Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כמה ימים עשיתי טיפול פרונט לרכב שלי, וסתם שאלתי את הבחור שם איזה רכב כדאי לקנות למשפחה ואם כדאי היברידי אז הוא אומר שעם מעט קילומטרים, זה לא משתלם בגלל חיי המצבר עצמו.

בגלל שהשיחה ההיא הייתה על רגל אחת, אני שואל את אותה שאלה פה

האם בכל סיטואציה היברידי עדיף על רכב רגיל? אם לא - אז מתי לא?

פורסם

צריך לעשות חישוב על החיסכון בדלק לעומת עלות הרכישה (שלרוב גבוהה יותר מאשר אותו הדגם בגרסת הבנזין) ועם הסיכוי להחלפה או תיקון של הסוללה ההיברידית.

בנסועה נמוכה, החיסכון בדלק יהיה די נמוך ולעומת זאת תשלם מחיר רכישה גבוה יותר ותסתכן בכך שבמהלך תקופת הבעלות תצטרך לתקן או להחליף את הסוללה ההיברידית. לעומת זאת בנסועה גבוהה, החיסכון בדלק משמעותי מספיק כדי לכסות על שאר הפערים.
עכשיו יש עוד נתונים שצריך לחשב, כמו ירידת הערך, שיכולה להשתנות בין רכב בנזין לרכב היברידי.

על קצה המזלג..

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 51 דקות, Balthazar כתב:

צריך לעשות חישוב על החיסכון בדלק לעומת עלות הרכישה (שלרוב גבוהה יותר מאשר אותו הדגם בגרסת הבנזין) ועם הסיכוי להחלפה או תיקון של הסוללה ההיברידית.

בנסועה נמוכה, החיסכון בדלק יהיה די נמוך ולעומת זאת תשלם מחיר רכישה גבוה יותר ותסתכן בכך שבמהלך תקופת הבעלות תצטרך לתקן או להחליף את הסוללה ההיברידית. לעומת זאת בנסועה גבוהה, החיסכון בדלק משמעותי מספיק כדי לכסות על שאר הפערים.
עכשיו יש עוד נתונים שצריך לחשב, כמו ירידת הערך, שיכולה להשתנות בין רכב בנזין לרכב היברידי.

על קצה המזלג..

אני אשמח שננסה לעשות דוגמא ביחד
קיה ספורטאז' דגם אורבן (לקחתי את המספרים מפה: https://www.icar.co.il/קיה/קיה_ספורטז'/קיה_ספורטז'_חדש/ )
מחיר:

• בנזין: 185K
  • היבירידי: 195K

קילומטר לליטר:

• בנזין: 14.1
  • היבירידי: 17.8

נגיד ליטר דלק עולה 8 שקלים (אני מנחש שב10 שנים הקרובות המחיר יעלה וזה יהיה הממוצע של מחיר הדלק בשנים האלה)
ואני עושה כ 20K קילומטר בשנה

שאלתי את ג'פטו 

יש שני רכבים
רכב א עושה 14.1 קילומטר לליטר
רכב ב עושה 17.8 קילומטר לליטר

בהנחה שליטר עולה 8 שקלים
ואני נוסע 20000 קילומטר בשנה
כמה ליטר כל רכב צורך
כמה כסף אני משלם על דלק עם כל רכב

והוא ענה לי:

מצוין, נחשב לפי הנתונים שלך:

---

🚗 נתונים:

- מרחק שנתי: 20,000 ק"מ
- מחיר דלק: 8 ש"ח לליטר

רכב א:
- צריכת דלק: 14.1 ק"מ לליטר

רכב ב:
- צריכת דלק: 17.8 ק"מ לליטר

---

🧮 חישובים:

🔹 רכב א:
- ליטרים לשנה:  

20,000/14.1≈ 1,418.44  ליטרים

- עלות לשנה:  

1,418.44 × 8 = 11,347.52  ש"ח

---

🔹 רכב ב:
- ליטרים לשנה:  

20,000/17.8≈ 1,123.60  ליטרים

- עלות לשנה:  

1,123.60 × 8 = 8,988.80  ש"ח

---

✳️ סיכום:

| רכב     | ק"מ לליטר | ליטרים בשנה | עלות דלק בשנה (ש"ח) |
|----------|------------|---------------|-------------------------|
| רכב א    | 14.1       | 1,418.44      | 11,347.52               |
| רכב ב    | 17.8       | 1,123.60      | 8,988.80                |

החיסכון עם רכב ב לעומת רכב א:  
1,418.72 ש"ח בשנה

עכשיו שאני מבין שחיסכון בדלק יעלה בערך כ1500 שקל בשנה, וההפרש בינהם הוא 10,000 שקלים זאת אומרת שאחרי 7 שנים אני חוסך את ההפרש, כמה העלויות האחרות?

עריכה אחרונה על ידי YogiBear2k
פורסם

הבעיה בחישוב הנ"ל שמספיק שתהיה לך תקלה בודדת במערכת ההיברידית וכל החיסכון הלך לך. זה א'
דבר שני, ירידת ערך גם את זה קשה לחשב, איך השוק העתידי יגיב לרכבי בנזין (יכול להיות לא יהיה ביקוש בכלל או להפך), איך השוק יגיב לרכב היברידי מזדקן (עם הסיכוי לתקלה במערכת ההיברידית) וכו'.

הייתי קונה את הרכב שהכי נכנס לך לתקציב עם הנסועה הנוכחית.
בנסועה אבל של 20 אלף ק"מ, הייתי מתחיל לשקול היברידי בוודאות.

פורסם

תוסיף לחישוב גם שהיברידיות אהובות מאוד על הגנבים. במיוחד טויוטה (קורולה/ראב4) ומכאן תקבל גם מחיר ביטוח מקיף גבוה משמעותית מרכב אחר.

• רעיון טוב! 1

פורסם

אגב החישוב יכול להשתנות מהותית אם מדובר בהיברידי פלאג אין, אתה עושה הרבה נסיעות קצרות ויש לך אפשרות להטעין בבית או בעבודה.

פורסם
לפני 26 דקות, Balthazar כתב:

הבעיה בחישוב הנ"ל שמספיק שתהיה לך תקלה בודדת במערכת ההיברידית וכל החיסכון הלך לך. זה א'
דבר שני, ירידת ערך גם את זה קשה לחשב, איך השוק העתידי יגיב לרכבי בנזין (יכול להיות לא יהיה ביקוש בכלל או להפך), איך השוק יגיב לרכב היברידי מזדקן (עם הסיכוי לתקלה במערכת ההיברידית) וכו'.

תשמע, כרגע ראב 4 הערך שלו הוא מטורף... אני רואה 20-30 אלף מעל מחירון

לפני 22 דקות, TZR84 כתב:

תוסיף לחישוב גם שהיברידיות אהובות מאוד על הגנבים. במיוחד טויוטה (קורולה/ראב4) ומכאן תקבל גם מחיר ביטוח מקיף גבוה משמעותית מרכב אחר.

אחד הדברים שמתסכלים אותי שאנחנו משלמים כל כך הרבה בהיעדר ביטחון! אם אני מכוון על הספורטג' מעניין אם הגנבים ידעו להגיד מה רכב היברידי ומה לא, כי הם אמורים להיראות אותו דבר

לפני 20 דקות, Balthazar כתב:

אגב החישוב יכול להשתנות מהותית אם מדובר בהיברידי פלאג אין, אתה עושה הרבה נסיעות קצרות ויש לך אפשרות להטעין בבית או בעבודה.

איזה רכבים גדולים יש שהם היבריד פלאג אין?

אוסיף שיש לי 2 ילדים,

ילד בן 3 וילד בן חצי שנה, אני לא יודע מה זה אומר על העתיד -> האם כשהם יגדלו נסע יותר ורחוק יותר? או דווקא פחות ונישאר קרוב לבית... מהניסיון שלכם מה לדעתכם יקרה?

פורסם
לפני כשעה, YogiBear2k כתב:

קילומטר לליטר:

• בנזין: 14.1
  • היבירידי: 17.8

אין סיכוי שספורטאז' לא היברידית שותה ליטר ל14 קילומטר. אולי בנסיעה בינעירונית בלבד, וגם אז זה נתון טוב מכדי להיות אמיתי.

בנסיעה של 20 אלף בשנה אני חושב שבהחלט כן כדאי לשקול היברידי.

• אהבתי 1

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם
לפני 47 דקות, שחר 1 כתב:

אין סיכוי שספורטאז' לא היברידית שותה ליטר ל14 קילומטר. אולי בנסיעה בינעירונית בלבד, וגם אז זה נתון טוב מכדי להיות אמיתי.

בנסיעה של 20 אלף בשנה אני חושב שבהחלט כן כדאי לשקול היברידי.

אתה כנראה צודק, אבל אין לי קיה ספורטאז' לקחתי את כל הנתונים מהאתר של icar
אני מנחש שזה הנתונים שהיצרן מפרסם

פורסם

אני לא מבין את נושא השרשור...

הלכת לעשות כיוון פרונט מפה לשם שואל אם היברידי עדיף אבסולוטית.

אם אתה מחפש להחליף רכב - אנא ציין את דרישותיך, ככה התשובות יהיו אולי ממוקדות יותר.

בנוגע לשאלתך הישירה:

לפני 7 שעות, YogiBear2k כתב:

האם בכל סיטואציה היברידי עדיף על רכב רגיל? אם לא - אז מתי לא?

לדעתי התשובה הקצרה היא לא.

לא בכל סיטואציה עדיף היברידי.

שוב, זה תלוי מה הדרישות והצרכים. יש מספיק דוגמאות לרכבים לא היברידים שצריכת הדלק שלהם היא טובה מאד.

פורסם
לפני שעה, דג כתב:

אני לא מבין את נושא השרשור...

הלכת לעשות כיוון פרונט מפה לשם שואל אם היברידי עדיף אבסולוטית.

אם אתה מחפש להחליף רכב - אנא ציין את דרישותיך, ככה התשובות יהיו אולי ממוקדות יותר.

בנוגע לשאלתך הישירה:

לדעתי התשובה הקצרה היא לא.

לא בכל סיטואציה עדיף היברידי.

שוב, זה תלוי מה הדרישות והצרכים. יש מספיק דוגמאות לרכבים לא היברידים שצריכת הדלק שלהם היא טובה מאד.

אתה צודק, דיי התפזרתי בהודעה שלי, אבל דווקא התגובה המצויינת של Balthazar מאוד מיקדה

לפני 5 שעות, Balthazar כתב:

*מתי* עדיף לקנות היברידית על פני מכונית בנזין

אוסיף שבעקבות התשובה של ג'פטו בניתי משוואה קטנה שמציגה את החיסכון השיקלי של מכונית אחת על פני השניה:
d - אלפי קילומטרים בשנה שהרכב עובר בממוצע

p- מחיר הדלק לליטר
c1 - מכונית א'

c2 - מכונית ב'

d * p * (1/c1 - 1/c2)

הנוסחא הזאת מציגה בצורה יחסית פשוטה את מה שכולם מבינים יודעים מאוד אינטואיטיבית:
1. ככל שמחיר הדלק יותר גדול - אז יש פער יותר גדול בין הרכבים

2. ככל שנוסעים יותר - אז יש פער יותר גדול בין הרכבים

3. ככל שהפער בצריכה יותר גדול - אז יש פער יותר גדול ברכבים

עכשיו אני צריך להבין איך אני משקלל את מחירי המכוניות בכל הסיפור הזה

פורסם
לפני 5 שעות, YogiBear2k כתב:

מעניין אם הגנבים ידעו להגיד מה רכב היברידי ומה לא, כי הם אמורים להיראות אותו דבר

זו העבודה שלהם, סמוך עליהם שהם יודעים.

כמו שאמרו, הנוסחה שלך לא כוללת ביטוח וירידת ערך שגם ככה משתנים בין ראב4 היברידית לקיה נירו היברידית.

ועל זה תוסיף מחירי טיפולים, חלפים... זו לא נוסחה פשוטה.

פורסם
בתאריך 8.5.2025 בשעה 13:53, Balthazar כתב:

ואם תהיה לך תקלה בבנזין? 

ומה זה האמירה הכללית הזו "תהיה לך תקלה בודדת במערכת ההיברידית"? 

בינתיים, כבר הרבה מאוד שנים, כלי רכב היברידיים, החל מהפריוס, דרך היונדאי איוניק, הקורולה ההיברידית, וכמובן הראב 4, מראות אמינות גבוהה מאוד, גם של המערכות ההיברידיות, ונהנים מביקוש ער מאוד כמשומשות, ועדיף פי כמה מהביקוש של אותם הדגמים עם מנוע בנזין בלבד, אם בכלל מציעים כזה. 

• אהבתי 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

מישהי שאני מכיר מתכוונת לקנות פלאג אין דווקא בגלל נסועה *נמוכה*. הסיבה היא בכלל רוצה חשמלית אבל עם הנסועה שלה היברידית תשמש בפועל כחשמלית ומחיר הקניה נמוך יותר. 

פורסם

באופן מופשט ככל שנוהגים יותר התועלת מהמערכת ההיברידית עולה.

כמו שצויין יש הרבה רכיבים אחרים כמו אמינות וביטוח. בגדול הרכבים ההיברידים יקרים לביטוח. נכון שמערכת היברידית זה סיבוך ברכב אבל אני חושב שבהיצע הקיים קשה לקבוע שההיברידים אמינים פחות.

הפער ברכישת חדש לא גדול ואולי יכוסה על ידי החסכון בדלק ורכבים היברידים יותר שומרים על ערכם.

וכאן מגיעה נקודה שאני חושב שאנשים קצת מפספסים. אני לא בטוח אבל לדעתי ברכבים משומשים הפער בין ההיברידי לרגיל גדול יותר (באחוזים) מאשר ברכב חדש. כמו כן, ככל שהרכב מזדקן עניין הסוללה נכנס יותר לתוקף.

בקיצור היתרונות היחסיים של ההיברידי מעט נשחקים ביד 2 מאחר ואלו רכבים יותר יקרים לקניה. ומשתלמים יותר למי שנוסע הרבה.

איפה בדיוק הקילומטראז' בו ההיברידי משתלם יותר זו שאלה בלי תשובה ברורה.

אבל ברכב חדש בנסועה של 20,000 בשנה נראה לי שכן עדיף היברידי. בודאי בדוגמא שניתנה של 10,000 ש"ח פער בלבד.

ברכבים משומשים זה אחרת ושם הפער הגדול יותר במחיר רכישה  (באחוזים) שדורש רכב היברידי מעט פוגם ביתרונותיו. ובכלל ככל שרכב ישן יותר שיקול האמינות ועלות התחזוקה צריך לגבור על חסכון בדלק

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...