Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גלובלי או טוטאלוס?

פוסטים מומלצים

שלום וברכה.

יש לי רכב ששווה מחירון 10 אלף שח

נכנס בי מישהוא מאחור,

הסוכן ביטוח שולח שמאי, ואמר לי להחליט אם אני רוצה דוח גלובלי, או להוריד מהכביש.

הבנתי שאם אבחק בהורדה מהכביש חברת הביטוח תקזז מכות ושריטות שיש ברכב, ויש הרבה, זה נכון?

ואם אבחר בגלובלי זה לא יכול להיות יותר מ60 אחוז משווי הרכב ועל זה אקבל 80 אחוז מהשמאות.

מה שמותיר אותי עם 4 אלף בערך.

לתקן הביטוח לא מסכים כי זה יעלה לו יותר.

מה עדיף לקבל סכום שאני לא יודע כמה כי יקזזו מכות ושריטות או לקבל 4אלף ולנסות למכור אותו עם המכה?

אשמח לקבל הכוונה או הארה אם פספסתי משהו.

תודה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נראה לי מוזר שמקזזים מכות וסריטות. 

מה שכן מקזזים זה את ירידת הערך ששולמה בתביעות קודמות. 

וכמובן משלמים לפי מחירון לוי יצחק משוקלל. כלומר אם הרכב עם ק"מ גבוה , יורידו עוד. 

אבל לא מומחה גדול , נמתין למומחים שיענו 

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מחשבים את ערך הרכב לפי מחירון לוי יצחק ומקזזים נזקים שבגינם שולמה בעבר ירידת ערך (גם כאשר הרכב היה בידי בעלים קודמים).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אז אם בעבר לא הייתה ירידת ערך לפי הדוח של חברות הביטוח במסלקה.

(אני לא יודע אם היו תאונות קודמות שהבעלים הקודמים קיבל עליהם פיצוי, איך ניתן לבדוק?)

אני יקבל מחירון גם אם כל האוטו מכות ושריטות?

כי זה לא מה שאמר לי הסוכן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

**אני לא יודע מה אומר החוק, אני יודע רק מה קרה כשהיה לנו אישית אבדן מוחלט לפני שלוש שנים**

במקרה שלנו קוזזו 750 ש' (כ-5 אחוז מהמחירון המשוקלל) בגלל שהיה קילוף ישן בפגוש האחורי (מרכז הנזק בתאונה היה מקדימה).

מאחר ואותה תאונה היתה מורכבת מאד לנהגת מבחינות אחרות, והיו לנו מספיק כדורים באוויר גם ככה, והסכום די נמוך ולא הצדיק ויכוחים, לא טרחתי אפילט להתווכח וחתמתי.

אין לי מושג אם יכולתי לבטל/לצמצם.

אני בטוח שעל אנשים כמוני בנויה "שיטת מצליח" לעיל.

• אהבתי 1

1. MAZDA 3 ACTIVE 08 1.6

2.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

נפרדנו בצער מהטריוס הקשישה...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא אמורים להוריד על קוסמטיקה רק על ירידת ערך כולל תשלום פיצוי שמבוטח קיבל  בגין תאונות וכמובן מחירון משוקלל שזה אומר מי החזיק ברכב ועוד.

לפעמים עדיף דוח גלובלי ואז נשאר לך הרכב ויש לך כסף. תלוי נזק ורכב .  אין חוק להפחתת אחוז מדו״ח גלובלי זה פשוט שיטת מצליח..אם השמאות הגיונית, לא חייב לוותר

עריכה אחרונה על ידי ofir1988
  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני חושב שהעצה הכי טובה שאני יכול לתת לך, היא לקחת שמאי מטעמך, ולא את אלו מה"רשימה" של חברת הביטוח.

כנראה ששמאי כזה, שמייצג אותך ושומר על האינטרסים שלך,  לא יכלול בדו"ח שלו סעיפים כמו שהשמאי שבחרנו כלל.

תכלס- אפשר לשאול אותו דוגרי, בשיחה המקדימה, לפני שהוא בא, אם הוא מכליל דברים כאלה. אם התשובה שלו לא תמצא חן בעיניך, פשוט תעבור הלאה.

העצה הזו ניתנה כאן כבר הרבה פעמים, להרבה שואלים.

כנראה שאם הייתי מאמץ אותה, היו לי עוד 750 ש' בכיס....

1. MAZDA 3 ACTIVE 08 1.6

2.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

נפרדנו בצער מהטריוס הקשישה...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אולי היה לך עוד 750 אבל עלות שמאי פרטי עולה גם לא מעט. ולא מקבלים את מלוא הסכום. אלא אם גם זו שיטת מצליח, ואמורים לקבל את מלוא עלות השמאי?

מצטרף להמלצה לשמאי פרטי, שעובד בשבילך, אתה זה שמשלם את שכרו.

אבל לא לשכוח שאתה לקוח חד פעמי. ואם אין לך הרבה הבנה גם יש סיכוי שעלולים לסבן אותך.

טוב כמו שאתה עושה עכשיו להבין קצת ולבוא עם רקע.

בסופו של דבר גם שמאי פרטי שמקבל ממך את שכרו, רואה אותך פעם אחת וזהו. נכון יש אפשרות שתמליץ עליו או תחזור אליו בעתיד.

יותר סביר שהוא יהיה נאמן למי שמספק לו בקביעות כמות לקוחות בחודש על פני לקוח אחד פעם בכמה שנים.

ועדיין שמאי פרטי עדיף על פני שמאי שמקבל את שכרו מחברת הביטוח.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

את השמאי המליץ לי הסוכן ביטוח שלי, 

לא של הצד הפוגע, נראה לי שהוא אמור לייצג אותי.

גם מגיסי שמעתי שהורידו לו 1000 שח על שריטה בפגוש הקידמי ממחיר המחירון.

הבתלבטות היא כיוון שאני לא אמצא שום רכב שנותן לי את אותה התמורה לכסף, וזה מחייב אוצי להכנס להוצאה לא צפויה של קניית רכב אחר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הגיע השמאי,

הוא אכן אמר לי שמורידים ממחיר במחירון את המכות והשריטות שלא קשורות לתאונה,

במקרה שלי העריך שיורידו כ 2-3k

אז הלכנו על דוח גלובלי שישאיר לי גם את האוטו ביד למכירה עמצאית.

החכמנו.

• מבאס 1
  • מעניין 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תאמר להם שאתה מזמין שמאי משלך או שאתה ניגש לתביעות קטנות ותראה איך הערכת השמאי שלהם משתנה. אני לא מכיר את זה שמורידים על שריטות וגם לא על מכות קלות שכן לפי התאוריה שלהם כדי לקבל את מלוא שווי הרכב מבוטח אמור למעשה לשמור על הרכב ברמה של רכב חדש.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...