Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום חברים,

האדם שנתקע בי הודה, הלכתי על הצעת חברת הביטוח שלו לקחת להסדר ובחרתי בהסדר שהוא גם מורשה מאזדה כמו הרכב שלי מאזדה 3  16". וקיבלתי את הרכב בחזרה לפני 5 ימים (אנסהלתפוס את המוסכניק מחר בפעם ה4 כדי לדבר איתו על עניין הצבע)

בהתחלה לא שמתי לב אפילו שהמשולש הקדמי הימני, הדלת והטמבון צבועים בצבע אחר, זה היה נראה אותו הדבר, חבר שלי אמר לי איך אני לא רואה הגוון הזה אדום חזק יותר, וכשהסתכלתי טוב הבנתי שזה גם לא Soul Red 41V זה בכלל לא צבע מטאלי קנדי (שזה כמו פצפצים כאלה , גוון מיוחד) אלא צבע רגיל אדום.  

מסתבר שהמוסכניק הזה נתן את העבודה לצבעי אחר, זה צבע בצבע פשוט, והמוסכניק מספר לי שזה חדש וצריך לתת לזה זמן. למרות שרואה את התמונות. 

מה פה תקין או לא תקין, בסופו של דבר נתתי רכב mazda 3 2016 במצב נהדר, קיבלתי עבודה של חלפים וצבע בחינם -הבן אדם הודה באשמה, אבל הצבע שונה , ועכשיו תוהה מה אני צריך להגיד למוסכניק הזה

מי שחד עין, ישים לב, מי שיבוא לקנות הרכב, ישים לב וישאל שאלות מה קרה פה. 

השמאי - סיפר לי שזה לא ירידת ערך, ואין לי ירידת ערך , שירידת ערך זה רק דברים אחרים. לא כשמחליפים חלקים , פנס ... גם פה לא יודע אם זה נכון או מעשייה. 

כמובן שהמוסך והשמאי הם הסדר של החברת ביטוח, והם גם עובדים צמוד אחד לשני . מקושרים.

זה שהייתי צריך להגיד תודה לבן אדם שהודה באשמה , ולא הקשה, אמרתי, אבל החבר'ה האלה מקצועיים וקיבלו את כל הכסף שלהם מחברת הביטוח, לא מעט , אז למה לא לעשות כבר את אותו הצבע , עכשיו אני גם חושש שאולי הטיפול היה קוסמטי בלבד, בלי שיודע אם יש לי נזק פנימי או שלא, ההרגשה של הרכב טובה , אבל מי יודע. אם הם מסוגלים לצבוע את הרכב בצבע אחר אולי גם להעלים עין ממשהו פנימי.

IMG-20240707-WA0001.jpg

עריכה אחרונה על ידי טד
פורסם

לא יודע מה לומר לך.

כשפתחת את השרשור הקודם, אחרי התאונה, נאמר לך לפחות 4 פעמים לבחור את המוסך שלך. אתה בחרת במוסך הסדר של חברת הביטוח של הפוגע ולא במוסך המקובל עליך. כמובן שהמוסך הזה פועל לטובת הביטוח של מישהו אחר ומצמצם עלויות, על חשבונך.

רגיל לגמרי שמוסך מוסר עבודות למומחה חיצוני, לא רק פחחות. זו לא בעיה כל עוד כולם עושים עבודתם נאמנה.

לא יודע מה להציע לך לגבי השמאי. מי בחר בו? אם זה המוסך או המבטח של הפוגע יש לו ניגוד עניינים, הוא אמור להיות אובייקטיבי, אבל גם הוא וגם אתה יודעים של מי היד שמאכילה אות.

אז לטובת מי שייתקל בשרשור בעתיד: בחרו במוסך ובשמאי שעליהם אתם סומכים. בתחום הזה הרבה מסחרה, ועדיף לשלם עוד 1,000 ש״ח ולקבל תוצאה טובה לטווח ארוך. אם מדובר בפגיעה על ידי צד ג׳ בכלל אין דיון, כל התיקון על חשבונו, והשמאי ייאלץ להתיישר עם המוסכניק ״שלך״.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

צודק , אבל המצב אצלי היה די נדיר, היה לי רק חובה,  בלי ביטוח ג' שיגן עליי אחרי שהביטוח של הפוגע יהפוך אבנים ויגיד שהתיקון הזה והזה לא היו נדרשים או לא בסכום כמו במוסך הסדר אז האופציה למי שיש לו רק חובה היא לרקוד את ריקוד הבית משפט עם חברת הביטוח 

עריכה אחרונה על ידי טד
פורסם (נערך)

הודע לחברת הביטוח שאתה לא מאשר את גמר התיקון..
הרכב לא חזר למצבו הקודם לתאונה, יש הבדלים בצבע הרכב.

בקש מחברת הביטוח, שמאי בכיר לבדיקת התיקון ברכב.

ראה דיונים דומים: 
1 - https://carsforum.co.il/topic/703786-תיקון-אחרי-תאונה-ביטוח/#comment-6338831 
 2 - לא מרוצה מתיקון פחחות - מה האופציות שיש? 
3 - לא מרוצה מהטיפול של מוסך שהביטוח הביא לי

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן
  • אהבתי 4

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם (נערך)

לפני שעה, ליין מן כתב:

הודע לחברת הביטוח שאתה לא מאשר את גמר התיקון..
הרכב לא חזר למצבו הקודם לתאונה, יש הבדלים בצבע הרכב.

בקש מחברת הביטוח, שמאי בכיר לבדיקת התיקון ברכב.

ראה דיונים דומים: 
1 - https://carsforum.co.il/topic/703786-תיקון-אחרי-תאונה-ביטוח/#comment-6338831 
 2 - לא מרוצה מתיקון פחחות - מה האופציות שיש? 
3 - לא מרוצה מהטיפול של מוסך שהביטוח הביא לי

אייל.

תודה! ידע זה כח, עשית אותי הולק הוגן(או במקרה שלי דב קוטב) .    על אף זאת, התיקון שלהם היה קרוב ולכן לא סגור אם כן או לא, בחשש שמשהו בדרך הזאת יסתבך בדרך בה הם יתקנו ויתייחסו לרכב, אז אני יורד עם הקפה לרכב לקבל החלטה סופית, זה באמת גבולי. 

עריכה אחרונה על ידי טד
פורסם

מכל הבלאגן, בשורה התחתונה הכל תקין חוץ מהבדלי הצבע.

הבדל בגוון אכן קיים גם כשצובעים בצבע הנכון, בגלל שהקיים הספיק להשתנות עם הזמן והחשיפה לשמש.

האם במקרה שלך זה ההסבר או שבאמת צבעו לא נכון? תצטרך איש מקצוע שיתן חוות דעת מקצועית, כדי לדרוש את תיקון הענין על חשבונם.

זה גם נכון שצבע טוב יודע לתת לצבע החדש גוון ״מיושן״ כדי שיתאים לשאר הרכב, אבל לצפות לזה במוסך הסדר זו פנטזיה.

• רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)

לצפות לאיזה שהוא צבעי רכב בארץ להתאים צבע במאה אחוז זה פנטזיה... אפשר לספור על יד אחת את אלה שמצליחים.

מה שכן, לפי התמונה זה באמת מוגזם ושווה לנסות לבקש תיקון מחדש.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מעבר לכל מה שפרטו קודם לגבי איכות מוסכי ההסדר והשמאים שבהסדר, הבעיה היא שאת כל הצבעים המתקדמים/מיוחדים/חריגים למיניהם קשה מאוד לתקן, בעיקר כשמדובר ברכב יחסית ישן. לאמא שלי צבעו במוסך מורשה יבואן פגוש אחורי של רכב בן פחות משנה בצבע אדום-יין מיוחד כי מישהו נכנס בה קלות, וגם אחרי פעמיים שניסו לא הצליחו להתאים את הצבע. בסוף היא ויתרה ולקחה את הרכב כמו שהוא, פשוט כי לא היתה לה סבלנות להתעסק עם זה.

השילוב של מוסך הסדר, שמאי הסדר, ורכב בצבע מיוחד הוא שילוב בעייתי מאוד.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 4 שעות, Be roo כתב:

לדרוש את תיקון הענין על חשבונם

לפני שעתיים, hans כתב:

ושווה לנסות לבקש תיקון מחדש.

במחשבה שניה, הרכב בן 8, הסיכוי להתאמה קלוש.
עדיף לשחרר.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Fazer כתב:

לאמא שלי צבעו במוסך מורשה יבואן פגוש אחורי של רכב בן פחות משנה בצבע אדום-יין מיוחד כי מישהו נכנס בה קלות, וגם אחרי פעמיים שניסו לא הצליחו להתאים את הצבע. בסוף היא ויתרה ולקחה את הרכב כמו שהוא, פשוט כי לא היתה לה סבלנות להתעסק עם זה.

לא הצליחו לדעתי כי לא היה להם את הצבע המקורי, או חוסר הדרכה בנושא מיצרן הרכב. מישהו ראה פעם מק"טים של צבעים מקוריים בקטלוג החלפים של היבואנים? אמורים להיות שם. לא סביר שלא תהיה התאמה כמעט מושלמת עם צבע מקורי, מידע מקצועי מהיצרן, וברכב כל כך חדש.

בנוגע לתמונה, נראה כמו צבע זול שחסכו בחומר ויותר מים. לדעתי, ייפתר בסוף רק בבית משפט.

עריכה אחרונה על ידי mcaspi
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 7 שעות, mcaspi כתב:

כי לא היה להם את הצבע המקורי, או חוסר הדרכה בנושא מיצרן הרכב

היום בכל פחחיה שמכבדת את עצמה (וגם ברוב אלו שלא) יש קטלוג צבעים לפי קוד של כל היצרנים, והמחשב אומר בדיוק מה לערבב וכמה, לפי משקל. מאוד קל היום להגיע לגוון המקורי אם רוצים.

• רעיון טוב! 1
פורסם

צבע בחלק עליון דהוי לאחר 8 שנים בשמש, החלק התחתון צבע חדש. אם פותש ממש מתעקש, שיפנה לשמאי להערכה של ירידת ערך בעקבות שינוי גוון (לרוב מדובר באחוזים בודדים). לחילופין יכול לנסות לדרוש לצבוע את כל הרכב. לא בטוח שיש הצדקה לדרישה כזו, אבל אין מה להפסיד 

• רעיון טוב! 1

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

תנסה לעשות פוליש ווקס לאזור קטן מהצבע הישן שצמוד לצביעה החדשה ותראה אם זה יפתור את הבדלי הגוונים אז תעשה לשאר הרכב.

• רעיון טוב! 2

פורסם (נערך)
בתאריך 10.7.2024 בשעה 11:16, hans כתב:

לצפות לאיזה שהוא צבעי רכב בארץ להתאים צבע במאה אחוז זה פנטזיה... אפשר לספור על יד אחת את אלה שמצליחים.

מה שכן, לפי התמונה זה באמת מוגזם ושווה לנסות לבקש תיקון מחדש.

לגמרי, הייתי מתרצה אם לפחות היו מנסים לעשות את הצבע המקורי, כבר עבדו על הרכב ביד הקודמת ועשו עבודת צבע מושלמת, מוסך מאזדה מורשה אחר, הם לא ניסו לעשות את האפקט של הצבע בכלל אלא רק צבע פשוט, למרות שלמען ההגינות מדובר בתמונת פוטורצח, וזה לא נראה כך במציאות בלי הפלאש.

בתאריך 10.7.2024 בשעה 09:22, Be roo כתב:

מכל הבלאגן, בשורה התחתונה הכל תקין חוץ מהבדלי הצבע.

הבדל בגוון אכן קיים גם כשצובעים בצבע הנכון, בגלל שהקיים הספיק להשתנות עם הזמן והחשיפה לשמש.

האם במקרה שלך זה ההסבר או שבאמת צבעו לא נכון? תצטרך איש מקצוע שיתן חוות דעת מקצועית, כדי לדרוש את תיקון הענין על חשבונם.

זה גם נכון שצבע טוב יודע לתת לצבע החדש גוון ״מיושן״ כדי שיתאים לשאר הרכב, אבל לצפות לזה במוסך הסדר זו פנטזיה.

זהו, אני מביא את האוטו ביום ראשון בבוקר, ויודע שאם אני נותן לו את האוטו ש"יתקן" את הצבע הוא עדיין לא יעשה צבע מושלם, ומרחוק לא רואים את ההבדל בצבעים. או שזה לא ממש מורגש, מצורפת תמונה מצד שמאל ששם עוד אפשר לראות יותר הבדל משמעותי מצד ימין, אבל עדיין, הרכב נראה טוב, מי שמסתכל דקות ארוכות לא מרגיש, ורק לאחר שמצביעים, נדלקת לו הנורה ..

WhatsApp Image 2024-07-03 at 18.17.02_7a1d29ca.jpg

עריכה אחרונה על ידי טד

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...