Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן

חברה שלי הכניסה את האוטו לטיפול.. ואמרו לה שחסר נוזל קירור ושיש נזילה מהתרמוסטט מנוע (יש גם תרמוסטט ברדיאטור ממה שאני מכיר שזה חלק ממש קטן וזול?)

הוא נקב בסכום של 2000 שקל לתקן את זה, נשמע לי סכום מטורף בשביל תרמוסטט

הוא טוען שהחלק עצמו עולה 1600 והשאר זה עבודה

עשיתי חיפוש קצת לתרמוסטט ומצאתי כמה סוגים שונים ככה שאני לא בטוח איזה מהם זה זה, אבל מה שמצאתי עלה סביבות 500/600 שקל (ומאתרים בחול ברמת עשרות יורו) וממש לא מתקרב ל 1600

השאלה אם זה עוקץ או שיש עוד חלקים שצריך להחליף ובגלל זה זה מגיע לסכום הזה?

ביקשתי ממנה שתשאל מה בדיוק צריך להחליף והוא אמר שזה התרמוסטט מנוע , בית תרמוסטט איפה שהיוניטים מתחברים. אמרתי לה שתנסה להוציא ממנו בדיוק איזה חלקים צריך להחליף

אמרתי לה גם שעל פי חוק אני יודע שאפשר להביא את החלקים לבד למוסך ושהם רק יעשו את העבודה

מישהו יודע האם הסכום הזה הגיוני או שזה עוקץ העוקצים? האם שווה לנסות להזמין לבד חלקים ולבוא למוסך? מנסיון של מישהו, זה עובד או שהם מתחמקים ולא מוכנים לזה?

והאם קריטי מוסך מומחה פיג'ו או שכל מוסך הוא טוב לעבודה הזאת? (ההגיון שלי אומר שזה משהו טריוויאלי)

ובנוסף, אם למישהו יש המלצה על מוסך יותר זול אולי שיוכל לעשות את זה באיזור המרכז

עריכה אחרונה על ידי whiterabbit
פורסם (נערך)

כן מצאתי את זה גם, אבל מצאתי גם תרמוסטט 5 יציאות שנראה הרבה יותר גדול וגם הרבה יותר יקר - או שזה מיועד ל מנוע 1.6?

אתה חושב שהוא גובה 2000 שקל על חלק שעולה 160 שקל?

מצאתי גם עוד תרמוסטט ל308 שנראה אחרת לפחות בתמונה.. https://www.solomycar.co.il/item/67811/תרמוסטט-פיגו-207-07-13-308-07-14-5008-19246?srsltid=AfmBOorers6N3c4kv2nr8BDEW5YxxQt8GpE5vVMyrNIxhHV2ho6L2bTF

אלא אם כן זה צילום מזווית אחרת

אתה בטוח שזה החלק המתאים?

יכול להיות שיש עוד חלקים שצריך להחליף?

מה היית ממליץ לעשות?

פורסם

תשלח קישור מה ראית

מוסכים גם מרוויחים על החלק אבל לא סכום כזה מוגזם.

החלק ששלחתי ב160 כנראה תחליפי ולא מקורי, צריך לבדוק מול החנות מה המק"ט של החלק והאם המחיר נכון.

אין לי מושג אם צריך להחליף עוד חלקים צריך לראות מהיכן הנזילה ואם היא אובחנה מהתרמוסטט אז מחליפים תרמוסטט.

אני קודם הייתי מוציא את הרכב מהמוסך בודק תמיד שיש נוזל קירור קונה את החלק ומרכיב בעצמי ואם זה ממש מסובך ודורש התעסקות ואין לי פנאי הייתי הולך למכונאי שירכיב לי.

פורסם

כן זה מה שאני גם חשבתי, למלא נוזל ולבדוק כמה נוזל, אני מבין שזה תחליפי אבל גם מקורי לא אמור לעלות פי 10

ראיתי לדוגמא את זה:

https://www.solomycar.co.il/item/67811/תרמוסטט-פיגו-207-07-13-308-07-14-5008-19246?srsltid=AfmBOorers6N3c4kv2nr8BDEW5YxxQt8GpE5vVMyrNIxhHV2ho6L2bTF

וגם את זה - אבל זה ל 1600 לדעתי : https://www.otopoint.co.il/items/2112872-טרמוסטט-פיגו-308-1-6

לדעתך יש חשיבות למקורי פה?

לגבי להרכיב לבד אין לי את הנסיון בשביל זה

השאלה אם מוסכים מסכימים להרכיב חלקים שאני מביא בעצמי. אני יודע שלפי חוק הם חייבים אבל יש לי הרגשה שהם לא אוהבים את זה

פורסם
לפני 3 דקות, whiterabbit כתב:

כן זה מה שאני גם חשבתי, למלא נוזל ולבדוק כמה נוזל, אני מבין שזה תחליפי אבל גם מקורי לא אמור לעלות פי 10

ראיתי לדוגמא את זה:

https://www.solomycar.co.il/item/67811/תרמוסטט-פיגו-207-07-13-308-07-14-5008-19246?srsltid=AfmBOorers6N3c4kv2nr8BDEW5YxxQt8GpE5vVMyrNIxhHV2ho6L2bTF

וגם את זה - אבל זה ל 1600 לדעתי : https://www.otopoint.co.il/items/2112872-טרמוסטט-פיגו-308-1-6

לדעתך יש חשיבות למקורי פה?

לגבי להרכיב לבד אין לי את הנסיון בשביל זה

השאלה אם מוסכים מסכימים להרכיב חלקים שאני מביא בעצמי. אני יודע שלפי חוק הם חייבים אבל יש לי הרגשה שהם לא אוהבים את זה

מה ששלחת מ solomycar זה משנת 2007-2014 - לא מתאים כי שלך 2015.

השני זה מנוע 1.6 היינו 1600 ג"כ לא מתאים.

תחליפי גם יכול לספק עבודה, אבל זה חלק חשוב מאוד אז אם ההפרשים לא גבוהים כדאי מקורי

עדיין לא נתקלתי במוסך שאומר לי אל תביא חלקים, כן זרקו "שאתה הולך למסעדה אתה מביא איתך את האוכל" אבל פשוט לא מתייחסים והכל ממשיך כרגיל.

פשוט בכדי למנוע אי נעימות תגיד למוסך שקנית את החלק כמה יעלה החלפה, כי אם תשאל אותו כמה יעלה להחליף הוא יגיד לך על העבודה קצת ועל החלק יקר ואת העבודה הוא משחיל בחלק ואח"כ תגיד לו שאתה מביא את החלק הוא יתעצבן ולא יהיה נעים

פורסם (נערך)

כן צודק פספסתי את עניין השנה

טוב אנסה לחפש את החלק הזה מקורי ולראות

אגב גם הלינק שאתה שלחת כתוב משנת 2012... והמודל התחלף ב 2013 לפי ויקיפדיה ככה שזה מוזר

תודה!

אגב מחיפוש באינטרנט באתרים מחול לא נראה שיש בכלל מקורי יש כל מיני חברות שמייצרות את זה, אבל לא הצלחתי למצוא באמת משהו של פיג'ו

למשל https://www.onlinecarparts.co.uk/car-brands/spare-parts-peugeot/308-ii/100834/10195/thermostat.html

פורסם (נערך)

זה החלק שאתה צריך

image.png.fd3bc972d60533bfe2ea2bc4e4f5067b.png

בכל אופן יש באליאקספרס הרבה מוכרים - https://he.aliexpress.com/item/1005004409008234.html

ויש להוסיף כאן מה שאמר @Gavrik  

ציטוט

בסופו של גבר מקורי סיני ומקורי לא סיני זה אותו המוצר.

למשל פילטר שמן - הנייר בפילטר הוא אותו נייר מאותו ספק, הבית שלו זה גם אותו בית, הדבר אותו דבר מאותו ספק והמכונה זאת אותה מכונה.

ההבדל היחיד הוא שאת הפילטר הסיני הרכיב פועל סיני ואת הפילטר האירופאי הרכיב פועל רומני/פולני/סלובקי/אוקראיני.

כנ"ל משולשים ורכיבים אחרים, הגומי הוא אותו גומי והברזל אותו ברזל.

עריכה אחרונה על ידי Deutz912
פורסם (נערך)
לפני 15 דקות, Deutz912 כתב:

זה החלק שאתה צריך

image.png.fd3bc972d60533bfe2ea2bc4e4f5067b.png

בכל אופן יש באליאקספרס הרבה מוכרים - https://he.aliexpress.com/item/1005004409008234.html

ויש להוסיף כאן מה שאמר @Gavrik  

אבל זה נראה שונה לגמרי מהחלק הראשון ששלחת בלינק של otopoint, אני ממש מבולבל :)

לפני כשעה, Deutz912 כתב:

מה ששלחת מ solomycar זה משנת 2007-2014 - לא מתאים כי שלך 2015.

השני זה מנוע 1.6 היינו 1600 ג"כ לא מתאים.

תחליפי גם יכול לספק עבודה, אבל זה חלק חשוב מאוד אז אם ההפרשים לא גבוהים כדאי מקורי

עדיין לא נתקלתי במוסך שאומר לי אל תביא חלקים, כן זרקו "שאתה הולך למסעדה אתה מביא איתך את האוכל" אבל פשוט לא מתייחסים והכל ממשיך כרגיל.

פשוט בכדי למנוע אי נעימות תגיד למוסך שקנית את החלק כמה יעלה החלפה, כי אם תשאל אותו כמה יעלה להחליף הוא יגיד לך על העבודה קצת ועל החלק יקר ואת העבודה הוא משחיל בחלק ואח"כ תגיד לו שאתה מביא את החלק הוא יתעצבן ולא יהיה נעים

פה כתבת שעדיף מקורי אבל אחרי זה כתבת שתכלס אין הבדל :) השאלה בכלל אם אפשר למצוא מקורי. יש לי הרגשה שבמוסך הם אומרים מקורי וזה לא מקורי בכל מקרה

פילטר שמן זה באמת שטויות זה כולה נייר אבל הבית תרמוסטט הזה נראה לי יותר מורכב יש בו גם חשמל

פורסם
לפני 4 דקות, whiterabbit כתב:

אבל זה נראה שונה לגמרי מהחלק הראשון ששלחת בלינק של otopoint, אני ממש מבולבל :)

פה כתבת שעדיף מקורי אבל אחרי זה כתבת שתכלס אין הבדל :) השאלה בכלל אם אפשר למצוא מקורי. יש לי הרגשה שבמוסך הם אומרים מקורי וזה לא מקורי בכל מקרה

לא יודע בotopoint אין מקט ברור ככה שאי אפשר לדעת או שזה תמונה ברירת מחדל ולא ספציפית או "משנת 2012 ומעלה" אין הכוונה ל 2015 ששם הדגם שונה.

אני רואה שיש פיגו 308 משנת 2011-2013, 2013-2017, ולפעמים ברישיון תאריך עליה לכביש שנה קדימה אחרי מועד הייצור ולכן מה שציין "2012 ומעלה" התכוון ל 2011 ומעלה עד 2013.

בכל אופן וודאי שעדיף מקורי אם יש לך אופציה כזאת ולא בהפרשים גבוהים תחליפי גם עושה את העבודה הכל היום מיוצר בסין באיכות לא פחות טובה ממקורי לפעמים, אולי גם במוסך לא בהכרח שיביאו לך מקורי.

פורסם
לפני 3 שעות, whiterabbit כתב:

והאם קריטי מוסך מומחה פיג'ו או שכל מוסך הוא טוב לעבודה הזאת? (ההגיון שלי אומר שזה משהו טריוויאלי)

ובנוסף, אם למישהו יש המלצה על מוסך יותר זול אולי שיוכל לעשות את זה באיזור המרכז

מפתיע אותי שהשרשור כבר 3 שעות באוויר ואף אחד לא הקדים אותי בהמלצה על מוסך גבע, חביב הפורום לצרפתיות - ובצדק.

ההגיון שלי אומר שברכב צרפתי נותנים לגעת רק למכונאי 'דובר צרפתית', המהנדסים הצרפתים אוהבים לתכנן רכבים שאפשר מאד בקלות להזיק להם.

יוסי ורונן ישמחו לרשום לך מק"ט מדוייק למקרה שאתה רוצה לארגן את החלק בעצמך, הם גם יידעו להמליץ לך האם חשוב מקורי או שאפשר תחליפי.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

אני חושב שזה המוסך שהיא הייתה בו

במוסך אמרו לה שלא כדאי תחליפי

המקט שאני מצאתי לפי אקסל של חלקי חילוף מהאתר של פיג'ו זה 9807198480

באקסל הזה כתוב 1600 שקל😠

ומצאתי אותו בחול במחירים הנעים בין 50 ל 100 יורו

יוסי ורונן אלו החברה מהמוסך התכוונת?

פורסם

אשתף מניסיון אישי ברכב זהה - פיצוץ קולר שקורע 2 צינורות אחרי שהוא סודק את הרדיאטור. עד כאן הגיוני. שלחתי לטיפול אצל מוסך מסויים בעפולה - טופל בעלות של 2600 כולל ונסע תקין בערך 3 שבועות, אבל לא נסע הרבה.

אחרי 3 שבועות, הרכב אחרי שבת ללא נסיעה, נכנס במוצש, מניע - והחום מנוע עולה. שולח למחרת לאותו אחד, אה, עכשיו התפוצץ לך הפלאנג’.

מחליף ב-1200 ₪ כי "נעשה לך מחיר" ובכלל זה צריך להיות סביב ה-1500. אוקיי.

מאותו יום - נזילת שמן רצחנית. אני נוסע אחרי מילוי שמן - נכנס לחניה - חונה - יוצא מהרכב - שובל על הרצפה מראה בדיוק איך חניתי....

עכשיו לא לקחתי סיכון. שלחתי למישהו מקצוען שאני מכיר אישית שהוא קודם כל איש ישר כמו סרגל, בירושלים (לצערי לא לגבע למרות ניסיון קודם מעולה אצלם, כי הגרירה היתה עולה משמעותית... לא יכולתי באותה נקודת זמן). 

אחרי שבוע וחצי אני מקבל עדכון שהרכב טופל. לוקח לנסיעה - וואלה, נשאר אותו דבר... מתברר שנוזל רק בנסיעה. לקח אותו שוב בעצמו (!) למוסך בתלפיות, טיפל עם כמה חברים ועכשיו ב"ה הכל תקין. הסיבה לנזילה - הקולר שהוחלף היה תקול, ובנוסף לא הורכב כראוי.

מסקנה - גבע או אורן, או מישהו שאתה מכיר אישית ויודע שלא יסבן אותך.

יום טוב.

הונדה סיוויק סטיישן 2015 😍

פיגו 308 סטיישן 2015👺

רנו קנגו 2012🥵

טויוטה קורולה 2005

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...