Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 744 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

יכול להיות שזה רק במקיטה, יש להם באמת בקרה רצינית על הסוללות. מצאתי דוגמה לנעילת הבקר:

עריכה אחרונה על ידי innvision
  • רעיון טוב! 1
  • תגובות 154
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 10 שעות, innvision כתב:

יכול להיות שזה רק במקיטה, יש להם באמת בקרה רצינית על הסוללות. מצאתי דוגמה לנעילת הבקר:

התהליך דיי מוכר, זה מה שאנחנו עושים בהחלפת תאים אם כי העבודה בסרטון מבוצעת בצורה דיי חובבניתכמו גם המכשור. אבל ברור, זה אדם פרטי שכנראה עושה זאת בתור תחביב.

לגבי הבקרה, אצל כל היצרנים הרציניים יש מעגל שיודע להגן מפני קוטביות, מתח יתר, מתח נמוך, קצר-  והמתקדמים יותר יודעים גם לבצע איזון (Balancing) התאים בסוף הטעינה מה שמאריך מאוד את חייהם.

מה שמקיטה עושים זה כנראה רק תרגיל בשביל לשלוח אותך לרכוש סוללה חדשה במקום להחליף תאים. או אולי למנוע ממך לשחק עם ליתיום ולשרוף את הבית. מה שדיי מתבקש בהתחשב ברמת הסיכון שהחומר הזה מביא איתו.

אישית הפסקתי להתעניין במוצרים שלהם מאז שעברו לבעלות סינית. לא כי אין להם מוצרים טובים. פשוט כי במחירים שלהם אפשר לקבל תוצרת אירופאית או אמריקאית כך שאין סיבה מספיק טובה "להתפשר" על תוצרת סינית במקרה הזה.

• רעיון טוב! 1

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם
לפני 2 דקות, Muzic4Ever כתב:

אישית הפסקתי להתעניין במוצרים שלהם מאז שעברו לבעלות סינית. לא כי אין להם מוצרים טובים. פשוט כי במחירים שלהם אפשר לקבל תוצרת אירופאית או אמריקאית כך שאין סיבה מספיק טובה "להתפשר" על תוצרת סינית במקרה הזה.

אם המוצרים טובים מה זה משנה אם היצרן אירופאי או אמריקאי? לסקרנות אבדוק היכן המילווקי והבוש שלי מיוצרים בפועל.

בעידן הנוכחי כל היצרנים המובילים כמעט באותה רמה. 

פורסם
לפני 8 דקות, yd b-4 כתב:

אם המוצרים טובים מה זה משנה אם היצרן אירופאי או אמריקאי? לסקרנות אבדוק היכן המילווקי והבוש שלי מיוצרים בפועל.

בעידן הנוכחי כל היצרנים המובילים כמעט באותה רמה. 

יש מצב שתמצא שהמילוואקי והבוש מיוצרים בסין (תלוי בסדרה) אף שלשניהם יש ליין מוצרים נפרד לאירופה, אמריקה ובמקרה של בוש גם לסין עצמה.

זה שהם מיוצרים שם זה דבר אחד, אבל היצרן עצמו מחויב לתקני איכות,זיהום, זכויות אדם  ברמת ארץ המקור (ארה"ב במקרה של מילוואקי וגרמניה במקרה של בוש).

אישית, איפה שאפשר למנוע פרנסה מהסינים, אני עושה זאת. אמנם זה מאוד קשה כי המציאות מוכיחה שהם מעורבים בהמון חברות. אבל עדיין - לרכוש מהם במודע כשיש יצרנים מערביים באיכות שווה או יותר ובמחירים שווים זה משהו אחר. כנ"ל לגבי מוצרים מטורקיה.

פורסם (נערך)
לפני 53 דקות, Muzic4Ever כתב:

התהליך דיי מוכר, זה מה שאנחנו עושים בהחלפת תאים אם כי העבודה בסרטון מבוצעת בצורה דיי חובבניתכמו גם המכשור. אבל ברור, זה אדם פרטי שכנראה עושה זאת בתור תחביב.

לגבי הבקרה, אצל כל היצרנים הרציניים יש מעגל שיודע להגן מפני קוטביות, מתח יתר, מתח נמוך, קצר-  והמתקדמים יותר יודעים גם לבצע איזון (Balancing) התאים בסוף הטעינה מה שמאריך מאוד את חייהם.

מה שמקיטה עושים זה כנראה רק תרגיל בשביל לשלוח אותך לרכוש סוללה חדשה במקום להחליף תאים. או אולי למנוע ממך לשחק עם ליתיום ולשרוף את הבית. מה שדיי מתבקש בהתחשב ברמת הסיכון שהחומר הזה מביא איתו.

כן, התכוונתי בקרה במובן המודגש (הנחתי שגם לשאר היצרנים יש בקרת טעינה והגנות). ראיתי שיש להם אפילו אפשרות "לקודד" את הסוללה (ברמת הסוללה, לא הכלי, ברמת הכלי ראיתי גם אצל מילווקי למשל), ולנעול אותה בפני גנבות (צריך לפתוח אותה עם "המקודד" כאשר היא ננעלת). אני מניח שלנעול את הסוללה ברגע שנופל המתח (כמו במצב של החלפת סוללה) זה טריוויאלי עבורם. בכל מקרה זה הגיוני שהמטרה היא למנוע החלפת תאים עצמאית, וזה באמת מקשה על התהליך, מעניין לדעת שאין את זה בשאר היצרנים שציינת.     

עריכה אחרונה על ידי innvision
פורסם

בתקופת המברגות עם סוללות אבץ וסוללות ניקל מטאל לפני 20 שנה, הייתי מחליף תאים בבית.

אני עובד מעל 10 שנים עם מברגות ליטיום, מעולם לא הרגשתי ירידה בביצועי הסוללות אבל כשתהיה, לא אנסה לחדש תאים.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 4 דקות, amosbmw כתב:

מעולם לא הרגשתי ירידה בביצועי הסוללות אבל כשתהיה, לא אנסה לחדש תאים.

כנ"ל. בשבילי זו תהיה בדיוק הנקודה שבה אצטרך להתחדש בכלי חמוד :viking:

חלק גדול מהכלים של בוש מיוצרים באינדונזיה, למיטב זכרוני- אל תתפסו אותי במילה (כי זה כואב), עברו כמה שנים מאז שבדקתי את הנקודה וגם אז התעמקתי יותר באביזרים השונים (מטען למשל) ופחות בכלים עצמם (למרות שבדקתי את זה בזמנו למיטב זכרוני גם כן... אומרים שהזיכרון זה הדבר הראשון שהולך עם הגיל. מי אומר, שכחתי).

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 11 דקות, amosbmw כתב:

בתקופת המברגות עם סוללות אבץ וסוללות ניקל מטאל לפני 20 שנה, הייתי מחליף תאים בבית.

אני עובד מעל 10 שנים עם מברגות ליטיום, מעולם לא הרגשתי ירידה בביצועי הסוללות אבל כשתהיה, לא אנסה לחדש תאים.

אתה כנראה יודע לתחזק אותם טוב (לא לרדת מ 20% ולא לטעון מעל 80%)

מצרף קובץ בדיקה של סוללת הנוט 10 שלי משנת 2019. בזמן שהרבה מכשירים חדשים יותר החליפו סוללה - אפשר לראות שהיא נשארה עם מעל 90% קיבול. 

עבודה נכונה עם ליתיום יכולה להשתלם. בטלפון, בכלי עבודה, קל וחומר בכלי רכב.

oldSamsung_3500mAh_001.pdf

פורסם
לפני 7 דקות, ברווז כתב:

כנ"ל. בשבילי זו תהיה בדיוק הנקודה שבה אצטרך להתחדש בכלי חמוד :viking:

חלק גדול מהכלים של בוש מיוצרים באינדונזיה, למיטב זכרוני- אל תתפסו אותי במילה (כי זה כואב), עברו כמה שנים מאז שבדקתי את הנקודה וגם אז התעמקתי יותר באביזרים השונים (מטען למשל) ופחות בכלים עצמם (למרות שבדקתי את זה בזמנו למיטב זכרוני גם כן... אומרים שהזיכרון זה הדבר הראשון שהולך עם הגיל. מי אומר, שכחתי).

הבוש הכחול שלי מיוצר במלזיה 

• רעיון טוב! 1

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

פורסם
לפני שעה, om2 כתב:

מהסט שקניתי לפני 5-6 שנים -

המברגה מייד אין מלזיה, הפטישון מגרמניה...

שניהם חייתיים ואני לא מזהה הבדל כלשהו באיכות.

Untit23led.jpg

Un23titled.jpg

פורסם

קונגלומרט בינלאומי.

לא יודע מה זה באמת משנה, אבל -

מברגון, מברגת קלאצ, קלאצ בראשלס, אימפקט - מלזיה.

מקדחה, פטישון - רוסיה.

גי'גסו ישן (ירוק, לא שידרגתי כי השימוש נדיר) - שוויץ.

מסור עגול - סין.

מפתח רטיטה - לא כתוב, ככל הנראה סין, הוזמן משם.

כולם כלים מעולים.

ContactSheet-001.jpg

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 20 שעות, om2 כתב:

בדקתי מהסקרנות חלק מהכלים שלי (אלו שעבדתי איתם אתמול...). 

המלטשת שלי ממלזיה. 

והופתעתי מאד לגלות שהמסור שולחן שלי מיוצר בסין :-x:mm_eek:

זה בהחלט יסביר כמה דברים!!!:(

• מצחיק 2

פורסם

HANS.

בוא ותסביר מה מצחיק בבקשה...אתה אולי צוחק, אני לא ממש.

פורסם
בתאריך 2.6.2024 בשעה 13:44, Muzic4Ever כתב:

ידית האחיזה קיימת בשני הדורות - 3 ו 4. יש לי את שניהם.

לא ידעתי שיש בה את הפיצ'ר הזה, כנראה שהספקתי לעזוב אותה עוד קודם. אבל דווקא יצא לי להיתקל בו במברגה-מקדחה של בוש.

תכלס, ב 18v מחזיק סוללות של דיוולט, מילוואקי, וורקס. לכל אחד מהם יש תחומים שהוא עדיף בהם. 

למשל פולישר אורביטאלי, מפתח ברגים של איזה 1000 ניוטון-מטר, גרניק דיוולט עדיפים.

פטישון, מברגה קודחת, אימפקט, משחזת זווית ועוד כמה - מילוואקי (חולה על הקיצוניות שלהם, הכלים שלהם חזקים בקטע אחר).

קומפרסור נייד, תאורה, מלחם, מולטי-טול דווקא הוורקס מציע מבחר כלים לא רע ובמחירים נוחים בהרבה.

ב 12v אין מתחרים לבוש מבחינת מבחר, אמינות ונוחות. מחזיק רק כלים שלהם בגזרה הזו.

חבל להיתקע על פלטפורמה אחת. גם ככה שמגיע זמן לחדש סוללות מחליפים רק את התאים.

חוץ מזה, שהגמישות ברכישת גופים ובמיוחד באיביי שמוצעים שם ערימות של סטים מפורקים שווה את הנדל"ן של המטענים הנוספים בארגז 

זהו. חפרנו. אפשר להמשיך בנושא המקורי של הפוסט, למברגה ביתית- בוש 12 וולט עם פוטר וקלאץ'. כחול.

שיהיה בהצלחה!

IMG_20240602_133043.jpg

מבחר הכלים בארץ הוא מצומצם יחסית. 

Dewalt או milwaukee 

מציעים כלים יחודיים לפלטפורמות עבודה בארה"ב. 

לגבי מלחם, 

יש לי מלחם שעובד על Type c, קצת יקר אבל לא מגביל אותי לסוללה מסויימת. 

יש לי מתאם מיוחד לסוללות של bosch 

עם יציאת Type-C, המלחם עובד מעולה.

לגבי ארץ היצור,

אני מופתע שזה מפתיע מי שעובד וקונה בשוטף כלי עבודה.

ככל שיש צורך להדגיש את ארץ היצור מדגישים יפה יפה.

אצל מקיטה, דגמים מסוימים מיוצרים ביפן,

ומדגישים את זה בגדול

Made in Japan על האריזה / ארגז.

Dewalt ו Milwaukee 

אם זה יצור בארה"ב

יתנוסס בגאווה

Made in USA.

לגבי בוש,

יש מוצרים שמיוצרים באיחוד וגם מיוצר בגרמניה .

אם זה מיוצר בגרמניה,

תתנוסס מדבקה עם הדגל הגרמני

וכיתוב

Made in Germany 

Hergestellt in Deutschland

ולפעמים ב 2 השפות ולפעמים בשפה אחת.

אם המוצר מיוצר באירופה

זה יהיה מלווה בדרך כלל 

עם כיתוב 

Germany technology made in EU 

• תוכן חדש...