Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המברגה הזו (עדיין) מומלצת?

Froyne

פוסטים מומלצים

לפני 7 דקות, amosbmw כתב:

אשתי לא שמחה מהשטח הגדול שהכמות כלי עבודה הטובים שלי תופסים בבית..

כי אתה מסתכל על זה לא נכון. הבעיה זה לא שכלי העבודה תופסים שטח גדול מהבית, אלא שהבית לא מספיק גדול בשביל כלי העבודה. הגיע הזמן למצוא בית גדול יותר 😉

• מצחיק 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 154
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

לפני 7 שעות, ברווז כתב:

לאותם בעלי המקצוע הדבר הכי חשוב זה לתקוע את הבורג כמה שיותר מהר, בכמה שפחות מאמץ, כדי לסיים את העבודה- ולעזאזל עם גימור, ברגים שנכנסים בכח עד כדי פיצוח העץ, מחסור בשליטה על עומק ההברגה ועוד רעות חולות.

אין לי אימפקט. אף פעם לא הייתה לי אימפקט. אף פעם לא היה לי צורך באימפקט. כשארצה מברגה חדשה, לא אחפש אימפקט. 

אף פעם לא אמרתי לעצמי "חבל שאין לי אימפקט", אבל מצאתי את עצמי הרבה מאד פעמים אומר "מזל שיש לי קלאצ'".

הכלי הנכון לרוב העבודות זו מברגת קלאצ', במיוחד למי שמקפיד על דברים טכניים וניראות. 

אני לא אומר שלאימפקט אין יתרונות מסויימים, אני כן אומר שזה הכלי הכי גרוע למשתמש ביתי להתחיל לעבוד איתו. עקומת הלמידה קשה יותר מאשר זו של מברגת קלאצ'. ולפעמים אתה מותקל עם משהו שמצריך עדינות, וזה לא משהו שאימפקט יודע לעשות.

לך תפתח מכשיר חשמלי עם הרבה ברגים למשל עם אימפקט. יותר גרוע, לך תסגור אותו בחזרה... וכשתצטרך לפתוח שוב תגלה שחרשת את רוב הברגים.

אין לך אימפקט, מעולם לא היה לך, ולעולם לא יהיה לך,

אבל אתה יודע להמליץ לאנשים לא להשתמש באימפקט?

נחמד מצידך

יש לי סט של גם וגם

כפי שאמרתי

כמעט ולא רואה צורך להוציא את הפוטר מהמזוודה

במברגה איכותית השליטה בכפתור קלה מאוד, והרגישות גבוהה.

לגבי פתיחת מכשירים חשמליים, בשביל זה יש מברגון. זה בכלל לא נכנס למשוואה של אימפקט או פוטר של אותה קטגוריית כלי.

• אהבתי 3
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מצטרף למה שנאמר מעלי

ברגים אני מסובב רק עם האימפאקט. אם זה בורג קטן וחלושס, אני מסובב אותו עם היד. או עם קצת רגישות על ההדק.

מברגת הפוטר משמשת אצלי בעיקר בתור מקדחה לעץ ומתכת.

יום טוב גם לך

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 25 דקות, פאר האורה כתב:

אפשר בבקשה קישור?

https://www.dror-tools.co.il/items/4452577-מברגון-נטען-BOSCH-GO-2-Professional-3-6V-בוש-

יש לך גם ב50 שקלים מאלי אקספרס

• אהבתי 1
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, Froyne כתב:

אני חושב שזה לא ממש השוואת תפוחים לתפוחים.

ההקבלה הנכונה צריכה להיות לוורקס מהסדרה הירוקה במארז עם שתי סוללות (של 2 אמפר שעה).

נכון, אמרתי שלעבודות ביתיות קטנות יספיק אגס בשווי 200 שקל במקום תפוח ב-415, מבלי לרדת לרמה של צימוקים סיניים.

הדיון הוא לא על יחס העלות-תועלת של בוש מול יצרנים אחרים, ו-415 שקל לסט כזה לדעתי אחלה מחיר. השאלה היא אם אתה צריך את כל זה, או שיש לך דברים טובים יותר לעשות עם 215 שקל עודף. שמעתי שהמחיה בישראל יקרה ולכן הנחתי שהסכום הזה עשוי להיות משמעותי בשבילך. אם מדובר במשהו זניח - אשריך, לך על הבוש ותהנה.

• מעניין 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ברגע שהכנסתם מברגון זה כבר סיפור שונה. איפאקט טובה לברגים עץ וקודחים. פוטר גם יכולה לעשות אותה עבודה עם יותר מאמץ פלוס ברגים מתכת ועדיפה/יותר מדויקת בקידוחים. פלוס פטישון לבטון. אבל אם חייבים לבחור אך ורק כלי אחד, אז פוטר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה לכולם על התגובות, עזרתם לי מאוד.

יצא לי לעבוד קצת עם מגוון מברגות.

מלכתחילה רציתי קלאץ' קלה כי:

1. רוב השימוש בבית הוא דברים קלים ברמה של איקאה,

2. הילדים אוהבים להבריג ולהרכיב דברים והם צריכים כלי נשלט וקל, שלא 'ירביץ' בכוח רק כי הם עוד לא פתחו רגישות עם ההדק.

כעת אני מתחיל לחשוב שאולי:

1. לאיקאה ושות' נסתפק במברגון במאה ש"ח,

2. אז המברגה העיקרית תוכל להיות אימפקט חזקה יותר. אולי לא אכפת לי שהיא תהיה כבדה ופחות נשלטת. כשהילדים צריכים באמת להבריג משהו הם ישתמשו במברגון, וכשהם רק משחקים - שיטחנו עצים וברגים ויפתחו רגישות.

מה שמוביל אותי לשאלות:

1. אם אני הולך על מברגון + אימפקט, אני רוצה 12V או 18? 12 כי יותר קל ונוח או 18 כי תמיד טוב עוד כוח?

2. ראיתי כאן הערות לגבי קידוח אם אימפקט VS קלאץ'. מה ההבדלים ביניהם לגבי קידוח?

שאלה צדדית:

בשביל להשלים את הסט אני רוצה לקנות גם פטישון.

שיטוט בפורום העלה לא מעט תגובות שאפשר לקנות מוצר פשוט וזול ושהוא יעשה את העבודה. בכל זאת, אני לא חשמלאי או מתקין מזגנים.

ראיתי את זו בעודף מ-300 ש"ח:

https://ksp.co.il/web/item/50454&appkey=6010

איך היא?

תודה רבה.

Life is a journey,

Enjoy the ride...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 דקות, Froyne כתב:

מלכתחילה רציתי קלאץ' קלה כי:

1. רוב השימוש בבית הוא דברים קלים ברמה של איקאה,

2. הילדים אוהבים להבריג ולהרכיב דברים והם צריכים כלי נשלט וקל, שלא 'ירביץ' בכוח רק כי הם עוד לא פתחו רגישות עם ההדק.

יכולת להתחיל עם הפירוט הזה, 😅

כן, מה שהבאת יספיק בהחלט

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 6 דקות, Froyne כתב:

מברגה קטנה פשוטה+ אימפקט

לפני 7 דקות, Froyne כתב:

פטישון

אם מדברים על הכלים הללו אז עדיף כבר לקנות סט בנוי כבר.

לכל הפחות סט פטישון ואימפקט

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מאחר ואני לא כל כך מוצא סט שאתה מחפש מברגון+אימפקט+פטישון.

המלצה כנה - לא לקנות בחו"ל (לקנות ספק חדש שמתאים למתח המקומי או להחליף את הספק במטען שמגיע עם הסט אצל טכנאי - לא משתלם עם ההתעסקות).

עדיף כבר לשלם קצת יותר שקלים ולקבל מותאם למתח המקומי.

אני אמשיך לנבור באתר של בראנד (ממוקמים בפ"ת) אחלה אנשים יש שם..

https://www.brandtools.co.il/

ממליץ להתקשר מחר ולברר איתם אולי יש סט או שאולי יוכלו לעשות איזה הנחה בקנייה..

לפני 2 דקות, Froyne כתב:

מה התועלת בסט חוץ ממחיר?

תיק/ארגז ייעודי ממותג של החברה וכל מיני פיצ'פקסים שהחנות מוסיפה

• אהבתי 3
Ready To Rock
Ready To Rumble

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 דקות, DareDevil כתב:

מאחר ואני לא כל כך מוצא סט שאתה מחפש מברגון+אימפקט+פטישון.

אני מניח שהמברגון לרוב לא יהיה חלק מהסט.

• רעיון טוב! 1

Life is a journey,

Enjoy the ride...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...