Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צמיגי סיילון

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 28 דקות, razi_pazi כתב:

לא נורא לשלם קצת יותר לעסק שנותן שירות טוב.

קצת יותר, כן. אבל יש גם גבול לחזירות.

נראה שבמקרה הזה מדובר במעל ל-150 ש"ח לכל צמיג ולא לזוג, לפי הלינקים שנתתי קודם.

ולדעתי לפחות אתר Autotire אמור להית נאמן מבחינת המחיר (לא מלאי). כנ"ל לגבי אתר טיירדיל למשל שלא צירפתי קודם (שבדר"כ קצת יותר יקר מהאחרים, ומוכר אותם תמורת 561 ש"ח).

לפני 29 דקות, razi_pazi כתב:

פאלקן זה יצרן מוכר ורציני, אני לא רואה מצב שתת גרסה אחרת תהיה משמעותית שונה.

אין קשר. זה בהחלט יכול לקרות (כמובן לא מחייב במקרה זה).

דוגמה טובה תהיה גודייר אפישנטגריפ פרפורמנס שבלשב כלשהו יובא במקביל מטורקיה והצמיג היה נחות. גם ציונים נמוכים יותר, גם ביצועים פחותים וגם מתייבש מוקדם יותר, ע"פ הזכור לי מהביקורות בפורום.

לפני 31 דקות, razi_pazi כתב:

מה שכן מרגיז זה עצם המצב בו לסיוויק יש צמיג במידה ייחודית.

לא באמת. כלומר, אכן נראה שזו מידה יחסית נדירה ברכבים מהשנים האחרונות, אבל זו כן מידה רלוונטית למספר רכבים שנמכרו בארץ ב-20~ השנים האחרונות (אפשר לבדוק באילו רכבים עוד מגיע, כאן). ונראה שעל פניו יש היצע סביר בהחלט מבחינת דגמים (לפי אתרי מכירת הצמיגים בארץ).

יתכן גם שיש קצת יותר בעיות לאחרונה מבחינת מלאי, כמו שקורה גם במידות אחרות. שוב, השפעת המלחמה המתשכת כנראה.

אבל כן אולי זה בא לידי ביטוי בזמינות מיידית של צמיגים כאלו בצמיגיות.

אם תרצה בכך, תוכל כנראה לשנות למידה הקטנה יותר שלדעתי מאושרת (צריך לבדוק), 215/55R16. היא הגיעה בסיוויקים מהדור שלך עם מנוע 1.0.

קצת יותר נפוץ אולי, אבל כמובן שזה לא מבטיח דבר.

פורסם
לפני שעה, Tom_22 כתב:

קצת יותר, כן. אבל יש גם גבול לחזירות.

ייתכן שיותר. אבל זו לא חזירות בנסיבות העניין. לא ניצלו את הצרה שלי. ההיפך.

לפני שעה, Tom_22 כתב:

נראה שבמקרה הזה מדובר במעל ל-150 ש"ח לכל צמיג ולא לזוג, לפי הלינקים שנתתי קודם.

ולדעתי לפחות אתר Autotire אמור להית נאמן מבחינת המחיר (לא מלאי). כנ"ל לגבי אתר טיירדיל למשל שלא צירפתי קודם (שבדר"כ קצת יותר יקר מהאחרים, ומוכר אותם תמורת 561 ש"ח).

מלאי זה מורכב במידה הזו בודאי כשאני צריך פחות או יותר מהרגע להרגע ומוגבל מבחינת לוז ונסיעה לאן שצריך.

בפעם הקודמת שקניתי התרשמתי שהאתרים הללו מציגים תמונה מאוד ורודה לעניין מלאי אמיתי. גם במחיר לא פיקס. אבל זה היה לפני שנתיים ולא חפרתי יותר מידי.

לפני שעה, Tom_22 כתב:

לא באמת. כלומר, אכן נראה שזו מידה יחסית נדירה ברכבים מהשנים האחרונות, אבל זו כן מידה רלוונטית למספר רכבים שנמכרו בארץ ב-20~ השנים האחרונות (אפשר לבדוק באילו רכבים עוד מגיע, כאן). ונראה שעל פניו יש היצע סביר בהחלט מבחינת דגמים (לפי אתרי מכירת הצמיגים בארץ).

יתכן גם שיש קצת יותר בעיות לאחרונה מבחינת מלאי, כמו שקורה גם במידות אחרות. שוב, השפעת המלחמה המתשכת כנראה.

אבל כן אולי זה בא לידי ביטוי בזמינות מיידית של צמיגים כאלו בצמיגיות.

תודה על הלינק. אתר נחמד.

כנראה יש עוד מודלים בארץ אבל כשהתקשרתי לשאול על זמינות המידה ידעו בצמיגיות שמדובר בהונדה סיוויק. אז כנראה אומר משהו.

לפני שעה, Tom_22 כתב:

אם תרצה בכך, תוכל כנראה לשנות למידה הקטנה יותר שלדעתי מאושרת (צריך לבדוק), 215/55R16. היא הגיעה בסיוויקים מהדור שלך עם מנוע 1.0.

קצת יותר נפוץ אולי, אבל כמובן שזה לא מבטיח דבר.

לא חושב שאכנס לזה. אין לי מושג כמה עולים ג'אנטים אבל אני משער שלא משתלם. בודאי לא כעת עם צמיגים 2 צמיגים חדשים ושנייים סבבה.

אין לי איפה לשמור את הג'אנטים הנוכחיים שמן הסתם יסייעו במכירה בעתיד.

בכל מקרה תודה על המענים המפורטים

לפני 3 שעות, Tom_22 כתב:

גרסאת ה-R מיוצרת ומיובאת מהמזרח (לנוכח מלחמה ו/או המעבר ל-ZE320 שמיוצר כנראה רק בטורקיה).

מדרס זהה. תכונות לא ברור, כי נראה שבחלק מהמידות אולי דירוג EU נמוך יותר.

לא מיובא מספיק זמן לארץ כדי שיהיו חוות דעת ארוכות טווח.

אני לא רוצה להרגיז אף אחד אבל חוות דעת אישיות על צמיגים נראות לי בד"כ סובייקטיביות מידי.

וגם אם יש פה ושם נהגים שמצליחים ממש להשוות זה נראה לי החריג וגם מקסימום בין שני סוגים. למעט אולי ביחס להתייבשות.

אז מבחינתי מבדקים באתרים ייעודיים מהווים אינדיקציה יותר רצינית.

פורסם

האיזכור שהמידה הקטנה יותר מגיעה עם ה-1.0 היתה במכוון. הרעיון הוא להחליף עם מישהו שמעונין בכך. ואם כבר, אולי תמורת תוספת תשלום מצידם.

בכל אופן, ברור שלשיקולך.

אתה לא תרגיז אף אחד.

ברור שחוות דעת אישיות הן סובייקטיביות. ועדין, אפשר לאורך זמן לקבל תמונה כללית. בהתחשב גם שלעיתים המגיבים בפורום קצת יותר רגישים למכונה שהם מפעילים מאשר רוב הנהגים (שמבחינתם אם זה עגול ושחור הכל טוב), והפורום הוא מקומי (ולכן התנאים הסביבתיים דומים), זה נושא משקל נוסף. 

אגב, גם באתר Tyrereviews המוכר, האחוזים על כל צמיג שם מבוססי חוות דעת משתמשים. רק, כמו שאמרת, המבחנים/מבדקים שמפורסמים שם יחסית אובייקטיביים.

פורסם

בכל עניין חוות דעת אישית היא סובייקטיבית. בנושא הצמיגים נראה לי שהמצב יותר קיצוני.

כשמישהו בפורום כותב שההיגוי במגאן יותר טוב מההיגוי בגולף זה גם סובייקטיבי. אבל לדעתי יש בזה התרשמות של ממש.

וגם תיאורטית קורה שאנשים עוברים ממגן לגולף וחזרה.

אבל כשמישהו אומר שהחליף מדאנלופ למישלן וההיגוי השתפר אני הרבה יותר ספקן. ולו מהסיבה שכמעט תמיד המעבר נעשה על דרך של החלפת צמיג ישן בחדש. נכון שלעיתים מדווחים על התדרדרות על אף מעבר מישן לחדש עם ניסיון להשוות למה היה פעם....

אז אני ספקן. 

פורסם (נערך)

האתרים מפרסמים כל מה שהיה במלאי בשלב מסוים בשנה האחרונה, אולי יותר. הגיעה מכולה עם כמה צמיגים, זה ישאר באתר נצח. 

אין עדכון כמו באתרים אחרים של קניות בזמן אמת מה במלאי ומה לא. ולכן אי אפשר להתבסס על מלאי ומחירים לצמיגים שהמחיר שלהם רק על הנייר. לא מעט פעמים אחרי השוואה או שלא היו צמיגים, או שהמחיר היה שונה. פתאום זה לא כולל מע"מ, פתאום מס ונטיל וחותים. לא היה משיג את הצמיג הזה בפחות מ 600 ש"ח עם מעמ וחשבונית. 

עריכה אחרונה על ידי נירו72
  • אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, dj_dani כתב:

היה לי סט של סיילון

חסר ערך ממשי ללא ציון דגם.

לפני 55 דקות, נירו72 כתב:

אין עדכון כמו באתרים אחרים...או שהמחיר היה שונה

בתחילת דרכם, אתרי היבואנים לפחות (בעיקרם Tireclub ו-iTire שגם נכחו בפורום), היו מעודכנים בדיוק לפי המלאי הקיים.

אבל נראה שכבר די הרבה זמן זה לא בהכרח כך.

אתרים כמו טיירדיל/אוטוטייר/טיירפלוס, לדעתי כן נאמנים למחיר המפורסם, אם כי לא מנסיון אישי מולם. זה לא המצב לגבי מלאי כי בין השאר, הם לא מחזיקים מחסן בעצמם למיטב הבנתי.

אתר כמו טיירס4יו, הוא רק השוואתי במהותו והמידע שם מגיע מהצמיגיות השונות, ולכן הכי פחות נאמן למציאות בעקרון, אבל יש צמיגיות שעומדות בפרסום (מחיר) שם.

פורסם
לפני 22 דקות, Tom_22 כתב:

אתרים כמו טיירדיל/אוטוטייר/טיירפלוס

גם מולם בדקתי כשחיפשתי וזה היה נכון גם לגביהם. חלק מהאנשים שהופיעו אצלם בפרסום אפילו אמרו שכבר לא עובדים איתם.

לא יודע אם זה כך תמיד או מאז המלחמה אבל לפחות לפני 8 חודשים כשחיפשתי צמיגים זה מה שחוויתי. אבל כל השוק כרגע במצב קשה, לא שופט אותם או מבקר, רק מצביע על הדברים כמו שהם

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...