Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 11 שעות, shlomiko כתב:

מבחינת החלפים מעולם לא נתקלתי במוסך ששם שמן מנוע מהטופ, כולם דופקים איזה חאלטורה שמצאו ב-5 שקל לליטר (אמיתי! במוסך יבואן)

חס וחלילה חבר... המחלה מספר 1 של הצרפתיות היא קודם כל נוזלים לא מקוריים ולא איכותיים וחלפים סיניים. אני כל הזמן טורח ומקפיד לרשום את זה פה בפורום.

זה הניסיון האישי שלי.

המחלה מספר 2 היא בעלי מקצוע חפיפניקים ולא מקצועיים שלא יודעים להתעסק איתן... הן יותר רגישות לטיפול לא מקצועי שמגשש באפילה וזה ידוע לכולם. הן "מפונקות".

אני מעל 20 שנה מחזיק ונוהג אך ורק בצרפתיות, קטנות (רנו 5, פיג'ו 205, רנו קליאו B ועכשיו פיג'ו 108), כולן ידניות, ותמיד הקפדתי על זה.

אני לא פרנקופיל, אני פשוט ממש מרוצה ונהנה מהן. הן תמיד שירתו אותי נאמנה והחזירו לי אהבה, היו אמינות מאוד, וגם היו זולות יחסית לאחזקה בגלל מיעוט תקלות (יודע שלחלק יהיה "קשה" לקרוא את זה, אבל שוב זה הניסיון שלי).

הצרפתיות לא סלחניות כמו הקוריאניות/יפניות לחלפים/נוזלים זבאלה וזה דבר ראשון במעלה, ואם מטפלים בהן כמו שצריך עם נוזלים וחלפים איכותיים - הן אמינות לא פחות מהן ומחזירות אהבה (20 שנה שזה הניסיון האישי שלי).

מי שמחזיק צרפתיה, כל צרפתיה, ולא דואג לנוזלים וחלפים איכותיים - תקלותיו בראשו.

בכל טיפול שאני עושה אני מוודא מול המוסך שישתמשו אך ורק בחלפים מקוריים או OEM ולא בשום חלק סיני (ככל הניתן).

שמן מנוע איכותי ויקר, פילטר שמן איכותי ויקר. זה חובה.

לפני שעה, שביט כתב:

כשהתחלתי לעשות טיפולים בעצמי, היו מצבים שהייתי שואל את עצמי "למה אני עושה את זה ולא משלם למוסך שיעשה את זה במקומי".

תשמע, לפעמים אני גם מתעצבן על עצמי... ועם המחירים של המוסכים היום, זה מחמיר עם השנים (ההתעצבנות על עצמי).

שמן מנוע (250~ ש"ח) + פילטר אוויר (100~ ש"ח) + פילטר שמן (70~ ש"ח), שהם טיפול "קטן" (כל 10,000~ ק"מ), זו עבודה של שעה-שעתיים, והחלפים/נוזלים עצמם יעלו לי 450~ ש"ח בערך.

על טיפול "קטן" במוסך לא יוצאים עם פחות מפי 2 המחיר הזה - 800 ש"ח בלי בעיה.

ותמיד משום מה מוסכים דוחפים את התוסף דלק הזוועה הזה (למה אתם קובעים לי?), נוזל שמשות במחיר מופקע, מגבים במחירים הזויים, וכל זה רק כדי להגדיל את החשבונית בסוף הטיפול.

פרקטיקה ישראלית מגעילה ומטרידה. אשכרה צריך לבקש מהם בכל פעם מחדש שלא יעשו את זה.

חלק מהם מגדילים לעשות וגובים 20-30~ ש"ח על הדיסקית (שייבה) של בורג ריקון השמן, ועל אזיקונים (!)... וזה בטיפול של 1,000~ ש"ח שזה מביך.

אין לי מה לומר.

לפני שעה, chezik כתב:

פות"ש, רשמתי לך שאלה בפרטי האם מדובר במוסך XX,

עניתי לך חבר.

לפני שעה, chezik כתב:

אישית הגעתי אליהם ממרחק עקב ההמלצות כאן, וגרמו לי נזקים משמעותיים במחדלים חמורים.

אני אשמח אם תוסיף פה לפוסט כמה פסקאות מהחוויה שלך שם.

חושב שזה יכול לעזור ולעניין אחרים בפורום שמחפשים מוסך מומלץ לצרפתיות ועוקבים פה אחרי מה שקורה.

לפני 39 דקות, Or05230 כתב:

רכב פשוט מאוד לטיפול עצמי, טפל בעצמך בפעם הבאה. 

הלוואי...

אולי יום אחד אצור קשר עם הכנופיה ואקח את היוזמה הזו... פחדן מדי.

• רעיון טוב! 1
  • תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

טוב, אז נסכם את העניין,

בעלי צרפתיות - שימו לב להודעה הזו, היא חשובה מאד!

מבירור עם פות"ש מתברר שמדובר באותו מוסך, אני חוויתי דברים גרועים יותר,

בינתיים קיבלתי הודעה פרטית ממשתמש נוסף עם רשמים דומים.

החלטנו כרגע לא לכתוב את שם המוסך, מי שיבין יבין, ומי שלא מבין וזה רלוונטי עבורו מוזמן לשאול אותי בה"פ.

מדובר באחד מהמומלצים ביותר בפורום לגבי צרפתיות, אני וגם פות"ש נסענו מרחק רב עד למוסך בגלל ההמלצות בפורום.

חוויות שלי מטיפולים קודמים:

1. היתה ירידה קטנה במפלס נוזל קירור, שאלתי אותם איזה נוזל להוסיף ענו לי שאפשר כל נוזל בצבע כתום כי זה מה שיש כרגע ברכב, בדיעבד הבנתי כאן בפורום שלא תמיד נוזלים באותו צבע יכולים לעבוד יחד, הוספתי נוזל כלשהוא שמצאתי בצבע כתום, לאחר תקופה הופיע טחינה במים, האם קשור? לא יודע לענות, בשלב הזה עוד לא חשדתי בהם.

2. הגעתי אליהם וביקשתי לבדוק את הנושא של הטחינה, ביצעו פלאש למערכת קירור ושחררו את האוטו, החליפו לנוזל ירוק זול מהסוג שפות"ש ציין, בדרך הביתה התחלתי להרגיש נקישות חזקות בהעברות הילוכים, התקשרתי ואמרו לי שיש בעיה בגיר, לחזור בהקדם, כבר לא יכלתי לחזור מיידית, שלחתי את האוטו על גרר בהמשך השבוע, אובחן פריצת קולר גיר,  הגיוני שזה קרה איך שיצאתי מהמוסך אחרי פלאש מערכת קירור? לא יודע, בשלב הזה עדיין היה לי אימון מלא, הוחלף גיר.

בטיפול אחרון:

שבוע לפני מועד הטיפול, 28,500 ק"מ מאז החלפת רצועת אביזרים לפני 2 טיפולים, רצועה נקרעה במהלך נסיעה, נכנסתי למוסך מזדמן בדרך, החליף רצועה תוך כמה דקות.

כעבור כמה ימים הגעתי אליהם לטיפול, וביקשתי בנוסף לטיפול לבדוק מדוע הרצועה כשלה בטרם זמנה, האם יש נזילת שמן או שחיקת פולי וכדו', ביקשתי בנוסף להכין את האוטו לטסט, וכן לבדוק מקור רעשים מכיוון מתלה קדמי שמאלי.

לאחר אבחון קבעו שאין סיבה לכשל של הרצועה, סתם מזל רע.

לגבי הכנה לטסט - החליפו גומי צירייה קרוע

לגבי רעש מהמתלה - בדקו וקבעו שמדובר במשולש עם גומיות קרועות, הוחלף.

מאילוצים אישיים ביקשתי שישאירו את האוטו בחוץ בסוף יום והגעתי בערב לקחת אותו, לפני התנעה בדקתי מפלס שמן ומים, שניהם היו - תחזיקו חזק - הכי גבוה שאפשר, לא קשור לשום מדיד, מדיד שמן רטוב עד למעלה (כן, אני יודע את כל הכללים איך לבדוק) ומיכל נוזל קירור מלא עד הפקק.

מוסך סגור, שעת לילה, ציינתי לעצמי לרוקן מעט בבוקר ולהתקשר לשאול אותם על זה.

מתניע - ריח שרוף מכיוון המנוע, נוסע תוך כדי מעקב אחר חום מנוע, מגיע בשלום הביתה.

בבוקר פותח מכסה מנוע - מגן תחתון מלא שמן,

נתתי למוסכניק מקומי שאני סומך עליו יותר באמינות ופחות במקצועיות - להעביר את האוטו טסט,

בדיקה קצרה שלו:

1. שאריות מהגומי של רצועת אביזרים הקרועה לחצו על המחזיר שמן וגרמו לנזילת שמן משמעותית על הרצועה החדשה, לדבריו ניכר שהיה שם גם משהו לפני שהרצועה נקרעה וכנראה כבר אז היתה נזילה קטנה שככל הנראה גרמה לרצועה להתייבש ולהתפורר.

2. גומי צירייה מונח אחר כבוד במקום, אבל ללא בנדים, כל האיזור מלא בגריז,

בנוסף, הרעשים מכיוון מתלה קדמי שמאלי נמשכים כמו שהיו, אין שום קשר להחלפת המשולש.

עלה לי 800 ש"ח רק לתקן את הנזילת שמן + לשים בנדים בגומי + ניקון יסודי של כל כתמי השמן והגריז לקראת טסט

מתנצל על האריכות, אני חושב שזב חשוב מאד, מישהו עדיין מוכן לסנגר על המוסך הזה?

אציין לזכות שהבעלים נותנים יחס מדהים, ועושים רושם מקצועי מאד, אולי משהו שקשור לרמת העובדים הנמוכה שיש היום בתחום הזה.

• מבאס 7
פורסם
לפני שעה, chezik כתב:

טוב, אז נסכם את העניין,

החלטנו כרגע לא לכתוב את שם המוסך, מי שיבין יבין, ומי שלא מבין וזה רלוונטי עבורו מוזמן לשאול אותי בה"פ.

מדובר באחד מהמומלצים ביותר בפורום לגבי צרפתיות, אני וגם פות"ש נסענו מרחק רב עד למוסך בגלל ההמלצות בפורום.

1. היתה ירידה קטנה במפלס נוזל קירור, שאלתי אותם איזה נוזל להוסיף ענו לי שאפשר כל נוזל בצבע כתום כי זה מה שיש כרגע ברכב, בדיעבד הבנתי כאן בפורום שלא תמיד נוזלים באותו צבע יכולים לעבוד יחד, הוספתי נוזל כלשהוא שמצאתי בצבע כתום, לאחר תקופה הופיע טחינה במים, האם קשור? לא יודע לענות, בשלב הזה עוד לא חשדתי בהם.

2. הגעתי אליהם וביקשתי לבדוק את הנושא של הטחינה, ביצעו פלאש למערכת קירור ושחררו את האוטו, החליפו לנוזל ירוק זול מהסוג שפות"ש ציין, בדרך הביתה התחלתי להרגיש נקישות חזקות בהעברות הילוכים, התקשרתי ואמרו לי שיש בעיה בגיר, לחזור בהקדם, כבר לא יכלתי לחזור מיידית, שלחתי את האוטו על גרר בהמשך השבוע, אובחן פריצת קולר גיר,  הגיוני שזה קרה איך שיצאתי מהמוסך אחרי פלאש מערכת קירור? לא יודע, בשלב הזה עדיין היה לי אימון מלא, הוחלף גיר.

בטיפול אחרון:

שבוע לפני מועד הטיפול, 28,500 ק"מ מאז החלפת רצועת אביזרים לפני 2 טיפולים, רצועה נקרעה במהלך נסיעה, נכנסתי למוסך מזדמן בדרך, החליף רצועה תוך כמה דקות.

כעבור כמה ימים הגעתי אליהם לטיפול, וביקשתי בנוסף לטיפול לבדוק מדוע הרצועה כשלה בטרם זמנה, האם יש נזילת שמן או שחיקת פולי וכדו', ביקשתי בנוסף להכין את האוטו לטסט, וכן לבדוק מקור רעשים מכיוון מתלה קדמי שמאלי.

מאילוצים אישיים ביקשתי שישאירו את האוטו בחוץ בסוף יום והגעתי בערב לקחת אותו, לפני התנעה בדקתי מפלס שמן ומים, שניהם היו - תחזיקו חזק - הכי גבוה שאפשר, לא קשור לשום מדיד, מדיד שמן רטוב עד למעלה (כן, אני יודע את כל הכללים איך לבדוק) ומיכל נוזל קירור מלא עד הפקק.

מתניע - ריח שרוף מכיוון המנוע, נוסע תוך כדי מעקב אחר חום מנוע, מגיע בשלום הביתה.

נתתי למוסכניק מקומי שאני סומך עליו יותר באמינות ופחות במקצועיות - להעביר את האוטו טסט,

בדיקה קצרה שלו:

1. שאריות מהגומי של רצועת אביזרים הקרועה לחצו על המחזיר שמן וגרמו לנזילת שמן משמעותית על הרצועה החדשה, לדבריו ניכר שהיה שם גם משהו לפני שהרצועה נקרעה וכנראה כבר אז היתה נזילה קטנה שככל הנראה גרמה לרצועה להתייבש ולהתפורר.

בנוסף, הרעשים מכיוון מתלה קדמי שמאלי נמשכים כמו שהיו, אין שום קשר להחלפת המשולש.

עלה לי 800 ש"ח רק לתקן את הנזילת שמן + לשים בנדים בגומי + ניקון יסודי של כל כתמי השמן והגריז לקראת טסט

אציין לזכות שהבעלים נותנים יחס מדהים, ועושים רושם מקצועי מאד, אולי משהו שקשור לרמת העובדים הנמוכה שיש היום בתחום הזה.

צריך להוסיף אימוג'י של מעצבן, אבל לשימוש רק בשרשורים של רכבים צרפתיים...

פורסם
לפני 6 שעות, chezik כתב:

טוב, אז נסכם את העניין,

בטיפול אחרון:

בדיקה קצרה שלו:

אז אחרי כל זה

איזה מוסך כן מומלץ לצרפתיות?

אם זה המוסך מספר 1 פה בפורום ..

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, chezik כתב:

מאשר.

וממה שכתבת בהחלט שהסיפור שלך גרוע עוד יותר וממש מפחיד... כזה רצף של תקלות, איזה ביש מזל.

מבאס ממש לקרוא.

המצב שלי לבינתיים הגיוני לגמרי אלא אם כן גם לי תופיע טחינה במערכת הקירור...

לפני 8 שעות, chezik כתב:

החליפו לנוזל ירוק זול מהסוג שפות"ש ציין

אני באמת שלא מבין למה לעזאזל למוסך מומלץ פורום שמחזיק מעצמו כ"מומחה לצרפתיות" להשתמש ברכבים צרפתיים מפונקים (!), שרגישים מאוד לנוזלים מאיכות נמוכה, בנוזל קירור ירוק Maxol Max של סאסא-טק שעולה 25~ ש"ח (אבל ברור שגבו עליו 100 ש"ח במוסך), ושלא רשום עליו וכנראה שלא נבדק אפילו לחצי תקן כלשהוא... הסיבה היחידה שהוא נחשב כנוזל קירור זה כי הוא מכיל אתילן או פרופילן גליקול וזהו.

זו התייחסות גועל נפש ברמה הכי נמוכה למערכות הקירור שידועות כרגישות (אירופאיות) של רכבים צרפתיים.

מדכא.

לפני 8 שעות, chezik כתב:

לפני התנעה בדקתי מפלס שמן ומים, שניהם היו - תחזיקו חזק - הכי גבוה שאפשר, לא קשור לשום מדיד, מדיד שמן רטוב עד למעלה (כן, אני יודע את כל הכללים איך לבדוק) ומיכל נוזל קירור מלא עד הפקק.

קטע שאתה מציין את זה כי לא חשבתי לציין את זה, שוב, אני לא רוצה להיקרא כקרציה או כפדנט יותר מדי או כאחד שרק נהנה להתלונן...

יום אחרי הטיפול הגדול, כשנתתי לרכב "לנוח" מהנסיעה בחזרה לצפון - מדידת שמן כרגיל על משטח ישר, מיד על הבוקר כשהרכב קר (מוציא את מדיד השמן, מנגב היטב עם סמרטוט מבד כותנה, מחזיר ורק אז מוציא שוב ו"קורא"):

1. מפלס השמן הרבה מעבר למקסימום, ובעצם, לא נעים לי לכתוב את זה - אבל לא ממש אפשר לקרוא את המדיד...

הנחתי לזה כרגע כי המנוע של הפיג'ו הוא 3 צילינדרים וידוע שהוא "אוכל" שמן (סביבות ה- 200~ מ"ל לחודש) אז אני מניח שזה יסתדר עוד מעט.

2. מפלס נוזל הקירור הירוק והלא איכותי הרבה מעל המקסימום (2 ס"מ מעל נקודת ה- MAX במיכל העיבוי).

אני אישית בחיים לא מילאתי עד הגובה הזה (וגם לא הייתי צריך כי אף פעם לא היה חסר לי נוזל קירור, הרכב פיקס בזה לגמרי)... שוקל לשאוב קצת עם מזרק כי זה כמעט ונוגע בצינורית הריקון (העליונה).

לפני 8 שעות, chezik כתב:

גומי צירייה מונח אחר כבוד במקום, אבל ללא בנדים, כל האיזור מלא בגריז,

גומי של צירייה מונח במקומו ללא בנדים זה כבר באמת שיא הזילזול או שיא חוסר המקצועיות... אלוהים ישמור.

זה נטו ביזיון.

לפני 8 שעות, chezik כתב:

תיקתוקים מהמתלה (בעיקר בפניות) זה בדר"כ הצירייה עצמה מהניסיון שלי (עם רנו 9 שהייתה אוכלת ציריות כל שנתיים)... בדקו את זה לפחות?

לפני 8 שעות, chezik כתב:

מתנצל על האריכות, אני חושב שזב חשוב מאד

אין לך מה להתנצל, זו החוויה שלך.

תודה רבה לך על ששיתפת ושטרחת לשבת ולכתוב את החוויה שלך מהמוסך הנ"ל.

אני לא מבין למה ממליצים על המוסך הנ"ל פה וההתייחסות במוסך הנ"ל מבחינתי לא הייתה שונה במאום ממוסך מורשה "רגיל" ולא עם שם של "מומחה" לצרפתיות שמגיעים אליו מכל הארץ דרך הפורום, ושיכלתי למצוא בקלות 10 דקות נסיעה ממקום המגורים שלי.

אולי "המומחיות" שלהם מתבטאת בתקלות צרפתיות מהגיהנום שאך ורק הם עם "המומחיות" שלהם יודעים לפתור?... אני לא בטוח בזה בכלל ולא נותן להם את הקרדיט הזה.

במבחינתי מוסך נמדד דווקא בדברים הכי פשוטים וטריוויאלים כמו טיפול שגרתי, בדברים שהכי קל לזלזל בהם ולעשות על אוטומאט מבלי להתחשב, ורק אח"כ שיוכיח את עצמו בדברים הגדולים.

אין לי טענות לבעלים שנראים אנשים נחמדים מאוד ורצים שם מדבר לדבר (בעצם כן יש לי טענה כי כשדיברנו בטלפון לפני הטיפול ביקשתי במפורש נוזלים וחלפים מקוריים, והבהרתי את העמדה שלי לגבי חלקים סיניים לצרפתיות, והוא או הפועל שלו התעלמו מזה לגמרי).

הפועל שעבד לי על הרכב היה לדעתי לא מקצועי בעליל... ולא נעים לי ממנו כי הוא היה איש נחמד בסה"כ.

יכול להיות שזה בחור שהוא בעיקר "ניצב" ושהביאו אותו למוסך לעשות רק טיפולים שגרתיים (שמן מנוע + פילטר שמן + פילטר אוויר וכו') ולקדם אנשים שבאים רק לטיפול של כלום ושום דבר (ליצור תחלופה מהירה).

אין לי מושג.

אבל גם אם נניח שהפועל הוא רק ניצב שמקדם תחלופה מהירה של טיפולים שגרתיים בלבד, לא אומרת שהבעלים שמסתובב סביבו ושומע מברגת אימפקט שעובדת קשה מעל המנוע ושליד הרגליים של הבעלים יש נוזל קירור שהוא תת-רמה הזבאלה של הזבאלה - פטור מאחריות.

ההתייחסות לרכב הייתה גרועה מאוד מבחינתי. וזה מה שזה.

לפני שעה, otak כתב:

איזה מוסך כן מומלץ לצרפתיות?

אם זה המוסך מספר 1 פה בפורום .

בוודאות לא זה... ומהודעות אישיות שקיבלתי פה - כנראה שגם לא השני.

אז אין לי תשובה בשבילך.

אחרי הוצאה של 3,700~ ש"ח החודש כואב לי לחשוב לשלם עוד 500~ ש"ח במקרה הממש טוב אצל מוסך מורשה יבואן על החלפה נוספת של נוזל קירור.

עריכה אחרונה על ידי DAHUJI
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 5 שעות, DAHUJI כתב:

1. מפלס השמן הרבה מעבר למקסימום, ובעצם, לא נעים לי לכתוב את זה - אבל לא ממש אפשר לקרוא את המדיד...

הנחתי לזה כרגע כי המנוע של הפיג'ו הוא 3 צילינדרים וידוע שהוא "אוכל" שמן (סביבות ה- 200~ מ"ל לחודש) אז אני מניח שזה יסתדר עוד מעט

תרוקן, אל תזניח. יותר מדי שמן יכול לגרום לבלאגן.

קח צינורית ארוכה ומזרק, ותשאב דרך המדיד.

• רעיון טוב! 3

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם

בלי לשאול אני יודע באיזה מוסך מדובר. הבעיה בשרשור היא שיש כאלו שלא יודעים וזה גורם ל-2 בעיות:

1. חלק יחשבו שמדובר במוסך השני וזה סתם ייפגע בו.

2. המוסך הזה מרוויח יפה על ההמלצות שהוא מקבל ואנשים מגיעים מרחוק כמוך לקבל את הטיפול הטוב ביותר לרכבם ובסוף יוצאים עם תוצאות לא טובות.

אז אני אני חושב או לפרסם מיהו המוסך או שאין באמת מטרה לשרשור

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 3
פורסם
לפני 21 שעות, Nakamichi כתב:

1. חלק יחשבו שמדובר במוסך השני וזה סתם ייפגע בו.

צודק חבר.

אבל גם על המוסך השני כבר קיבלתי בהודעות פרטיות כמה הערות לסדר... אז אני לא יודע בינתיים מה לומר.

קטונתי.

2. המוסך הזה מרוויח יפה על ההמלצות שהוא מקבל ואנשים מגיעים מרחוק כמוך לקבל את הטיפול הטוב ביותר לרכבם ובסוף יוצאים עם תוצאות לא טובות.

בהחלט.

אני בטוח שיש כאלו שיצאו מרוצים, אפילו מרוצים מאוד מהמוסך הנ"ל, ולכן השרשור הזה לא רלוונטי להם וזה בסדר גמור.

גם לאלו שיצאו מרוצים אני ממליץ להקפיד להיות ליד הרכב ולהתעקש שלא יטפלו כך ברכב הצרפתי שלהם.

אני פה כדי לכתוב שיש כאלו כמוני שלא מרוצים בכלל, ומגבים אותי עוד כמה וכמה משתמשי פורום בהודעות פרטיות.

אז אני אני חושב או לפרסם מיהו המוסך או שאין באמת מטרה לשרשור

מקבל, אבל סליחה, לא חושב כמוך חבר.

מדגיש - מטרת השרשור: לספר את הסיפור האישי שלי על מה שאני נתקלתי וחזיתי בו, מהניסיון האישי שלי (שהוא לא מייצג, והוא אנקדוטלי לגמרי, ועדיין), ולהעלות על הכתב את החוויה שלי במטרה להסביר למשתמשי ובאי הפורום הנכבדים שאני מאוד מעריך את דעתם ועזרתם, שלפעמים גם מוסכים מומלצים מאוד עם ניסיון רב והרבה "הייפ" בכל הקשור לטיפול בצרפתיות מפונקות - לא תמיד מספקים את הסחורה שלמה התכנסנו פה בפורום וממליצים עליהם אחד לשני.

לגבי השם הספציפי של המוסך, אני לא מומחה לתביעות דיבה, אני לא רואה בזה טעם, לא בא לי "ללכלך" על אף אחד או להרוס חלילה פרנסה של אף אחד (בידיעה שיש כאלו שיצאו מאוד מרוצים שם ואני לא שולל את זה), ובעיקר מטרת השרשור היא לא להרחיק משתמשים מלטפל שם אלא להזהיר אותם שכך וכך נעשה ושיש להם כרגע מידע על מסך המחשב מול עיניהם שהם יכולים להעזר בו ולהתעקש שלא יטפלו ככה בצרפתייה המפונקת שלהם.

מי שיפנה אליי בפרטי בצורה הגונה ונעימה מתוך סקרנות וכבעלים של צרפתייה מפונקת שחושב להגיע במיוחד מקצוות הארץ עד למרכז העמוס והפקוק בשביל להנות מטיפול "מומחה" שלא ניתן להשיג בפריפריה הגאוגרפית, יקבל את התשובה שלו.

אני מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי בצורה מתונה, מבלי להתלהם, מבלי להבהיל או להלחיץ אף אחד, וחלילה לא במטרה "ללכלך" או לפגוע במזיד בבעל עסק.

אני עומד מאחורי מה שכתבתי, זו החוויה שלי, זה מה שראיתי במו עיניי וזה גם מה שנעשה בפועל.

אני לא מוסכניק, אני לא DIY רציני חבר כנופייה שעושה הכל בעצמו, אני לא מבין הכל ולא מתיימר להבין הכל.

אני אדם פשוט שמבין מעט במכאניקה של רכבים, אבל יודע לחבר 1+1 במקרה הזה (וייתכן שמקרים אחרים לא אדע, וזו גם אפשרות).

• אהבתי 5
פורסם

גם אני מקלל את עצמי כל פעם שצריך לעשות טיפול לרכב,

מה אני צריך את זה, בגילי לשכב על הרצפה ולזחול מתחת לרכב, בוודאות אומר שאעשה כל מיני קולות מאמץ כשאצטרך לצאת מתחת לרכב ולהתרומם שוב,

לרוב דוחה את זה לסוף שבוע הבא או מוצא סיבות להתחמק, אבל בסוף נתקל בסיפורים כאלה ונזכר למה התחלתי עם כל זה,

זה לא החסכון בכסף כמו שזה ההשקעה הראויה לרכב שלך, לך יהיה אכפת מהרכב שלך יותר מכל מוסכניק עילוי

• אהבתי 2

כבר חתמתי...

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)
בתאריך 11.7.2025 בשעה 00:36, Deutz912 כתב:

אל תוציא על זה כסף, תחליף בעצמך זה קל מאוד. אבל תשים לב שאתה מרוקן אוויר מהמערכת היטב

מנקודת מבט של מישהו שלא ידע להחליף כלום לפני שנתיים:

זה קל רק אם יודעים איפה הבורג הזה שצריך לפתוח ולסגור עם מברג שטוח

בינתיים אני מבזבז על זה שעות ולא מבין איפה זה אצלי (לא בא אליך בטענות כמובן, מעריך את העזרה שלך מאד...)

לדעתי הדברים הקלים לעשות עם פג'ו (208 לפחות) הם: החלפת פילטר מזגן, החלפת פילטר אוויר, החלפת פילטר שמן (לגבי החלפת פילטר מזגן צריך רק מברג שטוח, פילטר אוויר צריך מפתח סוקט 10 מ"מ, ומברג T20, לפילטר שמן צריך מפתח חצי אינץ' ראצ'ט עם מאריך של 10 ס"מ ובוקסה כזו של 27 מ"מ כדי לפתוח ולסגור את הפילטר)

להחליף שמן זה רמה מעל כי חייבים בוקים (בקטנה לקנות מ KSP או חנות דומה) וצריך להתארגן גם על אטם ומיכל ריקון וזה.. אולי זה לא כזה קשה בעצם, לא יצא לי. רק את 3 הפילטרים שציינתי.

הייתי מגדיר החלפה של נוזל קירור כקשה יותר, כמו החלפת שמן, כי ווואלה לך תדע איפה הבורג ריקון טרמוסטט

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם (נערך)

גם כשאתה מחליף פילטר שמן יוצא שמן, אז לא ברור למה אתה אומר שאין לך בעיה להחליף פילטר שמן אבל להחליף שמן זה מורכב בשבילך. 

וחוץ מזה, מה הטעם להחליף רק שמן או רק פילטר שמן? אמורים להחליף אותם ביחד. 

עריכה אחרונה על ידי שחר 1

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם (נערך)
לפני 11 דקות, שחר 1 כתב:

גם כשאתה מחליף פילטר שמן יוצא שמן, אז לא ברור למה אתה אומר שאין לך בעיה להחליף פילטר שמן אבל להחליף שמן זה מורכב בשבילך. 

וחוץ מזה, מה הטעם להחליף רק שמן או רק פילטר שמן? אמורים להחליף אותם ביחד. 

חבר שלי מכונאי והוא מחליף לי שמן, אני החלפתי בחיים פעמיים פילטר מזגן, פילטר אוויר פעמיים (אחד סתם להתאמן, לא הייתי צריך כל שנה) ופילטר שמן פעם ראשונה לאחרונה

כשמחליפים שמן צריך לדעת לשכב ככה שהשמן לא יפול עליך (בקטנה, אבל עדיין) ולא לנעול את הבורג חזק מדי.  מאמין שבעתיד אעשה את זה. 

מבחינת קושי לדעתי, הכי קל זה מזגן, אח"כ פילטר אוויר, אח"כ פילטר שמן, ואח"כ להחליף שמן

כמובן שלהחליף פילטר שמן מצריך להוציא את ה Airbox שזה גם לא בעיה, יוטיוב... כמו שכולנו עושים

אני בטוח שלראות איך מוציאים את ה Airbox ביוטיוב ירתיע הרבה אנשים, בתכלס זה קל

עריכה אחרונה על ידי גולדן191

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...