Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 743 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 154
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ולמה יש מברגה של בוש בתמונה להשוואה? שאלות רבות עולות מההודעה הזאת. 🤔🙃

לגבי סוללות וכו' - כיום יש מתאמים מכל סוללה לכל סוללה פחות או יותר, כך שבכלים פשוטים כמו מברגות זה כבר לא גורם מגביל כמו פעם. בכלים כבדים יותר כמו פטישונים ומסורים זה עדיין כן, משום שהמתאמים הסיניים נוטים לעבוד קשה יותר ולהתחמם עד כדי התלקחות.

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, zaf כתב:

לא הבנתי, סוללה של works מתאימה למילווקי?

לא, לא מתאימות, היו לי כבר סוללות של WORX ושל מילווקי. חשבתי בהתחלה שהכלי של WORX יהיה זול יותר אבל מסתבר שההפרש היה זניח.

לפני 4 שעות, Derish כתב:

ולמה יש מברגה של בוש בתמונה להשוואה? שאלות רבות עולות מההודעה הזאת. 🤔🙃

ציטטתי את ההודעה הקודמת שלי לשם ההקשר, אבל כנראה זה לא היה ברור. דיברו כאן על מברגה של בוש, אז ציינתי שלי היה ניסיון אישי לא מוצלח עם הכלים שלהם, ושהסוללה הנוכחית שלי כבר גמורה. כמוכן רציתי לקנות מברגה חדשה אבל התלבטתי איזו. אז כמו שרשמתי בסוף החלטתי לקנות את המילווקי וצילמתי את הישנה אל מול החדשה סתם לצורך השוואה של הגודל. אגב המילווקי קטנה יותר אבל גם כבדה יותר (ללא הסוללות כמובן).

ולגבי בוש, כמובן שהניסיון האישי שלי לא מעיד הרבה על הכלל, אבל כן יוצא לי לפגוש יותר ויותר בעלי מקצוע שעוברים לכלים של יצרנים אחרים (מקיטה, דיוולט, וורקס, מילווקי) חלקם הביעו גם אכזבה מבוש (גם זה כמובן לא מדגם מייצג).  

זו ההודעה שבהמשך אליה העלתי את התמונה:

https://carsforum.co.il/topic/735316-המברגה-הזו-עדיין-מומלצת/?do=findComment&comment=6685735

.

עריכה אחרונה על ידי innvision
  • אהבתי 1
פורסם
בתאריך 31.5.2024 בשעה 22:39, innvision כתב:

אז השרשור הזה גרם לי סופית להחליף את המברגה, 

קניתי בסוף את המילווקי.

תתחדש ותהנה!

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 15 שעות, innvision כתב:

לא, לא מתאימות, היו לי כבר סוללות של WORX ושל מילווקי. חשבתי בהתחלה שהכלי של WORX יהיה זול יותר אבל מסתבר שההפרש היה זניח.

ציטטתי את ההודעה הקודמת שלי לשם ההקשר, אבל כנראה זה לא היה ברור. דיברו כאן על מברגה של בוש, אז ציינתי שלי היה ניסיון אישי לא מוצלח עם הכלים שלהם, ושהסוללה הנוכחית שלי כבר גמורה. כמוכן רציתי לקנות מברגה חדשה אבל התלבטתי איזו. אז כמו שרשמתי בסוף החלטתי לקנות את המילווקי וצילמתי את הישנה אל מול החדשה סתם לצורך השוואה של הגודל. אגב המילווקי קטנה יותר אבל גם כבדה יותר (ללא הסוללות כמובן).

ולגבי בוש, כמובן שהניסיון האישי שלי לא מעיד הרבה על הכלל, אבל כן יוצא לי לפגוש יותר ויותר בעלי מקצוע שעוברים לכלים של יצרנים אחרים (מקיטה, דיוולט, וורקס, מילווקי) חלקם הביעו גם אכזבה מבוש (גם זה כמובן לא מדגם מייצג).  

זו ההודעה שבהמשך אליה העלתי את התמונה:

https://carsforum.co.il/topic/735316-המברגה-הזו-עדיין-מומלצת/?do=findComment&comment=6685735

.

משנה זהירות עם המברגה הזו. המומנט שלה יכול לשבור מפרק כף יד בקלות.

קדחתי בפרופיל מתכת עובי 2.5מ"מ חור בקוטר 13 מ"מ, היה שם איזה שבב שעצר את המברגה במכה אחת ולא הייתי מוכן. מאינסטיקט עזבי אותה אבל במידה והייתי ממשיך להחזיק זה היה נגמר בוודאות בנזק ליד.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם

תודה על האזהרה, אתה צודק, זו מפלצת מומנט (אני חייב להודות שכנראה 60 NM של וורקס הייתה מספיקה לרוב השימושים שלי).

שני דברים שלא ציינתי,

1. המברגה מגיעה עם ידית אחיזה שניתנת לפירוק כדי להשתלט על המומנט.

2. כנראה שאתה נוגע בנקודה רגישה מכיוון שבדגם הזה היצרן הוסיף פיצ'ר auto stop , שברגע שהמברגה נתקעת והגוף מתחיל להסתובב, הפעולה נעצרת (ניתן גם לכבות את הפיצ'ר) .

תמונה של הידית:

drill.thumb.jpg.aab97007369dc28499e62ab4a28adfd0.jpg

.

• אהבתי 2
פורסם

הישגת מחיר טוב? כי יש גם יבוא מקביל במחסני כלי עבודה בסגולה פתח תקווה (לא מצליח להיפטר מהפרסומות שלהם )

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)

המחיר היה 398 ש"ח בארץ, אני מניח שייבוא מקביל (שנתיים אחריות). אבל לצערי המחיר עלה קצת אחרי שהזמנתי. אפשר למצוא בפחות מ 500 ש"ח דור 3 או ב 550 ש"ח, דור 4 (באתרים בארץ).

פורסם

שלך דור 3 או 4? עם כמה סוללות ואיזה מטען?

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

המחיר שאמרתי הוא לגוף בלבד ללא סוללה ומטען. מטען וסוללה היו לי כבר מכלי אחר. אני הזמנתי דור 3 , אבל קיבלתי דור 4 (אני מניח שאזל המלאי של דור 3, שזה נחמד מצידם שכיבדו את ההזמנה).

פורסם (נערך)
לפני שעה, innvision כתב:

תודה על האזהרה, אתה צודק, זו מפלצת מומנט (אני חייב להודות שכנראה 60 NM של וורקס הייתה מספיקה לרוב השימושים שלי).

שני דברים שלא ציינתי,

1. המברגה מגיעה עם ידית אחיזה שניתנת לפירוק כדי להשתלט על המומנט.

2. כנראה שאתה נוגע בנקודה רגישה מכיוון שבדגם הזה היצרן הוסיף פיצ'ר auto stop , שברגע שהמברגה נתקעת והגוף מתחיל להסתובב, הפעולה נעצרת (ניתן גם לכבות את הפיצ'ר) .

תמונה של הידית:

drill.thumb.jpg.aab97007369dc28499e62ab4a28adfd0.jpg

.

ידית האחיזה קיימת בשני הדורות - 3 ו 4. יש לי את שניהם.

לא ידעתי שיש בה את הפיצ'ר הזה, כנראה שהספקתי לעזוב אותה עוד קודם. אבל דווקא יצא לי להיתקל בו במברגה-מקדחה של בוש.

תכלס, ב 18v מחזיק סוללות של דיוולט, מילוואקי, וורקס. לכל אחד מהם יש תחומים שהוא עדיף בהם. 

למשל פולישר אורביטאלי, מפתח ברגים של איזה 1000 ניוטון-מטר, גרניק דיוולט עדיפים.

פטישון, מברגה קודחת, אימפקט, משחזת זווית ועוד כמה - מילוואקי (חולה על הקיצוניות שלהם, הכלים שלהם חזקים בקטע אחר).

קומפרסור נייד, תאורה, מלחם, מולטי-טול דווקא הוורקס מציע מבחר כלים לא רע ובמחירים נוחים בהרבה.

ב 12v אין מתחרים לבוש מבחינת מבחר, אמינות ונוחות. מחזיק רק כלים שלהם בגזרה הזו.

חבל להיתקע על פלטפורמה אחת. גם ככה שמגיע זמן לחדש סוללות מחליפים רק את התאים.

חוץ מזה, שהגמישות ברכישת גופים ובמיוחד באיביי שמוצעים שם ערימות של סטים מפורקים שווה את הנדל"ן של המטענים הנוספים בארגז 

זהו. חפרנו. אפשר להמשיך בנושא המקורי של הפוסט, למברגה ביתית- בוש 12 וולט עם פוטר וקלאץ'. כחול.

שיהיה בהצלחה!

IMG_20240602_133043.jpg

עריכה אחרונה על ידי Muzic4Ever
  • אהבתי 2

פורסם (נערך)

מעניין מאוד, עשית לי חשק למלחם הנטען, יש לך אחד? איך הוא ?

אגב, למרות שהסתייגתי מבוש 18 וולט, אני מסכים לגבי האמינות של ה 12 וולט, ממה שראיתי הם באמת מפגינים אמינות .

לפני כשעה, Muzic4Ever כתב:

חבל להיתקע על פלטפורמה אחת. גם ככה שמגיע זמן לחדש סוללות מחליפים רק את התאים.

אתה מחדש רק את התאים? באופן עצמאי?

פורסם

כן, לבד., בערך. יש לנו סוג של מעבדה לטובת תחזוקת הכלים בחברה, בין היתר רתכת לסוללות, אוזני הלחמה, בידודים מתכווצים וכו'. 

גם את המחשב שיודע למדוד קיבול יש כך שאפשר לבצע השוואה לפני ואחרי החלפת התאים. 

מניסיון של הטכנאי אצלנו אורך חיים של סוללה הוא בין 3-6 שנים כתלות באינטנסיביות הטעינות. 

את התאים רוכשים בכמויות דיי גדולות (סמסונג 18650 25R ירוקות) שאלו המקוריות בתוך סוללות ה 18v של בוש. 

עלות בערך 3.5 דולר לתא כאשר בסוללת 5 אמפר נכנסים 8 תאים. 

לגבי המלחם של וורקס, מצ"ב קישור. 

סט מעולה. 

Worx MAKERX WX988L 

https://a.co/d/bHr9dWQ

• אהבתי 1

פורסם

וואו, טוב, להחליף תאים ברמה כזו זה תענוג. אגב, זכור לי שפעם המעגל בקרה של הסוללות של מקיטה היה ננעל ברגע שהיה מקבל כמה פעמים ברצף שגיאת טעינה, ואז גם החלפת תאים לא הייתה עוזרת. יצא לך להיתקל בזה?

תודה על הקישור.

פורסם

לא ממש. אולי זה היה בדור הניקל מטאל?  לפחות לא בבוש\דיוולט\מילוואקי שם הכל עובד רגיל לאחר החלפת תאים. 

ובכלל, להגיע למצב של חוסר זה טעינה עם ליתיום זה אתגר לא קטן. 

צריך שהסוללה תגיע למתח ממש נמוך של מתחת 3 וולט לתא וזה קורה רק במקרה שאחד התאים או כמה מהם כשלו לגמרי. 

במציאות בשביל זה צריך כנראה לעבור את האלף מחזורי טעינה או להשכיב סוללה במצב ריק לחצי שנה לפחות. וגם אז, בד"כ ה BMS מודרני יודע למנוע התרוקנות כזו כל עוד זה בטווח הזליגה הטבעית. 

נושא מאוד מעניין וכנראה יהיה רלוונטי לא מעט בשנים הקרובות עם כל נושא הרכב החשמלי שנכנס לחיינו. 

סוללות לכלים נטענים זה כסף קטן :)

• תוכן חדש...