Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

כשאני הייתי בסדיר 205 - ידנית כמובן - הייתה רכב של סגני אלופים. יצא לי כמה פעמים לנהוג בזאת של המפקד שלי ומבחינתי היא הייתה רכב נהדר יחסית לחצי רנו 5 שהייתה לי (שלא לדבר על השלי טנדר 504 שחששתי לנהוג בו)
לאלופי משנה הייתה דייהטסו אפלאוז...

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

אצלנו סגני אלופים קיבלו 205 חדשות ורבי סרנים קיבלו משומשות. 

בתפקיד הראשון, אחרי קורס קצינים, שרתתי בחצור ויצא לי לנהוג ב-205 של מפקד הטייסת באופן מזדמן. יצא לי גם, פעם או פעמיים, לנהוג ב-505 שהייתה למפקד הבסיס, שהיה נכה צה"ל ולכן שודרג מהאפלאוז הסטנדרטי. 

• מעניין 1

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם
לפני כשעה, motior כתב:

כשאני הייתי בסדיר 205 - ידנית כמובן - הייתה רכב של סגני אלופים. יצא לי כמה פעמים לנהוג בזאת של המפקד שלי ומבחינתי היא הייתה רכב נהדר יחסית לחצי רנו 5 שהייתה לי (שלא לדבר על השלי טנדר 504 שחששתי לנהוג בו)
לאלופי משנה הייתה דייהטסו אפלאוז...

נכון מאוד, זה היה בתחילת שנות ה 90.

ה-205 (הדור האחרון שיוצר מ 94 עד 99 עם הזרקה חד נקודתית) היה מופלא.

אומנם רק 75 כ"ס אבל -> זריז, חסכוני להחריד בדלק, נוחות מעולה, מרווח פנים שלא מבייש משפחתית לאותן השנים.

לאחר מכן נכנסה הפיאט פונטו לסא"לים וה-205 ירדה לרס"נים.

באותה תקופה קיבלו תא"לים סובארו לגאסי (לא זוכר אם זו היתה 1.8 או 2.0) שהוחלפה לאחר מכן במאזדה לאנטיס דור 2 מנוע 1.8 ל'

היתה גם איזה תקופה שהאפלאוז שירתה אל"מים (דור ראשון ואחכ דור שני) ואילו רכבי סא"לים שהיו נפוצים יותר - הוחלפו תדירות יותר (205, אח"כ פיאט פונטו בנזין ידנית, אח"כ מגאן דיזל 1.9 5 דלתות, והיו גם בין לבין מגאן דיזל סדאן אוטומטית ואופל אסטרה דיזל אוטומטית).

הנ"ל נקבע גם לפי דרגות כמובן, אבל רכבים אוטומטיים כמו המגאן\אסטרה\וכו' הלכו למשרתי קבע עם דרגה + נכות שמחייבת אותם בגיר אוטומטי.

נ.ב. - סא"לים מעטים שהיו צריכים אוטומטית (בדרגת מכוניות כמו פונטו\205) קיבלו דייהטסו שרייד אוטומטית.

איציק

• אהבתי 2

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אוסיף על הסקירה של איציק ואנסה לדייק מזכרוני: בתחילת שנות ה-2000

מגאן סדאן טורבו-דיזל-אוטומט הייתה רכב אל"מים, לעיתים כלים אחרים, לפי מספר הילדים, נכות וכד'. למרובי ילדים הייתה יונדאי טראג'ט.

מגאן דיזל ידנית 5 דלתות בלי טורבו הייתה רכב סא"לים, לעיתים אופל אסטרה טורבו-דיזל ידנית עם 6 הילוכים (נדיר באותם ימים), שהייתה רכב נהדר. 

רנו קנגו דיזל ידנית בלי טורבו הייתה רכב רס"ן, לפעמים מגאן דיזל ידנית. לקראת סוף תקופת הקנגו הגיעו כמה עם מנוע K9K וזו הייתה ממש מהפכה בביצועים.

שנים ספורות אח"כ התחילה מהפכת הליסינג בצבא ואז הופיע הדור הראשון של השיקוצים: יונדאי גטס לרס"נים, יונדאי אקסנט לסא"לים ומיצובישי לנסר או דייהולט אופטרה לאל"מים. שינמוך מפואר. 

• אהבתי 3
פורסם
לפני 35 דקות, ALX כתב:

אוסיף על הסקירה

אני זוכר כרמל דוכס לסא"לים ורנו 4 לרס"נים.

D-200 לרס"ר המקומבן שניכס אותה לעצמו, ואת הנהג היה שולח עם D-500 להביא שקית חלב למועדון...

• אהבתי 3
פורסם
לפני 20 שעות, baer כתב:

וואי בא לי שוב.

דגם SR ידני יבוא אישי עם כל התוספות: ח"ח, נ"מ, פגושים בצבע הבודי, גנטים, מזגן מקורי.. אוכלת רק חצי קילו שמן ל-1000 ק"מ.

image.thumb.jpeg.e92898af5986863ea9f775a12e497479.jpeg

רק חצי קילו ל1000קמ? נשמע המון

זאת אומרת שלאורך כמה חודשים\שנה כשאתה גומע 10000 או 15000 (או יותר) אתה בממוצע מוסיף 5קילו שמן ?

מי שקנה את הרכב כחדש קיבל גם וואצ'ר לאספקת שמן חינם ? D:

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם (נערך)
לפני כשעה, BoazB11 כתב:

אני זוכר כרמל דוכס לסא"לים ורנו 4 לרס"נים.

D-200 לרס"ר המקומבן שניכס אותה לעצמו, ואת הנהג היה שולח עם D-500 להביא שקית חלב למועדון...

ולפני זה רס״נים קיבלו כוח סוס אחד (דה שבו לשני רס״נים)

אבא שלי היה עושה מילואים כנהג בוס בהג״א (שדרוג אחרי בדיקת תיקים בקולנוע). אחרי שיום אחד איבד בלמים בכרמל/דוכס נידב למילואים גם את הפרינץ 4.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעה, ALX כתב:

אוסיף על הסקירה של איציק ואנסה לדייק מזכרוני: בתחילת שנות ה-2000

מגאן סדאן טורבו-דיזל-אוטומט הייתה רכב אל"מים, לעיתים כלים אחרים, לפי מספר הילדים, נכות וכד'. למרובי ילדים הייתה יונדאי טראג'ט.

מגאן דיזל ידנית 5 דלתות בלי טורבו הייתה רכב סא"לים, לעיתים אופל אסטרה טורבו-דיזל ידנית עם 6 הילוכים (נדיר באותם ימים), שהייתה רכב נהדר. 

רנו קנגו דיזל ידנית בלי טורבו הייתה רכב רס"ן, לפעמים מגאן דיזל ידנית. לקראת סוף תקופת הקנגו הגיעו כמה עם מנוע K9K וזו הייתה ממש מהפכה בביצועים.

שנים ספורות אח"כ התחילה מהפכת הליסינג בצבא ואז הופיע הדור הראשון של השיקוצים: יונדאי גטס לרס"נים, יונדאי אקסנט לסא"לים ומיצובישי לנסר או דייהולט אופטרה לאל"מים. שינמוך מפואר. 

מדויק.

אני חושב שהייתה תקופה שהאסטרה דיזל הנהדרת והידנית (שכחת לציין - בגרסת האצ'בק) הייתה רכב הסא"לים שבא פשוט אחרי המגאן הקצרה והמיושנת, כי באותה תקופה המגאנים כבר כברו לרס"ן/סרן להיות רכב שיתופי והאסטרות היו יחסית חדשות.

אוטו שעשה 200 קמ"ש באיילון בלי להרגיש. בחירה מוצלחת מאוד של הצבא. 

המשפט "תשאיר אצלך את הפלאפל ותשאיר אצלי את האסטרה" נשמע יותר מפעם...

פורסם
לפני 23 שעות, פריג'י כתב:

איזה עיצוב מנצח.

עושה חשק לראות שוב את Ronin

ברונין סצינת המרדף היתה עם 406.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
בתאריך 13.6.2025 בשעה 18:04, asix כתב:

לדעתי הם קנו רק את הליין של ה 405. לא ראיתי דגמי פג'ו נוספים שמיוצרים באיראן. 

יש גם פ'זו 301 ( IKCO Tara) וסיטרואן קסנטיה שעברה שתי מתיחות פנים ומיוצרת עם מתלים רגילים, לא הידרופנאוומטיים. ו 206 סדאן כפי שכבר נכתב. 

f78118a0-670-0.jpg.f08ccca4d6fa258dcd29f64bdba28d52.jpg

Xantia-01-FL.thumb.jpeg.ad116a0af92335b195ad7db9864e32d4.jpeg

IMG_20250614_173459.thumb.jpg.ecd07afab88bd4019ac19f6886763aa6.jpg

• אהבתי 3

פורסם
לפני שעתיים, itsik170 כתב:

ברונין סצינת המרדף היתה עם 406.

605 A8 ו XM. היו גם מרצדס ו 406 בסרט ואפילו קסנטיה במיצג לא דינמי, אבל שלוש הראשונות השתתפו במרדף המפורסם יותר.

פורסם
לפני שעתיים, Buki כתב:

יש גם פ'זו 301 ( IKCO Tara) וסיטרואן קסנטיה שעברה שתי מתיחות פנים ומיוצרת עם מתלים רגילים, לא הידרופנאוומטיים. ו 206 סדאן כפי שכבר נכתב. 

האיראנים האלו מציגים כישרון יוצא דופן בלכער דגמים שהיו פעם נאים. ממש מעורר חלחלה מה שמופיע בתמונות הלו.

• אהבתי 1
פורסם

בגלל הסקנציות שהוטלו על רוסיה בתחילת המערכה שלהם נגד אוקראינה היצרן חודרו התחיל למכור את הרכבים שלו לשוק הרכב הרוסי, ביחד עם הסינים ומה שמגיע מהמזרח. 

פורסם
לפני 23 דקות, ALX כתב:

האיראנים האלו מציגים כישרון יוצא דופן בלכער דגמים שהיו פעם נאים. ממש מעורר חלחלה מה שמופיע בתמונות הלו.

הם יצרו עד 2019 את קיה פרייד שהיא בעצמה שכפול של מאזדה 121 דור ראשון, אפילו פיתחו לה גרסה ליפטבק.

saipa_111_7(1).thumb.jpg.fa7e4d32b7778b41f1b8e54a33d6c89a.jpg

saipa_141_4(1).thumb.jpg.b328c8c3761ed078c36b2ce46451d10d.jpg

בשלב מסויים היא הוחלפה ב Saipa Tiba, עדיין אותה מכניקה אבל עיצוב חדש שגם לא נראה משהו. 

Saipa-Tiba-Iraq-October-2012.jpg.bede3b5b69981c5a248219c3c7d9201f.jpg

יש להם גם טנדר הנעה אחורית שמבוסס על משהו בריטי משנות ה 60 אבל עיצוב קבינה הוא של פיז'ו 405. 

iran_khodro_arisun.thumb.jpg.065311941b9b353c420ead42168b49e0.jpg

48612562791_a5617e743d_b.thumb.jpg.af742f8fea46a93c73cfa0140fc8870c.jpg

כל הדברים האלו אופייניים לתעשיית רכב שהרבה שנים פועלת תחת סנקציות. 

עריכה. ה 405 טנדר היא עם מכניקה של האוטו הזה IKCO Paycan, שהוא בעצמו  מבוסס על Hillman Hunter בריטי משנות ה 60.

1200px-Peykan_chaldoran.thumb.jpg.81e491a44062ab4ab254120c25d7f9a2.jpg

• אהבתי 3
  • מעניין 2
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני כשעה, ALX כתב:

לזכותם יאמר שה-301 לא הייתה מראה משוב נפש כבר במקור. 

• אהבתי 2

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...