Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

יש לי רכב במצב יחסית טוב עם ק"מ נמוך אבל יש לו קצת נזקי חניה שלא תיקנתי, פחות הפריע לי.

עכשיו שאני מנסה למכור את הרכב אני תוהה אם לספוג את הנזק ולתקן ? כי בינתיים ההורדה במחיר שגילמתי על הנזק כנראה שלא משכנעת אנשים... 

צירפתי תמונה של הרכב, ראו צד שמאל מתחת לפנס.

תודה.

IMG20250213160837.jpg

פורסם

אישית הייתי מעדיף לקנות רכב מתוקן קוסמטית כי אצלך זה בולט מאוד.

מילא רכב זול אז כבר פחות משנה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני כשעה, yulianx כתב:

אישית הייתי מעדיף לקנות רכב מתוקן קוסמטית כי אצלך זה בולט מאוד.

מילא רכב זול אז כבר פחות משנה.

עלויות תיקון של דבר כזה נעות מבדיקה שלי בין 1500-2000, כבר הורדתי 3000 מהמחירון ומציין בפני אנשים שזה בגלל נזקי חניה, אם אתקן בעצמי זה לא שאוכל לדרוש יותר, זה יהיה כמו להוריד 5000 בעצם.

או שאני לא מסתכל על זה נכון?

פורסם

צביעת פגוש עולה כ 1000 שקל לצביעה טובה.

אם יש לך טלפונים לגבי הרכב הייתי משאיר אבל כקונה, רכב במצב קוסמטי תקין היה מושך יותר.

אתה יכול לצבוע ולא להוריד בנוסף למה שהורדת אלא ההפך, לא להוריד בכלל.

אי אפשר לדעת מה בדיוק כדאי לעשות. זאת דעתי האישית.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני אכתוב את דעתי האישית, למרות שהיא לא תמצא חן בעיניך, אתה מוזמן להתעלם, או לתקןף אותי - לבחירתך.

חוסר ההצלחה שלך במכירה לא קשור למכות החניה. אם תתקן אותן ותמשיך לשווק את הרכב באותה דרך, המצב לא ישתפר.

1. המחיר שאתה מבקש עדיין גבוה מידי.

כן. הנתונים ה"יבשים" מצויינים. אבל לא מצדיקים את המחיר. הדגם הזה לא נמכר במחיר מחירון, גם בשוק של מוכרים, כמו עכשיו. 

תפתח עכשיו יד2, תראה בכמה משווקים המתחרים שלך רכבים זהים עם ק"מ יותר גבוה מעט (עדיין מתחת ל100 אק"מ, או עם יד נוספת).  מדובר בהפרש של יותר מ- 10 אש"ח, שעם כל הכבוד, לא מצדיק את הבונוס שמקבלים.

כמה אלפים בודדים? בכיף. גם אני שילמתי על הספארק שלי (דגם שונה לחלוטין אמנם) כ-2000 ש' ממה שאפשר היה לשלם  על אחת פחות מוצלחת, כי היא היתה מיד ראשונה ועם נסועה נמוכה.

קח בחשבון רק, שהמוכר חיכה ל"פראיר" כמוני כ-4 חודשים, כי רוב הישראלים יקנו את הספארק עם ה-98 אק"מ שתי מודעות מתחתיך, שגם נראית מצויין, בלי מכות חניה, ב-11 אש"ח פחות, ולא יבינו את היתרון הגדול שיש ברכב שלך.

2. אתה מטעה כשאתה משווק אותה כ-2017. בירור פשוט ב"משומשת", מעלה שהרכב אמנם עלה לכביש ב-2017, אבל שנת הייצור שלו היא 2016. המחירון (אם כבר מכניסים אותו לשקלול)  צריך להיות לפי מחירון של דגם 2016, וחודש העליה לכביש מספק את התוספת למחיר המשוקלל.

הטעיות מהסוג הזה מרתיעות הרבה אנשים מלהתקשר. לי למשל, זה היה גורם לעבור הלאה. בדיוק כמו יד שניה ו"מה אתה רוצה, הנה רשום ברשיון- 02!"

עדיף היה לרשום זאת בשקיפות.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
לפני 19 דקות, natco כתב:

אני אכתוב את דעתי האישית, למרות שהיא לא תמצא חן בעיניך, אתה מוזמן להתעלם, או לתקןף אותי - לבחירתך.

חוסר ההצלחה שלך במכירה לא קשור למכות החניה. אם תתקן אותן ותמשיך לשווק את הרכב באותה דרך, המצב לא ישתפר.

כן. הנתונים ה"יבשים" מצויינים. אבל לא מצדיקים את המחיר. הדגם הזה לא נמכר במחיר מחירון, גם בשוק של מוכרים, כמו עכשיו. 

תפתח עכשיו יד2, תראה בכמה משווקים המתחרים שלך רכבים זהים עם ק"מ יותר גבוה מעט (עדיין מתחת ל100 אק"מ, או עם יד נוספת).  מדובר בהפרש של יותר מ- 10 אש"ח, שעם כל הכבוד, לא מצדיק את הבונוס שמקבלים.

כמה אלפים בודדים? בכיף. גם אני שילמתי על הספארק שלי (דגם שונה לחלוטין אמנם) כ-2000 ש' ממה שאפשר היה לשלם  על אחת פחות מוצלחת, כי היא היתה מיד ראשונה ועם נסועה נמוכה.

קח בחשבון רק, שהמוכר חיכה ל"פראיר" כמוני כ-4 חודשים, כי רוב הישראלים יקנו את הספארק עם ה-98 אק"מ שתי מודעות מתחתיך, שגם נראית מצויין, בלי מכות חניה, ב-11 אש"ח פחות, ולא יבינו את היתרון הגדול שיש ברכב שלך.

2. אתה מטעה כשאתה משווק אותה כ-2017. בירור פשוט ב"משומשת", מעלה שהרכב אמנם עלה לכביש ב-2017, אבל שנת הייצור שלו היא 2016. המחירון (אם כבר מכניסים אותו לשקלול)  צריך להיות לפי מחירון של דגם 2016, וחודש העליה לכביש מספק את התוספת למחיר המשוקלל.

הטעיות מהסוג הזה מרתיעות הרבה אנשים מלהתקשר. לי למשל, זה היה גורם לעבור הלאה. בדיוק כמו יד שניה ו"מה אתה רוצה, הנה רשום ברשיון- 02!"

תודה על התגובה, אני רק התחלתי לפרסם ולומד את השוק.

לגבי המודל, פה אני לא מסכים איתך, חצי מהרכבים בארץ נוצרו בשנה x ונמכרו בשנה x+2, הרישוי של הרכב הוא 2017, זה מתי שקניתי אותו ומה שהוא רשום ברישיון ובמחירון לפי מס' רישוי.

לגבי שאר הנקודות, מקבל, יכול להיות שהשוק לא מעריך את הרכב באותה מידה ואם אני אראה שאני לא מצליח למכור אתחיל להוריד מחיר.

פורסם
לפני 17 דקות, natco כתב:

בירור פשוט ב"משומשת", מעלה שהרכב אמנם עלה לכביש ב-2017, אבל שנת הייצור שלו היא 2016. המחירון (אם כבר מכניסים אותו לשקלול)  צריך להיות לפי מחירון של דגם 2016, וחודש העליה לכביש מספק את התוספת למחיר המשוקלל.

אתה טועה למיטב ידיעתי.

תאריך העלייה לכביש הוא התאריך הקובע.

בדקתי את הרכב שלי עכשיו, שעלה לכביש ב-8/2012, רשום שנת ייצור 2011

ועדיין הוא 2012 לכל דבר ועניין. למחירון, לביטוח, למעבר למיושן כשיגיע זמנו וכו'.

אם מה שרשמת נכון, 

למה הרבה מאוד אנשים מזמינים רכב בסוף שנה, ומחכים לתחילת השנה החדשה כדי לקבל אותו?

למרות שלפי המחירון שקלול החודש בשנה מוסיף למחירון (12/24 כבר קרוב למחירון 1/25),

עדיין מעדיפים את השנתון החדש יותר.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני כשעה, Skylink כתב:

או שאני לא מסתכל על זה נכון?

אתה מסתכל על זה נכון.

אל תחיה באשליות, יש לך רכב שלא קראת לו בשמו המפורש, לא ציינת את הקילומטראז שלו, ולא את מספר היד שלו.

אתה יכול לטעון שזה לא שייך לנושא הדיון, שהתמקד במצב הבודי שלו. ואם שווה לעשות לו תיקונים.

אבל זה ועוד איך שייך.

תכיר בעובדות, יש לך שברולט ספארק.

זה לא מאזדה2 ולא טיוטה יאריס.

לא תחזיר בחיים את עלות של תיקון מיקצועי.

מהתמונה רואים שיש לו צבע יפה מבריק עם נצנצים וזהו. תנסה למכור איך שהוא, תקבל כמה שתקבל וזהו.

פורסם
לפני 4 שעות, Skylink כתב:

עכשיו שאני מנסה למכור את הרכב אני תוהה אם לספוג את הנזק ולתקן ? כי בינתיים ההורדה במחיר שגילמתי על הנזק כנראה שלא משכנעת אנשים... 

בתור מישהו שראה את המודעה שלך לפני הפוסט הזה, אני יכול להגיד לך שזה לא בגלל המכה. כי מהתמונות ששמת לא באמת שמים לב אליה(זה מתמזג עם ההשקפויות) . אבל כן, ברגע שכן ישימו לב זה ישפיע. 

אני לא אגיד דברים אחרים, כי כבר ציינו את זה, אבל אני מציע לך לראות בכמה אנשים אחרים מוכרים את הספארק שלהם ביד 2.

בתור קונה פוטנציאלי, לרכב קטן בתקציב הזה, המודעה שלך לא קפצה לי בתור אופציה. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, BoazB11 כתב:

אתה טועה למיטב ידיעתי.

כנראה שאני אכן טועה, ואתה צודק.

קראתי עכשיו את הוראות הנוהל, והן אכן מוכיחות את מה שאמרת.

בכל מקרה- זה נוהל מטופש.

מה שהיה צריך לקבוע, הוא מועד הייצור, לפי ה-VIN.

בהרבה מקרים, יש מתיחת פנים, או שדרוג דרמטי באבזור בטיחות בין שנתוני יצרן, ומצב כמו זה בארץ ממש יוצר הטעיה.

פורסם
לפני שעתיים, natco כתב:

חלק מהנקודות שלך נשמעות הגיוניות, אני לא בשוק של הספארק אז אני לא יודע אבל מבחינת שנתון זה ממש שטויות, מה שקובע זה רק תאריך העלייה לכביש לא שום דבר אחר. 

גם רכב שישב אצל היבואן 8-9 חודשים ובזמן הזה התחלפה שנה - לא רלוונטי. אף אחד לא הולך לפי שנת יצור, אלה החוקים של שוק הרכב הישראלי ואין סיבה שהוא יתייפייף פה ויחליט בכוח להוריד את הרכב שלו שנתון בגלל זה. אין פה גם שום חוסר יושרה, כל עוד ככה קבע המחוקק אז כולם מתיישרים לפי זה. 

אני בספק שמכירה אפילו אחת נפלה לו בגלל זה. 

פורסם (נערך)

ראיתי את הפרסום של הרכב, השורה התחתונה תיקח את הבנאדם הממוצע שיש לו סכום כסף מסויים נגיד 50-60 אלף, זה בשום מצב לא יראה לו אטרקטיבי.

אני אשווה לשיטבוקס שלי, סיטרואן סי1, שניהן ברמה גבוהה יחסית של נרקומניות(או במילים אחרות רכבים בסייסיים ולא מפנקים במיוחד, ועשויים מוזר למדי)

שלי היא 2016 ושילמתי עליה יחסית הרבה ביחס לשוק כי מדובר בדגם במצב ממש אחלה(כ20 אלף לפני קרוב לשנה), ועכשיו בו תחשוב רגע זה שני רכבים שמתחרים ראש בראש ומציעים את אותה ההצעה, רק שלך  מתומחר פי 2 וחצי ואפילו יותר במחיר, עכשיו תחשוב על הלקוח הפוטנציאלי האם אתה באמת מאמין שהספארק נותנת פי 2.5 ואפילו יותר ערך ביחס לתחרות?(אל תשכח שמדובר על הפרש של שנה בלבד).

ואם נסתכל על המחיר כמו שהוא יש ללקוח הפוטנציאלי מגוון מאוד מאוד גדול של אפשרויות עדיפות בהרבה באותו המחיר ופחות, ובשורה התחתונה אין סיבה ללכת על זה.

דעתי תצטרך להוריד במחיר ומשמעותית, אתה יכול לוותר על לתקן את השריטות אבל תצטרך להוריד מעל עשריה בשביל להיות אטרקטיבי בשוק.

עריכה אחרונה על ידי ik3

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם

כל מה שכתבת נכון, אבל הדבר היחיד המשותף ל- c1 ולספארק, הוא שלשתיהן יש 4 גלגלים.

הספארק, עם מנוע 1.4 89 כ"ס, גיר רציף אמין וראוי, הגה הידראולי מתקשר, 10 כריות אוויר, אבזור עשיר שכולל מולטימדיה מקורית (ilink) עם שיקוף טלפון, אבזור חשמלי מלא- מראות חלונות וכו'  ו-5 מקומות ישיבה לנוסעים...

ממש לא אותו הרכב.

• אהבתי 1

פורסם (נערך)

לפני 16 דקות, natco כתב:

כל מה שכתבת נכון, אבל הדבר היחיד המשותף ל- c1 ולספארק, הוא שלשתיהן יש 4 גלגלים.

הספארק, עם מנוע 1.4 89 כ"ס, גיר רציף אמין וראוי, הגה הידראולי מתקשר, 10 כריות אוויר, אבזור עשיר שכולל מולטימדיה מקורית (ilink) עם שיקוף טלפון, אבזור חשמלי מלא- מראות חלונות וכו'  ו-5 מקומות ישיבה לנוסעים...

ממש לא אותו הרכב.

שניהן שיטבוקס מתצורת רכב "מיני", רמה מאוד דומה. כן מנוע יותר גדול מעט עדין גם הספרק עגלה מתה, ואם אתה רוצה משהו שיזוז לפחות קצת אתה תיקח איביזה ותשאר עם עודף מ50 אלף ורמה פי 2 יותר גבוהה משניהן, פלוס רכב שזז יחסית ופוטנציאל שיפור קל כך שאפשר להביא אותו לאיזור ה130-140 סוסים וזה כבר הספק סביר.

-מולטימידה אתה מחליף בכל רכב בגדול פרט למודרניים מאוד ששם יש קר פלי מובנה

-אבזור חשמלי מלא- בספק גדול שיש הרבה דברים ששם יש ובסיטרואן אין.

-5 מקומות ישיבה- בוא שניהן רכבי מיני אחד מודה בזה השני לא.

אז כן זה לחלוטין רכבים מקבילים, ואין הצדקה אפילו לא קצת לשלם מעל כפול במחיר כשבמחיר הזה יש לך אפשרויות של "רכבים" יותר רציניים שישאירו לך עודף

פלוס נוסף שכנראה בסיטרואן תקבל אמינות הרבה יותר גבוהה מבספרק אבל לזה אני לא נכנס.

עריכה אחרונה על ידי ik3

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...