Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 744 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האמת שבעבר גם אני קדחתי בקירות עם מקדחה רוטטת חוטית פשוטה של מותג מדבקה סיני. כשזו התפגרה לבסוף*, כבר הייתה לי מברגת האימפקט וידעתי שאין לה בעיה לקדוח בבלוק של קירות הבית שלי, אז החלטתי לקנות פטישון ולא מקדחה חוטית. ככה הפטישון עושה חיים קלים בקידוח בבטון (עולם אחר אפילו לעומת מקדחה חוטית), והאימפקט משמשת לכל השאר, כולל קידוח בקירות בלוק.

* המקדחה החוטית של וולף דווקא שרדה לא רע כעשור בשימוש בייתי, כולל כמה עבודות לא קלות שזרקתי עליה - נגיד קידוח בסנדוויץ' עם כוס 60 מ"מ. יש לי תחושה ששום מברגה אלחוטית לא תעמוד בזה. כשהייתי צריך לקדוח עם כוס כזו לאחרונה, ישר לקחתי את הפטישון. גם כאן, כמו עם קידוח בבטון, זה מדהים כמה יותר בקלות הוא מתמודד.

• רעיון טוב! 1
  • תגובות 154
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הכלי הנכון לעבודה הנכונה.

יש כמו שציינתי קודם מברגות של 100 ניוטון, למרות שכוס 60 נשמע גדול קצת גם להן לדעתי. דברים כאלו אני עושה על המקדחת עמוד שלי. 

פטישון (שלי מותג מדבקה סיני) יכול להתמודד גם עם זה, אבל אין לי צורך להחליף לו את הפוטר (הגיע עם אחד נוסף, רגיל) בשביל קומבינות כאלו כי יש לי את מקדחת העמוד. אלמלא היא... 

איזו הקלה ושינוי בתחושה יש אחרי המעבר הראשון ממקדחה רוטטת לפטישון על קיר בטון, אה? מדהים.:D

פתאום זו נהייתה חוויה לא טראומטית לקדוח בקיר :lol:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

את מרבית עבודות הקידוח עם כוס עשיתי בארונות ושולחנות להעברת כבלים ופתיחת גישה לקיר או בין תאים. מקדחת עמוד היא כבר לא ביתית כל כך ומשמשת בסדנאות בעיקר ובעבודה עם משטחים אופקיים עצמאים שאינם מחוברים לדבר. 

פתיחת חור בקוטר 150 מ״מ עבור צינורות מדיח במטבח קיים בלוח סנדביץ 17 מ״מ עדיפה עם מקדחה חוטית, ללא מאמץ או ירידה בכוח עם החלשות הסוללה, מנסיון (מר) .

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

ברור שלכל מטרה יש את הכלי המתאים ביותר. הביעה שלרובנו, המשתמשים הביתיים הממוצעים, אין עניין לרכוש את כל סוגי הכלים (בין אם מבחינת עלויות ובין אם מקום)... וכאן נכנסות הפשרות של אילו כלים כדאי שיהיו ועל אילו לוותר... וזה בעיקר עניין של אילו עבודות כל אחד עושה ובאיזו תדירות.

למשל מקדחת עמוד, גם אם הייתה לי, לא הייתה עוזרת לי בכלל בקידוחי הכוס האלו... את הקדח הראשון הייתי צריך בגב של ארון מטבח. את האחרים בפלטה של שולחן באורך של מעל שני מטרים.

• רעיון טוב! 1
פורסם

עם השנים צברתי כמה כוסות קידוח, ככל שעשיתי יותר עבודות. הסטים הפשוטים שרכשתי בטיפשותי היו טובים לעבודה עם דיקטים או לוח גב ממזונית בארון בגדים. בנסיון הראשון לקדוח חור מעבר בשולחן כתיבה הכוסות נשחקו לחלוטין. היום אני מחזיק רק כוסות איכותיות ממותגות לעבודות עץ וגם 2 כוסות יהלום לקירות עבור התקנת שקעים. 

לשמחתי כל הכלים שלי החזירו את ההשקעה בהם כמה וכמה פעמים. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני שעה, ברווז כתב:

איזו הקלה ושינוי בתחושה יש אחרי המעבר הראשון ממקדחה רוטטת לפטישון על קיר בטון, אה? מדהים.:D

פתאום זו נהייתה חוויה לא טראומטית לקדוח בקיר

שמע, 

יש לי את הכלי הזה, 

bosch GSB12V-300N

מקדחה 12V, עם אפשרות למצב "פטישון" 

מתוך ניסיון אישי + חבר שעבד איתה חודשיים!! ברציפות על מיגוניות, בעיקר תליית תאורה, 

עם דיבל 6,

הבחור העדיף את הקטנה. 

נכון שזה מעמיס על הכלי, 

אבל המשקל הכריע פה.

אם יש אפשרות מבחינת הכיס, 

אני תמיד מעדיף את הטיפה ממותג והחדיש 

ובודק אם יש עוד פיצ'ר שיהיה שימושי בהמשך. 

בסוף, ההחלטה של הפות"ש תהיה רק שלו

ולא משנה מה יקנה בסוף הדיון, , יהיה מי שיטען שהיה צריך לקנות את הכלי השני. 

גם אם יקנה סט שלם, 

יהיו דעות שנויות על כך. 

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעתיים, Markm4 כתב:

גם אם יקנה סט שלם, 

יהיו דעות שנויות על כך. 

סט?! השתגעת? במחיר הזה הוא קונה פטישון נטען עם פוטר אלחוטי :lol:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני שעתיים, Markm4 כתב:

bosch GSB12V-300N

מתוך ניסיון אישי + חבר שעבד איתה חודשיים!! ברציפות על מיגוניות, בעיקר תליית תאורה, 

עם דיבל 6,

הבחור העדיף את הקטנה. 

נכון שזה מעמיס על הכלי, 

אבל המשקל הכריע פה.

וואלה, זה נשמע לי ממש מוזר... 😲

אפילו מקדחה חוטית רוטטת קודחת בבטון הרבה יותר קשה מפטישון... אז הצעצעוע הקטן הזה על סוללה? (עם כל הכבוד למותג)

אני מבין את עניין המשקל ויכול להבין למה לרצות להמנע מהלחזיק פטישון כבד מעל הראש כשהוא קודח בתקרה, אבל יש גם את אלמנט הזמן שאתה מחזיק את הכלי למעלה. קדח שפטישון עושה בשתי שניות, מקדחה עושה אולי ב20 שניות (ואולי גם דקות, אם ההתקדמות איטית וצריך לשלוף לקרר את המקדח).

לפני כמה חודשים הייתי צריך לקדוח מעל 20 קדחים בבטון ביום אחד. שליש מהם בתיקרה כשאני עומד על סולם. כמובן עבדתי עם פטישון, וזה היה קל בצורה מפליאה - לא צחקתי לגבי השתי שניות לקדח. אישית מעדיף להרים פטישון כבד מעל הראש למשך 10 * 2 שניות, מאשר לדחוף כלפי מעלה מברגה קלילה במשך 10 * 20 שניות. יכול לומר שגם חשמלאי שתלה אצלי בזמנו מאווררי תיקרה קדח עם פטישון, למרות שכמובן היו לו כל הכלים.

פורסם
לפני 22 שעות, mikyl כתב:

אני לא חובב נגרות, אבל מדי פעם יוצא לי לקדוח בעץ וגם במתכת. חוץ מזה כאשר אתה קודח בבלוק לפניו ישנה שכבה של חומר (במיוחד בקירות לא הכי ישרים). ולקדוח בחומר עם אימפקט ... אפילו בפטישון עד שאני מגיע לבלוק עצמו אני מוריד את הדפיקות.

אין שום משמעות לדפיקות של אימפקט בקדיחה עם חומר/בלי  מהסיבה הפשוטה- הדפיקות באימפקט הן בציר הסיבוב ולא אחורה קדימה כמו בפטישון.

הסיבה  שאמפקט לא מתאימה לקידוח עדין היא שכנגזרת מאופן הפעולה הציר של האימפקט אף פעם לא מאוזן ויש לו חופש מסויים לכן בקידוח בעץ שיש משמעות לדיוק, אימפקט פחות מתאימה(למי ומתי שבאמת יש משמעות למשתמש ביתי לצרכים סטנדרטים זה לא ממש משנה)

פורסם
לפני 2 דקות, yd b-4 כתב:

אמפקט לא מתאימה לקידוח עדין

ההיפך לדעתי.

אני משתמש באופציית הקידוח באימפקט רק לקידוחים עדינים בעץ.

אם היא היא מתקשה ומתחילה לדפוק, אני עובר למקדחה או פטישון.

בקיר בכלל לא העליתי על דעתי לקדוח עם אימפקט, מאותה סיבה שציינת.

פורסם
לפני 3 דקות, yd b-4 כתב:

אין שום משמעות לדפיקות של אימפקט בקדיחה עם חומר/בלי  מהסיבה הפשוטה- הדפיקות באימפקט הן בציר הסיבוב ולא אחורה קדימה כמו בפטישון.

דווקא בגל זה הוא מפרק את הטיח שמסביב.

לפני 6 דקות, yd b-4 כתב:

האימפקט אף פעם לא מאוזן ויש לו חופש מסויים לכן בקידוח בעץ שיש משמעות לדיוק, אימפקט פחות מתאימה(למי ומתי שבאמת יש משמעות למשתמש ביתי לצרכים סטנדרטים זה לא ממש משנה)

אני משתמש ביתי רגיל ולא נגר חובב, אבל אחרי שניסיתי לקדוח עם אימפקט בעץ/ברזל מייד חזרתי לפוטר.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 4 שעות, Markm4 כתב:

שמע, 

יש לי את הכלי הזה, 

bosch GSB12V-300N

עם דיבל 6,

הבחור העדיף את הקטנה. 

נכון שזה מעמיס על הכלי, 

אבל המשקל הכריע פה.

סלח לי כנראה שהס"מ הראשונים לא מבטון- זה לא הגיוני.

יש לי מברגה מקבילה של בוש עם מצב "פטישון/רטט" 18v וזה ממש לא יעיל לבטון. לבלוקים וגם זה שאין לי פטישון בסביבה.

לפני 6 שעות, ברווז כתב:

הכלי הנכון לעבודה הנכונה.

יש כמו שציינתי קודם מברגות של 100 ניוטון, למרות שכוס 60 נשמע גדול קצת גם להן לדעתי. דברים כאלו אני עושה על המקדחת עמוד שלי. 

מברגה של 100 ניוטון זו מפלצת שכוס קידוח לעץ 60 מ"מ לא אמורה להזיז לה במיוחד.

בתאריך 21.5.2024 בשעה 10:37, ברווז כתב:

אז, הברגה בקצה של עץ עם אימפקט זה טוב או שזה יפצח את העץ?

אין קשר לפיצוח של עץ ולאימפקט. הדפיקות של האימפקט לא רלוונטיות במקרה הזה הבעיה זה חוסר הדיוק.

הברגה של מגנט עם חור לבורג זה טוב או שזה יפוצץ את המגנט? 

פתיחה וסגירה של מכשירי חשמל, זה יודע לעשות טוב או שזה יחרוש את הברגים?

קדיחה עם מקדחים רגילים זה אופציה או שצריך קומבינה\מקדח ייעודי? 

והנה שוס מעניין בשבילך. קח רהיט של איקאה להרכבה (משהו יחסית זול שלהם). נסה להרכיב אותו עם אימפקט ותחזור לספר אם משהו התפוצץ לך ביד או שלא. 

שילוב מזהיר של סיבית דרעק סוג ג', חורים במיקום קרוב מדי לקצה לברגים ותבריג גס, לא השילוב הכי טוב לאימפקט. במילים עדינות.

אתה כותב בלהט וקצת "בעצבים"- זה כולה דיון עם גישות שונות. במברגת אימפקט 12v עם בורר מהירויות אין שום בעיה לעשות את כל מה שכתבת ולא צריך להיות עם יכולות על כדי לעשות את זה. 

ובמלוא הצניעות הניסיון שיש לי בכלי עבודה והשימושים בהם עולה בהרבה על משתמש ביתי/בעלי מקצוע רגילים.

עולה הרושם שעבדת עם אימפקט מפלצתית ללא בורר ושם צרובה לך החוויה הזו. באופן אישי אני כן מרכיב רהיטי איקאה עם אימפקט 18V ו208 nm עם בורר מהירות במצב הנמוך וקצת רגש והעסק מתקתק במהירות וביותר נוחות מקלאץ'.

לפני 7 דקות, mikyl כתב:

לפני 25 דקות, yd b-4 כתב:

כי מה? 

לפני 8 דקות, mikyl כתב:

אני משתמש ביתי רגיל ולא נגר חובב, אבל אחרי שניסיתי לקדוח עם אימפקט בעץ/ברזל מייד חזרתי לפוטר.

בעץ- אם יש פוטר זה נהדר אם לא ב90 אחוז מהמקרים בקידוח רגיל זה לא נורא.

ברזל- בברזל נקודת הדיוק חשובה מאוד וגם צריך סל"ד נמוך בלחץ גבוה כאן חייב פוטר.  אימפקט לא יעילה בעליל בברזל וגם תשרוף מקדחים בקצב בגלל הסל"ד.

פורסם
לפני 2 דקות, yd b-4 כתב:

קצת רגש והעסק מתקתק במהירות

זהו בדיוק - רגש!

אם לא יודעים לעצור בזמן ובמקום הרצוי, האימפקט ימשיך להכניס את הבורג דרך העץ המוברג,

ואם ההתנגדות חזקה מדי הוא פשוט יגזור את הבורג, או יחרוש את הראש...

כמו ברכב, צריך לדעת כמה גז לתת ומתי וכמה ברקס.

• רעיון טוב! 1
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)
בתאריך 21.5.2024 בשעה 05:48, innvision כתב:

גם לי הלך הווסת\הדק\פיקוד (המנוע תקין, בדקתי עם ספק כח) , ואני הקפדתי תמיד להעביר הדק למצב נעול ולהפריד סוללה מכלי. בכל מקרה מכיוון שגם אחת הסוללות התקלקלה (שנה לפני הכלי בערך) לא תיקנתי ועברתי למותג אחר (נשארה לי עוד סוללה אחת גוססת ומברגת פוטר בוש שכמעט ולא בשימוש וגם אותה אחליף לדעתי בקרוב).

אז השרשור הזה גרם לי סופית להחליף את המברגה, הסוללה היחידה שנשארה כבר גססה גם ככה. בהתחלה חשבתי לקנות מברגה של WORX כי יש לי כבר סוללה ומטען שלהם, אבל ראיתי שהמברגה הנפוצה שלהם סביב 60 NM , ושל מילווקי חזקה יותר מפי 2, ועולה קרוב למחיר שנמכרת ה WORX , אז מכיוון שיש לי גם סוללה ומטען מתאימים קניתי בסוף את המילווקי.

drill.jpg

עריכה אחרונה על ידי innvision
  • אהבתי 3
פורסם

לא הבנתי, סוללה של works מתאימה למילווקי?

• תוכן חדש...