Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נוזל קירור מזדה cx5

מעבר לפיתרון נפתר ע"י chrono,

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן מקצוענים.

רוצה לבצע טיפול קטן לcx5 שרכשתי לאחרונה

שנתון 15

רוצה להחליף מי קרה (אנטיפריז) ראיתי פה שרשור משנת 17 שאפשר להשתמש במי קרה מסוג zerex Asian, במקום לקנות את הנוזל המקורי שעולה באזור ה300 שח ל4 ליטר.

האם נוזל הzerex באמת מתאים ליישום במקום הFL22 המקורי של מזדה.

תודה.

9A99C7DF-FF9D-45AE-B713-B2DAF85AA2A6.jpeg

פורסם

כמה כסף אתה אמור לחסוך? 

בשביל ראש שקט, ממליץ להשתמש בנוזל קרור המקורי לפי המלצת היצרן. אתה לא מחליף נוזל קרור כל שנה, אז הבדל של 100-200 ש"ח לא שווה את הסיכון. 

• רעיון גרוע 1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

• פיתרון
פורסם

הנוזל של Zerex מתאים מצוין, הוא תואם את תקן FL22 של מאזדה (שהינו בפועל נוזל קירור של חברת Ravenol המשווק תחת מותג FL22 של מאזדה).

אם אני זוכר נכון, אין הבדל בהרכב החומרים בין הצבעים השונים של Zerex Asian (ישנם אדום, כחול, וירוק). אך מכיוון שנוזל הקירור שלך במקור הוא ירוק, וההחלפה היא לא החלפה מלאה, כדאי להשתמש בנוזל הירוק של Zerex (שים לב: Zerex Asian ירוק, יש גם Zerex ירוק שאינו מיועד לרכיבים אסיאתיים, שאינו מתאים). אם תשתמש בגרסה האדומה, הצבעים יתערבבו, ויהיה לך נוזל קירור בצבע קקי. זה לא ייראה טוב כשתנסה למכור את הרכב, וגם עלול להקשות על חיפוש תקלות (כי יהיה קשה יותר להגיד האם נוזל הקירור נראה נקי/תקין, או לא).

אין פרסטון שעומד בתקן FL22, ככל שידוע לי.

בשורה התחתונה - Zerex Asian Green הוא האלטרנטיבה המשתלמת ביותר עבורך. FL22 לא ייתן שום יתרון בפועל, מלבד חור של כמה מאות שקלים בארנק (הוא יקר להחריד).

• אהבתי 1
פורסם

ההחלפה הופכת להיות כל 5 שנים. נכון שכמה מאות שקלים ל-5 שנים זה סכום לא משמעותי, אבל אין שום סיבה לא לחסוך אותו. הנזול של Zerex עומד בתקן הנדרש, אתה לא מרוויח שום דבר משימוש בנוזל המקורי של מאזדה. לטענתך זה "בשביל ראש שקט", אך אני טוען שזה נובע מהערכה לא נכונה של הסיכונים, וברגע שמבינים את המשמעות של שימוש בנוזל הקירור של Zerex - מגיעים לאותו ראש שקט בדיוק. אני אסביר באופן יותר מפורט.

לנוזל קירור יש תפקיד מרכזי אחד - לקרר את המנוע ע"י העברת החום מהמנוע לרדיאטור. אך יש לו גם מאפיינים נוספים (הנובעים מההרכב הכימי שלו) הגורמים לו להתאים יותר (או פחות) לשימוש במנוע ספציפי:

• טווח טמפרטורות - בניגוד למים רגילים, נוזל קירור רותח בטמפרטורה גבוהה מ-100 מעלות, וקופא בטמפרטורה נמוכה מ-0. כל נוזל קירור מודרני יישאר נוזלי בטמפרטורות העבודה של המנוע, אך בכל מקרה - מכיוון ש-Zerex Asian עומד בתקן FL22, הוא בוודאי לא יירתח מוקדם מדי.
  • שמירה על המנוע ומערכת הקירור - טווח העבודה של נוזל הקירור מורחב ביחס למים רגילים ע"י הוספה של כימיקלים שונים, שיכולים לייצר תגובות עם החומרים מהם בנוי המנוע ומערכת הקירור. ישנן כמה שיטות להרחבת הטווח הזה (שימוש בכימיקלים שונים), והן מתאימות לחומרים שונים במערכת הקירור ובמנוע. מנועים אסיאתיים (יפניים וקוריאניים) בנויים לעבוד עם נוזל קירור המבוסס על פוספטים, בעוד שמנועים אירופאיים בנויים לעבוד עם נוזל קירור מבוסס סילקטים. שימוש בנוזל קירור מבוסס סיליקטים במנוע יפני או קוריאני ייגרום לתגובות כימיות והרס במערכת הקירור (וכנ"ל שימוש בנוזל קירור מבוסס פוספטים במנוע אירופאי). כמובן ש-Zerex Asian מבוסס על פוספטים ולא ייפגע במנוע ומערכת הקירור של מאזדה.
  • אורך חיים - נוזלי קירור (לחפות חלקם) מאבדים מיעילותם לאורך השנים. ישנם נוזלים המתאימים לשימוש במשך שנתיים בלבד (ולאחר מכן דורשים החלפה), ויש כאלה השומרים על מאפייניהם לאורך זמן (כגון FL22 של מאזדה, שטוב ל-10 שנים). הנוזל Zerex Asian, כנוזל שעומד בתקן FL22, גם הוא נוזל long life שיכול להחזיק 10 שנים. איך זה לא קריטי, מכיוון שההחלפה הבאה תתבצע כעבור 5 שנים.

לאור האמור לעיל, הסיכוי שייגרם נזק למנוע או למערכת הקירור כתוצאה משימוש בנוזל תואם FL22 הוא אפס*. אם מסיבה כלשהי היה צורך להחליף נוזל קירור ברכב חדש באחריות, אולי היה אפשר לטעון שעדיף להשתמש ב-FL22 כדי שלא יעשו בעיות עם האחריות. אבל ברכב בן עשר, זה מיותר לחלוטין. אני מבטיח לך שגם עם תחפש שנים, לא תמצא ולו מקרה אחד בכל העולם שבו נגרם נזק למנוע או מערכת הקירור של מאזדה כלשהי, ובדיקה מעמיקה העלתה שהגורם היה שימוש ב-Zerex Asian במקום ב-FL22.

* אלא אם נתחיל להיכנס עכשיו לכל ענייני הזיופים; כנראה שהסבירות לנוזל FL22 מזויף במיכל אצל היבואן נמוכה יותר מהסבירות לנוזל מזויף באריזה בחנות חלפים. אבל אני יכול לחיות עם זה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

נרכש נוזל zerex Asian ירוק.

אני רוצה לבצע מחר את ההחלפה לבדי.

האם יש נקודות ניקוז מסויימות שחייב לבצע משם ניקוז אויר ?

או להוריד מהפקק הרדיאטור, למלא מיכל עיבוי ופקק רדיאטור ואז להניע ולבצע ניקוז מהרדיאטור?

אשמח לעזרה בנושא.

עריכה אחרונה על ידי Felicia
פורסם
לפני כשעה, Felicia כתב:

נרכש נוזל zerex Asian ירוק.

אני רוצה לבצע מחר את ההחלפה לבדי.

האם יש נקודות ניקוז מסויימות שחייב לבצע משם ניקוז אויר ?

או להוריד מהפקק הרדיאטור, למלא מיכל עיבוי ופקק רדיאטור ואז להניע ולבצע ניקוז מהרדיאטור?

אשמח לעזרה בנושא.

• אהבתי 1

<-- זה היעד :evil:

פורסם

תעקוב אחרי ההוראות בפוסט הבא שלי:

לאחר מכן, תעקוב אחרי ההוראות של מאזדה לגבי הרכב שלך.

לא ראיתי את הסרטון, אבל כנראה שגם הוא נכון.

להערכתי, אין לך פקק רדיאטור, אלא רק פקק במיכל העיבוי. אם סדר הפעולות במאזדות החדשות הוא כמו באלה של פעם, אז להשאיר את מיכל העיבוי פתוח, להניע את הרכב, להחזיק גז במשך 5 דקות על 2,500 סל"ד, לאחר מכן לעלות כמה פעמים ל-3,000 סל"ד לכמה שניות, וזהו בגדול. להשלים את הנוזל לקו הנכון במיכל העיבוי ולסגור את הפקק. מנסיון אישי, אוסיף גם: א. לוודא שכשמעבירים את מיזוג האוויר לחימום, יוצא אוויר חם; ב. לעשות את הניקוז הנ"ל כמה פעמים, וכן להמשיך לעקוב אחרי מפלס הנוזל בימים שאחרי ההחלפה, ולהשלים לפי הצורך.

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...