Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם זה מנוע nfu האגדי ?

האם יש גיר אוטומטי (ואם כן - איזה ?) או שהפרסים לא מפונקים וזה גיר רגיל בלבד ?

לאור ההיצע ומגוון הצבעים, שוקל לייבא 😜😜😜😜

האם אפשר לרכוש סמלים של פיגו חדשים ?

לא מעוניין בסמל המקומי שלהם - pars.

ונסיים במשאלת ליבה של פנינוש רוזנבלום - "איראן, דונט שוט..." 🤣

• מעניין 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

https://www.theautopian.com/irans-biggest-automaker-is-still-building-the-peugeot-405-and-theres-even-a-ute-version/

גרמת לי לחפש.... 

אכן יש גרסת 16 שסתומים אוטומטית לא ברור איזה גיר זה.

מה שיותר מפתיע זה שניתן לרכוש את הרכב עם מנוע 8 שסתומים. זה מנוע שיוצר אני חושב לפני כ50 שנה ועדיין מניע מכוניות בהצלחה לא מבוטלת. מדהים בעיני

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

זה לא ממש מדהים, זה פשוט כי אין להם יכולת לפתח ולייצר משהו אחר. 

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 13 דקות, oferg22 כתב:

מה שיותר מפתיע זה שניתן לרכוש את הרכב עם מנוע 8 שסתומים. זה מנוע שיוצר אני חושב לפני כ50 שנה ועדיין מניע מכוניות בהצלחה לא מבוטלת. מדהים בעיני

או שזה XU האגדי (1600\1800\1900\2000) או גרסאות הפתיחה של ה TU (מנוע 1.4 למתקדמים, מנוע 1.1 לחובבי הוינטג' :-P  )
לפי WIKI ה 405 החלה את הייצור שלה ב 1987 (ז"א שהדגם חוגג 38 שנה !) וסיימה ב 1997 (רק באיראן המשיכו לייצר ועדיין מייצרים).

לא חסרים גלגולים בחיים של מכוניות (למשמל - אופל קדט\אסטרה שעבר לדייהו [רייסר דור ראשון]) אבל גם כאן לא היתה ממש המשכיות אלא יותר קרש קפיצה ראשוני לשוק. 

ה-405 היא לא רק ברירת מחדל של "אין יכולת לייצר משהו אחר" (היום כבר אפשר לייצר כמעט כל דבר ובכל מקום, ואם כבר יש לך מפעלי יצור במדינה [בניגוד אלינו] זה כבר נקודת פתיחה ראשונה משמעותית) אלא שכמכונית היא היתה (לזמנה) סופר נוחה ודיי מוצלחת (יוצרו 2.5 מיליון מכוניות ב 10 שנים - יחסית לאותה תקופה [שנות ה 80+90] זה יפה מאוד. ה 205 שנחשבה להצלחה בכל העולם מכרה 5.3 מיליון אבל זה היה על פני 16 שנה ולא 10 שנים). 

לפני 25 דקות, oferg22 כתב:

אכן יש גרסת 16 שסתומים אוטומטית לא ברור איזה גיר זה.

בלינק שלך מופיע מנוע TU5, זה כנראה ה TU5JP4 (מנוע NFU האגדי) שהוא גרסת ה 16 שס ל TU האגדי.

מ WIKI:
https://en.wikipedia.org/wiki/Peugeot_Pars

• Pars (XU7 L3 engine, 8 Valve, 100 Horsepower (83 Horsepower in CNG/Bifuel Variant), 153 Nm of Torque (135 Nm in CNG/Bifuel Variant) - gasoline or Bifuel (CNG/gasoline)
  • Pars LX, Pars automatic and Pars ELX-TU5 (TU5 Engine, 16 Valve, 105 Horsepower 142 Nm of Torque)
  • Pars 16V and Pars ELX (XU7 L4 Engine, 16 Valve, 110 Horsepower 155 Nm of Torque)
  • Pars ELX XUM (XUM Engine, 8 Valve, 105 Horsepower 155 Nm of Torque)
  • Pars ELX XU7P (XU7P Engine, 8 Valve, 97 Horsepower 146 Nm of Torque)

אין מידע טכני על גרסאות אוטומטיות ישנות (כנראה שזה דיי נדיר) אבל באיזור שנת 2020 היצרן שלהם (KHODRO) הודיע על שיווק של תיבה פלנטרית עם 6 הילוכים, לא ברור אם הגיעה ל 405 או לא.

• אהבתי 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

וואי בא לי שוב.

דגם SR ידני יבוא אישי עם כל התוספות: ח"ח, נ"מ, פגושים בצבע הבודי, גנטים, מזגן מקורי.. אוכלת רק חצי קילו שמן ל-1000 ק"מ.

image.thumb.jpeg.e92898af5986863ea9f775a12e497479.jpeg

• מצחיק 2
פורסם

המוסד היה צריך לדחוף להם את הפיור טק 1.2 ל405 ולדאוג שכל המנועים יכשלו ביחד לפני התקיפה היום. זה היה יכול להיות מוצלח לפחות כמו מבצע הביפרים.

• אהבתי 3
  • מצחיק 19
פורסם (נערך)

ידעתי שהם המשיכו לייצר את ה405 הרבה שנים.

ראיתי בתמונות מהיום גם הרבה 406, אבל אחרי קריאת המאמר אני מבין שהם רק הלבישו פנסים של 406 על ה405.

גם ידעתי שבאופן רשמי פיג'ו נתקו מגע ב2018 בשל הסנקציות אבל המפעל המשיך לייצר.

הרכב הראשון שרשמתי על שמי בארץ היה 405 SR, מודל 1989. קרבורטור. קניתי אוטומטית כי חשבתי שזה יותר מתקדם ולא הבנתי שבתקופה ההיא זה הפך את הרכב לעגלה. 

הייתה נוחה מאוד אבל חדרו מי גשם למושב האחורי, מה שגרם לסירחון נוראי. עוד תקלה שסבלתי ממנה היתה חימום שלפעמים לא היה ניתן לכבות שבישל את הנוסעים ברכב.

דיברנו גם בדיון אחר כאן על זה שהייתה לה התראה למפלס נוזל קירור נמוך, מה שחסר בהרבה מכוניות עד היום. נורת האזהרה הזאת אהבה להידלק לעיתים קרובות. אני זוכר שמצאתי מקום בתא המנוע לג'ריקן 5 ליטר שכבר יהיה מוכן..

כשהגיר האוטומט מת (נתקע על הילוך ראשון) מכרתי אותה למוסכניק שתיקן אותה וראיתי אותה נוסעת עוד שנים אחרי.

המחליפה הייתה 306 1800 ידנית, עולם אחר.

מאוד אהבתי את העיצוב שלהן - 405, 306 ו406 ששכרתי פעם בחו"ל.

עריכה אחרונה על ידי amosbmw
  • אהבתי 2
  • מעניין 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני שעה, amosbmw כתב:

ראיתי בתמונות מהיום גם הרבה 406, אבל אחרי קריאת המאמר אני מבין שהם רק הלבישו פנסים של 406 על ה405.

זה מסביר את זה. הסתכלתי על אחד מהקישורים בשרשור, והרגשתי שמקדימה זה נראה מאוד דומה ל-406, ותהיתי אם 405 באמת נראתה ככה ואני לא זוכר, או שהם עדכנו את העיצוב למודרני יותר.

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, asix כתב:

לדעתי הם קנו רק את הליין של ה 405. לא ראיתי דגמי פג'ו נוספים שמיוצרים באיראן. 

גם פיג'ו 206 ו-301 זכו לורציות איראניות.

ה-206 אפילו קיבלה גרסת סדאן כעורה.

עריכה אחרונה על ידי itsik170
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

מעלה נשכחות. הדור המופלא של ה-205, 309 ו-405.

ב-405 זכיתי לנהוג קצת בזמן השירות הצבאי, כשחייל מילואים שלי הגיע לשבועיים עם אחת כזאת ואפשר לאחרים להשתמש בה במשך היום.

309 , גרסת ג'ובילי, הייתה לאבא שלי מהעבודה, למשך כמה שנים.

205 הייתה לי בחלוקה עם עוד 2 קצינים מהטייסת. היינו שני סרנים ורב סרן אחד. קיבלתי רבע רכב, שזה אומר ערב אחד באמצע השבוע לצאת לאפטר וכל סופ"ש רביעי.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...