Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לא משנה חלקיות העסקה, העובד לא צריך לבקש/לדרוש, המעסיק צריך לפתוח קופה עבור העובד.

אם לעובד יש כבר קופה מלפני זה ממקום עבודה קודם, לעובד צריך להיות מופרש כסף כבר מהיום הראשון לעבודה.

ציטוט

מאיזה מועד זכאי העובד להפרשות?

• במקרה שהעובד היה מבוטח בביטוח פנסיוני לפני שהתקבל לעבודה (והיה מבוטח בעת קבלתו לעבודה), הוא יהיה זכאי להפרשות לביטוח פנסיוני כבר מיומו הראשון בעבודה, כלומר לא תחול עליו תקופת המתנה כלשהי לפני שיבוטח על-ידי מעסיקו.

ייתכן שיש קופות תגמולים שלא ניתן להמשיך להפקיד כסף עליהם, במקרה כזה המעסיק (חברת הסיעוד) תפתח קופה חדשה. העובד רשאי לבקש שכספים יופקדו לקופה לפי מה שמתאים לו.

(אני עבדתי בחברת סיעוד 20 שעות שבועיות, כ 1/2 משרה, היה לי קופה ממקום עבודה קודם, חברת הסיעוד פתחה עבורי קופה חדשה כבר מהיום הראשון לעבודתי)

עריכה אחרונה על ידי Ron Poh
פורסם

אם כבר הבאת קישור שנותן תשובה, אז מומלץ לקרוא את כל התוכן ולא רק מה שנוח.
לפי צו ההרחבה, ההפרשות יתבצעו רטרואקטיבית רק לאחר השלמת 3 חודשי עבודה אצל המעסיק, או בתום שנת המס, לפי המועד המוקדם מביניהם (למרות שלשון צו ההרחבה מציינת "3 חודשי עבודה", יתכן שהפרשנות היא שאת ההפרשות יש לבצע תוך 3 חודשים מתחילת העסקתו של העובד, שכן אחרת הרצף הביטוחי עשוי להיפסק).

שורה תחתונה - יש מעסיקים שמשלמים מהיום הראשון לעבודה. יש מעסיקים שמשלמים רטרואקטיבית לאחר 3 חודשים (במידה ויש לך חשבון בקופת פנסיה).  2 האופציות הנ"ל חוקיות.

אם אין חשבון בקופת פנסיה, המעסיק חייב להפריש לכל היותר לאחר 6 חודשי עבודה (יכול גם יותר מוקדם).

הערה : אין פסיקה מחייבת לגבי משמעות של חשבון בקופת פנסיה (האם צריך שהביטוח יהיה בתוקף או לא).

פורסם

פות"ש כבר עובד שישה חודשים, לכן הוא זכאי כבר להפקדה לקופת הגמל. אם עבד לפני זה במקום אחר הוא זכאי להפקדה כבר על החודש הראשון.
כך שלמעשה עניתי בדיוק על מה שנשאל.

• אהבתי 1
פורסם

הערה לאו דווקא כלפי הפות"ש אלא לכאלה שיתקלו בשרשור הנ"ל. להתחיל להפקיד באופן עצמאי לקופת הפנסיה בסכום נמוך ככה שהקופה תישאר "פעילה". אני לדוג' מפריש כל חודש בערך 100 שקל.

נראה לי שזה היה הסכום הכי נמוך שאפשרו לי להפקיד. ככה שאם עוברים הרבה עבודות, אז האופציה של קרן פנסיה פעילה, מאפשר "לחסוך" את ההפרש בין 3 חודשים ל6 חודשים כפי שהחוק מחייב.

• רעיון טוב! 2
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 21.9.2024 בשעה 10:45, guya72 כתב:

אם אין חשבון בקופת פנסיה

העובד רשאי לבחור את חברת הביטוח שבה תפתח לו קופת הפנסיה כעבור 6 חודשים או שזה לבחירת/לשיקול המעסיק בלבד?

פורסם

העובד פותח קופה ומעביר למעביד את נתוניה על מנת שהמעביד ישלם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Camaro 92 כתב:

העובד רשאי לבחור את חברת הביטוח שבה תפתח לו קופת הפנסיה כעבור 6 חודשים או שזה לבחירת/לשיקול המעסיק בלבד?

לבחירת העובד, במידה ולא מתקבלת הודעה מהעובד לגבי הקרן שלו, מקום העבודה רשאי לפתוח כראות עיניו (לרוב עם תנאים לא הכי טובים).

יש דף מידע שאתה מקבל מהקרן פנסיה שאותו אתה צריך להעביר למקום העבודה.

יצא לי להיתקל כבר במקומות עבודה שהיו צריכים יותר מידע ממה שמופיע בדף המידע, מה שנפתר באמצעות שיחה עם הקרן פנסיה ושימת דגש על מה דרשו ממני.

מומלץ לנצל הטבות ממקומות עבודה גדולים, הסתדרות המורים, הייטקזון וכו'.

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

פורסם (נערך)
לפני 19 שעות, sperial כתב:

העובד פותח קופה ומעביר למעביד את נתוניה על מנת שהמעביד ישלם.

לעובד אין כרגע קופה פנסיונית פעילה כבר 5 שנים, הקופה הקודמת היתה במגדל, האם כדאי לו לפתוח את הקופה החדשה גם במגדל או פשוט לתת למעסיק לפתוח לו באחת מקרנות הברירת מחדל?

עריכה אחרונה על ידי Camaro 92
פורסם

אני לא יועץ פנסיוני. זו החלטה שלו, ואם הוא לא מחליט המעסיק יבחר מבין ה-4.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 1.10.2024 בשעה 18:34, DareDevil כתב:

במידה ולא מתקבלת הודעה מהעובד לגבי הקרן שלו, מקום העבודה רשאי לפתוח כראות עיניו (לרוב עם תנאים לא הכי טובים

וזה מצב בלתי הפיך או שניתן לשינוי ופתיחת קרן פנסיה בחברה אחרת בכל זמן שהעובד יחליט?

פורסם
לפני 5 שעות, Camaro 92 כתב:

וזה מצב בלתי הפיך או שניתן לשינוי ופתיחת קרן פנסיה בחברה אחרת בכל זמן שהעובד יחליט?

כל רגע אתה יכול לפנות להנהלת חשבונות/משאבי אנוש ולבקש להעביר את ההפקדות לקרן החדשה.

כמובן לשלוח את הבקשה בכתב (מייל/WhatsApp) + אישור של הקרן עם הפרטים להפקדה. [כמובן שאפשר להתקשר ולבקש אבל הייתי עושה את זה רישמית לאחר מכן במייל/WhatsApp].

הישנה אתה יכול לבקש מקרן הפנסיה לנייד לחדשה או להשאיר את הקרן איך שהיא, תלוי בך.

יש מקומות שיעשו מזה עניין אבל אל תתרגש. הם מחויבים להעביר את ההפקדות לאן שאתה מבקש.

Ready To Rock
Ready To Rumble

פורסם

הנוהל פשוט מאוד: פותחים קרן, מרבלים מכתב (כנראה נוסח אחיד) עם המספרים שצריך להקליד במערכת השכר, את המכתב מעבירים למדור שכר והם מטפלים. זה הכל.

• תוכן חדש...