Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 743 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טיפ קטנטן כלים נטענים קונים מאמאזון בעלות הווסת יכלת לקנות כלי חדש:)

אני חובב כלי עבודה ולכן משתדל לקנות כלים מקצועיים. מהתרשמותי בשנה האחרונה לשימוש ביתי  כלים גנריים תואמי מקיטה (הכי נפוץ באלי אקספרס) עושים עבודה טובה מאוד בשבריר מכלי ממותג בארצנו.

ההבדל העיקרי הוא באיכות הבניה מה שלא משמעותי למשתמש ביתי.

הכלי האחרון שרכשתי מפתח רטיטה של 500 ניוטון אמיתי (מוצהר 1800:) ) ב250 שקל. שכלי מקביל של בוש עולה פי 3.

מברגות יש לא מעט דגמים זולים אבל אני ממליץ לקנות גנריים למקיטה כי ניתן לרכוש סוללות כל הזמן במקרה הצורך.

דוגמא לחברה עם ביקורות טובות (המפתח רטיטה שלי מהחברה הזו) מברגת קלאץ' רוטטת שתספיק לקידוח בבלוקים ב140 ש"חhttps://he.aliexpress.com/item/1005004754586696.html?spm=a2g0o.detail.pcDetailBottomMoreOtherSeller.28.4b9fHwOBHwOBXA&gps-id=pcDetailBottomMoreOtherSeller&scm=1007.40000.326746.0&scm_id=1007.40000.326746.0&scm-url=1007.40000.326746.0&pvid=d1c1bf97-fffc-4300-841f-778bb696c0dd&_t=gps-id:pcDetailBottomMoreOtherSeller,scm-url:1007.40000.326746.0,pvid:d1c1bf97-fffc-4300-841f-778bb696c0dd,tpp_buckets:668%232846%238115%23852&pdp_npi=4%40dis!ILS!258.86!113.97!!!68.05!29.96!%402101584d17162403315696732e2c30!12000030347239685!rec!IL!708810150!&utparam-url=scene%3ApcDetailBottomMoreOtherSeller|query_from%3A

יש ספקים אמינים של סוללות עם הספקים אמיתיים ואפילו אפשרות לבחירה בתאים של סמסונג במחירים נגישים.  

• תגובות 154
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני כשעה, Derish כתב:

זה לא השנקל שלך, אלא נסיון אנקדוטלי.

אצלי כאמור מברגת פוטר 12v בוש ירוקה (שזה כידוע לנשים וילדים) תפרה ארגזי מכונות עם ברגים באורך 15 ס"מ במשך שעות ברצף, יותר מפעם אחת. ברור שאימפקט היה עושה את זה יותר מהר, אבל מדובר במקרה קצה ויש הסבר מפורט לעיל מדוע זה לא מצדיק רכישת אימפקט.

לא יודע מה קרה לכסא איקאה שלך, ברגים פגומים או שלא קראת את ההוראות היטב או שסתם עבר עליך יום לא מוצלח, אבל זה לא משהו מייצג. מילא אם היית אומר חמישה כסאות ועשרה שולחנות - היא לא סחבה אף אחד מהם... אבל על מקרה אחד פסלת את כל הקונספט?

המברגה לא שלי. השאלתי אותה.

אולי מברגה היתה תקולה. לא חושב כי היא הסתובבה מאוד מהר וחזק אבל שנתקלה בהתנגדות קצת חזקה. נעצרה.

כאילו לא היה לה כוח לסובב את הבורג. 

הדבר העיקרי שאולי מברגת פוטר יכולה להועיל זה לחסוך את השימוש בידית מונמט.

אבל חוץ מזה.

האמפקט יודעת לעשות הכל.

גם הברגות עדינות מאוד. אבל זה מצריך קצת מיומנות.

• אהבתי 1

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

פורסם
לפני שעתיים, om2 כתב:

אולי מברגה היתה תקולה. לא חושב כי היא הסתובבה מאוד מהר וחזק אבל שנתקלה בהתנגדות קצת חזקה. נעצרה.

אבל חוץ מזה.

האמפקט יודעת לעשות הכל.

לא שינית את הפוזיציה של הקלאצ. ואם כבר במיוחד רהיטים מקרטון ממוחזר עדיף קלאצ מכוונים פעם אחת ואי אפשר ליצור נזק. 

image.thumb.jpeg.f5bc3c22064677291b670acba175a4b9.jpeg

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם
לפני 8 שעות, BoazB11 כתב:

טיפ קטן לבעלי הכלים הנטענים - לפרק את הסוללה מהמכשיר כשלוקחים אותו בתיק עם עוד כלים.

אצלי נשרף וסת המהירות במברגה כי לא נעלתי את ההדק, ומשהו בתיק לחץ עליו

והוא כנראה עבד כל הלילה על מהירות נמוכה ונשרף. שלחתי לבוש ותיקנו תוך יומיים. 300₪.

גם לי הלך הווסת\הדק\פיקוד (המנוע תקין, בדקתי עם ספק כח) , ואני הקפדתי תמיד להעביר הדק למצב נעול ולהפריד סוללה מכלי. בכל מקרה מכיוון שגם אחת הסוללות התקלקלה (שנה לפני הכלי בערך) לא תיקנתי ועברתי למותג אחר (נשארה לי עוד סוללה אחת גוססת ומברגת פוטר בוש שכמעט ולא בשימוש וגם אותה אחליף לדעתי בקרוב).

פורסם
לפני 7 שעות, om2 כתב:

אבל חוץ מזה.

האמפקט יודעת לעשות הכל.

אה, אז לא כיוונת את הקלאץ׳. זה כל המהות במברגה הזאת. 

פורסם

זה שרשור די הזוי על אנשים שת'כלס לא מבינים בכלי עבודה.

לא סתם יש מברגה עם פוטר ואימפקט - לכל כלי יש את הסט יכולות שלו.

לשימוש ממוצע, ברור שהמברגה עם הפוטר יותר נכונה ו-ורסטילית למשתמש בייתי - כל מי שאומר אחרת פשוט לא מבין.

נכון שאפשר להגיע למיומנות טובה עם אימפקט, אבל זה עדיין לא אומר שזה כלי "יותר טוב".

זה כמו שתתבקשו להבריג בורג על טורק מסוים, אז אפשר לעשות את זה עם מפתח רגיל ו"להמר" (אימפקט) ומצד שני אפשר פשוט להשתמש במפתח מומנט (מברגה עם פוטר), כי זה התפקיד שלו, להגביל לכוח הרצוי, רעיון דומה עם פוטר.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 10 שעות, yd b-4 כתב:

אני עדיין בדעה שההייפ בשרשורים כאלו על נפלאותיה של מברגת הקלאץ' מוגזם בטירוף- בדיוק מהמקרים בהם התיאוריה מתנגשת עם המציאות.

(ואכן המציאות מוכיחה ש90% מהמשתמשים, משתמשים באימפקט)

המציאות גם מוכיחה שהרוב ממש לא תמיד צודק. או חכם. או מבין מה הוא עושה. 

אם 90% היו קופצים מהגג, היית מצטרף? 

כן, 90% אולי משתמשים באימפקט; כמה מתוכם באמת צריכים אימפקט?

אם כבר, ההייפ המוגזם לחלוטין של האימפקט הוא הבעייה.

אבל חס וחלילה לומר משהו רע על האורים ותומים של המשתמש הישראלי הממוצע. 

ורק חסר לי לומר משהו רע על המותג המוביל גם בנוסף, ואז בכלל יעשו לי זובור.

לפני 10 שעות, yd b-4 כתב:

מי שלא מבצע עבודות עדינות ומדוייקות לא צריך את הקלאץ' בכלל.

אה. 

אז, הברגה בקצה של עץ עם אימפקט זה טוב או שזה יפצח את העץ? 

הברגה של מגנט עם חור לבורג זה טוב או שזה יפוצץ את המגנט? 

פתיחה וסגירה של מכשירי חשמל, זה יודע לעשות טוב או שזה יחרוש את הברגים?

קדיחה עם מקדחים רגילים זה אופציה או שצריך קומבינה\מקדח ייעודי? 

והנה שוס מעניין בשבילך. קח רהיט של איקאה להרכבה (משהו יחסית זול שלהם). נסה להרכיב אותו עם אימפקט ותחזור לספר אם משהו התפוצץ לך ביד או שלא. 

שילוב מזהיר של סיבית דרעק סוג ג', חורים במיקום קרוב מדי לקצה לברגים ותבריג גס, לא השילוב הכי טוב לאימפקט. במילים עדינות. 

עכשיו, אני כבר מנחש מה יהיו התשובות. בוא ונתייחס גם אליהן לרגע. 

"אה, זה לא בעייה, מפתחים רגש בהדק". כן, אפשרי. זה לוקח זמן ומיומנות, צריך להתעסק עם המברגה לעיתים קרובות כדי לפתח את הרגש. לא משהו שמשתמש ביתי פשוט צריך להתמודד גם איתו במברגה ראשונה ועיקרית לפעם בשנה. 

"לא, בשביל מכשירי חשמל יש מברג ידני". אז למה אתה קונה מברגה? כדי לא להשתמש? לעומת קלאץ'...

"בטח שאפשר לקדוח, יש מתאם פוטר לאימפקט, ויש גם מקדחים עם קנה משושה שאפשר לקנות". אה, צריך קומבינה כדי להשתמש בתכונה השנייה הכי פופולרית של המברגה? למה לא אמרת! השתכנעתי. זהו, נגמר הדיון. 

והפוטר המתאם, נועד עד לקוטר של ~6 ממ, אז הרבה יעילות לא הוספת בקומבינה הזו. 

כן אומר, שדוודא המקדחים עם הקנה המשושה חביבים עליי מאד עבור הקלאץ'- לא צריך לפתוח\לסגור את הפוטר הרבה כדי להחליף ביט, כולם 1/4"... 

"אה אתה לא יודע להרכיב רהיטים של איקאה כמו שצריך". אתה עובד עם אימפקט. פיתחת רגש. קל לך להתמודד. לאחרים, פחות- כמה שמישהו עובד פחות עם כלי מסויים, יותר קשה לו להתמודד עם דברים שהם יחסית פשוטים. אימפקט מוסיף עקומת למידה לתוך משהו שאמור להיות קל ואינטואטיבי. 

אני כן יודע להתמודד עם הרהיטים של איקאה כי אני מבין את החולשות של הרהיטים והחומרים שלהם. מישהו לא מנוסה, ממש לא. מאד!!! קל לעקור משהו, לשבור משהו, לפצח משהו. 

• אהבתי 5

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

הרבה אמוציות ברווז.

כמו בוויכוח על איך לקדוח בקרמיקה או אם לקנות צרפתייה 1.2 טורבו...

אני לרוב לא עם הרוב,

אבל רק אספר לך שאתמול פירקתי את המקלדת* עם האימפקט.

14 ברגים קטנטנים וקצרים שברור שאימפקט הוא לא כלי בשביל זה.

אבל אני לא מבריג ביד אם לא חייב, ופיתחתי מספיק רגש עם השנים

בשביל לעשות גם עבודות עדינות עם אימפקט בלי לשבור כלום

(וגם לקדוח בכל קרמיקה עם פטישון או רוטטת עם וידיה רגיל, בלי דרמות ובשניות בודדות).

אם אין לך רגש והבנה במה שקורה לחומר, לא יעזור לך גם מחסן שלם של כלים מכל הסוגים.

*למקלדת אגב שלום. כמו חדשה עכשיו. לא מפספסת קליד.

אף בורג לא נשבר או שבר משהו.

אחרי הפירוק שטפתי אותה בכיור עם מים וסבון ומברשת שיניים,

ואחרי ייבוש ארוך עם פן ומאוורר היא חזרה לעבוד פיקס.

אז כן, רגש זה לא מילה גסה...

• מצחיק 1
פורסם

אפשר גם לפתוח מקלדת עם מברג דפיקה ידני, אבל הדיון פה הוא לא על מה אפשרי בתיאוריה אלא על מה נוח למשתמש שאינו עושה זאת לעיתים קרובות. לפרופיל השימוש שפות"ש תיאר, מברגת פוטר רגילה עם סוללה קלה יחסית היא הכלי המתאים יותר.

לגבי וורקס מול בוש - אם ההפרש במחיר אינו קריטי, הייתי הולך על הבוש. שתי סוללות וכלי מאוזן יותר שפחות מעייף את היד וכנראה יחיה לנצח. למי שלחוץ תקציב, הוורקס זה בערך המינימום הנדרש כדי לעשות את העבודה - במחיר של פשרות מסויימות.

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני כשעה, BoazB11 כתב:

הרבה אמוציות ברווז.

כן... אני חוזר על עצמי כל פעם שיש פה שירשור על מברגות, שומע כל פעם את אותם הטיעונים, נשחק לי קצת כבר...

לפני כשעה, BoazB11 כתב:

אבל אני לא מבריג ביד אם לא חייב, ופיתחתי מספיק רגש עם השנים

אם אין לך רגש והבנה במה שקורה לחומר, לא יעזור לך גם מחסן שלם של כלים מכל הסוגים.

אז כן, רגש זה לא מילה גסה...

נכון. 

למשתמש מיומן. למשתמש קבוע. 

לא בשביל משתמש של כלי ראשון.

אני מנחש שהמחשב הראשון של רובנו פה לא היה לינוקס. 

אז כן, אפשר ללמוד לעבוד על לינוקס. עם הזמן מפתחים את ההבנה וה"רגש" של מה צריך לעשות ולאן ללכת. 

לא יותר פשוט להתחיל ממחשב מבוסס חלונות (או רחמנה ליצלן, מק)?

• אהבתי 2

פורסם
לפני 5 שעות, ברווז כתב:

"בטח שאפשר לקדוח, יש מתאם פוטר לאימפקט, ויש גם מקדחים עם קנה משושה שאפשר לקנות". אה, צריך קומבינה כדי להשתמש בתכונה השנייה הכי פופולרית של המברגה? למה לא אמרת! השתכנעתי. זהו, נגמר הדיון. 

והפוטר המתאם, נועד עד לקוטר של ~6 ממ, אז הרבה יעילות לא הוספת בקומבינה הזו. 

כן אומר, שדוודא המקדחים עם הקנה המשושה חביבים עליי מאד עבור הקלאץ'- לא צריך לפתוח\לסגור את הפוטר הרבה כדי להחליף ביט, כולם 1/4"... 

רק אסייג שדווקא הקומבינה של המתאם לפוטר (או מקדחים עם קנה משושה) יכולה להיות יתרון כשיש לך רק מברגה אחת - אתה מחליף בין קדיחה להברגה בקלות.

לא מזמן עבדתי עם פנלים מבודדים והייתי צריך לקדוח איזה עשרים חורים בפח ולהבריג המון ברגים לסירוגין. היה ממש נח לשלוף את הפוטר (מבלי להוציא ממנו את המקדח) ולתקוע את הביט ואז לחזור חזרה בלי לפתוח את הפוטר פעם אחת.

אבל זה כמובן שימוש מאוד ספציפי.

מצד שני גם החסרון של האימפקט בקידוח בעץ הוא די ספציפי ורלוונטי לחובבי הנגרות שביננו. הרבה משתמשים ביתיים לא יקדחו בעץ בחיים שלהם. רק בבלוק/גבס (וכמובן להבריג) שיודעת גם האימפקט.

כבר אמרתי שלי יש רק אימפקט כי זה מה שקיבלתי פעם במתנה, וגם אחרי כל הדיון פה, עדיין לא יודע מה הייתי בוחר אם לא היה לי בכלל והייתי צריך לקנות רק אחת. נוטה קלות לכיוון הקלאץ' כי אני כן חובב נגרות ומדי פעם קודח בעץ, אבל רק אם היא ממש חזקה כי חושש שאתקל במשימה שהיא לא תדע להתמודד איתה והאימפקט כן.

דרך אגב, מאיפה הבאת את השטות הזאת שמתאם פוטר זה רק עד 6 מ"מ?

אין בעיה לקנות מתאם עד 13 מ"מ שזה הגודל הסטנדרטי של מקדחות.

פורסם
לפני כשעה, A_lex כתב:

הרבה משתמשים ביתיים לא יקדחו בעץ בחיים שלהם. רק בבלוק/גבס (וכמובן להבריג) שיודעת גם האימפקט.

אני לא חובב נגרות, אבל מדי פעם יוצא לי לקדוח בעץ וגם במתכת. חוץ מזה כאשר אתה קודח בבלוק לפניו ישנה שכבה של חומר (במיוחד בקירות לא הכי ישרים). ולקדוח בחומר עם אימפקט ... אפילו בפטישון עד שאני מגיע לבלוק עצמו אני מוריד את הדפיקות.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעתיים, A_lex כתב:

דרך אגב, מאיפה הבאת את השטות הזאת שמתאם פוטר זה רק עד 6 מ"מ?

אין בעיה לקנות מתאם עד 13 מ"מ שזה הגודל הסטנדרטי של מקדחות.

גגל "פוטר לאימפקט" ורוב התוצאות יהיו של פוטר 6.5.

13 זה אמנם סטנדרטי- למברגות 18V. באלו של ה-12V הסטנדרט הוא 10 ממ. 

וזה חלק מהעניין לגבי מדוע הפוטר היותר נפוץ לאימפקט הוא של 6.5. 

הסבר ארוך, בקטנה: דברים עם קנה של 1/4" לא נועדו לסובב דברים שצריכים קנה של 13, וכל אפשרות אחרת היא סוג של קומבינה עם יתרונות וחסרונות.

לפני 46 דקות, mikyl כתב:

אפילו בפטישון עד שאני מגיע לבלוק עצמו אני מוריד את הדפיקות.

זו טכניקה מצויינת, גם לבטון. גם אני עובד ככה. "מסמן" את החורים בטיח עם מצב "קדיחה" (מסייע מאד למקדח לא לרצות "לברוח" מאשר התחלה ישר על הלימה) ורק אחר כך מתחיל בקדיחה עצמה עם הרטט. הרבה פחות בעיות בדרך, לפחות עבורי ומנסיוני.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני כשעה, ברווז כתב:

גגל "פוטר לאימפקט" ורוב התוצאות יהיו של פוטר 6.5.

ניסיתי. לא רואה שיש דומיננטיות ל6 על פני 10 או 13.

13 זה אמנם סטנדרטי- למברגות 18V. באלו של ה-12V הסטנדרט הוא 10 ממ. 

וזה חלק מהעניין לגבי מדוע הפוטר היותר נפוץ לאימפקט הוא של 6.5. מה הקשר בין קוטרי הפוטרים של מברגת קלאץ' למתאמים לאימפקט?

הסבר ארוך, בקטנה: דברים עם קנה של 1/4" לא נועדו לסובב דברים שצריכים קנה של 13, וכל אפשרות אחרת היא סוג של קומבינה עם יתרונות וחסרונות. יש סיבה שיש ביטים יעודיים לאימפקט - כדי לשרוד את המומנטים האדירים שהיא יודעת לייצר (בפיקים ולא רציף כמובן). מה גם שתלוי במה אתה קודח. המקדח הכי גדול שיש לי זה 10מ"מ ויצא לי להשתמש בו עם המתאם במברגת האימפקט.

זו טכניקה מצויינת, גם לבטון. גם אני עובד ככה. "מסמן" את החורים בטיח עם מצב "קדיחה" (מסייע מאד למקדח לא לרצות "לברוח" מאשר התחלה ישר על הלימה) ורק אחר כך מתחיל בקדיחה עצמה עם הרטט. הרבה פחות בעיות בדרך, לפחות עבורי ומנסיוני.

ההבדל בפטישון הוא כיוון ההלימה - בכיוון הקידוח (לכיוון הקיר), לעומת משיק במברגת אימפקט. תאמין לי שהאימפקט לא משתלב (לא דופק) כדי לעבור טיח. צריך מספיק התנגדות כדי שהמנגנון יאלץ לדפוק (משיקית).

גם אני, כשקודח עם פטישון בבטון ורוצה לדייק במיקום, עובר למצב מקדחה בהתחלה. יותר מזה - אם צריך ממש לדייק, גם נותן קרנר טוב לפני הקידוח. אין קשר.

פורסם

שכחתי שכל מחשב נותן תוצאות שונות לחיפוש בהתבסס על ההיסטוריה והפרופיל. גם בעבודה אני מקבל תוצאות שונות מאלו של בבית, ואתה צודק. אין עדיפות ל-6 על גדולים יותר בחיפוש. 

הקשר בין קטרים למתאמים הוסבר בשורה הבאה.

לא אמרתי שזה לא יעבוד. כן אמרתי שזו קומבינה. יש כאלו שאין להם בעייה עם זה, יש כאלו שכן. אני לא אוהב לעשות קומבינות לשימוש בכלי שלא נועד למטלה ולהכריח אותו להתיישר לפי מה שאני רוצה. אם הייתי רוצה פוטר רגיל הייתי קונה מברגת קלאצ' (היי, זה בדיוק מה שעשיתי, איזה קטע), אם הייתי רוצה פוטר קנה 1/4 הייתי קונה אימפקט או אפילו את אחת המברגות עם הראשים המתחלפים, אם אני זוכר נכון כולם עובדים על קנה 1/4 כך שהכלי בלי ראש מקבל ביט ישירות.

לגבי אימפקט וטיח, אני מאמין לך כי מעולם לא ניסיתי או חשבתי לנסות. אין לי מידע.

בקירות אני קודח עם פטישון בלבד. בעבר השתמשתי במקדחה רוטטת, זה למה רכשתי פטישון :lol:.

• רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...