד את זה, כי זה גם משהו), רק מעניין אם הם נותנים משהו ממשי או שזה רק פרומיל האחוז שלא רלוונטי בשום צורה אליי אלא לצרכים מאוד ספציפיים. 

מכול המלל שלך לא באמת אמרת משהו ממשי. אמרת רק "יכול להיות", ואמרת גם:

ציטוט

העובדות הן שאנשים (ולא כולם טיפשים או נוהרים אחרי שיווק/מיתוג/פרסום) רוכשים מוצרים זהים בפונקציונאליות שלהם בפערי מחירים אדירים.

אחלה. זה שאנשים קונים מוצרים גם בפי 100 יותר מעלות ממוצרים טובים אחרים(תיקי פראדה ושאנל) אני יודע, ואני גם יודע את הסיבות, והם לא בהכרח חופפות לסיבות שאני קונה מוצרים. 

אם יש לך איזה מידע ממשי, מנסיון חיים שלך או של אחרים, לגבי התרומה של מוצרים יקרים, מעבר לתופעת העדר או השם של המותג,  אני אשמח לשמוע

• רעיון טוב! 1
פורסם

@DAHUJI מתנצל אם לא הובנתי. סר טעם וחסר טעם - נראה דומה, נשמע דומה, ואפילו איזה קשר בין המשמעויות. דברים חסרי טעם נאמרים לא מעט, גם בפורום זה. דברים סרי טעם (וולגריים) הם חריגים. לא נתקלתי בכאלה כאן.

עוד תיקון טכני קטן:

BSH - התאגיד הכולל את בוש, סימנס וקונסטקוקטה (ה-H הוא מילה בגרמנית שפירושה מכשירים ביתיים).

CSB - נציג BSH בישראל.

CBS - רשת טלוויזיה ומריקאית.

אגב, התיאור שלך מפורט ויפה.

אני יכול לספר, כדוגמה בודדת, שלאמא שלי מקרר האייר של כ-300-400 ליטר שפועל יפה כבר 9 שנים. אלא מה - המקרר הזה אינו מלא במיוחד, והיא פותחת אותו פעמים בודדות ביום. יתכן שלפות״ש פרופיל שימוש דומה ואז מקרר דומה יספק את הצרכים. אבל כל עוד אינו מפרט את הצרכים יש קושי לייעץ לו.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 3 שעות, sperial כתב:

חחברים אחים כאן משתמשים בשלל תוכניות.

חברים אחים על מלא? התרגשתי.

לנושא עצמו - כמו שכנתב, לפעמים יש הבדלים בטכנולוגיה או יכולות. סתם דוגמא, יש לנו כיריים אינדוקציה. באותו הגודל הסטנדרטי שיש לנו, היו דגמים יותר מתקדים, שמאפשרים לשלב כמה איזורי בישול, או שהגדלים היו שונים. בזמנו חשבתי שזה משהו כן יהיה לי חשוב ופרקטי. במבט לאחור, זה חסר משמעות. חושב שגם עם מקרר לא הייתי עושה היום את הבדיקה המעמיקה שLiviur כתב עליה, אלא בעיקר משווה מחירים וביקורות.

במותגים "רגילים" אני לא בטוח כבר מה ההבדלים באיכות שיש היום. לא חושב שלאף אחד יש אינטרס לייצר מוצר שיחזיק לנצח.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 6 שעות, davemustaine87 כתב:

ולשאלה בכותרת אענה בשאלה: למה הכלב מלקק את המה-שמו שלו?

כמו בדיוק בסופרים, אני מציע שתקפוץ לעיר החרדית הקרובה אליך ותופתע. אצלם הגז, תנורים, מכונות הכביסה והייבוש עובדים נון-סטופ, ככה שאין להם סבלנות למוצרים עם איכות בניה נמוכה.

אפילו אם תקפוץ לתתי הרשתות של היבואנים ("טרקלין חשמל כהלכה" סתם לדוגמה) תופתע עוד יותר מההפרשים, שלא לדבר על חנויות פרטיות. אושר-עד חילוני זה לא אותו דבר כמו אושר-עד חרדי, למרות השם הזהה.

אז טלוויזיות לא תמצא שם כמובן, אבל חוץ מזה הכל אותו דבר, גם מוצרים ברמת ביניים.  הם גם מסופקים מהמחסנים הרגילים של היבואנים.

ולמי שחושב שמילייה או אמנה של לפני עשרים שנה זה אותו דבר היום, שיחזור עוד עשרים שנה וידווח. יש אינדיקציות דיי טובות שהמותגים האלה גם מחזיקים זמן קצר כמו שאר המותגים ה"רגילים", ולא שווים את הפרמיה על השם (ואני לא מדבר פה על מותגי על כמו סאב זירו).

• אהבתי 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

מעניין.

כאן אוף-טופיק של אתר רכב אז נמשיך עם דוגמאות:

צמיגים? בסך הכל משהו עגול, שחור ועשוי (בחלקו) מגומי.

מצתים? הכי זולים כי מי יודע להשוות ביצועים.

שמן מנוע? כמה מאיתנו באמת מודעים להשוואות.

טיסות? מדוע לטוס ב פרימיום או בעסקים? בסופו של דבר, המטוס מגיע לאותו יעד ובדיוק באותו זמן.

ולעניין, רכישות (כלשהן - ריהוט, מוצרי חשמל, כלי עבודה וכמובן כלי רכב) אמורות להיות מושפעות מהצרכים, התקציב, הערך המוסף הנחזה (ערטילאי ככל שיהיה כמו אמינות, יוקרה, נוחות וכו׳.) ולכן קיים מנעד כה רחב של מוצרים ומחירים שכולם מבצעים בסופו של דבר את משימתם העיקרית.

לכן, אין נכון או לא נכון, בצעירותי נהגתי לחתור לעיסקה הזולה ביותר.

לפני שנים הגעתי למסקנה שאיני עשיר מספיק ע״מ לקנות דברים זולים, אך אין זה אומר שאיני מסכים עם מי שעושה כן.

• רעיון טוב! 1
   לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

• תוכן חדש...