Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מספק שירותים לחברות, חלקן נמצאות בישראל. אני תושב ארה"ב.

חברה ספציפית לה סיפקתי שירות בינואר עם הסכם לתשלום מיידי בהוצאת חשבונית (שיצאה ב-30 לינואר) לא שילמו וממשיכים לסבן אותי עם "העברתי לכספים", "הזכרתי" וכו' ולא קורה עם זה כלום בפועל. קיבלו 6 תזכורות עד כה.

הסכום לא אסטרונומי - $1,700 (כ-6,000 ש"ח) ולכן אני לא אפנה לעורך דין בעניין הזה כי זה לא ישתלם עם ההוצאות הצפויות בערוץ כזה.

יש לי קרוב משפחה (סטודנט) עם מספיק זמן חופשי להגיש תביעה קטנה ומקסימום להופיע בבית משפט אם הם לא יסגרו את זה ברגע שזה יגיע (סביר לוודאי שכן).

אני יכול לתבוע ושהוא ייצג או לאפשר לו להגיש תביעה בשמי?

פורסם
לפני כשעה, avargel כתב:

אתה לא פועל כתאגיד, כן?

"Sole proprietorship" שבמילים אחרות שום דבר רשמי, אז כרגע לא תאגיד. בשנה הזאת אני ארשום LLC, אבל עכשיו אני "בערבון מלא".

פורסם

הבעיה היא לא ההליך אלא המשפט עצמו. אם הנתבעת תתייצב ותנסה לנהל משפט, השופט לא יאהב בכלל את זה שהתובע לא נמצא כדי לענות על שאלות.

מאז הקורונה קיימת אפשרות טכנית לניהול משפט בשיחת וידאו, אבל אין לי מושג אם אפשר לבקש את זה מראש ומה מידת ההיענות של שופטים לזה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אפשר לבקש מראש

אני לא יודע מה יחליט השופט

אבל סיכוי סביר שלאור הסכום הנמוך והיותו של התובע בחו"ל דרך קבע, הבקשה תתקבל

תגיש בקשה לעלות בVC (כך נקראת מערכת הוידאו של בתי המשפט)

• רעיון טוב! 1
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם (נערך)

בעקרון, אפשרי להגיש תביעה קטנה ולהיות מיוצג ע"י קרוב משפחה, אך זה דורש קבלת אישור מראש מביהמ"ש.

כמו כן, אפשרי לבקש הופעה באמצעים אלקטרונים (שיחת וידאו), אך מניסיון אישי - זה לא תמיד עובד עקב תקלות.

כמו כן, ההחלטה באיזה אמצעי להשתמש (זום או אופציה אחרת) נמסרת ע"י השופט ברגע האחרון (ליתר דיוק, הפקיד מתקשר ומודיע בשמו).

אל תשכח כי דיון נקבע מהיום לעוד חצי שנה (ולפעמים שנה +) עקב עומס במערכת המשפט. השאלה היא אם קרוב משפחתך יכול להתחייב מראש כי בעוד פרק זמן ארוך יהיה פנוי לניהול המשפט (ולא יהיה למשל באמצע מבחן חשוב).

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם
לפני כשעה, guya72 כתב:

השאלה היא אם קרוב משפחתך יכול להתחייב מראש כי בעוד פרק זמן ארוך יהיה פנוי לניהול המשפט (ולא יהיה למשל באמצע מבחן חשוב).

לא סיפור רציני, אז מגישים בקשה לדחיית הדיון.

פורסם

מה הבעייה? הוסף לסכום התביעה את מחיר הכרטיס הלוך ושוב במחלקה ראשונה עם שני לילות במלון המלך דויד בירושלים. 

אוהד

• תוכן חדש...