Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לפני רכישה Volvo S60 2016

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, שוקל לקנות וולוו S60 T5 2016 עם כ170 אלף ק"מ.
אשמח להמלצות מה חשוב ברכב הזה לבדוק ולדעת לפני הרכישה? והאם זה בסדר לטפל בו במוסך שלא מתחמה בוולוו? מה התקלות והמחלות ברכב הזה שאני אמור להכיר מראש?
תודה מראש.

פורסם

תבדוק מספר מנוע. מתחת ל-1501327 קיים סיכון לצריכת שמן.  תיקון (החלפת רינגים) עולה כ15 אלף. המנועים החדשים עם החלקים המשופרים נכנסו בסביבות סוף 2016.

חוצמזה תיתכן בעיה בקניסטר שמונעת תדלוק רציף ובעיה במאייד מזגן.

שום דבר שמשבית אותך בצד הדרך, סהכ רכב טוב עם תמורה לכסף אם אתה בסדרה החדשה של המנועים. 

פורסם
לפני 25 דקות, erann כתב:

תבדוק מספר מנוע. מתחת ל-1501327 קיים סיכון לצריכת שמן.  תיקון (החלפת רינגים) עולה כ15 אלף. המנועים החדשים עם החלקים המשופרים נכנסו בסביבות סוף 2016.

חוצמזה תיתכן בעיה בקניסטר שמונעת תדלוק רציף ובעיה במאייד מזגן.

שום דבר שמשבית אותך בצד הדרך, סהכ רכב טוב עם תמורה לכסף אם אתה בסדרה החדשה של המנועים. 

את העיניין עם מספר המנוע כבר בדקתי, מספר המנוע מתחיל ב1569 (לא זוכר את ההמשך) אז מאמין שזה כבר טוב. 

כמה עולה הקניסטר ומאייד מזגן במקרה וצריך יהיה? 

פורסם

כפי שאמרו לך הדבר הכי חשוב הוא לוודא לגבי צריכת השמן , ולוודא שטופל בזמן עם שמן בתקן של וולוו לרבות רצועת טיימינג ב120 אלף ק״מ או 8 שנים. לגבי הקאניסטר העלות סביבות 1000-1200 אם לא הוחלף בעבר , העניין עם המאייד הרבה פחות נפוץ ולא הייתי מייחס לזה חשיבות משמעותית בקנייה. מה שכן גם חשוב לוודא שאין נזילות מצינורות מים כי הק״מ מעט גבוה. 

פורסם
לפני 28 דקות, nissan1211 כתב:

כפי שאמרו לך הדבר הכי חשוב הוא לוודא לגבי צריכת השמן , ולוודא שטופל בזמן עם שמן בתקן של וולוו לרבות רצועת טיימינג ב120 אלף ק״מ או 8 שנים. לגבי הקאניסטר העלות סביבות 1000-1200 אם לא הוחלף בעבר , העניין עם המאייד הרבה פחות נפוץ ולא הייתי מייחס לזה חשיבות משמעותית בקנייה. מה שכן גם חשוב לוודא שאין נזילות מצינורות מים כי הק״מ מעט גבוה. 

תודה על התשובה! 

פרט חשוב ששכחתי לציין הוא שהרכב נמכר במגרש ומשהו שמאוד מרתיע אותי מהקנייה זה שאין לו היסטורית טיפולים של הרכב, אין לי איך לדעת בדיוק מה עשו ומה לא עשו ברכב. 

מבחינתי זה חיסרון משמעותי בקניית הרכב הזה. 

פורסם
לפני כשעה, Ilangl97 כתב:

תודה על התשובה! 

פרט חשוב ששכחתי לציין הוא שהרכב נמכר במגרש ומשהו שמאוד מרתיע אותי מהקנייה זה שאין לו היסטורית טיפולים של הרכב, אין לי איך לדעת בדיוק מה עשו ומה לא עשו ברכב. 

מבחינתי זה חיסרון משמעותי בקניית הרכב הזה. 

אכן בעייתי , הדבר היחיד שאתה יכול לעשות הוא לבדוק סימני בוצה אבל זה לא מבטיח שלא נגרם נזק בדמות סתימת מעברי השמן לטורבו או שימוש בשמן לא מתאים שלא הגן טוב על המנוע . וכמובן יש גם הנחייה להחליף נוזל גיר כל 75 אלף ק״מ ואם לא הוחלף זה גם מקצר את חיי הגיר . אם תרכוש בכל מקרה במצב כזה אפשר לברר מול מוסכי היבואן אם יש תיעוד וליישר קו לבד בהתאם (מצתים, טיימינג , שמן , נוזל גיר) . 

פורסם
לפני 44 דקות, nissan1211 כתב:

אכן בעייתי , הדבר היחיד שאתה יכול לעשות הוא לבדוק סימני בוצה אבל זה לא מבטיח שלא נגרם נזק בדמות סתימת מעברי השמן לטורבו או שימוש בשמן לא מתאים שלא הגן טוב על המנוע . וכמובן יש גם הנחייה להחליף נוזל גיר כל 75 אלף ק״מ ואם לא הוחלף זה גם מקצר את חיי הגיר . אם תרכוש בכל מקרה במצב כזה אפשר לברר מול מוסכי היבואן אם יש תיעוד וליישר קו לבד בהתאם (מצתים, טיימינג , שמן , נוזל גיר) . 

גם חשבתי על זה אם בסופו של דבר כן ארכוש את הרכב הזה אבדוק מול המוסך של היבואן מה עשו ברכב (במידה במתועד במוסכים שלהם כמובן), אבל באיזהו אופן זה עדיין מרתיע אותי מקנייה למרות שבכל מקרה אקח את הרכב לבדיקה לפני הקנייה, אם במידה וארצה להתקדם עם הרכב הספיצי הזה, אולי אמצא משהו עם נתונים והיסטוריה יותר טובים.

פורסם

הבדיקה תתן כיוונים אבל לא תדע לעולם מה הרכב באמת עבר ומה איכות הטיפולים.

אני הייתי מחפש רכב כזה מיד פרטית עם היסטוריה שקופה.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 20 דקות, OSאס כתב:

הבדיקה תתן כיוונים אבל לא תדע לעולם מה הרכב באמת עבר ומה איכות הטיפולים.

אני הייתי מחפש רכב כזה מיד פרטית עם היסטוריה שקופה.

הרכב יד 2 ושתי הידיים פרטיות, פשוט הרכב נמכר במגרש. ממה שידוע לי נדיר מאוד למצוא רכב ממגרש עם היסטוריה מלאה וברורה

פורסם
לפני 18 דקות, elihershko כתב:

אתה יכול לנסות ולבדוק מול מוסך הרשת לגבי טיפול אחרון ובכלל, בצמוד לבעל הרכב. 

ניסיתי את זה, ביקשו רישיון רכב ותעודה מזהה של בעל הרכב אבל בעל הרכב הוא מגרש, הוא שלח לי רישיון רכב שיש לו שרשום על הבעלים הקודמים, לא עזרו לי ככה במוסך של הרשת. במקסימום אם בסוף אקנה את הרכב הזה אוכל לעשות את זה כבר כשהכל יהיה על שמי שיהיה לי לפחות משהו על הרכב.

פורסם

אם בעל הרכב הוא המגרש - הוא יכול לתת לך את הרישיון על שמו. כך גם אגב תוכל לבדוק היסטוריה ביטוחית. נראה שהוא מתחמק. יש במגרשים אנשים שיודעים בדיוק מה הם עושים. גם אם תנסה לכסות את עצמך מכל הכיוונים - אתה עשוי להיות מופתע. אז אם כבר בשלב הזה הוא מערים קשיים גלויים - ההמשך לא מבטיח.

בהצלחה!

• אהבתי 1
פורסם
לפני 9 דקות, Ilangl97 כתב:

ניסיתי את זה, ביקשו רישיון רכב ותעודה מזהה של בעל הרכב אבל בעל הרכב הוא מגרש, הוא שלח לי רישיון רכב שיש לו שרשום על הבעלים הקודמים, לא עזרו לי ככה במוסך של הרשת. במקסימום אם בסוף אקנה את הרכב הזה אוכל לעשות את זה כבר כשהכל יהיה על שמי שיהיה לי לפחות משהו על הרכב.

הכי חשוב ברכב כזה זה יישור קו מלא עם חומרים ברמה גבוהה. כלומר החלפת נוזלים ומסננים מיידית (למעט נוזל קירור) ולוודא לגבי הטיימינג כי אם לא נעשה והרצועה נקרעת זה מנוע יקר. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...