Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היה לי דוח סליקה ללא רשומות מודפס שהסוכן הביא לי, זרקתי אותו קיבינימט עם כל המסמכים שקשורים לרכב הארור הזה.

מה שכן יש לי הוא דוח סליקה שאני הוצאתי זהה לחלוטין. וכן הרכב היה פרטי 00.

מצ"ב רישיון ודוח סליקה.. למען הסר ספק.

Screenshot_20250126_194005_Samsung Notes.jpg

Screenshot_20250126_193804_Samsung Notes.jpg

עריכה אחרונה על ידי ramik33
:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:
  • תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 22 דקות, ramik33 כתב:

מה שכן יש לי הוא דוח סליקה שאני הוצאתי זהה לחלוטין. וכן הרכב היה פרטי 00.

טוב, נשארנו עם:

1. היתה תאונה שתוקנה באופן פרטי. הדיעה שלי עדיין חלוקה:
    א. לא מאמין שמישהו יתקן נזק פגיעה אחורית מכיסו. פגוש+דלת+מגן פנימי+צבע+אולי גם פנסים = הרבה מאוד אלפים של שקלים...וזה מבלי לקחת בחשבון את הנזק לרכב הפוגע (בהנחה ולא מדובר על תאונה עצמית של נסיעה ברברס וכניסה בקיר).
    ב. לפי זה שעשו תיקון חאפרי ("יותר חומר מפח") אני עדיין חושב שמישהו השתגע ומימן תיקון ממש ממש ממש זול באיזה חור נידח.

ב. היתה תאונה והרכב נמכר AS IS לטרייד - והם תיקנו.

ג. תאונה עם רכב ליסינג. הליסינג מימן את התיקון במוסכים שלו, אין רישום בביטוח.

מה שכן, לפעמים כדאי לנסות הכל, וזה אומר - לנסות לאתר את בעל הרכב (טלפונית) ע"פ השם ברישיון הראשון שקיבלת עם קניית הרכב - ולשאול בשיא הנחמדות "אני מתעניין לרכוש את הרכב שמסרת לטרייד אין ורציתי לשאול איפה הוא טופל והאם היו לרכב תאונות ?". אופציה נוספת היא לנסות לחפש מידע במרשתת (פייסבוק למשל) אם המוכר פירסם את הרכב למכירה ואם יש עדויות לאיזו תאונה או משהו. לפעמים יש מזל בדברים האלו ואתה יכול למצוא המון בכמה קליקים במקלדת....

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 32 דקות, ramik33 כתב:

היה לי דוח סליקה ללא רשומות מודפס שהסוכן הביא לי, זרקתי אותו קיבינימט עם כל המסמכים שקשורים לרכב הארור הזה.

עוד טעות חמורה.

יש כמה מסמכים שחיוני לשמור לטווח ארוך. בין השאר מסמכי רכב, לפחות 3 שנים (ורצוי 7) אחרי מכירתו. זו התקופה שבה אפשר לתבוע אותך בקשר לרכב.

מסמכי העברת בעלות במכירה לא משליכים בכלל, למרות שכיום אפשר למצוא אותם באתר האישי הממשלתי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

כל המסמכים שקשורים למכירה ניתנים לשחזור. רישיון, דוח סליקה, טופס העברת בעלות וכו'. לא כתבנו זכרון דברים או משהו כזה. לחצנו יד העברנו כסף ונפרדנו כידידים.

טופס בדיקה של המכירה אומנם הלך עם הקונה אבל אני מאמין שאפשר לשחזר אותו מול קומפיוטסט במידת הצורך. 

בכל מקרה הקונה קיבל את מה שרצה, אם היה תובע באמת אין צדק בעולם הזה. 

עריכה אחרונה על ידי ramik33
:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:
פורסם
לפני 42 דקות, איציק נ. כתב:

מה שכן, לפעמים כדאי לנסות הכל, וזה אומר - לנסות לאתר את בעל הרכב (טלפונית) ע"פ השם ברישיון הראשון שקיבלת עם קניית הרכב - ולשאול בשיא הנחמדות "אני מתעניין לרכוש את הרכב שמסרת לטרייד אין ורציתי לשאול איפה הוא טופל והאם היו לרכב תאונות ?". אופציה נוספת היא לנסות לחפש מידע במרשתת (פייסבוק למשל) אם המוכר פירסם את הרכב למכירה ואם יש עדויות לאיזו תאונה או משהו. לפעמים יש מזל בדברים האלו ואתה יכול למצוא המון בכמה קליקים במקלדת....

זה מומלץ תמיד.

אני מנסה לראות את הרכב לפני שהוא מגיע ל"ישור קו" ואז למצוא מסמכים ישנים. פעמים בעסקאות של 150-200 אלף ש"ח הצלחתי והרמתי טלפון למוכרים  (שניהם טרייד אין, שיתפו פעולה, אמרו שהרכבים נקיים - וכך היה). 

פורסם
לפני שעתיים, farkash7 כתב:

הסוחר יכול לטעון שמי שמסר לו את הרכב סיפק את הבדיקה והוא בעצמו לא ידע על התאונה.

כאן אתה טועה.

אדם פרטי יכול לטעון שלא ידע בלה בלה. לכן אם אתה קונה רכב גנוב מאדם פרטי, הכסף שלך הלך.

אם הגעת לסוחר שמוכר במגרש לסחר במכוניות, יש לו כל מיני חובות לפי החוק. אם הוא מוכר לך רכב גנוב הרכב נשאר שלך, כי באת בתום לב למקום שעוסק בסחר במכוניות. כמו כן הוא מחוייב בגילוי נאות על מצבו של הרכב.

זה ממש לא אומר שלא צריך לבדוק, צריך לבדוק היטב לא משנה מה מקור הרכב. בעצמך או במכון בדיקה לפי יכולתך.

אבל לקונה שקנה במגרש מורשה יש הגנות מסויימות לפי החוק.

בנוסף אציין, שסוחרים הכי אוהבים לרכוש רכבים שעברו תאונות, ובעל הרכב מצהיר על כך ומוכר במחיר נמוך בהתאם. הסוחרים עושים את הרווח שלהם במעמד הקניה ולא במעמד המכירה. לכן אם הוא הצליח לקנות במחיר נמוך הוא כבר עשה את הרווח שלו. 

הרכב כמובן יימכר כ"רכב נקי" במחיר מלא.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 13 שעות, shlomiko כתב:

וכבר נתקלתי בכאלה שקנו רכב עם 100K בשעון והרכב עשה 400K 

וואלה לי יש היכרות עם מיקרה דומה, 

והבעלים היה הכי ישר שניתן. 

ממש בתחילת 2020, אני עזרתי לחבר עם קנייה של מרצדס שנת 2001 או 2002, לא זוכר דגם, זוכר מנוע דיזל V6, יבוא בתור עולה חדש, סטיישן! 

הרכב היה עם מעל 850k על מנוע מקורי. 

החבר ביקש שאצטרף לסיבוב ונסתכל ביחד. 

כאשר הגענו ודיברנו עם הבעלים, 

הסביר שהמנוע המקורי עבר 850k,

והחליט להחליף לפני שזה יתפגר, 

הביא מחו"ל מנוע עם 150k,

אבל הדגיש שלמרות כל מה שרשום בשטר מכר, הוא לקח בעירבון את הק"מ של המנוע מיבוא.

הבעלים שסיפר לחבר על הרכב תיאר משהו מוזר,

הבעלים רצה להחליף את הלוח שעונים,

ומצע באיביי משומש במצב מעולה,

אבל כאשר הוא הרכיב בארץ, זה הראה לו על המד אוץ 110k,

למרות שלרכב יש מחשב מנוע + מחשב פאנל / לוח מכוונים, ולא נגעו באף אחד מהם, עדיין זה הראה ק"מ שונה, הבעלים שלא הבין מה קרה, החזיר את הישן והק"מ שהופיע היה המקורי והנכון. 

הוא הציע לחבר שלי לקחת את הלוח הישן במידה ויקנה. 

עכשיו, נכון שאפשרי לחרטט  ומספיק שנבדוק 

רצף טסטים( אם יש), נראה משהו דפוק, 

אבל פה הבעלים היה פשוט אמיתי. 

נ.ב,

החבר קנה וגנבו את הרכב שנתיים מינוס יום מהקניה, 

החבר'ה מהשטחים שכל כך אוהבים מרצדס דיזל.... 

פורסם
לפני 14 שעות, GTאי כתב:

זה ממש ממש מוזר, הסוכנויות האלו בדרך כלל לא מתעסקות עם רכבים זבל.

שווה להתייעץ עם עו"ד, למרות שלכאורה אם יש להם דו"ח בדיקה אז הם עשו גילוי נאות... 

אני הייתי פונה לסוכנות בצורה מסודרת ולא לנציג, מתחיל שם (אם יש לך כח לזה, הכל עלות תועלת)

לא תמיד, אמנם לפני המון שנים - אבל חבר קנה בזמנו פולקסווגאן בורה בת שנה וקצת באחת מסוכנויות הטרייד הגדולות,
לאחר עשרות אלפי שקלים שהוא הוציא על הרכב הוא תבע אותם, ובסוף בהסדר עם בית משפט הם קנו את הרכב חזרה + החזר כספי לא קטן.

פורסם
לפני 12 שעות, amosbmw כתב:

אדם פרטי יכול לטעון שלא ידע בלה בלה. לכן אם אתה קונה רכב גנוב מאדם פרטי, הכסף שלך הלך.

טוב, זה תיאורטי לגמרי, כן?

לא ניתן להעביר בעלות לרכב שדווח כגנוב.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 26.1.2025 בשעה 19:13, YaronNahum כתב:

החל מאוקטובר 2023 , אפשר לרשום ביקורות בגוגל מפות בישראל , אולם הרישומים הללו לא מופיעים בשום מקום. כנראה  בגלל שימוש לרעה בין קהילות של ערבים ויהודים , גוגל השביתה את האפשרות הזאת בארצנו הקטנטונת 

זה אפשרי, לכתוב ביקורות ואפשר לראות ביקורות חדשות גם. אולי הגבילו מרמה מסויימת.
מה שכן כנראה אי אפשר להוסיף מקומות חדשים כי זה לא נתן לי.

פורסם
לפני 6 שעות, YaronNahum כתב:

תכתוב ביקורת לעסק , אתה תראה אותה. 

תשאל משהו אחר אם הוא רואה את הביקורת , 

הוא לא יראה. 

אבל אני רואה של אחרים מהחודשים של אחרי פריצת המלחמה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...