Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

החלפתי מעסיק וביקשתי מסוכן הביטוח להמשיך להפקיד לאותה קרן. הסוכן ביטוח אמר שחברת הביטוח דורשת תעודת זהות בתוקף (למרות שחמש שנים אני מפקיד כבר לאותה קרן כשיש להם את כל הפרטים שלי).

אין לי עניין להוציא תעודת זהות ביומטרית.

מה אתם מציעים?

פורסם (נערך)

תעודת הזהות שלך בתוקף עד 31.1.26.

אבל למרות האינסטינקטים שלך מומלץ להוציא תעודת זהות ביומטרית. בלעדיה בעוד כשנה תהפוך למוגבל, לא תוכל אפילו לבצע העברה בנקאית. ממילא החוק מחייב אותך להוציא ביומטרית עד 31.1.26 (וזה אחרי כמה הארכות. יצטרך להיות אירוע חמור ביותר כדי להאריך עוד).

אגב, מה תוקף הדרכון שלך?

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שזה מה שהיה עשוי להיות הפתרון, לפחות חלק מהמוסדות מקבלים דרכון כאמצעי זיהוי, אני לא בטוח לגבי תושבי ישראל בבנק.

מכל מקום, ראה מה שכתבתי קודם, ותתחיל להתרגל לרעיון של תעודה ביומטרית.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מתעלק על השרשור, במקרה שלי תעודת הזהות אבדה.

יש דרך להוציא ת.ז (ביומטרית או רגילה) ללא איזשהו קנס על אובדן הישנה?

Miata ND2

פורסם
לפני 11 דקות, Nemesis כתב:

בכל מקרה לא ניתן להמשיך ולהפקיד לאותה קרן השתלמות בעת החלפת מעסיקים.

זאת קרן השתלמות חדשה עם שמירה של רצף ההפקדות.

עכשיו הזמנתי תור ללשכת האוכלוסין וכתוב שהתשלום הוא באשראי בלבד.

השאלה שלי היא, גם אם מדובר בתעודה ראשונה מאז גיל 16?

כי גם אין לי כרטיס אשראי.

מתחיל להיות קשה להיות אנלוגי.

פורסם
לפני 47 דקות, הרקוליטו כתב:

מה אתם מציעים?

שתוציא תעודת זהות ביומטרית.

ואשראי.

תשכח מלהיות אנלוגי. אין איימיש בישראל.

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 13 דקות, הרקוליטו כתב:

מתחיל להיות קשה להיות אנלוגי.

אתה נשמע כמו החם שלי. בן 94 עם 4 שנות לימוד שחי ברבאט של 1950. אבל בגילו אני לא מצפה שילמד להשתמש בטכנולוגיה מודרנית.

תוציא תעודת זהות. תוציא כרטיס אשראי בינלאומי ותגלה את נפלאות הקניה ברשת. ואת התשלומים מהמחשב/טלפון. ואת שאר יתרונות המודרנה. ככל שתשקע בימי המזומן והתור בדואר תסבול יותר עם השנים, כי השירותים כולם עוברים לרשת. כן. בהתחלה זה מפחיד, ותהיה איזו עקומת למידה קצרצרה, אבל אחרי 5 עסקות לא תבין איך הסתדרת עד כה.

• אהבתי 1

פורסם

אני לא רחוק הרבה יותר מארבע שנות לימוד.

אני לא קונה ברשת למעשה אני כמעט לא קונה כלום והחיובים בהוראת קבע או העברות בנקאיות. לפני שבוע בסופר דווקא היה יתרון למזומן, הייתה נפילה של תקשורת האשראי. אז קפצתי לראש התור.

• מצחיק 1
פורסם

עם כל חיבתי לסינתיסייזרים אנלוגיים ופטיפונים, המדינה לא מותירה לך שום ברירה אלא להצטרף למערכות הדיגיטליות שלה. הגישה לכסף שלך תיחסם בקרוב.

אל תהיה צודק ואל תהיה חכם, תהיה ריאלי...

• רעיון טוב! 2

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני שעה, הרקוליטו כתב:

אני לא רחוק הרבה יותר מארבע שנות לימוד.

אני לא קונה ברשת למעשה אני כמעט לא קונה כלום והחיובים בהוראת קבע או העברות בנקאיות. לפני שבוע בסופר דווקא היה יתרון למזומן, הייתה נפילה של תקשורת האשראי. אז קפצתי לראש התור.

תמיד טוב לשמור מזומן בשלוף, אבל לרוב הוא בנחיתות.

וגם אני דילגתי על התור בארומה באותו זמן, אבל הגוגל פיי עובד אצלי כמו סודני במסעדה תל אביבית.

פורסם
לפני 4 שעות, הרקוליטו כתב:

זאת קרן השתלמות חדשה עם שמירה של רצף ההפקדות.

למיטב ידיעתי לא רלוונטי.

זה יכול להיות באותו גוף, ניתן להחיל וותק, אבל יצטרכו לפתוח לך חשבון חדש שאליו יופקדו הכספים מהמעסיק החדש.

זו לא תהיה אותה קרן השתלמות. לא חושב שזה משנה מי יודע מה מבחינה פרקטית, אבל למען הסדר הטוב.

• תוכן חדש...