Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

נסה לבדוק את הסוויפט ולבדוק מתי הקליאו מתוחת פנים צריכה להגיעה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 16 שעות, Alkash כתב:

אבל הייתי בטוח שרמת האבזור המקסימלית היא 124k אבל מסתבר שהיא 134k + צריך להתקין איתורן + צריך לשלם עוד 1000 ש"ח על הרחבת האחריות ל3 שנים שכל יצרן נותן "בחינם".

מי אומר? כי יש חברות ביטוח שמוותרות על זה. וליבואן יש חברת ביטוח שמציעה מחירים טובים, שווה לך לבדוק.  

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, outnex כתב:

אם אתה כבר בפקקים סיני חשמלי סופר מיני לא תתאים? הדונפג בוקס

רכב חשמלי זאת לא אופציה כרגע מבחינתי.

לפני 23 שעות, yulianx כתב:

נסה לבדוק את הסוויפט ולבדוק מתי הקליאו מתוחת פנים צריכה להגיעה.

אני תמיד לוקח את התגובות שלך ברצינות רבה, ולכן זה לא בא ממקום של זלזול, אבל הסוויפט החדשה נראת כמו פרודיה לרכב עם פרודיה למערכת היברידית.
אין מצב שאני משלם עליה 130,000 ש"ח

לפני 7 שעות, saar5555 כתב:

מי אומר? כי יש חברות ביטוח שמוותרות על זה. וליבואן יש חברת ביטוח שמציעה מחירים טובים, שווה לך לבדוק.  

גם החברת ביטוח של היבואן וגם ביטוח ישיר דורשים איתורן לרכב הזה.

עריכה אחרונה על ידי Alkash
פורסם

נתתי את הסוויפט כרעיון כי אתה עומד בעיקר בפקקים, ושם לחוסר כוח שלה אין באמת חיסרון. אבל היא כניראה תמשיך להיות סופר אמינה וחסכונית.

מבחינת מראה זה כבר משהו אחר.

• רעיון טוב! 1

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
בתאריך 16.10.2024 בשעה 15:19, Alkash כתב:

נסעתי על הmg. הרכב נותן תחושה של "ממש ניסינו שזה יראה יקר עם החומרים הכי זולים שיש".

החוגה של החלפת מצב הנהיגה (P/D/R)

מרגישה ונראת כמו פקק של בקבוק חלב של תנובה.

בנסיעת המבחן - הרכב מהיר, זה כל מה שיש לי להגיד. לא קיבלתי שום התרשמות אחרת. עוד דבר נוסף, מכל הרכבים שנהגתי עליהם היום ובתקופה האחרונה, קיבלתי רושם שהמזגן ממש חלש.

חשבתי על זה והחלטתי לא לקחת את הסיכון. במיוחד לאור העובדה שכל האגריגטים של הרכב הזה חדשים לחלוטין וזאת הפעם הראשונה שהם יוצאים לשוק.

היאריס, הרגישה כמו יאריס. שום דבר מעניין במיוחד. הופתעתי מאוד שאין ניטור שטחים מתים והמראות לא מתקפלות אוטומטית. 

כמו כן העובדה שכל ניקל ברכב הוא בתוספת מחיר וכמעט 2000 שקל כדי לקבל גלגל רזרבי הרגיש מאוד חמדני. 142k על יאריס זה משהו שאני צריך לישון עליו.

ביצעתי נסיעת מבחן על הפביה גם כן, האמת זה הבדל של שמיים וארץ מהmg והיאריס.

זה מרגיש כמו רכב בכמה רמות מעל וחווית הנהיגה אפילו לא קרובה.

אבל הייתי בטוח שרמת האבזור המקסימלית היא 124k אבל מסתבר שהיא 134k + צריך להתקין איתורן + צריך לשלם עוד 1000 ש"ח על הרחבת האחריות ל3 שנים שכל יצרן נותן "בחינם". 

אם רמת האבזור ההכי גבוה הייתה 124 כבר הייתי מזמין פביה. 

אבל 134 קצת כבד עבור גרסאת ה 1.0.

דעה לא פופולרית 

שווה לבדוק על רמת הגימור האמצעית ב122 אלף לפני מיקוח 

אין כל כך הרבה אבזור ששווה הבדל של 10 אלף שח 

עיקר ההבדל הוא כניסה בלי מפתח (התנעה יש בשתיהם) , חיישני חנייה קדמיים ומצלמת רוורס. וצמיגים בגודל שונה . לטעמי לא שווה תוספת כזו

בנוסף דברים כמו אחריות ואיתורן אפשר להתמקח ולקבל או לפחות לקבל הנחה נחמדה שתכסה אותם פלוס כמה אלפים . ולפעמים יש ליבואן עודפי מלאי של רמת גימור מסוימת שמוכנים לתת עליה יותר הנחות כדי להיפטר ממלאי

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, nissan1211 כתב:

דעה לא פופולרית 

שווה לבדוק על רמת הגימור האמצעית ב122 אלף לפני מיקוח 

אין כל כך הרבה אבזור ששווה הבדל של 10 אלף שח 

עיקר ההבדל הוא כניסה בלי מפתח (התנעה יש בשתיהם) , חיישני חנייה קדמיים ומצלמת רוורס. וצמיגים בגודל שונה . לטעמי לא שווה תוספת כזו

בנוסף דברים כמו אחריות ואיתורן אפשר להתמקח ולקבל או לפחות לקבל הנחה נחמדה שתכסה אותם פלוס כמה אלפים . ולפעמים יש ליבואן עודפי מלאי של רמת גימור מסוימת שמוכנים לתת עליה יותר הנחות כדי להיפטר ממלאי

לגמרי מסכים איתך,
זאת באמת קטנוניות מאוד מציקה שלי, אבל אחרי שנים של לזרוק את המפתח בכיס ולא להוציא אותו במשך כל היום (ולפעמים היום שלי מחולק גם ל7-10 נסיעות קצרות משמע להוציא/ להכניס את המפתח לכיס 14-20 פעם). מציק לי בצורה יוצאת דופן.

בנוסף לאחר שיחה עם מכר אתמול שנוסע רוב חייו ברכבים מתוצרת VAG, נאמר לי שלפי דעתו עם כמות הזמן שאני עומד בפקקים אני פשוט הולך להרוס את גיר הDSG.

עריכה אחרונה על ידי Alkash
פורסם

זה לא להרוס את הגיר, אלא לשחוק את המצמדים.

פורסם
לפני שעה, Alkash כתב:

גם החברת ביטוח של היבואן וגם ביטוח ישיר דורשים איתורן לרכב הזה

מדברים על הפאביה, כן?

אצלי באיביזה נתנו מחיר טוב, ובלי דרישות מיגון עם מנוי חודשי כמו שאני קורא לזה.

לגבי הסוויפט, עדיין אפשרי גיר ידני.. אבל המחיר.. גבוה מדי לטעמי. 

לפני 41 דקות, Alkash כתב:

עיקר ההבדל הוא כניסה בלי מפתח (התנעה יש בשתיהם)

מודה שאני בהתחלה זילזלתי בזה, וחשבתי שאין לי צורך זה. 

עם הזמן זה ממש נוח. המפתח בכיס כל היום.. ופשוט נוח. אין סוויץ' לשים את המפתח. 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Alkash כתב:

לגמרי מסכים איתך,
זאת באמת קטנוניות מאוד מציקה שלי, אבל אחרי שנים של לזרוק את המפתח בכיס ולא להוציא אותו במשך כל היום (ולפעמים היום שלי מחולק גם ל7-10 נסיעות קצרות משמע להוציא/ להכניס את המפתח לכיס 14-20 פעם). מציק לי בצורה יוצאת דופן.

בנוסף לאחר שיחה עם מכר אתמול שנוסע רוב חייו ברכבים מתוצרת VAG, נאמר לי שלפי דעתו עם כמות הזמן שאני עומד בפקקים אני פשוט הולך להרוס את גיר הDSG.

אם כך עומדות בפניך 2 אפשרויות לפי מה שאני רואה 

1. להתמקח כמה שיותר 

2. לעבור לדגם אחר , קליאו טובה באופן כללי אבל המנוע גיר שלה לא מספיק חזק/שקט כמו הדור הקודם וזה מצריך נסיעת מבחן כדי להבין איפה היא עומדת ביחס לסקודה

יש את אופל קורסה שמגיעה במחיר של הסקודה (לפני הנחות) עם הרבה אבזור לרבות גג נפתח . כמובן צריך לקחת בחשבון החלפות שמן בתקן בלבד במרווחים סבירים והחלפות רצועה מוקדמות אבל בדרך זו אתה מרוויח רכב שלא רגיש לפקקים ויכול גם להיות אמין 

עריכה אחרונה על ידי nissan1211
פורסם
לפני שעה, nissan1211 כתב:

אם כך עומדות בפניך 2 אפשרויות לפי מה שאני רואה 

1. להתמקח כמה שיותר 

2. לעבור לדגם אחר , קליאו טובה באופן כללי אבל המנוע גיר שלה לא מספיק חזק/שקט כמו הדור הקודם וזה מצריך נסיעת מבחן כדי להבין איפה היא עומדת ביחס לסקודה

יש את אופל קורסה שמגיעה במחיר של הסקודה (לפני הנחות) עם הרבה אבזור לרבות גג נפתח . כמובן צריך לקחת בחשבון החלפות שמן בתקן בלבד במרווחים סבירים והחלפות רצועה מוקדמות אבל בדרך זו אתה מרוויח רכב שלא רגיש לפקקים ויכול גם להיות אמין 

תודה על התגובה, אבל אני לא קונה יותר רכבים עם מנוע puretech. הספיקו לי שניים. הרצועה זאת לא הבעיה הכי גדולה של המנועים האלה אלה האכילת שמן שמגיע אחרי 80k.

בכללי אני חושב שצריך להיות או ממש עשיר או ממש מזוכיסט כדי לרכוש רכב עם מנוע puretech בשנת 2024.

פורסם

בדוק את הסיאט המקבילות (איביזה, ארונה), כנראה יחסכו לך כמה אלפים, אבל אני לא בקי בפרטי האבזור נכון להיום. ותתרגל לנהיגה נכונה בפקקים , לא מאמץ חריג.

אגב, בדוק את מחירי הביטוח. אחד היתרונות של vag הוא ביטוח זול משמעותית מלא מעט מזרח אסיאתיות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...