Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה שוב אני.

אני מחפש רכב סופר מיני חדש. אני נוסע כ-20 אלף ק"מ בשנה (פחות נוסע ויותר עומד בפקקים). בהתחלה הלב נטה לכיוון ה-VAG, אבל אני לא בטוח עד כמה העמידה בפקקים טובה לגיר הרגיש שלהם.

ניסיתי את המאזדה 2, למרות שמניסיון העבר צריכת הדלק שלה מזעזעת. עשיתי נסיעת מבחן אבל הרכב מרגיש מיושן מדי. זאת אותה המאזדה 2 שהייתה לי לפני עשור, בשנת 2014, והיא מרגישה כבר לא רלוונטית.

ניסיתי את היאריס והיא נראית ומרגישה סבירה, למרות שהיא יקרה בכמעט 15 אלף ש"ח ממאזדה 2 או מפביה בגרסת אבזור סבירה.

במקרה נתקלתי ב-MG3 HYBRID, שבתכל'ס נראה כמו רכב מדהים מכל הבחינות. יש שמועה שהמחיר יהיה באזור ה-120 אלף ש"ח, והאחריות הכוללת של 7 השנים קורצת לי מאוד. אשמח לשמוע תגובה אם למישהו יש ניסיון עם MG.

כמו כן, אשמח לשמוע אם יש משהו שאני מפספס ברשימת הרכבים שאני בודק וציינתי פה. הדרישות הן בעיקר אמינות ואיכות נסיעה נסבלת לכשעתיים וחצי-שלוש של פקקים ביום.

תודה מראש.

פורסם

אם אתה מסתדר עם טעינה יומיומית וטווח הנסיעה היחסית מצומצם גם בעיני זו בחירה מעניינת. 

אצלך חשובה נוחות יותר מכוח. 

אם אתה לא מתעקש חדש הייתי מציע לך לבדוק ג'אז (חדש יש רק הברידי אאל"ט במחיר המלבב של 152).

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

הmg3 עוד לא הגיע כך שלאף אחד אין ניסיון אך שווה לחכות לנסיעת מבחן.

לפקקים פחות הייתי ממליץ על רובוטי.

אתה יכול לבדוק רנו קליאו עם גיר רציף מעולה לפקקים, הרכב ירגיש לך מודרני, לפי האתר מתיחת פנים צפויה להגיע בקרוב, הייתי בודק איתם

מתי.

יאריס היברידית מעולה לפקקים ותהיה חסכונית מאוד, אם כי לדעתי נוחות הנסיעה בינונית עקב מושב קשיח.אמינות טובה.

סוזוקי סוויפט החדשה, לא זריזה אך צפויה להיות אמינה כמו תמיד, צריכת דלק טובה.

• אהבתי 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לדעתי, ה- dsg של קבוצת vag  השתפר והוא כבר מסתדר עם פקקים.

אני נוהג ברכב הליסינג השלישי שלי עם גיר dsg  של vag.

תוואי הנסיעה שלי כוולל הרבה נסיעות בינעירוניות והרבה פקקים.

בעיקר נסיעה מוקדמת מי-ם לת"א נטולת פקקים ויציאה מת"א הפקוקה דרך הפקק התמידי בין שער הגיא לשורש בואך י-ם הפקוקה...

היתה לי אוקטביה 1.2 שנת 2017 שאחרי 75k קמ נזקקה לעדכון תוכנה לאחר רעידות בגיר, היא הוחזרה לליסינג עם 120k קמ ובשבועות האחרונים לפני שהוחזרה שוב הגיר התחיל לרעוד בפקקים.

בתחילת 2020 קיבלתי אוקטביה 1.5 דור 3 שהוחזרה לחברת הליסינג עם 132k קמ עם גיר שתיפקד לאורך אותה התקופה בדיוק כמו שקיבלתי את הרכב.

בתחילת 2024 קיבלתי אטקה 1.5, בעשרה החודשים ו-30k  הקמ שהרכב אצלי הגיר מתפקד מצויין, יש לי תחושה שהפעם הגיר מכוייל אחרת, העברות ההילוכים קצת פחות זריזות לטובת שמירה על המצמדים.

אני הייתי כן חושב על פאביה או איביזה שנותנות תמורה טובה לכסף ומציעות יחידת הנעה מצויינת וצריכת דלק טובה יחסית.

פורסם

dog זה הימור באופן כללי ובמיוחד לנסיעה שכמעט כולה פקקים, יש אנשים כמוך שהכול בסדר, וגם לי יש חבר עם אוקטביה שמרוצהץ
ויש כאלה שכבר אחרי 4-5 שנים התחילו בעיות עם מח גיר וזה עוד ללא בלאי מצמדים שיהיה מוגבר מהפקקים.

• רעיון טוב! 1

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תעשה עליה נסיעת מבחן כשהיא תגיע. 

ממה שקראתי בביקורות בחול, "רכב מדהים" היא לא. יש לה יחידת כוח חזקה יחסית, אבל יש לה לא מעט quirks שחלקם אפשר אולי לסדר תוכנתית(תיקון סטיה מנתיב שממש קטלו אותו, ויחדית הנעה שלא תמיד הכי רהוטה), וכאלה שבאים ביט אין(הגה שלא מתכוונן לעומק, איכות נסיעה בינונית בבין עירוני) 

במחיר הנכון, היא יכולה להיות אופציה. ב-120 אלף, אני עדיין לא בטוח שזה שם. 

אבל שוב, תלוי מה יהיה המחיר שלה, במיוחד ב-0 קילומטר. 

פורסם

לפקקים באמת היברידי הכי מתאים.

אם לא שקלת, ייתכן שסוזוקי סוויפט החדשה תתאים. אמנם צריכת-דלק לא כמו ההיברידיות (יש לה לייט-היבריד, שזה בעצם כמעט כלום),

אבל אולי תעדיף אותה בסוף.

פורסם

אז מה? מבחינת ביצועים היא עדיפה, אולי גם נוחה ושקטה ממנה, אחריות ארוכה.

פורסם

מהחשמליות שהגיעו אני כבר למדתי שלאחריות ארוכה יש גם חסרונות.

היתרונות - ברורים. 

החסרונות הם שאתה מסונדל למסוכי היבואן, והם יכולים בעיקרון לעשות מה שבא להם. 

MG3 Hybrid Service Manual | MG EVs electric cars community forum

יש פה פרום מאנגליה שממש מתלוננים על מחירי טיפולים אסטרונומים. 

פורסם

מצד שני הרכב מטופל כמו שצריך.

מה הם כבר יכולים לעשות?

פורסם

נסעתי על הmg. הרכב נותן תחושה של "ממש ניסינו שזה יראה יקר עם החומרים הכי זולים שיש".

החוגה של החלפת מצב הנהיגה (P/D/R)

מרגישה ונראת כמו פקק של בקבוק חלב של תנובה.

בנסיעת המבחן - הרכב מהיר, זה כל מה שיש לי להגיד. לא קיבלתי שום התרשמות אחרת. עוד דבר נוסף, מכל הרכבים שנהגתי עליהם היום ובתקופה האחרונה, קיבלתי רושם שהמזגן ממש חלש.

חשבתי על זה והחלטתי לא לקחת את הסיכון. במיוחד לאור העובדה שכל האגריגטים של הרכב הזה חדשים לחלוטין וזאת הפעם הראשונה שהם יוצאים לשוק.

היאריס, הרגישה כמו יאריס. שום דבר מעניין במיוחד. הופתעתי מאוד שאין ניטור שטחים מתים והמראות לא מתקפלות אוטומטית. 

כמו כן העובדה שכל ניקל ברכב הוא בתוספת מחיר וכמעט 2000 שקל כדי לקבל גלגל רזרבי הרגיש מאוד חמדני. 142k על יאריס זה משהו שאני צריך לישון עליו.

ביצעתי נסיעת מבחן על הפביה גם כן, האמת זה הבדל של שמיים וארץ מהmg והיאריס.

זה מרגיש כמו רכב בכמה רמות מעל וחווית הנהיגה אפילו לא קרובה.

אבל הייתי בטוח שרמת האבזור המקסימלית היא 124k אבל מסתבר שהיא 134k + צריך להתקין איתורן + צריך לשלם עוד 1000 ש"ח על הרחבת האחריות ל3 שנים שכל יצרן נותן "בחינם". 

אם רמת האבזור ההכי גבוה הייתה 124 כבר הייתי מזמין פביה. 

אבל 134 קצת כבד עבור גרסאת ה 1.0.

• מעניין 3

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...